2008/06/20

Ärligt talat, vem bryr sig om Lagerbäck sparkas?

LANDSLAGET VS BLÅVITT Efter en EM-turnering med ett invant svenskt misslyckande, för ja det är ett misslyckande att inte prestera max när det gäller och i alla fall sälja sig jävligt dyrt om vi ska åka ut, så är den oundvikliga frågan ställd: borde Lars Lagerbäck bytas ut?

Journalistkåren var uppgiven. De satt på presskonferensen och ställde ingen till svars för fiaskot. Lagerbäck kom undan de tuffa frågorna. Spelarna kritiserades inte alls. Förbundsledningen fick gå fri från skampålen. Kraven har helt enkelt sänkts efter den storm av kritik som följde Tysklands slakt av Sverige i VM 2006. Ingen tror att kritiken kommer leda någon vart och nu är de enda som "höjer rösten" de som röstar i webomröstningarna som varje tidning la upp. Mellan 80-95 procent tycker att Lagerbäck borde bytas ut, vart jag än läser.

Jag är uppgiven. Men till skillnad från evenemangsfansen har jag en räddning. Den procent av ens engagemang som läggs på landslaget vägs upp av 99 procnt pur blåvit passion. Nu blickar vi mot allsvensk guldstrid. Nu blickar vi mot vårt första Champions League-kval på över ett decennium. Vem bryr sig ifall Lagerbäck är kvar?
___________________________________________
Jag brukar ofta få chansen prata med er läsare ute på krogen. Det är liksom enklare för en del att ta klivet fram och inleda ett samtal med någon "okänd bekant" efter att ett par liter maltdryck passerat strupen, tydligen. Men en av de helt nyktra BaraBen-läsare (ja de finns tydligen!) som jag tjötat med den senaste tiden är en etablerad DJ på stans i mina ögon bästa klubb som inte var helt nöjd med senaste tidens BaraBen-utveckling...
DJ: Men du, det här med EM på BaraBen var väl inte allt för lyckat?
Frankie: Jo men vi vill ju hålla igång lite hype även när Allsvenskan ligger nere i brygga...
DJ: Men ärligt, vem bryr sig om landslaget när allt kommer kring?
Frankie: Lite bryr sig nog de flesta?
DJ: Jo, men även om jag kan gå ner på Göteborgskalaset en kväll så innebär ju inte det att jag skulle byta ut den skiten mot vår vanliga klubbscen, eller hur?
Shack matt. Åt helvete med landslagsbevakningen.
___________________________________________
Just nu ösregnar det. Alltså ös-ös-ösregnar. Det är midsommarafton. Är någon förvånad?
___________________________________________
Jag får epilepsi av Henke Lemans nya påfund att fetmarkera alla namn på sin blogg.
___________________________________________
Ett omdöme om provtränande Erik Lund från en spelare i den blåvita truppen: "Viljestark, ambitiös och seriös. Han kan gå långt om den där viljan stannar i honom".
___________________________________________
Det var tydligen en rätt rejäl skandal nere i EM med, den här gången med före detta och inte nuvarande spelare inblandade. Därför hoppar vi över hetsjakten, de står inte i fokus för offentlighetens ljus längre och vad de sysslar med ser vi därför som deras (rejält pinsamma) ensak.
___________________________________________
Vem tycker att det är lite kul att Svenskafans Gais-krönikör är den som går hårdast åt Lagerbäck?
___________________________________________
Blåvitt fick stryk i träningsmatchen mot Elfsborgs B-lag. 1-3. Är någon förvånad?
___________________________________________
Svenskafans och Härd ja. Stampen, familjen Hjörnes mediebolag som äger bland annat Göteborgs-Posten, köpte i början av sommaren Svenskafans.com. Nu väntar vi bara på att Mats Härd skall bli redaktör och krönikör för Alltid Blåvitt, att Ulf Stenberg skall ta över centralredaktionen och att Mattias Balkander skall bevaka Frölunda Hockey för Fan-tv:s räkning.

7 kommentarer:

  1. Kan väl lugnt säga att Svenska Fans sålt sig som en ***a när man valt att sälja sig till Mediehuset..
    kan inte förstå hur de tänker även om Cash is King..

    Själen i det som en gång var Svenska fans är med köpet såld.

    Även om man har mycket att önska från Alltid Blåvitt så var det ett bra inslag om man vill ha den delen av supporterskapet. Nu däremot vill man knappast läsa skiten. Vem vill jobba kvar för Svenska Fans efter detta, folk som har ambitionen att li journalits på GP..?

    SvaraRadera
  2. Landslaget är ett Stockholmslag!
    Alla viktiga matcher skall spelas i Stockholm tydligen, så vem bryr sig!

    SvaraRadera
  3. Fy fan vad illa, hoppas inte att folk kommer fortsätta skriva gratis på SF -.-

    SvaraRadera
  4. Skulle bli intressant att se vad som hände på SF om alla valde att kräva lön för sitt arbete från Mediehuset..

    SvaraRadera
  5. ICA är sådääär bra.. IFE's lag var klasser bättre. Vad håller kalsongerna på med? Det kan bli en riktig flopp ert kval.

    SvaraRadera
  6. kom inte en droppe regn under min midsommarafton iallafall.

    SvaraRadera
  7. Jag bryr mig om EM, som fan dessutom. Inte bara Sverige givetvis utan för all den fotboll som erbjuds. Eftersom Allsvenskan har uppehåll så behöver jag inte ställa mitt blåvita-engagemang före. Detta trams att "vi skiter i EM"-mentaliteten känns lite löjlig: "Vem är mest Hard Core-blåvitt"-typ. Lägg ner.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.