2008/07/17

Kampen om Champions League: Invasion Basel

CHAMPIONS LEAGUE Det verkar vara ett jättelikt intresse bland blåvita att åka ner till Basel. Flygvägar, tågvägar, bilttider och gruppresor diskuterades på olika håll timmarna efter matchen mot Murata. Med god anledning tror ingen på att Murata kan komma upp till Ullevi och göra 6-0 på Blåvitt vilket kan öppna för ett rent B-lag på banan i returen och "därmed" en katastrofal publiksiffra?

Resan till Basel tar cirka:
2 timmar 20 minuter med flyg
16-18 timmar med bil
20 timmar med tåg
22-25 timmar med buss

per väg. Rushen på linjen Stockholm (Skavsta)- Basel är redan i full gång och biljettpriserna tickar stadigt uppåt...
_________________________________________
På San Marino TV kan målen från Blåvitts kross av Murata skådas. Klicka in er på sändningen från 16 Juli och spola fram till 20:30 in så börjar sporten med höjdpunkter från matchen.
_________________________________________
Vill ni något extremt imponerande, häftigt och supertufft i svensk huliganväg måste den fantastiska massakern, den blodiga chockattacken, den pulserande mordvågen här skådas. Varför läggs sådant ut på internet? Skäms de inte av alla möjliga orsaker? Borde inte beteende som detta förbjudas av typ Svea Rikes Lag, gud, nobelkommiten eller någon annan med makt?
_________________________________________
2000-talets allsvenska maratontabell just nu:

1. IFK Göteborg - 357 poäng
2. Djurgårdens IF - 355
3. Hammarby IF - 351
4. Helsingborgs IF - 335
5. IF Elfsborg - 326
6. Halmstads BK - 324
7. Malmö FF - 312
8. AIK - 303

75 poäng efter AIK hittar vi dagens serieledare Kalmar FF med 228 poäng. I och med segern över Djurgården är vi nu inte bara tidernas bästa allsvenska lag utan även 2000-talets bästa allsvenska lag. Någon som är förvånad?
_________________________________________
Här finns biljetterna till FC Basel- IFK Göteborg. Dock krävs registering på Jetline Ticketing för att kunna köpa biljetter via deras officiella site. Ännu är det oklart om biljetter kommer finnas att köpa i spärrarna. Arenaplanen kan ni studera här och även de ordinarie priserna till FC Basels hemmamatcher.
_________________________________________
Bortsett från Marko Perovic som i flera år dominerat den Jugoslaviska ligan från sin mittfältsplats i Röda Stjärnan så har FC Basel sin stora stjärna i Marco Streller. Anfallren Streller hade länge inte bara sin nations stjärnstatus i inhemsk fotboll med fem säsonger bakom sig i Bundesliga utan även den senaste tidens stora skandal i Schweizisk fotboll på meritlistan. Detta efter att Streller som resultat av burop från egna landslagsfans hoppade av landslagskarriären precis innan sommarens fotbolls-EM för att sedan övertalas att återvända av förbundskapten Ottmar Hitzfeld.
__________________________________
Behrang Safri (med sju säsonger i Malmö FF:s organisation) är en annan bekant nykomling i FC Basels trupp. Safari gick till Basel för att Malmö ville undvika att släppa honom som bosman i höst.
– Det har alltid varit en pojkdröm att komma ut i Europa och spela fotboll och jag är mycket glad att ha fått möjligheten att göra det, sa Safari till Malmös hemsida efter att övergången blivit klar.
_________________________________________
FC Basel sponsras av Nike, vi av Adidas.
FC Basel sponsras av VolksWagen, vi av KIA.
FC Basel sponsras av Pirelli, vi brukade sponsras av Continental.
Varför känns lilla Basel (165,529) större än Göteborg (489,787)?

Städernas folkmängd år 2006 inom parantes.

24 kommentarer:

  1. Muratas målvakt kanske inte ska vara helt stolt över sin insats...

    SvaraRadera
  2. Hur är det möjligt att vi leder 2000-talets maratontabell? Kul iaf...

    SvaraRadera
  3. Hej Frankie! Inslaget var den
    16:e inte den 15:e!

    Faen vad jag letade...

    SvaraRadera
  4. den största frågan är varför i helvete you-tube klippet är med.

    SvaraRadera
  5. Först trodde kag att du äntligen hade tagit avstånd från huliganskiten. Men nu börjar jag misstänka att du lagt upp videon av någon annan orsak. Varför är den med?

    SvaraRadera
  6. När spelas andra kvalomgången till CL? Samt börjar Blåvitt borta eller hemma?

    SvaraRadera
  7. Överraskande med 2000-talets allsvenska maratontabell måste jag säga. Detta trots vår ökenvandring vissa år. Dock är det lätt att glömma att det är fler säsonger än man kanske tror som vi trots allt varit med ganska långt upp i tabellen. T ex två ggr 4:a. en gång var 3:a, 2:a, respektive 1:a.

    SvaraRadera
  8. Anonym sa...

    Först trodde kag att du äntligen hade tagit avstånd från huliganskiten. Men nu börjar jag misstänka att du lagt upp videon av någon annan orsak. Varför är den med?

    17/7/08 19:04


    Det är ju ganska så uppenbart att han hånar dem som är med i det där klippet rätt kraftigt dessutom. Man behöver inte vara något geni för att förstå det direkt.

    SvaraRadera
  9. Jovisst, men varför lägger han då upp klipp på den här lilla dispyten? Varför tar han inte avstånd på riktigt, om det nu är det ahn försöker göra? Jag tänkte som du först. Men sen får jag mer än knsla av att han försöker trycka fingret på hur harmlöst ett fotbollslagsmål kan vara. Att det inte är jävla farligt. Att det finns annat att bekymra sig för. precis sådant han har propagerat för tidigare.

    SvaraRadera
  10. Djurgården, Malmö och AIK har ju alla legat i superettan under 2000-talet, inte konstigt att vi leder då. Är väl bara vi och bajjen av dom bättre lage som legat i allsvenskan hela 2000-talet.

    SvaraRadera
  11. Continental sponsrar oss fortfarande, bara inte licka mycket...

    SvaraRadera
  12. anonym 21:08/ så fint när du slänger ur dig lite lösa klyschor som att "han tidigare propagerat för att fotbollsvåld är harmlöst" helt utan att backa upp vart du får det ifrån.

    jag tycker du är en blodssugande vampyr som gillar att döda barn.

    så nu är det lika balanserat åt bägge håll. en del jeppar som är inne här undrar man ju om ni sitter på lillhagen...

    SvaraRadera
  13. Huliganklippet är ju på danskar! Varför? Det här klippet på stenhårda Basel-ligister är mer intressant. Bande Basel tror jag deras firma heter.

    http://www.youtube.com/watch?v=nfdXH73a-5Q

    SvaraRadera
  14. Kollade någon turistsida som hävdar ett invånarantal på 187 332,men 1 miljon i "trinational agglomeration" vad det nu innebär.

    SvaraRadera
  15. Majstorovic har tyvärr gått till Turkiet

    SvaraRadera
  16. anonym 08:57/ Nej det är inte riktiga danskar, det är Helsingborg mot Hammarby. Filmen är ju ganska uppenbart upplagd för att personerna i den gör bort sig något brutalt...

    SvaraRadera
  17. Basel spelar sina två första matcher i ligan 23/7 och 26/7 innan vi möter dem 29-30/7. Borde väl vara postitivt för oss att de matchas stenhårt inför första mötet, eller?

    SvaraRadera
  18. tillägg - Jag är väl medveten om att våra matcher också kommer tätt, men vi är ju inne i matchtempo på ett helt annat sätt.

    SvaraRadera
  19. Huliganvideon visar bara hur idiotiskt det är. Nu är det riktiga töntar men höra snacket efteråt är lika långt borta som någon hade filmat oss spelandes fotboll. Verkligheten av huliganslagsmål är långt ifrån vad deltagarna tror sig upplevt. Patettiskt och ofta bara fegt i grupp

    SvaraRadera
  20. Hallå strELLER

    SvaraRadera
  21. majstorovic lirar INTE i basel, inte heller i turkiet som nån sa, utan i AEK Athen...

    SvaraRadera
  22. anonym 23:20/ ingen har påstått att majsan spelar i basel, laguppställnignen är den som basel hade i våras när de vann ligan, vilket även står under bilden...

    SvaraRadera
  23. Tips! Det går nattåg direkt från Köpenhamn till Basel. Man åker på kvällen och är framme tidigt på morgonen. Ett utmärkt sätt att åka om man bor i södra Sverige! Kan även bli hyfsat billigt om det kombineras med interrail tågpass.

    SvaraRadera
  24. Tror nog att detta Basel kommer att bli en övermäktig uppgift för blåvitt, man har dominerat den inhemska ligan helt och hållet de senaste åren och man har helt andra ekonomiska resurser än vad vilken svensk klubb som helst har. Dem var ju dessutom med i CL-gruppspelet för ett par år sedan vilket borde ha inneburit ett rejält tillskott i kassan, hade blåvitt satsat mer på CL och köpt in ett par etablerade spelare så kanske man hade haft en chans men nu....blir det jäkligt svårt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.