2008/11/23

Vem tycker DU bör bli ny ordförande i Blåvitt?

ORDFÖRANDESKAPET I IFK I vinter väljer IFK Göteborg en ny ordförande för föreningen. Införspekulationerna har under hela hösten pekat ut Göran Johansson som en het kandidat, men redan idag har vi en tillfällig ordförande i Tage Christoffersson som styr det blåvita skeppet med framgång. Men kanske kan vår nya ordförande komma från nöjesbranschen? Den framgångsrika entreprenören Bert Karlsson är ju blåvit. Eller varför inte välja den överraskande vägen med en engagerad supporter som föreningens bas? Offside-Göransson är ju som bekant en man med många blåvita visioner...

Valberedningen påbörjar just nu sitt arbete.
Idag ber vi om din åsikt i den viktigaste frågan i vinter:

42 kommentarer:

  1. GJ eller Tollan ! :)

    SvaraRadera
  2. inga fler gråa sossar! det är dags att börja tänka modernt. vi behöver nya sätt att få in pengar så vi kan behålla spelarna iallafall ett tag. inte sälja dem till europeiska c-lag efter en halv säsong.
    göjs var ett klockrent exempel på hur dåliga lagens ledningar är att tänka konstruktivt. idrottsstyrelser är hopplöst dåliga att anpassa sig till marknaden. låta ungdomsspelarna sälja lotter funkar liksom inte längre.
    vad kan goran om den fria marknaden? lite annat än att styra ankdammen göteborg efter att man skrämt alla runt om till tystnad.

    SvaraRadera
  3. Inga av de alternativen.
    Speciellt inte Kalle Anka- altenativen Almgren, Ravelli och Göransson

    SvaraRadera
  4. Kom lite konstruktiv kritik istället för det alltid så tröttsamma gnället på gråa sossar.
    Hur ska man klara kostnaderna som det innebär att behålla spelarna?
    Det är ju på grund av det högervridna EUs tokerier som gapet till de stora lagen är enormt just nu.

    SvaraRadera
  5. Smart att gnälla på "inga fler gråa sossar" när våra två senaste ordförande har varit MODERATER. Idiotiernas riksförbund som har möte eller?

    SvaraRadera
  6. "nästa år då jävlar" säger att styrandet av Göteborg är en ankdamm och framställer det som ett mycket större arbete att vara bas i Blåvitt. Under vilken sten har du levt hela ditt liv? Tack för ett gott skratt med ditt inlägg i varje fall!

    SvaraRadera
  7. "nästa år, då jävlar" verkar vara en mupp, punkt slut.

    SvaraRadera
  8. Är lite rädd för att Göranan Johansson inte riktigt har nån speciell erfarenhet från fotbolls värden och hur den fungerar. Till skillnad från Fagher.

    Kan han lyssna på hur supportrar vill ha det? Hur spelarna tänker och vill ha det....eller kommer han att styra klubben som en diktator för att han anser att han har rätt.

    Fotboll och politik är två olika saker.

    SvaraRadera
  9. Jo Göran Johansson är verkligen grå och allmänt färglös... Är du helt hjärndöd eller?

    Men klart vi ska ha in nya gubbar med revolutionerande idéer och magnifika visioner. Precis som i Malmö och AIK. Vi borde ta efter de här lagen som vi älskar så djupt och köra på deras moderna metoder, alla vet ju hur fruktansvärt bra det fungerat hittills! Så varför inte?

    Madsen och den fantastiska styrelsen i AIK har ju varit rent otroligt framgångsrika och är framför allt oerhört populära :)

    Sen kanske vi ska ta efter italienarna också och muta domare och filma hela jävla tiden, det är ganska modernt just nu, och sydlänningarna har alltid varit en bit före på den punkten.

    Är det någon som kan komma på något annat fint med IFK vi kan kasta i papperskorgen så är det bara att skriva förslaget här. Tänkte att vi kunde börja med att byta färger på tröjan och flytta till Stockholm, sen ombildar vi föreningen till ett aktiebolag och säljer knark till småbarn på matcherna för att dra in extra pengar. Dessutom tycker jag att vi ska slåss mer på våra derbyn som Stockholmslagen, dessa våra stora starka förebilder!

    Ärligt talat, sluta klaga på de styrelser vi haft, har man ett publiksnitt strax under Örebros i Sveriges näst största stad kan vi fan inte förvänta oss att vinna varje år.

    Så nästa år, ny arena, ny ordförande, samma spelare (förhoppningsvis) och samma placering som 2007. Gogo!

    SvaraRadera
  10. fagher? haha han MISSLYCKADES som klubbdirektör i BK Häcken, hur fan skulle han ha kompetens att bli högste höns i blåvitt? årets skämt att han fått röster ens!

    SvaraRadera
  11. Charles Simonyi

    SvaraRadera
  12. Varför inte Göransson? Kanske inte ordförande, men någon post inom föreningen borde killen kunna få. Fast iofs, är nog bäst att han inte vävs in där så att han kan fortsätta att granska utifrån.

    SvaraRadera
  13. när släpps nummret av offside ??

    SvaraRadera
  14. blåvitt ÄR större än göteborg

    "Hur ska man klara kostnaderna som det innebär att behålla spelarna?" - det är det en duglig och innovativ ledare kan ha idéer om

    "Tack för ett gott skratt med ditt inlägg i varje fall!" - du är troligen så fantastisk att jag bjuder på det skrattet

    "Idiotiernas riksförbund som har möte eller?" - har jag påstått att våra ordföranden varit annat?

    ""nästa år, då jävlar" verkar vara en mupp, punkt slut." - puss

    "Jo Göran Johansson är verkligen grå och allmänt färglös... Är du helt hjärndöd eller?" - nej han är verkligen inte färglös. varför ska vi ta efter ajk och malmoe?

    i övrigt vill jag tacka bara ben för en superb sida.

    SvaraRadera
  15. nästa år då jävlar/ Det ju ju du som pekar ut en typ av ledare som redan finns i tex AIK och Hammarby, men hur bra går det för dessa? Vi behöver nog snarare stabilitet i form av att ha en person som är nära knuten till Göteborgs företagsvärld och industrivärld, en som kan veta hur man vinner mark i stan både bland folk och politiskt. Ska sägas att jag inte är något stort GJ-fan, men som IFK-bas vore han nog rätt perfekt faktiskt.

    SvaraRadera
  16. så som anders almgren missköter änglarna är det fan en skam att han får stå som någon supporterrepresentant. man blir inte supporter av att stå på en viss läktare, det blir man av att ställa supportrars intressen först.

    SvaraRadera
  17. när Tage Christoffersson har hälften så många röster som bert karlsson (sicket skämt) efter 150 röster så förstår man hur okunniga om sin egen förening de flesta fans är.

    SvaraRadera
  18. Men det är ju en pajasomröstning och då blir ju röstfördelningen därefter. Tage har väl förresten sagt att han inte ställer upp?

    SvaraRadera
  19. anonym 01:51/ Göran Johansson har sagt att han inte skulle ställa upp heller, det säger nästan alltid kandidater i sådana här sammanhang. Tage C är ju ordförande i Blåvitt just nu, så han är väl en högst trolig kandidat egentligen. Att värva från den egna styrelsen är ju något vi gjort tidigare med den här valberedningen (ICA-Stig), så varför inte igen? Allt som krävs är ju att Göran Johansson inser att han inte vill vara mitt i hetluften flera år till utan faktiskt koppla av lite på äldre dagar och umgås med frun sin i kortedala...

    SvaraRadera
  20. Fan !! inte den jävla grå sossen GJ!! Satt framför honom på ett plan hem från österrike för ett par år sen...aldrig varit med om en sådan odör, kan liknas som en otorkad tjeckisk kvinna efter klimakteriet...bort med den gubben alltså...

    SvaraRadera
  21. tips från coachen:

    GJ tackade nej förra gången då istället ICA-Stig utsågs. Än är han väl inte tillfrågad denna gång? Nu är det en ny situation i o m att han trappar ner politiken.

    Tage "tackade nej" i media relativt nyligen till att efterträda ICA-Stig:

    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=441071

    Men visst, Göran P tackade nej gång på gång innan han utsågs till statsminister...vilket kan vara ett exempel som stöder din tes om att det är kutymför kandodaterna att tacka nej i dessa lägen.

    SvaraRadera
  22. hade lite bråttom med sista meningen

    SvaraRadera
  23. Som någon sa så är GJ i princip bästa polare med hela göteborg näringsliv. Lägg där till att han har varit chef för alla inom t.ex. Göteborg & co, Got Event osv. så är jag ganska säker på att han skulle lyfta klubben. Att han använder sig att ovanliga metoder är väl inget fel, så länge det sker inom lagen?
    Det enda jag är orolig för att att det blir lite "one-man-sjow" och han inte lyssanr på fansen.
    Men jag tror GJ blir bäst.

    SvaraRadera
  24. Göran Johansson känns verkligen som en het efterträdare, han är själv göteborgare och förstår vikten hur viktigt blåvitt är för oss göteborgare. När det gäller hans förmåga att styra en klubb vet ju ingen men däremot är han ju inte ensam om bestämma altt. Det finns andra styrelsemedlemmar också.

    Sen har han stora kontakter i näringslivet etc...Ge han en mandatperiod att försöka. Det kommer han att lösa med bravu.

    SvaraRadera
  25. "Ge han en mandatperiod att försöka. Det kommer han att lösa med bravu."

    Ja herrejävlar, vi chansar och ger den på gränsen till diktaturiske Göran J, med noll erfarenhet av fotboll, chansen att förstöra våran vackra klubb. Det är verkligen tid att vi "chansar" nu när vi är på rätt spår i vår verksamhet...

    Övertala Tage!

    SvaraRadera
  26. Ja Lucifer

    Kanske uttryckte jag mig dumt, men vi har ingen med den rangen i våran stad, läs det jag skrev innan och fokusera inte bara på att ahn inte skött en fotbollsförening. Som jag sa, han är inte ensam, vi är folkets lag och här tror inte jag man kan köra med diktaturstil....Men vad är det som är så dåligt med Göran...ge mig ett par bara argument så är jag den första som ställer mig bakom dig i ledet för Taggen

    SvaraRadera
  27. Mitt argument för Tage är att han har varit med i föreningen ett bra tag nu och varit med och bidragit till vår uppryckning efter den misär vi var på väg ner i. Han har fått viktig rutin för ett ordförandeuppdrag i och med det. Tage är dessutom en framgångsrik företagsledare i näringslivet och vet vad som krävs för att leda ett "företag" som Blåvitt ändå är i viss mening.

    Jag väljer Tage 8 dagar i veckan framför en chansning med en ex-politiker.

    SvaraRadera
  28. Ju mer jag tänker på det är Tomas Gertmo klockren. Om inte Tage vill. Att ta in GJ skulle, som många redan sagt, vara att "riskera" lite för mycket.

    Tror inte det är rätt väg att gå med en så stor profil som GJ ändå är på den posten. Vad vi behöver nu är INTE någon som vänder upp och ner på föreningen, utan någon som fortsätter arbeta i den anda som råder nu.

    SvaraRadera
  29. Lucifer/ Tage och Göran är förvisso tighta med, Tage var väl tidigare boss för kommunala förvaltningsbolaget Framtiden, dvs direkt underställd Göran J. Tror den duon skulle bli väldigt bra för Blåvitt.

    SvaraRadera
  30. klart som fan att vi ska ha västsveriges fd mäktigaste man vid rodret!

    SvaraRadera
  31. Göran J är ingen vanlig sosse. Han vågar nämnligen låta förnuft gå före partipolitik. Därför är han en grym ordförande. Kan vi få honom så skall vi bli jävligt glada. Tänk bara vilka dealar på hyran han kan ordna med Higab...

    /Henrik

    SvaraRadera
  32. Göran Johansson alla dagar i veckan. Säga vad man vill om honom:), men är svårt att hitta en bättre kandidat!

    SvaraRadera
  33. Henrik 15:47,

    det är också det som kan bli ett problem om man ser det från andra hållet. Ska Göran plötsligt gå i "strid" med gamla polarna på kommunen/higab för att Blåvitt skall få bra hyra på arenan, eller rent av köpa den? Det är ju precis det vi vill de närmsta åren, att bryta oss loss från allt vad kommun heter, och mer stå på egna ben.

    Tror vi att han klarar av att helt plötsligt "byta sida" bara sådär? Isf är han den bäste, men annars kan det gott vara.

    SvaraRadera
  34. Tror det blir bra med GJ. Det är ju inte så att han skall sköta det fotbollsmässiga, organisatoriskt är det ju Mild som gör det. I det avseendet bör väl GJ vara så pragmatisk att han lyssnar på honom. Hur mycket såg vi av Stig t ex när det handlade om nyförvärv (fast Stig höll ju en låg profil) och spelet på plan...nej det är nog lugnt med att det inte blir one-man-show. GJ:s erfarenheter och kontaktnät kommer säkert väl till pass i andra sammanhang, t ex vid förhandlingar.

    Tror dock inte att det blir GJ som tar över ordförandeskapet.

    SvaraRadera
  35. sture- är väl i helvete mkt större chans att vi "bryter oss loss" (vi har iofs typ inget med kommunen att göra idag bortsett att de byggt en arena gratis åt oss) genom att ha en stark ledare än att ha någon grå snubbe utan inflytande i staden?

    SvaraRadera
  36. tack anonym 24/11/08 02:02

    "..en sådan odör, kan liknas som en otorkad tjeckisk kvinna efter klimakteriet."

    jag skrattar ihjäl mig när jag läser det. måste ha varit hemskt.

    SvaraRadera
  37. Kan för egen del inte förstå varför alla verkar vara så förtjusta i Göran Johansson. Man kan ana att det skulle kunna vara de samma personer som röstat på honom men jag tycker att politik är helt oväsentligt när det gäller ordförandeposten. Karaktär går före.

    Man kan säga som så om Göran; han är känd för att vara diktatorisk och för att behandla medarbetare - särskilt unga kvinnor - illa. Dessutom så tycks han vara främlingsfientlig (tänk hans idiotutspel rörande gömda flyktingar); för att inte tala om att han är gammal och knappast kan stoltsera med en hälsa i gott skick...

    Bert Karlsson är ju tamigfan precis likadan... närmre döden än medelåldern, främlingsfientlig, och med en allmänt vrickad syn på världen.

    Nej, nästa ordförande får gärna vara av den gamla skolan för mig, men han skall inte vara ett svin (som dessutom saknar erfarenhet av fotboll). AIKs och Malmös misslyckande på senare tid beror inte på modernitet utan att alldeles för många av den senare kategorin människor nästlat sig in i klubbtoppen. Det vill jag inte ha hit.

    SvaraRadera
  38. är det något göran har så är det väl karaktär. sedan att säga att GJ är främlingsfientlig är väl ren ignorans, följer du politik ens?

    SvaraRadera
  39. Anonym 23:03/

    Skulle du vilja vara vänlig och definiera vilka egenskaper en ordförande från "den gamla skolan" förväntas besitta?

    SvaraRadera
  40. Göran Johansson eller Anders Almgren!

    SvaraRadera
  41. Bengt Halse kan han tas till nåder?

    SvaraRadera
  42. Skall någon gammal komma ifråga är det nog inte Halse som är det bästa namnet (om det viktigaste inte är att ha en trevlig kille som tar en bärs med supportrarna).
    Det överlägset bästa ordföranden under de sista 25 åren är Kurt E.
    Det "den lille rörläggaren" åstadkom under stålbadsåren, dessutom i det tysta, var bara med föreningens bästa för ögonen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.