2008/09/03

BaraBens läsartävling: le grande final!

BARABEN GER TILLBAKA Nyligen passerade vi på BaraBen.com den magiska gränsen på två miljoner unika besökare sedan sidan öppnade i Mars 2005. Vi har gett folk glädje, upprört andra, fått vissa att skratta, men inte minst berört och skakat om fotbollssfären i Sverige under dessa år och ni läsare har haft en enorm del i den här unika framgången. Du som läsare får härmed ett stort tack för ditt engagemang, utan dig vore BaraBen blott ett tomt skal. Det är hög tid att ge lite mer tillbaka till er som läser här på sidan och deltar med era mail, kommentarer och tips till oss! Därför har vi hållit en läsartävling under Augusti där ni fått delta med ert material!

Tack för alla era underbara bidrag i Augusti månads tävling! Helt otroliga 253 bilder, texter, filmer och annat har skickats in från cirka 80 supportrar. Fantastiskt att se engagemanget hos er och alla ni som inte fick med en publicerad bild eller text här på BaraBen får vi helt enkelt önska lycka till nästa gång! Vinnarna av priserna nedan koras inom kort.

BaraBens läsartävling, priser:
- 1 styck CD-skiva med EM-låten "Pazza Zlatan"
- 1 styck matchtröja IFK Göteborg, signerad av hela laget
- 2 stycken PES2008 spel till XBOX360
- 2 stycken PES2008 spel till Playstation 3
- 2 stycken PES2008 spel till Playstation 2
- 2 stycken "I love GBG" tröjor ur Alternativa Shopen
- 3 stycken tjejtopar med olika motiv ur Alternativa Shopen

Här är finalisterna av utvalda bidrag från er supportrar:

Bidrag 9: Ett mongo. Det räcker så.

Bidrag 10: En del hade problem med Öis
under parksamlingen inför Basel hemma...

Bidrag 11: En del har aversion mot Gais...

Bidrag 12: Davids arm. Wow.

Bidrag 13: Skånes största landmärke
i bakgrunden av Västsveriges största...

Bidrag 14: Jocke tar Alternativa Shopen
till det djupaste av Afrika...

Bidrag 15: En bild säger mer än tusen ord.

Bidrag 16: Vad ska man säga? Herrejävvlar.

Bidrag 17: Daniel poserar i Venedigs
klassika kanalområden i de vackraste av färger...

Bidrag 18: I Italien har man tagit
idén om att passa Sella till nya nivåer...

Bidrag 19: David förevigade en magisk
kväll i guldfirandets största rus...


Bidrag 20: Johannes och Kalle ägnade en hel
natt i skidorten Val Thorens för att ära sin hjälte!

42 kommentarer:

  1. Mild-tatueringen är ju grymt snygg. Vem är snubben ovanför Håkan?

    SvaraRadera
  2. Skulle tippa på Bono, ser så ut iaf

    SvaraRadera
  3. Den där rygg tavlan är inte och leka med. Cred!

    SvaraRadera
  4. nr 13 är fetast!

    SvaraRadera
  5. 14 och 20 e ju bäst..

    SvaraRadera
  6. nummer 13 är ju helt klart bäst.

    SvaraRadera
  7. 13 borde vinna tröjan

    SvaraRadera
  8. 13 e ju sämst.

    SvaraRadera
  9. Bild 14, 16 och även faktiskt 20 höjer sig över mängden tycker jag. MEN HARREJAAVLAR...ryggtatueringen...ja den utklassar utan tvekan rubbet!!! Vinner någon annan så är domarna här ljusår sämre än Anders Frisk...

    SvaraRadera
  10. Grabben med ryggtavlan har ju dessutom lämnat plats för framtida inteckningar i * *-pokalen!!! Anar ett justitiemord om någon annan får priset... ;-)

    SvaraRadera
  11. 10 och 14, hands down

    SvaraRadera
  12. Ang. 16
    Precis färdigställd inför Peking borta, första nåsticket i oktober tydligen.

    "Hoppas inte det blir fler sm-guld, fan va ont det gör"

    SvaraRadera
  13. 16 och 20, helt klart!

    SvaraRadera
  14. Visdom:

    Extra gott är det att gotta sig i de blåvitas mindervärdeskomplex. Jag har aldrig förstått mig på det. Vi snackar ändå om den klubb som har flest SM-tecken, en klubb som varit överlägset mest sportsligt framgångsrik i stan de senaste 30 åren.
    Ändå kan de inte släppa sina GAIS-komplex. För några år sedan, när vi spelade i ”Supertvåan”, spelade jag match på Heden samtidigt som de onämnbara tog emot Helsingborg hemma i Allsvenskan. Plötsligt hörde jag ”GGG-AAA-III-SSS” och undrade vad det var frågan om. Sedan kom det: ”HATA GAIS”.
    Samma sak när de vunnit derbyna de senaste åren. Det har inte sjungits något om änglar efter slutsignalerna. Det har sjungits HATA GAIS.
    Roade mig med att kolla in bloggen Rakade ben på glenn Hysén och inläggen där från dagarna före och efter derbyt. Av de femton senaste bloggposterna i onsdags kväll handlade fem om IFK, ett om någon Hammarbyspelare som skulle bli proffs och nio om GAIS. Bland de nio inlägg som handlade om GAIS hade två anknytning till IFK såtillvida att de var krönikor om derbyt, men GAIS dominerade i text och bild.
    Skrolla igenom nyheterna här på Gårdakvarnen.se och kolla hur många som handlar om IFK. Det finns några stycken. Där klubben nämns. Försök hitta något av dem där inte GAIS och Gårdakvarnen är artiklarnas huvudsak.
    Summan blir noll. För att få till lite jämlikhet i Göteborg bjuder jag därför på en liten utläggning om Blåvitt, svennarnas lag:
    Som barn och gaisare på 80-talet var det bara att vänja sig vid att vara omgiven av så kallade IFK-are. Snart nog varenda ungjävel i skolan höll på ”blåvitt”, och trots att mitt GAIS spelade i Söderettan var det så provocerande för dessa så kallade blåvita, som aldrig hade satt sin fot på Ullevi, att jag var gaisare att jag ständigt tvingades försvara de grönsvarta färgerna med våld. Det var hederliga brottningsmatcher där den som tryckte ner den andre på marken vann, och jag var alltid större än mina jämnåriga, så det var inga problem.
    I vuxen ålder har jag både vänner och släktingar som ”håller på blåvitt”. Några få av dem går regelbundet på matcherna, majoriteten har sett något derby och matchen då de vann SM-guld ifjol, fler än de som går regelbundet sätter aldrig sin fot på Ullevi.
    Ändå flinar de upp sig när GAIS förlorar och snackar om hur goa blåvitt är.
    Det är lätt att förstå varför vi gaisare föraktar de blåvita.
    De ordinära. De tomma, skramlande tunnorna. De blekfeta. De som gör det begripligt att Anders Svensson är född i Göteborg och inte i Borås. De som bor i Partille och hänger på Jamesons i hopp om partnerbyte på lördagarna. De som tar pendelbussen in till stan när det vankas langos i augusti varje år. De som röstade in Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. De som lyssnar på radio rix. De som fifflar med skatten med ena handen och hötter med den andra åt bidragstagare. De som ”går mot seger utan neger”. De som tycker att Tobias Hyséns musiksmak (Ola) är rätt schysst. De som tatuerar in ”hata GAIS” på röven. De som… (fyll gärna på den här listan på dravlet)
    Det är lätt att förstå varför vi gaisar föraktar dem.
    Men varför har de ett sådant komplex gentemot oss?

    Vi är inte IFK!
    Vi är grönsvart, vi är mycket bättre.
    Vi är grönsvart, vi är bäst i stan.

    SvaraRadera
  15. 13 visar att det finns blåvittfans i malmö.det säger väl allt

    SvaraRadera
  16. Jävlar, sicken ryggtavla! *avundsjuk*

    Anonym Gaisare: Håll dig till ämnet.

    SvaraRadera
  17. Vad är det du vill bevisa egentligen? Menar du att det förhåller sig som så att alla gaisare är "hardcore" medan alla blåvita egentligen är oitresserade? På samma sätt som du känner blåvita som inte bryr sig nämnvärt känner inte jag en enda gaisare som faktiskt är intresserad av fotboll. Innebär det per definition att det inte finns några sanna gaisare? Naturligvis inte, att tro så vore extrem ignorant. Och om du som du påstår är en vuxen man, borde du förstå det.
    Nu är jag bara 20 år, men jag skulle ändock vilja fråga dig följande:
    Tror du att det var kul att hålla på Blåvitt på 70-talet?

    SvaraRadera
  18. diggar helt klart 18, fast ryggtavlan är ju grym, även Mild tatueringen.

    SvaraRadera
  19. Anonym gaisare

    Att ni själva förbrukar 80% av eran klacksång med låtar som "pissa på IFK" och "jag håller på änglarna" samt att en väldigt stor del av eran klack när det vankas stor matcher är gothare och emos som inte kunde bry sig mindre om fotboll håller du givetvis tyst som. Sluta kasta sten i glashus pajas

    SvaraRadera
  20. Så jävla patetiskt att gaisare tror att dom är dom ända som inte har medgång supporters.... Haha "vi är bäst i stan" efter en sketen match så är man bäst i stan. Kolla tabellen din lilla dåre!!

    SvaraRadera
  21. NR 12! Utan tvekan, fy fan va snygg tatuering! riktigt avis! Mild är, och kommer alltid att vara, Kung!

    Till Gaisaren som postade i helt fel tråd: Hatet och gliringarna mellan Gais och Ifk är kommer från båda håll kom inte och säg nåt annat. och ang din utläggning om en ifkare så är jag nog motsatsen till allt det där och vet väldigt många andra som är likadana som mig i mitt område. Inte direkt som att Gais och Ifk har ett unikt förhållande heller, så här ser det ut överallt där det finns 2 "stor lag" i samma stad inget konstigt med det alls, om du tycker det är du nog uppe i det blå o visslar. Ne gå o kamma dig!

    SvaraRadera
  22. Baraben brukar hettsa inför alla matcher. Visserligen har hettsningen legat nere ett tag. Men att artiklarna handlar om motståndarlagen är inget ovanligt.


    Tatton över tyggen ska vinna, så är det bara.

    SvaraRadera
  23. Tycker 9 är rätt skön

    SvaraRadera
  24. Jag har svårt att välja mellan 16 och 12, nån av dom två måste det ju bli. Hela ryggen på 16 fan fantastiskt, men jag gillar 12 för att den är så Mild, man ser faktiskt att det är han.

    Jag väljer 12 eller 16, kan inte bestämma mig..... jo 12 får det bli

    SvaraRadera
  25. Det finns bara en självklar vinnare och det är nr 12. känner nog 5 personer som har klubbmärket tatuerat på kroppen dock lite mindre än ryggtavlan. nr 12 du är min nya hjälte! //Andy

    SvaraRadera
  26. Bidrag 16: Ryggtavlan vinner lätt!

    SvaraRadera
  27. Inget blåvitt hat från mig mot IFK GBG trots en trogen grönsvart själ med ett stort GAIS-Hjärta.
    Alltid kul att tjöta fotboll före och efter våra derbyn på jobb och pubbar runt om i vår vackra stad.
    Tjockholmarna skall för övrigt få va dom tål på alla plan, hoppas ni besegrar AIK så skall GAIS göra sitt bästa mot jyrkyrkogården.
    Hoppas öis går upp, men INTE Röva.

    SvaraRadera
  28. nr 14!!! Den äger

    SvaraRadera
  29. GAIS-fans som läser här får gärna hålla på sitt. Jag blev blåvit den stunden min far tog mig i örat och gick på Ullevi 1976 den 20/5. Jag hade snackat om andra lag - liten som jag var - och det kunde inte en far tåla, som sett Feskar-Owe, Bebben och Fölet spela.

    50690 åskådare och en av dessa var jag. Jag känner förvisso en fakir som blev gaisare samma dag, men hur han kom fram till detta är höljt i dunkel. Själv ägnar jag mig aldrig åt att hata andra lag, bortsett från vår dåtida Nemesis, Malmö FF. De vann alltid när jag växte upp och många äro de möten där de förbannade ljusblåa vann med 1-0. Typ. Jag har aldrig ägnat mig åt att hata Gais. Tvärtom tycker jag att det är rätt charmigt att det finns en del som håller på Gais i ur och skur. Vi har inte haft så många skurar sedan återkomsten till Allsvenskan 1977.

    Ska jag göra ett enda nålstick är det att Gais som publiklag är en seriös myt. Sett till förutsättningarna och folkmängd i respektive stad finns det inget publiklag i Göteborg. Och Gais är sämre än vi. Tveklöst.

    SvaraRadera
  30. 13 är rätt så klockren faktiskt! Blåvitt i danmark!

    SvaraRadera
  31. Håkan Mild gadden borde vinna!

    SvaraRadera
  32. Mild gadden är riktigt Snygg!!!
    nr 16 är och kommer nog att förbli den största IFK-gadden på många år.

    Hur röstar man?

    SvaraRadera
  33. ja.13 är klockren!!!

    SvaraRadera
  34. Låt 14 & 16 göra upp om Alla Priserna. låt de dela rätt av. bägge är ruskigt snygga och väl gjorda.men måste jag välja.

    då lägger jag rösten på 16.

    SvaraRadera
  35. Ryggtavlan såg jag för några veckor sen i norrköping. Vilken kille! Ett föredöme. Trots att kanske inte så många tar efter...

    SvaraRadera
  36. Tycker bengans slicka fitta min e grymm

    SvaraRadera
  37. Om det är Bono ovanför Håkan så är det en riktigt dålig Bono. Jag tycker det ser ut som han i the Goonies, vad han nu hette. Corey nånting har jag för mig... Väldigt sjukt om det är han, då skall den inte vinna. Annars ska den vinna!!!

    SvaraRadera
  38. Svar: Det är inte bono...

    SvaraRadera
  39. Svar: Det lär inte vara Corey Feldman tycker det ser ut som jocke berg.

    SvaraRadera
  40. Hur röstar man?
    och När skall ni utse vinnarna?

    SvaraRadera
  41. När skall Baraben utse vinnaren?
    eller den kanske är avgjord redan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.