2008/06/30

Borde han inte ha slutat på topp?

DEN ATTRAKTIVE Efter SM-guldet i vintras bestämde sig Bengt "Attraktiva Bengan" Andersson för att lägga målvaktshandskarna på ribban. Efter en framgångsrik karriär krönte han sin fantastiska matchsvit i Blåvitt med ett SM-guld. Men nu är han åter tillbaka mellan stolparna.

Det är det där berömda suget, suget efter att syssla med det man älskar över allt annat. I Bengans fall fotbollen. Målvaktsspelet. Omklädningsrumstjötet. Atmosfären. Han är en passionerad människa som tar sin idrott på största allvar men låter aldrig skrattet vara längre bort än vilande på mungipan. Nu är Bengan tillbaka i målet, den här gången för norska andraligans Moss.

Vad har Bengt Andersson egentligen att vinna på en sådan här comeback? Förutom hans längtan efter fotbollen, tillhörigheten, uppskattningen. Den vinner hos Bengt, men sett till det stora hela finns det bara negativt i att göra comeback som rutinerad veteran. Rutinerad veteran som dessutom hade den extremt goda smaken att sluta på topp.

Hoppas Bengan inte får spela en enda minut för Moss. Trots att det är hans vilja. Trots att jag älskar Bengan som person. Men låt din magnifika karriär avrundas med ett SM-guld i blåvit uniform hösten 2007. Låt oss inte få följa din långsamma nedgång ackompanjerad av väl många årsringar runt midjan. Låt oss minnas dig på topp oh du attraktiva målvakt.

11 kommentarer:

  1. Handskarna på ribban? Svår nöt, när Bengan har ribba så har han svårt att röra sig fritt utomhus.


    Förövrigt, frågan är vad Bengan har att vinna? Jaa, han skulle arbeta som snickare, vilket gör att han börjar med att gå upp klockan 5 på morgonen och med en matlådepaus på en timme så är arbetsdagen slut 9 timmar senare. Jämför detta med att spela fotboll istället och då bara ett par timmar om dagen. Tjaaa, jag väljer nog fotbollen.

    SvaraRadera
  2. kristina:

    Är sidan söt? hehe
    -----------------------------

    Fotbollspelare har lite trevligare arbetsdagar än de flesta.

    SvaraRadera
  3. Frågan är väl om dina minnen av Bengan är viktigare än hans glädje över att få ha tjötet, tävlingen, glädjen i att få tillhöra ett lag? Vad förlorar du på att Bengan spelar i Norska div 2?

    Han slutade i Blåvitt på topp, bra så. Låt bengan göra vad fan han vill efter det.

    SvaraRadera
  4. Jag personligen ser det inte som en comeback om han spelar några matcher i andra ligan i norge! Bengan har redan slutat på topp och även om det inte är på en jättelåg nivå han ska spela nu så tror jag ju han gör det för att det är kul med fotboll! Vad spelar det för roll om han gör det? Låt han ha lite kul och lira lite boll! Det är väl inget mer med det?

    SvaraRadera
  5. Missunnsamhet i sin mest pura form? Varför annars så negativ över en människa som gör det han älskar mest av allt.

    Skrivkramp?
    Sovit dåligt?
    Lingonvecka?

    Go Bengan!

    SvaraRadera
  6. kan bli riktigt tragiskt när spelare inte vill släppa fotbollen och fortsätter in i absurdum, är väl bara att se på den lille tjocke spanjoren som håkan mild tog hit till blåvitt. han var mest tjock och försupen i någon depression men kunde inget annat än att lira boll och visste inte bättre än att fortsätta i all evighet...

    SvaraRadera
  7. Han vill bara flasha med paketet i duschen. Känns rätt uppenbart.

    Håkans spanjack va iaf en rökare på inkast. Vilket hade varit en tillgång i årets blåvita trupp. Har vi haft rätt address på ngt inkast än iår?

    SvaraRadera
  8. haha tror frankie bara e ute efter å hetsa folk inget annat...

    Hoppas bengan tjänar lite deg nu och får spela några matcher å mysa till det lite nu i efterhand...

    Go Bengan, gör va fan du vill de e du värd.

    /Denco

    SvaraRadera
  9. Began är KUNG!, Han kommer undan med allt..

    SvaraRadera
  10. Han gör väl som han vill!!!! Han har inget kontrakt, inte livegen, har inget emot att han tjänar lite norska tusenlappar!

    Lisbeth Salander, krossa TFF!

    SvaraRadera
  11. Han har gjort ett grymt jobb för blåvitt. Vad han nu gör är väll ta mig fan hans ensak! Skärp er!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.