2008/07/31

Seriöst....

DEBATT Bara ett enkel fråga. Vad hände på läktaren igår egentligen? Stod för egen del på sektion B, strax bredvid klacken och hängde inte riktigt med i händelserna strax före, och under halvtid. Vad hände, vem gjorde vad, och framförallt, varför?

Ordet är fritt i kommentarerna, men håll en sansad nivå på debatten.

118 kommentarer:

  1. OV kom upp i halvtid, troligtvis för att hjälpa publikvärdarna hålla alla gångar fria.

    Någon ville kanske inte flytta sig och blev flyttad på av OV, någon annan skriker på OVn som nu fått nog och skall gripa någon.

    Sen var snöbollen i rullning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)




















      Radera
  2. Jag vet inte vad som hände på eran läktare men aggressiva och vilda vakter är tyvärr en företeelse som sprider sig. Ofta saknar de helt kunskap och känsla för hur de skall bete sig på en läktare. De går in med en inställning om att alla är förbrytare på läktaren. Tom i Borås, där vi inte har problem med firmor och liknande, har det varit många incidenter med vakter på senare tid.

    SvaraRadera
  3. Härligt att äntligen vara ute i europa, då¨skall några hönshjärnor visa upp vår skitigaste sida och storma portar och piska på vakter.

    Jag har alltid hållt mitt huvud högt när folk frågat mig om WM och liknande genom att säga att VÅRA grabbar minsann inte gör bort sig PÅ arenan men igår fanns några riktigt jävla dumhuvuden som ville göra bort sig på fel ställe.

    WM gubbar rensa bort den skiten!!!!

    SvaraRadera
  4. Lite slagväxling utbryter framför Capon, OV finner sig utnumrerade och hotade, då drar dom fram batongerna.

    Fler folk strömmar till och OV tvingas dra sig ner mot utrymmet under läktaren.

    (Där toaletterna var stängda p.g.a någon på GotEvent glömt att orda med tömning.)

    SvaraRadera
  5. Ok, men varför rusningarna från sektion N till GHI?

    SvaraRadera
  6. Sedan jagas OV bortåt och när dom passerar en grind över till familjeläktaren så forcerar någon staket så det välter.

    Det är det jag kan komma ihåg.

    SvaraRadera
  7. Rusningen från N till GHI görs ju av folk som växelsjungit med klacken i början av matchen! Alltså är dessa välkända ansikten för den ordningssamma delen av fansen. Då skall det väl inte vara så jä svårt att peka ut dem och få dem avstängda, eller?

    SvaraRadera
  8. guligan/ Exakt! OV har ju oftast inte en jävla aning om hur man lugnar eller får en folkmassa under kontroll. Tycker att det borde vara en speciell(eller om det redan finns, en bättre) utbildning för ordningsvakter som ska stå på fotbollsarenor eller låta polisen få ta över ansvaret. Det är sällan det är just polisen som skapar eller är bidragande orsak till dom här bråken. Ordningsvakterna vet inte vad dom ska göra så då börjar dom automatiskt veva med sina järnrör istället.

    SvaraRadera
  9. Vissa folkmassor vill inte vara under kontroll. Då är det mycket lättare att skylla på någong annan.

    Men i vilket fall som helst, förstår inte heller vad småknattarna som tog sig från N till GHI hade för syfte? Det enda de lyckades åstadkomma var att få stryk av ordningsvakterna uppe på läktarn, innan de de (modigt) försvann in i mängden igen.

    Förmodligenhade de väl bråttom hem, vad vet jag.

    SvaraRadera
  10. Folk fick batongslag, massan tröttnade på vaktnassarna och slängde helt enkelt ut dem från läktaren. MYCKET BERÖMVÄRT!

    SvaraRadera
  11. Dom som blir ratade på polishögskolan bli antingen OV eller fotbollsdomare,om det kan vara till nån tröst.

    SvaraRadera
  12. Vad jag uppfatat det som , så var det OV snubben ocm inte hade tålamod att vänta på att folkmassan skulle flytta sig från det gulfärgade, då tog han till med våld och vad han måste ångrat det!. Helt rätt allihopa igår! OV är ingenting än misslyckade poliser...

    SvaraRadera
  13. Ordningsvakterna är verkligen inte bra, men det är inte idioterna som går från LM in i klacken heller.

    Och folk klagar på publiksiffrorna! Det är väl klart att ingen vill gå på matcher om det är en massa bråk hela tiden. Och än mindre ta med sina barn på matcherna.

    Livet går ut på att göra saker som känns bra. Tyvärr känns det inte bra att gå på Blåvitts matcher längre i och med att vi har så många idioter bland våra fans.
    För min egen skull ska jag inte gå på matchen mot MFF. Idioterna slipper mig på lördag. Skönt för er! Skönt för mig!
    Att jag inte ska gå på matchen löser absolut inte problemen som IFK har med idiotsvansen, men det känns bra för mig.

    De här idioterna letar efter saker för att bli provocerade och därigenom stöka runt. Sen att vakterna inte har tillräcklig utbildning bidrar säkert till att hetsa de som vill bli hetsade.

    SvaraRadera
  14. Jag tänkte gå ner och köpa vatten innan pausköerna byggdes upp och hamnade av en slump mitt i smeten när hela helvetet brakade lös. Det finns ett stort antal bilder på sammandrabbningen då jag av någon anledning inte fick igång min videokamera. Dock tänker jag avvakta med att publicera något då jag inte vill hänga ut folk, men jag fick en väldigt nära bild av vad som hände i alla fall. Får väl redogöra för den senare idag.

    SvaraRadera
  15. Frankie/ Gör det, så vi får den rätta bilden av vad som hände. Vad/Vem som startade vad och varför.

    SvaraRadera
  16. Rusningen från sektionerna va ju som bekant av folk som har ett litet hjärta för våld, och ansåg väl sig själva att ta på sig ansvaret för att hjälpa ultras (?) killarna som slogs med vakterna..
    MEN man kan ju se de så att dom gjorde väl igentligen inte så mycke olagligt..? Alla portar mellan sektionerna var öppna PGA att folk skulle kunna ta sig ut om de börja brinna osv som jag har fattat de.. Så en avstängning vet jag inte vad man skall grunda den på? olagaintrång? njaa de håller nog inte.. Sen att vakterna är så orutinerade o drar batongen så fort som dom får chansen får ju dom stå för.. inte konstigt att de blir hetsk stämning, men den scenen såg inte jag så jag skall inte säga för mycke om de.. utan de får du som såg de göra..

    SvaraRadera
  17. Hur som helst så var det riktigt bra tryck på läktaren i första halvlek. Det blir riktigt bra tryck när Sittplats hakar på.

    Sämre tryck i andra, förmodligen eftersom det var sämre spel eller att denna incidenten dök upp?

    SvaraRadera
  18. En enkel lösning:

    Inga dopade vakter = Inget bråk!

    Mer dopade vakter = Mer bråk

    Bort med vakterna från läktaren!

    SvaraRadera
  19. bort med alla i klacken som har en intelligens nivå som understiger en 12-årings.

    SvaraRadera
  20. I går stod jag i klacken, det är där man vill stå om man vill ha lite krydda till matchen. Där finns stämningen och gemensamhetskänslan. Man ryser när tusen blåvita personer samtididgt klappar sina händer, eller sjunger en sång.

    Igår var stämningen på topp innan match. Ska vi ta oss till Champions League? Och visiten i Kungsparken sänkte inte direkt känslan där det stundtals var härlig stämning.

    Matchen började bra, förutom det vanliga uppmanandet till folk framför att inte stå och hoppa på stolarna, det var stämning och blåvit spelade okej första halvlek, 1-1.

    När sedan helvetet bryter loss i halvlek dör allt. Det är så jävla tråkigt att folk med sitt sjuka beteende ska förta all känsla av fotbollens gemensamhetskänsla och stämning. 12-13 åringarna (allvarligt, de kan inte varit mycket äldre än så) framför mig diskuterar huruvida "vi vinner där nere?", varefter de ska gå ner och hjälpa till.

    Sektionsrusningen, där den rusande gruppen i vissa delar av klacken applåderas?! Där de som springer bland annat riktar 2-3 sparkar i huvudhöjd mot en ensam person som lätt försöker hindra dem.

    Jag är 19, jag känner mig inte särskilt hotad av dessa gäng. Tror ni familjer tänker så? Personer på andra sektioner och andra delar av arenan? När de ser dessa "fotbollshuliganer" med sina egna ögon gå igenom personerna med gula tröjor som om de vore luft. Ja, jag skulle inte bara förlora den viktiga känslan, jag skulle inte kommit tillbaks förrän nästa GAIS-derby.

    För att jag inte ska sluta gå på IFK-matcher måste jag få ha kvar min känsla, och den stämning jag vill ha. Jag vill inte längre få den avrättad av några ärkepuckon.

    SvaraRadera
  21. Jag har länge funderat på när det ska bli dags att ta med grabben på match. Efter gårdagens uppvisning av såväl ordningsvakter som våldsbenägna praktidioter blir svaret: aldrig. Det är bara attt beklaga, men så länge den här typen av händelser finns, så länge man väljer att diskutera plus eller minus kring läktarvåldet i stället för att, kategoriskt, förakta, avsky och utrota det - då stannar jag och de mina hemma. Synd för mig, synd för Blåvitt. Snyggt jobbat, huliganpuckon.

    SvaraRadera
  22. Jag satt på sekt A och satt kvar där under pausen. Min kompis däremot var nere och skulle köpa korv och pissa. Han hade hamnat mitt i tumultet och sade att vakterna sprang därifrån (flydde) och att stora ketchupbehållare ven genom luften och att bajamajor vältes nerför trapporna. Hans kommentar: "Rena turen att jag inte blev träffad", "Det kunde varit människor i dom (bajamajorna)", "mitt bland barnfamiljerna". När jag frågade hur dom såg ut/var klädda så svarade han: "vanlig sommarklädsel för att kunna smälta in i mängden troligtvis"

    Karate-kid som stod och sparkade mot vakten på övre har nog inte ökat intresset för att gå på fotboll i den här stan.

    Folket på vår sekt ställde sig upp och applåderade när flanen bars ut i andra halvlek.

    SvaraRadera
  23. Nog om "rusningen" från LM till GHI. Vad var det som hände i halvtid i gången under ABC?

    SvaraRadera
  24. Jag satt på ABC och uppfattade bara rusningarna till GHI. Var även ett par av rusningskillarna som satte sig på ABC efter. En av killarna tog OV han om och bar ut från arenan.

    SvaraRadera
  25. Gör som jag, sitt med pojken på sittplats hur lugnt som helst. Barn har aldrig varit lämpligt att ta med i klacken.

    SvaraRadera
  26. "Och folk klagar på publiksiffrorna! Det är väl klart att ingen vill gå på matcher om det är en massa bråk hela tiden."
    -Det blir inte guld i år!

    Det är ju fullkomligt löjlig att resonera som du gör. Personligen står jag i klacken varje match (har gjort så de senaste åren) och det är sälla bråk överhuvudtaget. Detta var i varje fall den första incidenten som jag kan erinra mig denna säsong på hemmaplan.
    Du generaliserar ett riktigt (och för fotbollen tämligen allvarligt) problem och skyller det på något slags imaginärt kollektivt pöbelbeteende, vilket innefattar våldsaktioner som inträffar mer eller mindre varje match.
    Vidare verkar du vilja få det till att fans härjar värre nu än någonsin tidigare, vilket rent faktamässigt inte ens stämmer.
    Att det finns ett huliganproblem kan man naturligvis inte heller sticka under stolen med men de facto förhåller det sig så att det är betydligt mindre än vad massmedia och andra förståsigpåare verkar vilja få oss att tro. Huliganism är inte ett samhällsproblem.

    Slutligen har du rätt i att ditt icke-deltagande på lördag inte löser problemet, det kommer enbart skada Blåvitt genom uteblivna inkomster. Men för all del, gör det som känns bra, det har du din fulla rätt att göra. Betänk bara att det du gör skadar Blåvitt genom ditt beslut. Världen är långt ifrån svartvit...

    SvaraRadera
  27. En lärdom som alla bör dra. Gå aldrig mellan ett lejon och dess byte eller tjänstemannen och hans offer.

    Kom även ihåg att alla som bär uniform är ofelbara. Detta gäller i lika hög grad idag som i nazityskland 1939.

    SvaraRadera
  28. Realisten: "inte konstigt att de blir hetsk stämning"

    Vadå inte konstigt? Nej, är man realist är det väl inte så konstigt att folk börjar jävlas med vakter så fort de får en ursäkt. But it takes two to tango, jag fattar inte var fan beteendet kommer ifrån att börja slåss. Vad är det för primitiva jävla aphjärnor som står i klacken? "Ultras"? Pff, töntar. Hot news: Hela Sverige skrattar, framför allt övriga knappa 11000 på Ullevis läktare igår.

    SvaraRadera
  29. Vi har 10000 på en asviktig CL-match. Sjukt jävla pinsamt och vissa idioters uppträdande lär ju inte locka fle folk till arenan.

    Visst vi har en pissarena men vet att lag som ex aik antagligen dragit fullt en sån här typ av match (de har 14000 mot Ljungskile).

    SvaraRadera
  30. Martin: visst skadar det Blåvitt, tyvärr. Anledningen att man inte går på matchen är att det helt enkelt är tråkigt. Man tappar hela känslan när det blir som igår. Hela läktaren kändes avmattad och död mellan minut 45 och 85.

    Men att det skadar Blåvitt kanske är bra? Då kanske klubben blir mer eggad att ta tag i problemet/pressa på för en lösning. Typ utbilda OV med lite folkvett men framför allt: ta tag på supportrarna som inte kan bete sig, polisanmäl dem och se till att de ALDRIG sätter sin fot på en fotbollsarena igen - någonsin. Och nu inget jävla firmasnack om att det skulle skada klubben...

    SvaraRadera
  31. vakten börja..

    SvaraRadera
  32. Är det Blåvitts ansvar att hålla med ordningsvakter på GotEvents Arena? (det är ingen retorisk fråga, jag vet verkligen inte).

    Det skulle ju inte direkt chocka mig om GotEvent är lika bakom flötet vad det gäller att anlita vakter som de är att erbjuda en fotbollsvädrig gräsmatta. (jubileumslandskamp mot Frankrike där, yey SFF får den slutgiltiga anledningen att aldrig förlägga en landskamp i Göteborg igen)

    SvaraRadera
  33. Frankie, du kan ju sudda ansikten eller skicka de till blåvitt.

    SvaraRadera
  34. En sak som jag undrar över med wisemen och det är varför de inte lägger mer energi på att stötta laget istället? En gång(!) och inte mer sjöng de en ramsa på hela matchen. I första halvlek med "Andra sidan".

    Givetvis jublades det vid målet samt några långfingrar då och då till domaren men inte mer.

    Tror man förresten på allvar att domaren ser/bryr sig om ett långfinger på övre läktaren? Kan man söka hjälp på något sätt?

    SvaraRadera
  35. Som nån sa.. Detta va FÖRSTA incedenten på hemma plan detta år. Så jag tycker de e synd att säga att vi har ett stort problem.. Det är lätt att säga att man skall stänga av folk till höger o vänster, men dom som sprang mellan sektionerna gjorde ju inte mycke mer än så.. Och att säga att de va Huliganerna som slogs, och sen peka ut WM så kan man ju tillägga att alla firma killar satt på andra sidan... så villka va de då som starta de om de inte va alla dessa 12-13 åringar, som är inteligensbefriade ärkepuckon och allt va folk vill kalla dom som inte stört blåvitt under en enda match i år trotts att dom varit på fler hemma och borta matcher än ni som sitter här o gnäller på dom?

    SvaraRadera
  36. Det var i alla fall underbart när hela sittplatsläktaren skanderar "Ut med packet" åt de tuffa slåsspojkarna. Det visar ju åtminstone att större delen av sittplatspubliken är trötta på att få sin fotbollsupplevelse förstörd av skitungar som inte har nåt bättre för sig än att mucka med vakter.

    Visst kan OV visa lite större tolerans, men vad i helvete är det för fel på folk som inte vill flytta på sig från platser där de inte får stå. Skyll er själva då era pajasar.

    Hur skulle det se ut om jag parkerade min bil framför utfarten från Nordstans parkeringsgarage. Skulle jag bli åthutad att flytta på mig? Most likely. Skulle jag börja slåss för min rätt att stå parkerad där när de kommer för att bogsera bort min bil. Knappast. Det gör bara idioter.

    SvaraRadera
  37. frankie:
    vore väldigt intressant att se bilderna publicerade på baraben.
    Det finns mkt att säga om den märkliga "rusningen" x 2 som inträffade igår.
    Jag vill inte moralisera om "vår" firma vill ha en adrenalinkick i en grusgrop någonstans i Gråbo. Helt ok, så länge det inte är matchdag.
    Men när man skapar en hotfull stämning under CL-kval så är det åt helvete fel!
    Visa fejan på dem!

    SvaraRadera
  38. Risken med o lägga ut massa bilder i tumutet är att många som inte gjorde nått och bara står där råkar hängas ut som huligan..

    SvaraRadera
  39. Tyvärr blir det nog ofta problem med OV eftersom de inte får ingripa på samma sätt som poliserna. Därför ser det lite tveksamt ut när de ingriper. Detta vet givetvis "puckona" och "utnyttjar läget". Poliser är väl det enda som skulle hjälpa, men det känns ju inte speciellt bra.....

    Förstår att Frankie är tveksam till att publicera bilderna, men skicka dem till IFK så får man hoppas att de agerar. Hoppas alla andra som har bilder gör detsamma.

    SvaraRadera
  40. Problemen kommer förhoppningsvis dö ut när den nya "gamla Ullevi" tas i bruk
    IFK kan endast få spela i Europa om näringslivet lockas

    Mer slipsfolk som kommer "pumpa" in pengar i blåvit än nga gaphalsar som inte förstår mer än den dåliga gräsmattan, detta är den ENDA lösningen i framtiden

    kanske mer tyvärr än sant dock men "cash is king" även i fotboll

    (satt för övrigt på B2 och applåderade när de bar ut 12 åringen som hade "rusat2 under paus

    SvaraRadera
  41. Bara ett tillägg till senaste anonym:

    Nick Hornby skrev i den lysande boken "Fever Pitch" om detta. Slipsnissarna är inte bara där för spelet utan för stämningen. Skulle en arena bestå av endast slipsnissar och VIP-boxar skulle det bli tyst som i en grav och ingen skulle vilja gå dit.

    Engelsmännen har ju all-seater, stenhård kontroll och avstängning av huliganer (på ett sätt som vår lagstiftning kanske inte riktigt tål) och det fungerar där väldigt bra jämfört med förr. Men det var fanimig dubbelt så mycket tryck på läktarna förr med stora ståplatssektioner och stora klackar.

    Jag jobbade igår och var fullt upptagen med att ordna intervjuer så jag hade ryggen till (och lurar på öronen ska sägas) händelserna.

    SvaraRadera
  42. Bra av dem som visade civilkurage och slängde ut galningarna/vakterna. Jag var på cupfinalen i Solna mot DIF och där var det samma slagsmålskåta vakter. Då höll det på att sluta riktigt illa för en tjej som drabbades av vakterna urskiljningslösa våld.

    Vad wmkillarna sysslade med fattade jag inte men det var jävligt oskyldigt undantaget den killen som hade en liten slagväxling med en vakt.

    in med polis på läktaren de är professionella och vet hur man skall agera. Se bara på Bohlin, han kan själv få det hela att lugna ner sig.

    SvaraRadera
  43. Själv fick jag höra att det var en vakt som börjat provocera en kille när han gick rakt in i honom utan anledning, därav blev denna kille skitsur och hans kompisar kom, vakten flydde in på en toalett och låste in sig - bajamajan vältes, det blev hets och saker flög och så kom det 6 piketbilar med snutar och storma och tryckte upp alla på läktaren igen...

    SvaraRadera
  44. Vad hade hänt om inte vakterna börjat knuffa på folk och vifta med batonger? Just det NADA!

    SvaraRadera
  45. pågår en bra debatt på änglarnas hemsida oxo....

    SvaraRadera
  46. Efter stöket på GHI blev det rusningar mot ABC när man jagade ordningsvakterna på flykten.
    Jag kan förstå att det blev frustrerat mot vakterna men varför i helvete skall ni kasta allt från servettställ och gigantiska ketchuphållare till bajamajor mot vanligt folk som hamnar emellan?
    Jag + polarna hamnade mitt i skiten eftersom vi knallat ner i paus för att pissa / handla.
    Skärp er för fan! Ta ut frustrationen på annat sätt och se framför allt till att det inte hamnar oskyldiga blåvita emellan om ni nödvändigtvis måste göra upp med vakter / polis. De yngre borde skärpa sig och de äldre WM borde säga till kidsen på skarpen.

    SvaraRadera
  47. Min kompis som bara skulle på toa blev överkörd av en vakt som sprang rakt in i honom med ett galler. Bra jobbat vakten...

    SvaraRadera
  48. Seriöst nu ni som klagar på dom som rusade från LM. Det borde finnas flera som står upp för varandra och inte bara accepterar när OVs klampar upp bland massan och börjar veva. Detta händer gång efter annan.

    Kolla på djurgårn. Deras matcher är i stort sätt OV fria efter incidenten mot aik i derbyt senast. Just för att alla djurgårdare satte ner foten och sa att alla OV på läktaren kommer att behandlas med våld.

    Nu behöver man inte sträcka sig så långt, men något måste göras.

    SvaraRadera
  49. Har inte läst allt, men folk som funderar på att sluta gå på Blåvitt på grund av såna här småsaker kan ju inte ha något vidare blåvitt hjärta. Sånt här händer ganska ofta på bortamatcher, och då hör man aldrig någon klaga.

    Bland de som började bråka med vakterna hade några SI-tröjor och liknande, så antagligen var det firmakillar. De som kom över var ledande personer i WM/GYD eller vad dom kallar sig, så antagligen kom dom för att hjälpa sina vänner. Dom har ju varit i samma situation tidigare och relationerna mellan dem och poliser/OV är väl inte den bästa. Faktum kvarstår - hade Bohlin eller publikvärdar vänligt bett folk ett flytta sig hade det gått, nu lät man batongen tala och fick tillbaka - rejält.

    SvaraRadera
  50. Grejjen är att slöddret har ju ingen respekt för polis/vakter, ställer sig en vakt emellan och säger att här får ni inte gå, då lyssnar man på det och vänder. Trotsar man då så borde batongen dyka upp, helt naturligt och helt riktigt.
    Sverige är löjligt, våld mot polis/ordningsvakt borde ge feta straff. Jag förespråkar inte nåt Gestapo, men är det nån som skall få använda tuffa tag så är det ju polis/vakter.
    Och att det var en ordningsvakt som började mucka gräl, kan ju varit så, men antagligen var det nog tvärtom?

    SvaraRadera
  51. Wm ska ha all ära! Ut med vakterna!

    SvaraRadera
  52. Ut med vakterna!

    SvaraRadera
  53. ...6 7 skjut en snut lev o njut!

    SvaraRadera
  54. Antar att ni skämtar, men skjut en snut skämt är inte ok. Det är väl delvis sånt snack som driver på de unga/iqbrefriade stackarna som slåss?

    SvaraRadera
  55. Lägervakterna i Treblinka hade varit gröna av avund om de hade skådat "guljackorna" igår.

    Är det någon som vet hur lång/kort en ordningsvaktutbildning är?

    SvaraRadera
  56. Blir så jävla töntigt när folk här inne försöker glorifiera både vakterna och huliganerna.

    Vad vi behöver är ett byte av hela jävla ordningsvaktskåren och att sätta upp kameror på läktarplats så att man enkelt kan identifiera både publik som missköt sig men även vakter.
    Ordningsvakterna nuförtiden på läktarplats är ju fan samma folk som huliganerna bara det att dom har valt den andra vägen. Saken är bara att båda sidor vill samma sak - hitta ursäkter för att få slåss.
    Vakter med mindre muskler/fett och med mer hjärna, utbildning och mer kännedom om hur man lugnar en folkmassa på bästa sätt är, plus kameror, vad som skulle behövas på läktarna.

    VI MÅSTE FÅ TILL EN DIALOG MED FOTBOLLSFÖRBUNDET OCH ANSVARIGA PÅ ARENORNA. Varit mycket snack nu om "supporterunionen" men det ändå dom uträttat hittils är en jävla sitt/tyst protest i borås. Se till att göra nåt istället - få till en dialog med förbundet, föreningarna och arenaansvariga så löser vi skiten, tillsammans.

    SvaraRadera
  57. Peddape du skall nog inte ta allt som skrivs här så allvarligt. Mitt förslag är att du åker på semester långt bort(du behöver inte komma tillbaka). Puss!

    SvaraRadera
  58. Vakter med sin utbildning KAN ALDRIG NÅGONSIN kontrollera en situation som den igår. Det är helt jävla galet att lämna sådana uppdrag till några lallare till vaktare. Dem blir provocerade och provocerar tillbaka = kalabalik.

    Sen börjar dem veva mot oskyldigt folk får dem fan ta och skylla sig själva, rör dem en rör dem alla.

    SvaraRadera
  59. Länge leve vakterna! Lyd alltid folk i uniform! De gjorde man i Tyskland på 30-talet och det fungerade alldeles utmärkt! Kom ihåg! En god medborgare ifrågasätter aldrig!

    SvaraRadera
  60. Vad ska man säga om att WM folk har varit de som som dragit igång "SvFF - Fotbollsmördare" oftast iår. Är det inte bättre att modifiera ramsan till nästa match till detta: "WM - Fotbollsmördare". Jag är helt säker på att det skulle bli ett bra tryck på arenan.

    Bra att WM står upp för oss andra?!? Snacka om att sitta på höga hästar. De de gör är att dra ner oss andra i skiten.

    SvaraRadera
  61. Leve pöbelvälde! Mobben har alltid rätt. Lynchningar har fungerat bra förut.

    SvaraRadera
  62. det är ultras som dragit igång svffsången.

    SvaraRadera
  63. Är det en slump att i stort sett alla klubbars fans har haft problem med ordningsvakterna? Skulle inte tro det..

    SvaraRadera
  64. min fråga är bara varför kommer dom (WM)på matcherna?? Finns det en ända som bryr sig om laget blåvitt? Vi är supportrar å vi ska sköta oss på läktaren å laget ska sköta sig på plan!!

    SvaraRadera
  65. jag kan förstå folk nu när dom säger att dom inte vågar gå på matcherna för et är så stökigt!! har inte upplevt det så förut men med en så genomkorkad grupp som wm gör ju knappast att vi blir fler (blåvitt) supportrar på lördag!!

    SvaraRadera
  66. Länge leve vakterna! Tycker vissa.. Tydligen fick de tonvis med skit av polisen på mötet efter matchen. Men vad spelar det för roll..

    SvaraRadera
  67. Detta måste vara den absolut mest skitnödiga skara med bloggläsare som uttalat sig samtidigt, och med peddape i spetsen.

    Det råder ju mer moralhets här än på ett av Jehovas Vittnens väckelse möten.

    Fattar inte att folk får moralpanik av ett gruff med OV.
    -Värre saker har inträffat förr

    SvaraRadera
  68. Till anonym;
    Tror inte för fem öre att dom spenderar hundra till tusentals kr och en jävla massa tid om dom bara är ute efter box. Skärpning!

    Vanligtvis är det inga problem på läktaren, igår var en tillfällighet. Vakter är ju riktigt goa i huvudet och gillar och leka med rören. Vakterna som är problemet på -läktarn-. Våld föder våld.

    SvaraRadera
  69. Utras? Inte i Ljungskile i alla fall. Då var det en tjomme med WM mössa och en CFC tröja (den var i alla fall mörkblå). Vi var flera som stördes av det.

    SvaraRadera
  70. Första gången jag hörde "svFF-fotbollsmördare" var på ett Sthlms derby mellan Hammarby och nåt av d andra två skitlagen minns inte riktigt..

    sen körde vi den på nån match strx efter också.. den e ju som en slags protest mot det där nya lagförslaget!

    SvaraRadera
  71. Det jag inte kan förstå är varför vissa skall förstöra och vandalisera på sin egen arena, inne på sin egen sektion? Jag begriper verkligen inte det. Hade man velat komma åt vakterna så hade man gjort det med tanke på att mobben var kraftigt numerärt överläge.
    Nu känns det bara som vissa äntligen fick en chans att stöka, sen att det mest drabbar dess egna tycks man inte ha någon som helst tanke på.

    SvaraRadera
  72. Konstigt att vi inte har mer publik på matchern!

    Herregud, folk går till vådlsamt angrepp utav ov,och folk här inne försvarar det! Tror fan att detta kommer att fortsätta i all oändlighet,om inte vi, "vanliga" supportrar som enbart är där för att stötta inte tar avstånd från dem!

    SvaraRadera
  73. Oavsett vad som anledningen till vad som hände så var det en riktigt dålig tajming. Det var säkerligen många på läktaren som inte varit där på ett tag och ville uppleva Champions League-känslan (nåja, Champions League-kval iaf). Med andra ord, många marginalsupportrar på plats. Jag tror knappast att de blir mer sugna på att komma även på andra matcher. Dessutom visades matchen på TV och jag vet inte om det uppmärksammades där men om det gjordes så var det säkert många som kände att de gjorde ett korrekt val att stanna hemma i soffan.

    SvaraRadera
  74. ..vi stördes av att *fel* kille startade en ramsa..

    så länge inte OV sjunger med i sångerna, och inte är supporters för det laget vars läktare de står på så skall de ej finnas där!

    lägg ner debatten, och gör det nu!

    SvaraRadera
  75. många marginalsupportrar på plats?? vart var de som man får fråga? de var ju för fan tomt!

    SvaraRadera
  76. Så här va det. En kompis kompis till en kompis hade legat med OV Glenn-Rickards flickvän i lördags natt och lackade helt enkelt ur när han såg gärningsmannen på Ullevi. Därför började han veva med lill batongen och skrika skällsord och en och annan tår fälldes. Allt e nu utagerat och Glenn-Rickard blickar framåt med sin flickvän och dom ska förlova sig i september. Grattis G-R och hoppas nu att Frida kan hålla sig på mattan ...

    SvaraRadera
  77. Jag skall tala tala om en hemlighet för er.. Jo det är faktiskt så att bland Blåvitts publik finns det, tro det eller ej, huliganer, tjuvar, knarkare, skattesmitare, hustrumisshandlare, snattare, förmodligen några potentiella mördare och ett antal andra riktigt fula fiskar. Kort sagt Blåvittpubliken är som folk är mest. 15-30% håller på med något krimminellt. Jag förstår om detta kommer som en chock för er som lever i er snövita dockhusdröm.

    SvaraRadera
  78. Men åter till frågan: Vad var det egentligen som startade bråket?

    Frankie, även om du inte vill publicera bilderna så kan väll du (eller någon annan som såg) ge din syn på exakt vad som utlöste bråket?

    SvaraRadera
  79. Anonym 31/7/08 16:38

    Jo det är ju sant, har sett en som har knarkat vid klacken.. Sånt här händer ofta, men att folk sjunger med andra när de sjunger "ni kan dra åt helvete" mot polisen e ju lite borta.. De kom ju för det blev bråk, idioter.

    SvaraRadera
  80. anonym 16:37 /
    Det var trots allt nästan 11000 där, mot t.ex. Gefle var vi 5000. Tror fasen att det var många som vanligtvis inte går på match som var där ändå trots att publiksiffran var väl låg.

    anonym 16:38 /
    Vad har det med saken att göra? Det är klart att det är så, men jag har inte sett någon misshandla sin hustru, fuskat med deklarationen eller mördat någon på Ullevi.

    SvaraRadera
  81. Sluta skyll på ordningsvaktarna och inse att det var dom andra idioternas fel som började bråka

    SvaraRadera
  82. Jag stod precis ovanför gaten när OV kom upp, dom gick ner mot megafonen och där påpekade dom för någon att han skulle flytta sig, det gör han inte och då skall OV gripa honom, folk kommer till undsättning och OV drar batong. Sen är det igång.

    Det är så jag upfattade starten.

    SvaraRadera
  83. maestro/ Såg matchen på tv. Det man märkte av bråket var en 5 sekunders bild på när några tjommar rusar mellan läktarsektionerna och sedan att publiken buar och skanderar "ut med packet". Det pratas inget om det från kommentatorerna men man märker tydligt att det blir dålig stämning på arenan.

    SvaraRadera
  84. Det märks att n Svenskar inte varit med om några krig eller liknande de senaste 200 åren. Ett råkurr på läktaren och ett gäng som smålunkar från en sektion till en annan får tydligen hela eran värld att rasa samman. Ta er samman för fan! Efter att ha läst samtliga kommentarer kan jag bara säga. Fy fan vad skitenödiga ni är! Om detta är det hemskaste ni varit med om så är ni lyckligt lottade.

    SvaraRadera
  85. Haha, så att det har varit hårdare i andra länder gör det legitimt att man ska bete sig illa och ta till våld på en fotbolls-läktare i sverige?

    Att ett fel är mindre än ett annat gör det inte till rätt!

    SvaraRadera
  86. Länge leve fascismen!

    SvaraRadera
  87. Två reflekteringar från debatten.

    "Folket på vår sekt ställde sig upp och applåderade när flanen bars ut i andra halvlek."
    Han var nog getingstungen och allergisk mot detta och kördes bort med OLA.

    "Det märks att ni Svenskar inte varit med om några krig eller liknande de senaste 200 åren."
    Tack gode gud för det. Då hade vi varit tvugna att städa toaletter och baka pizzor i länder flera hundra mil från våra hem vi var för rädda att vara kvar i.

    SvaraRadera
  88. sluta lipa nu för helvete. det var fan inte mycket som hände igår. Det är väl värre om ordningsmakten gör övertramp än den vanlige medborgaren.
    Ni som kissade på er igår kanske inte ska gå på fotboll. Läs gp dygnet runt det allvarligaste som hände på matchen va att en blev stucken av en geting. mvh WISEMEN

    SvaraRadera
  89. Populationen i Tyskland 39-45 ökade ju jättedrastiskt när man lär dom uniformerade styra.

    Eftersom dom flesta här inne aldrig verkar ha varit på en bortamatch kanske ni inte fattar hur det ser ut för en fotbollssupporter i dagens Sverige, i princip varje match är det folk som blir pepparsprayade, batongslagna och gripna på väldigt vaga grunder och släppta efter det att deras buss redan åkt. Är det då så jävla konstigt att man ibland slår tillbaka, blir man behandlad som ett djur kommer man tillslut även bete sig som ett djur.

    SvaraRadera
  90. 31/7/08 17:19:

    Hehe eller hur. Sköter man sig så är det ju inga problem det vet du. Om man inte har sjukt otur och hamnar mellan två idiotgäng (vakter o "bokstavsbarn/gäng").

    SvaraRadera
  91. Självklart inte, läs vad jag skrivit igen så ser du att jag inte försvarar något våld. Men det hände egenligen inte särskilt mycket. Några luftsparkar, några välta bajamajor, lite skrik och gap, ett uppskrapat ben på en av hetsporrarna. Inte mycket att skriva hem om.

    SvaraRadera
  92. Gjort e gjort...

    SvaraRadera
  93. wm tillför inte Blåvitt ett skit. T ex så stormade/plankade ett flertal av dem inträdesgrinden till ÄÖ förra året. Betalade således inte inträdet till sin "egen" klubb.

    Fina grabbar det. Stjäl dom från sina mammor också måntro?

    SvaraRadera
  94. Jag för min del tyckte att det var bra av folk att sätta ner foten och visa att ordningsvakter inte hör hemma på VÅR läktare. Folk som klagar på Wisemen, det var minst lika många snubbar i matchtröjor som stod längst fram och vevade. Och ordningsvakterna som bara kommer fram och börjar dra och slita i folkt. Klart som fan att det väcker irritation. De i klacken som skanderade "Ut med packet" gjorde det inte mot supportrarna, utan mot vakterna. Detta var minst sagt ett steg i rätt riktning.

    SvaraRadera
  95. "Läs gp dygnet runt det allvarligaste som hände på matchen va att en blev stucken av en geting. mvh WISEMEN"

    Nej, det allvarligaste var att ett antal personer (barn) blev rädda och lämnade arenan. Vad har det fått för bild av fotboll. På köpet förstörde ni den stämning som hade byggts upp under första halvlek.

    Men hur kan jag begära att ni fattar kopplingen? Ja, det är förjävla naivt av mig.

    SvaraRadera
  96. majoriteten av dem som höll på var inte wm, som sagt fanns "vanliga supportrar" också.

    SvaraRadera
  97. anonym 17:35/ Jag har bilderna, det är inga matchtröjor på dem som vevar. Snarare är det en majoritet med inga tröjor alls...

    SvaraRadera
  98. det e la svettigt? :) såg några som ade det iaf.. skitsamma inte viktigt.

    SvaraRadera
  99. jävla machomän det är sånna som ni som slår era kvinnor. Nä nu får det vara nog tänker aldrig mer sätta min fot på en ifk match mer. lägger hellre mina pengar på en klubb som förjänar det, just det GAIS. Där ä det bara snälla och goa grabbar inte sånt här jävla machoskit.

    fyfan...

    SvaraRadera
  100. gör så vi vill inte ha medgångare som du på våra läktare endå!! pajas

    SvaraRadera
  101. Enrico 17.19...

    Du och dina pajaskompias skall vara glada att vanligt folk med familj inte orkar sätta er på plats. Ni väger hälten så mycket som jag och faller snabbare än jag hinner säga finkadus. Så vält staket så länge vanliga göteborgare inte tar er i maten.

    SvaraRadera
  102. Det var ett j-vla tjöt om barn. Gå på besiktas - galatasaray och se hur många rädda barn det är där.

    SvaraRadera
  103. 100 kg och tuff vid tangentbordet

    SvaraRadera
  104. Visst vakterna är idioter och de kan de ju få va. Men när våra egna fans beter sig som de gör skrämmer de bort fans inte bara genom att bete sig hotfullt utan även genom att vara "pantade bönder". Känner mig aldrig hotad när jag går på matcher, men känner att det blir allt svårare att identifiera sig med klacken. De är helt enkelt alltför efterblivna.

    SvaraRadera
  105. vem fan vill stå i en klack som består av ett gäng jävla mongojävlar. almgren ta tag i det här nu för fan. pinsamma idioter.

    SvaraRadera
  106. Anonym sa...
    "Läs gp dygnet runt det allvarligaste som hände på matchen va att en blev stucken av en geting. mvh WISEMEN"

    "Nej, det allvarligaste var att ett antal personer (barn) blev rädda och lämnade arenan. Vad har det fått för bild av fotboll. På köpet förstörde ni den stämning som hade byggts upp under första halvlek"

    Svar:
    Personen i fråga blev stucken i halsen och var medvetslös när de bar ut honom. Har man allergi mot "getinggift" så är detta dödligt om man inte kommer under behandling (vilket han tack och lov verkar fått).
    Säg mig nu Mr Anonym, vad är värst?

    SvaraRadera
  107. Det finns en väldigt enkel lösning. Stå inte där det är avspärrat.

    SvaraRadera
  108. Detta eviga gnäll! Ifk är allas lag & man får ta personligt ansvar, ingen kan säga till hur nån ska älska eller hata för det avgör individen i fråga.

    Krossa Basel.

    SvaraRadera
  109. 100 kilo Pajas..

    SvaraRadera
  110. >>100 kg! Visar du dina inlägg för barnen med? Stolt du måste vara då! Misstänker att du tillhör dom familjefädrar som dricker sig fulla på helgerna inför sina barn! Sen så sitter du här på nätet och glagar på andra!! Städa framför din egna dörr. Att skylla publikbortfall på bråk mm känns ej realistiskt. Folk har ej intresset helt enkelt! För eftersom vi har vetat om champions league kvalet sen i oktober och det ändå bara var ca 100 som dök upp i San marino så tycker jag det är bevisat!!! Fan! jag hade längtat sen 97 på detta. Klart man har sparat då...

    SvaraRadera
  111. Bra jobbat WM! Ut med packet!(anabolavakterna då alltså)

    SvaraRadera
  112. tufft o vara anonym o kritisera WM..

    Som en sa.. De satt på andra sidan o hade inget med "tumultet" att göra. När de väl gick över så va väl allt redan över.. Så försök o hålla er till sanningen o inte till "rykten"

    SvaraRadera
  113. Ut med vakterna och Getingarna !!!

    SvaraRadera
  114. såg inte vad som utlöste bråket så jag ska inte kommentera det som störde mig mest var att många "vanliga supportrar" hejade på när folk från sittplats stormade klacken... särskilt under andra stormningen

    SvaraRadera
  115. 1/8/08 00:59

    Varför stör du dig på det? Dom borde inte bara hejat på utan själva stormat och klappat på vakterna.

    SvaraRadera
  116. Håll dig passiv! sa...

    Kom även ihåg att alla som bär uniform är ofelbara. Detta gäller i lika hög grad idag som i nazityskland 1939.

    31/7/08 12:33


    Gäller Blåvitt också då gissar jag?

    SvaraRadera
  117. Jag funderar på en sak supporter polisen känner ju igen de flesta på klackläktaren (åminstonde de som går flitigt) och de verkar också känna till hyfsat hur man ska bete sig för att behålla lugnet på läktaren men samtidigt hålla ordning och tillrätta visa folk med vi behållen respekt för varandra.
    Så till frågan borde inte secuitas i detta fall och supporterpolisen hjälpas åt vid utbildningen av OV, de är inte samma sak o joppa på en fotbolls läktara som att jag pundare i nordstan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.