2008/12/15

Jonas Olsson tokhyllar Elfsborgsstjärna!

SJÄLVFÖRTROENDE Följande faksimiler är från svenska upplagan av fotbollsmagasinet FourFourTwo. Där listas "tränarnas allsvenska drömelva" och Blåvitts kommentar kommer från Rehn-sidekicken Jonas Olsson, som inte sparar på krutet i sin hyllning av en viss mexikansk maträtt från Guldheden...

Är Anders Svensson överlägsen Gustav Svensson? Pontus Wernbloom? Thomas Olsson? Och även om man nu skulle tycka detta som tränare, är inte det något som man bör hålla för sig själv? Jag undrar om våra spelare även tycker att så är fallet, att de är hästlängder sämre än konkurrenten i Borås? I så fall är det väldigt oroväckande, eller i alla fall irriterande, tycker jag.

I elvan får två blåvita plats, ni kan skymta dem i nederkant. (och nej, Teddy är inte med all världens goda vilja att anses som blåvit.)

45 kommentarer:

  1. Tycker han har fullkomligt rätt i att Anders är så bra som han är, och det tycker jag fast jag håller på blåvitt

    SvaraRadera
  2. inte fan är anders svensson dominant och överlägsen som central mittfältare? Detta sägs en säsong efter att vi vunnit guld med, då måste vi haft ett jäääävligt bra lag omkring våra centrala mittar då den positionen är viktigast i ett lag.

    rätt osmart uttalande om man vill upprätthålla bilden av att man tror på sina spelare, för som tränare kan man ju inte agera som svenne banan och tycka "jo men vi är väl hyffsade" utan ingjuta tro i sina gubbar, tro om att de är bäst!

    SvaraRadera
  3. Men herregud, Taco är ju ordinarie i landslaget, klart han i nuläget är bättre än PW/Gurra. Det är inte så jävla dumt att vara objektiv ibland, eller tycker du att Olsson borde få för sig att IFK skulle tokanfalla borta mot Barcelona eftersom vi i hans ögon BORDE ha världens bästa lag?

    SvaraRadera
  4. Det är ingen pojklagsverksamhet vi håller på med. Det är knappast en hemlighet att Taco är Allsvenskans bäste innermittfältare. Och jag tror inte att TO, JJ eller PW lurar sig själva att tro att de är i klass med honom. Även om JJ har alla möjligheter att nå samma nivå.

    Här tycker jag att skribenten gör bort sig genom att inte ha koll på hur högt i tak det faktiskt ÄR inom elitfotbollen. Det är på intet sätt tabu för en tränare att erkänna att andra lags stjärnor är bättre än sina egna spelare på samma position.

    SvaraRadera
  5. Ser inget konstigt i detta. Taco är stundtals outstanding och klasser bättre än Gurra, Werner och Olsson allt som oftast.

    SvaraRadera
  6. Hur fan kan man ranka långsamma Taco som allsvenskans bästa mittfältare? På en bra dag är han top 5, men att han är i landslaget är helt på gamla meriter.

    SvaraRadera
  7. Vilka blåvita är med i elvan?

    Ser bara pannor.

    Vad gäller kritiken mot Jonas, så är väl svaret Jonas ger, det som skiljer honom från tex Tony Gustavsson och Rikard Norling. Något jag personligen uppskattar i en tränare. Någon som säger vad dom tycker i stället för att bilda opinion hela jävla tiden.

    SvaraRadera
  8. anonym 19:31/ Det kanske inte är "tabu", men det är fan inte smart heller. Att säga att spelare vi konkurrerar med på plan är hästlängder bättre än våra killar lär ju knappast hjälpa dem i arbetet med att slå just dessa killar.

    Jag tycker att Andess är top 3 i allsvenskan. Men jag tycker fan inte detta är något våra tränare ska snacka om offentligt, vi bör alltid ha attityden att om våra killar inte är bäst, så ska de fan bli det snart. Då kan man inte snacka om att motståndarna är överlägsna våra spelare. Helt vansinnigt att säga så.

    SvaraRadera
  9. wernbloom är faktiskt bättre än anders svensson. det hade alla sett om vi inte varit lagerbäck-hjärntvättade i snart 10 år.

    SvaraRadera
  10. Bruce Banner/ Ragnar (som vänsterback) och Bjärsa (som mittback) är de blåvita inslagen i tränarelvan.

    SvaraRadera
  11. men herregud, trots att vi är blåvita så måste vi ha någon verklighetsuppfattning.

    klart som fan att anders svensson är bättre än gustav svensson och thomas olsson. I nuläget även bättre än Wernbloom. löjligt att sitta här och säga att lagerbäck och "Sidekicken Jonas Olsson" är idioter.

    tsssss

    SvaraRadera
  12. Ser inget konstigt i detta och tror inte att våra spelare tar vid sig. Tror heller inte att AS skulle ha suttit på bänken om han gått till IFK. Men en sak vet jag, vi har ett mycket bra framtids- kapital i både PW, JJ och GS. Den framtiden har inte Anders Svensson.

    SvaraRadera
  13. Som inlägg på en blåvitt blogg hade det väl varit mer relevant att prata om vilka blåvita som kom med?

    Dessutom, att kalla Olsson för Rehns sidekick är rätt nedvärderande. Vi har delat ledarskap i Blåvitt.

    Och ja, Taco är bättre än Gurra & Olsson. PW spelar inte på exakt samma plats som Andess. Baraben brukar påpeka att det inte är dagisverksamhet som bedrivs. Att kräva att tränarna ska Norling-hylla sina spelare in absurdum är inte önskvärt.

    SvaraRadera
  14. Skärpning Baraben!

    Det är inget fel att vara ärlig och säga vad man tycker ibland, tror ingen tar illa upp direkt...ingen hemlighet att Taco är en bra spelare med Allsvenska mått.

    SvaraRadera
  15. Vad ingen tycks förstå är att det är Stefan Rehn som är sidekick till Jonas Olsson. Olsson är utan tvivel en mastermind!

    SvaraRadera
  16. Sen ska man inte ta den svenska upplagan av FourFourTwo för seriöst heller. Amatörmässig tidning.

    SvaraRadera
  17. Anders är ju klart bättre än alla alternativ blåvitt spelar på den positionen.

    Gurra: stabil javist, men hålla i bollen och slå bra passningar hela tiden och skjuta mycket? nja.

    TO: känning i ljumsken?

    PW: gnälla på domaren och kasta med armarna likt fredrik ljungberg? nja. men målfarlig ok.

    JJ: ni måste skämta

    SvaraRadera
  18. Nu har dom något att leva upp till iallafa...

    SvaraRadera
  19. anonym 21:04- han säger inte att andres är bra utan tokbäst. det är stor skillnad i det.

    SvaraRadera
  20. anders svensson är medioker, mest överskattade spelaren i allsvenskan.

    hade inte jonas olsson sagt detta utan typ norling eller magnus pehrsson skulle 99% av kommentarerna totalsågat uttalandet. välkommen till blåvittsekten.

    SvaraRadera
  21. vadå sekt, tycker man inte Taco är bra så är man efter o kan inte ett skit om fotboll.

    Wernbloom är grym, men Taco är klass inget snack.

    SvaraRadera
  22. Ser nästan ut som om Reinfeldt smugit sig in i backlinjen på den bilden

    SvaraRadera
  23. Och fan ta den som säger att Henke larsson är allsvenskans bästa anfallare!!

    Fan patetiskt att äns bry sog åt att olsson tycker att allsvenskans bästa mittfältare är just bäst.

    SvaraRadera
  24. Herregud, Henke Larsson är ju Allsvenskans helt överlägets bästa anfallare. Och Anders Svensson är klart bättre än Wernbloom. Lite självinsikt tack.

    SvaraRadera
  25. Jag trodde att detta var en Blåvit blogg? Två Änglar med i elvan men de är knappt med på bild...

    Bara ben på Ellos?

    SvaraRadera
  26. Ja, Anders Svensson är bästa mittfältaren i Sverige! Han spelar trots allt i landslaget. Gustavs tid kommer säkert.

    Jonas får säga vad han vill!
    Verkar som många inte kan se objektivt på andra spelare.

    SvaraRadera
  27. Skaffa lite självdistans.

    SvaraRadera
  28. Säga vad man vil om Taco, men ingen klår honom på den positionen i allsvenskan.

    PW och Gurra glänser ju ibland och kommer säkert att bli riktigt bra (speciellt Gurra) men Taco gör nästan aldrig en dålig match.

    SvaraRadera
  29. Vi vet redan att Hjalle är bättre som mittback än ute till vänster. Och när vi nu får veta att Ragge är Allsvenskans bäste vänsterback, är det inte då dags för Ragge och Hjalle att byta positioner?

    SvaraRadera
  30. Frankie>De fick inte välja egna spelare i undersökningen.

    SvaraRadera
  31. Jag tycker texten är skriven utifrån att skribenten ifråga utgår ifrån att spelarna i blåvitt har lika dålig självkänsla som skribenten själv. Dvs. att man själv inte är värd någonting om någon annan råkar vara bättre.

    Jag tror inte att spelarna springer runt och gör sig mindre för att de möter en duktig fotbollsspelare. Snarare är det mer aktuellt att de höjer sig.

    SvaraRadera
  32. är väl bara wernbloom i sina bästa stunder som kommer nära anders svensson.... thomas olsson? hahaha

    SvaraRadera
  33. det roliga är att andess är riktigt dålig. riktigt jävla dålig.

    SvaraRadera
  34. Det här var nog det mest patetiska inlägg jag sett på Baraben. Nog fan är Taco klasser bättre än PW/TO/Gurra. Och inte är det något fel att påpeka det, vad fan gör det för skillnad?! Blir Gurra ledsen eller vad fan är det frågan om?!

    Skärpning!

    SvaraRadera
  35. Såhär går det när tjejer skall prata fotboll...

    SvaraRadera
  36. äh, lugn i stormen. Tokhyllar är väl att krydda? Jonas tycker svensson har varit den bästa mittfältaren i årets allsvenska, big deal? Jonas har full rätt att tycka som han gör och sedan stå för det i media. Sen ÄR tacos hur man än vrider och vänder på det en av seriens främsta, bara enögt att påstå ngt annat.

    SvaraRadera
  37. Jim Jidhed sa...

    Det här var nog det mest patetiska inlägg jag sett på Baraben. Nog fan är Taco klasser bättre än PW/TO/Gurra. Och inte är det något fel att påpeka det, vad fan gör det för skillnad?! Blir Gurra ledsen eller vad fan är det frågan om?!

    Skärpning!

    16/12/08 15:50


    Om det inte gör någon skillnad vad Jonas Olsson tycker, hur kan det då göra så stor skillnad för dig vad en BaraBen-skribent tycker? För skillnad verkar det göra med tanke på att du klassar "det mest patetiska inlägget på baraben", oj vad skillnad åsikten gör du!

    SvaraRadera
  38. Frankie: Ditt inlägg bidrog verkligen till debatten.

    SvaraRadera
  39. Imponerande Frankie. Du fick nog till den mest patetiske kommentaren i alla fall. Det kan vi nog enas om?

    SvaraRadera
  40. Det är Jonas jobb att kunna fotboll och vårat jobb att dissa motståndarspelare blint. Tycker inte att han gör något fel.

    Hade blivit mer upprörd om han sagt att Hjalmar är Allsvenskans bästa ytterback faktiskt. Insikt och distans gör bra tränare.

    SvaraRadera
  41. Nej, min åsikt gjorde lika liten skillnad som blogginlägget i sig. Det var inte meningen att göra någon skillnad, jag kommenterade bara felaktigheten i inlägget, verken mer eller mindre. Din verklighetsuppfattning verkar helt ha stagnerat. Men det var kvällstidningsjournalist du var nu va? All respekt! Verkligen...

    SvaraRadera
  42. Wernbloom kommer nog aldrig bli en landslags mittfältare. Han e ju dummare än tåget. Det e jag tacksam för, då stannar han ju i blåvitt :)


    Eller vänta det blev han ju just. Haha, aja känns inte som en spelare för den internationella scenen iaf

    SvaraRadera
  43. Vilken dynga...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.