2008/07/31

Eldin är såld

REFLEKTION Jag kommer ihåg början av förra säsongen. Vi hade fått en ny spelare, Eldin Karisik. Han stod för några fenomenala instick till medspelare i straffområdet, några av dom resulterade i mål. Sådana briljanta passningar hade vi inte sett sedan Stefan Rehns dagar, möjligtvis med undantag av när Martin Ericsson spelade i de vackraste av färger.

Men.

Eldin blev som alla andra omskolad till grovjobbare. Och grovjobbare har vi som alla vet gott om , så Eldin fick svårare och svårare att ta en plats. Så nu är han såld. Och jag känner mig lite deppig. Inte för att vi tappat den Eldin vi sett sedan förra hösten. Utan för att Rehn och Olsson har förstört den enda spelaren vi hade i truppen som hade kunnat bli den nr 10 som vi skriker efter. Det är inget fel i att alla ska jobba 100% för laget, men ibland kan man behöva en spelare som jobbar 95% för laget och sedan har ork kvar att använda sina sista 5 % till att slå de avgörande passingarna också.

Vi har ett spelsystem, 4-4-2. Om det inte funkar så finns inga alternativ. Andra lag kan byta till 4-5-1, men vi har tyvärr ingen 10:a, så den möjligheten finns inte för oss. Inte konstigt att vi blivit sönderlästa i år.

Mild väntar på att Martin Ericssons kontrakt med Bröndby ska gå ut. Då får vi vår 10:a till slut. Kanske. Tills dess hoppas vi på briljant kantspel som i höstas. Och när motståndarna stoppar det spelet, det enda spel vi behärskar, då blir det tjongande, tjongande och mer tjongande. Till tidens ände.

38 kommentarer:

  1. Karisik, Ranégie, Vasquez, Mourad...
    Om man är konspiratorisk så ser man en trend i vilken kulturell bakgrund de spelare som lämnar Blåvitt har.

    SvaraRadera
  2. Nej Eldin är såld!!!....Hehe Sämre spelare får man leter efter (jo Dalex i för sig:)).

    SvaraRadera
  3. 31/7/08 23:38: Hehe visst är det så, Island o svennar som gäller:).

    SvaraRadera
  4. Tycker det var rätt att sälja Eldin. Han är en habil allsvensk spelare men slår inte ut våra unga talanger och knappast Thomas Olsson. Just Olsson ser jag som vår nr 10 och han lägger faktiskt fram många fina pass. Nu har vi ju dessutom Söder på topp med fin spelförståelse som tillsammans med Wernblom nog kan ge oss lite annat vapen än att förlita oss på kanterna. Jag är optimist!
    //Karlsson

    SvaraRadera
  5. tråkigt Eldin va en riktig lirare, han hade kunnat bli bra om han hade fått tid.

    SvaraRadera
  6. Thomas Olsson är en bra passningspelare men han är inte den spelaren som kan slå en avgörande passning som resulterar i ett mål.

    SvaraRadera
  7. anonym 23:38- man behöver knappast vara konspiratorisk för att dra den slutsatsen. listan kan göras längre än så:

    - wowoah
    - ijeh
    - kabba samura
    - zlatan muslimovic
    osv osv osv

    SvaraRadera
  8. För mig känns det som att Eldin själv ville lämna. Riktigt sympatisk och gnällde aldrig(vad jag vet i alla fall). Sedan som spelare så har han väl aldrig varit någon riktigt stjärna. Däremot är han alldeles för bra för danska div 1.

    Hoppas verkligen Martin Ericsson kommer nu, men det känns mer som att Tobbe Nilsson (u-laget) ersätter.

    SvaraRadera
  9. Ah, det är verkligen trist, vi hade kunnat ha nytta av eldin om han nånsin fått spela sitt eget spel... ELDIN FICK ALDRIG CHANSEN!

    Och appropå det där med etnicitet så är det verkligen synd att en sån som Vasquez försvinner. Det hade varit bra om vi haft lite gubbar som kunde funka som inspiration för angereds-kidsen - både för att locka folk till ullevi och för att kunna vaska fram en egen zlatan, igen...

    SvaraRadera
  10. Jag tycker att den Eldin vi såg i blåvitt var en helt annan en den eleganta spelare som en gång huserade i Helsingborg. Vad jag minns så var han då en fältherre med en riktigt god blick för spelet och en fin förmåga att slå de avgörande passningarna dvs en sån spelare som inte existerar i dagens IFK. Huruvida det är Rehn/Olsson eller blåvitts spel (eller avsaknad av spel)som har gjort att allt det han visade upp i hif alltsom oftast har varit som bortblåst de gånger han har fått chansen lär väl märkas när han kommer till ett lag som har förmågan att spela 2-3 passningar i rad längs marken.

    Eldin är ingen dålig spelare, hade IFK haft ett spel som hade varit mer inriktat på att rulla boll och försöka vinna matcher på att spela ut motståndarna i större utsträckning än att trötta ut dem hade han mycket väl kunnat vara den spelfördelare som vi så febrilt letar efter. Inte för att jag vet varför vi gör det, vad är det för mening med att ha en skicklig innermittfältare när man använder sig av en taktik som inte har ett behov av en sådan spelare.

    SvaraRadera
  11. "Ariska Blåvitt"..

    Blåvitt behövs..

    SvaraRadera
  12. Glömde lägga till en ;) efter mitt föregående inlägg så inte en ny debatt av värsta sorten darr igång nu..
    har vafrit en sådan alltför länge det senaste dygnet nu..

    SvaraRadera
  13. anonym 23:38

    O ja, de från forna yugoslavien, frankrike/göteborg, sydamerika och mellanöstern har verkligen mycket gemensamt!

    Här är en alternativ lista (och då går jag bara fyra år bakåt i tiden):
    Bengt Andersson
    Ölme
    Marcus Berg
    Magnus Kihlberg
    Dennis Jonsson
    Karl Svensson
    Oscar Wendt
    Fredrik Risp
    Joel Gustavsson
    John Alvbåge
    Tommy Lycén
    Mikael Sandklef
    Martin Smedberg
    Sebastian Johansson
    Tomas Rosenkvist
    Patric Andersson
    Jonas Henriksson
    Andreas Nilsson
    Rickard Claesson
    Mikael Antonsson

    ser helt klart en oroväckande trend här...

    SvaraRadera
  14. Vad var prislappen?

    SvaraRadera
  15. Anonym 00:57

    Hade just tänkt att själv balansera "trenden". Bra att du hann före med din alternativlista.

    SvaraRadera
  16. Varför är inte Crossa med på era listor? Han fick ju ta mig fan aldrig chansen!

    Är Selakovic nästa offer månne? En sak man dock inte kan säga om honom är att han aldrig fick chansen. Han har snarare sumpat fler chanser än någon spelare de senaste åren.

    Dock tycker jag att det är oroväckande att man väljer att sälja spelare mitt i stundande allsvenska, Sv.C och CL. Är det inte vitsen att man ska ha en bred trupp då istället?

    //Carl

    SvaraRadera
  17. Om man nu ser på den konspirationsteorin så verkar den ju iallafall framgångsrik. Inte många utomnordiska spelare som lyckats i Blåvitt på det stora hela.

    Ok. Steve Gardner då...

    SvaraRadera
  18. Sa inte Rehn/Olsson att de ville spela mer längs marken? Vad hände med det? Det är klart, har man inte ett spelarmaterial för det så blir det svårt. Håller med om att Blåvitt inte har några alternativ när man kör fast på kanterna.

    SvaraRadera
  19. Synd, men ändå ganska logiskt. Finurlig men väger lite för lätt.
    Laudrup lobben till Mackan mot Gefle eller ÖSK förra året blir bästa minnet. Tycker även att han gjorde en riktigt bra match mot ÖSK på ullevi i våras, stundtals lekstuga, men jag fick inte nåt gehör i de åsikterna :/

    SvaraRadera
  20. Jag tykcer karisik aldrig tog chansen när han fick den... Men det är lite underligt varför blåvitt bara tar upp svenska spelare från u-truppen osv när det finns minst lika bra om inte bättre som har invandrar bakrund, Kamal Mustafa är rysligt duktig han tycker jag är bättre än Bärkroth men han är inte ens med i snacket om A-laget.

    SvaraRadera
  21. Den stora anledningen till att Eldin inte tog en plats i blåvitt är hans dåliga balans, den gör att han inte kan använda den tyngd han har och försvara bollen. Det är synd för en spelare med hans passningsspel hade lyft blåvitt.

    Minns förra våren då det talades om att när Eldin var på plan då vann blåvitt.

    SvaraRadera
  22. Peddape:

    Jo, jag tycker också att han var grym hemma mot ösk.

    SvaraRadera
  23. Det mest oroväckande med att vi släpper spelare, oavsett etnisk bakgrund, är att vi inte ersätter med lika bra spelare eller bättre.

    Tänk om lotten för vinnaren Basel-IFK visar på Tampere nu klockan 12, undrar om Mild ångrar sin passivitet då..

    SvaraRadera
  24. 1/8/08 11:50: Tampere förlorade med 3-1 i sin första match så det hade blivit Artmedia (som spöat bra lag tidigare år i CL)

    Ni fick vi ett portugisiskt lag som är sämre än Basel.

    Snål-Håkan, fan!!

    SvaraRadera
  25. och för några år sedan när det såg som svartast ut för IFK så kom och flydde Emanuel Tetthe (stavning)
    undrar om det inte var Mild som skrämmde honom till turkiet.
    hasse

    SvaraRadera
  26. Blåvitt kör ju verkligen iväg alla spelare med exotiska namn.
    Att de är superojämna och ser chansen att få en jävla massa mer i lönekuvertet har absolut ingenting med saken att göra, det är en stor konspiration mot den svenska mångfalden bara.

    ...eller så är det konspirationsteorierna som är ett slag för den svenska enfalden.

    SvaraRadera
  27. Big Mama då? Snacka om rasism i det fallet. Han var tom bättre än Mourad! STOPPA NASSARNA I BLÅVITT! UT MED DOM!

    SvaraRadera
  28. Det är pga detta som våra publiksiffror är så låga. Folk kommer för att se stora välhängda svarta män. Skärpning Blåvitt!

    SvaraRadera
  29. Skum hela denna saken faktiskt med vilken typ av spelare vi har osv. Kan inte påstå jag ogillar det heller. Känns helt ok faktiskt.

    Krossa Malmö!

    SvaraRadera
  30. Men, herregud... Att Eldin inte har lyckats beror ju knappast på att han tvingats in i en Daniel Andersson-roll som han inte behärskar. Han är inte en tillräckligt bra fotbollsspelare för att lira i ett allsvenskt toppgäng, så enkelt är det.

    SvaraRadera
  31. Det ryktas om över 1000 mff supportrar imorgon. Var på plats och heja fram Blåvitt!

    SvaraRadera
  32. *Det är inte så att vi släpper Eldin för att det finns någon annan på väg in och att han då skulle vara ännu längre från startelvan?

    *Beklämmande att se hur många som gnäller på Olausson/Olsson/Rehn/Mild trots att de i fjol ledde laget till guld och i år håller laget med i toppstriden trots att vi egentligen inte på papperet har spelarmaterial som matchar de prestationerna.

    SvaraRadera
  33. Eldin har inte visat några som helst tecken på att vara en man för startelvan eller ens truppen i Sveriges bästa fotbollslag! Detta var en logisk utgång. Nu gör vi plats för någon utifrån alterantiv lyfter upp något nytt stjärnskott...

    SvaraRadera
  34. Rasistdebatten är ju helt fantastisk. Glömt att Karisik, Ranegie, Vasquez, Mourad mfl varit totalt usla största delen av sin tid i IFK?

    Den ende jag saknar är Big Mama.

    SvaraRadera
  35. det säger väl mer om karaktären hos de spelare som lämnar. bortskämda och hypade förortare eller kranskommunare som tror att de äger arenorna och är den nya zlatan bara för de kommer från balkan eller motsvarande. de presterar ju ingenting, därför lämnar de.

    eldin har väl iofs inte gnällt men alla de andra, vilka jävla lipsillar ni radar upp. gott att vara kvitt dem. kan man inte ta en petning skall man inte tro att man har i allsvenskan att göra. då kan man harva i GoAhead i holländska tvåan och inte göra mål där heller.

    SvaraRadera
  36. vad gäller nya spelare har vi väl fullt med spelare i u-laget och p-lagen. det är väl bara ner och scouta några matcher så har vi ett par-tre nyförvärv inför bortamatchen. det har ju funkat de senaste tre-fyra åren, bra mycket bättre än de spelare vi köpt in; eldin, dalex, nicklas carlsson, sella.

    SvaraRadera
  37. All heder åt Eldin! Han gjorde så gott han kunde, hoppas han lyckas bättre i Viborg. Ett föredöme som aldrig klagat på lite speltid. Jag tycker blåvitt gör helt rätt i sin satsning. Hellre en duktig tvåvägsspelare som har bra teknik istället för en "brasse" som kostar pengar.

    SvaraRadera
  38. Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
    Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.