2008/12/25

BaraBen rankar: "IFK är ju fullt av profiler"

PLATS 67 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.



På plats sextiosju hittar vi en gammal fin match som vi minns som det vore igår. Nej, faktiskt inte. Men visst är det skönt att kunna hitta en match i arkivet, från nästan 22 år tillbaka, som inte är en av de stora. Från en tid då det lämnades plats för långa matchsammandrag, med klassiska Bosse Hansson som refererar. Vad som är speciellt med denna match är förvisso att den spelades mellan UEFA-cup-finalerna mot Dundee 1987. Först 1-0 hemma mot skottarna 6 maj, sen 2-1 borta på Råsunda (inför 7004 åskådare!) och sen 1-1 på bortaplan mot Dundee den 20 maj. Vilka tider det var.

10 kommentarer:

  1. Härliga bilder o jag kan sakna den där lugna sakliga tonen som Bosse Hansson har idag. Möjligen är det en konsekvens av att den är så pass sällsynt numera?

    SvaraRadera
  2. Fan va go råsunda såg ut där på den tiden.

    SvaraRadera
  3. Mats-Ola _Svensson_... Bosse Hansson kunde man alltid lita på.

    Håller dock med Ingo om att det lugnare tonläget saknar man idag när TV4 smygfilmar svärande tonåringar i omklädningsrummen.

    SvaraRadera
  4. Gött att dänga till de j*vla gnagarsvinen som alltid...

    SvaraRadera
  5. Den dan då Bosse Hanson lovade att aldrig kommentera fotboll mer.
    Vi sköt upp signalraketer, och sjung om vafan han nu heter.
    När Bosse Hansson lovade att aldrig
    kommentera fotboll mer.
    Man rister i glädjespasmer,
    Och skakar i skrattorgasmer,
    En barnkör sjöng på "We shall overcome"

    SvaraRadera
  6. "kanske är på rätt sida" haha gnagetsupportern bosse hansson är sannerligen rätt man för att bedöma detta. Solklar onside ju

    SvaraRadera
  7. De två hjältarna på Norra Stå som sträcker armarna i skyn och jublar efter 0-1 borde få något slags pris..

    SvaraRadera
  8. Micke T: På den tiden var man offside om man var i linje med (näst) siste man. Hela gubben var alltså tvungen att vara på rätt sida och därmed är den inte helt solklar.

    SvaraRadera
  9. Måtte Djävulen ta alla reklamkanaler!
    Ge oss 80-talet tillbaka. NU!

    SvaraRadera
  10. när ska erling få jobba på ngt större? mannen är en talang.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.