2008/05/21

Vilka vinner ikväll: Man United eller Chelski?

CHAMPIONS LEAGUE Årets klubblagsmatch alla kategorier är äntligen här. En matchernas match som alla kan njuta av, även vi som inte håller på något av de inblandade lagen. Den slovakiske domaren Lubos Michel har det känsliga uppdraget att döma kvällens Champions league-final mellan Chelsea och Manchester United i Moskva. En uppgift som kan bli honom övermäktig.

Lubos Michel var nämligen domaren som godkände Luis Garcias mål i semifinalen i Champions league 2005, ett mål som tog Liverpool till finalen mot just Chelsea. Chelseas tränare, spelare och ledning hävdade att bollen aldrig var inne och att målet inte borde ha godkänts. De irriterade känslorna mot domare Michel finns utan tvekan kvar i "Chelski"-lägret och lär sätta en extra press på domarteamet att hålla en perfekt nivå på sin bedömning.
__________________________________________
Chelski ja, det ryskägda, eller snarare oligarkägda Chelsea spelar på sin andra hemmaplan i Moskva. Närmare 50 000 engelska supportrar har vallfärdat österut och värmt upp relationerna de två nationerna mellan. England och Ryssland har som bekant haft minst sagt frostiga relationer de senaste åren efter mordet på den avhoppade ryska agenten Alexander Litvinenko i London. Sprit och öl slår tydligen alla former av politisk diplomati...
__________________________________________
Rent ekonomiskt ligger det en rejäl slant i potten för både vinnaren som förloraren.

Finalen ger:
7 000 000 EURO till vinnarlaget.
4 000 000 EURO till förlorarlaget.

Champions League har under den här säsongen omsatt nästan 7,6 miljarder (SIC!) kronor. Bara för sitt deltagande i turneringer var alla 32 klubbarna garanterade 50 miljoner kronor var. Nu påminns vi tydligt om varför Champions League är den saftiga stordrömmen för alla svenska lag. Genom att kvalificera sig dubblar vi nästan vår vanliga omsättning under ett år. Därför kan det tyckas märkligt att de svenska mästarna sällan storsatsar på att få ett starkt lag som kan hävda sig i Champions League-konkurrensen. Feghet tror jag är huvudorsaken. Man tror helt enkelt inte på sin förmåga att kvalificera sig och anser risken för sportsligt misslyckande och därmed ekonomiskt risk- vara allt för stor.
__________________________________________
United förväntas ställa upp med Vidic bredvid Rio Ferdinand på mittbacksplatserna. Vidic fick en hjärnskakning i matchen mot Chelsea för ungefär en månad sedan och är nu åter fit for fight. Scholes var avstängd i Champions League-finalen 1999 och förväntas få chansen nu, han har dessutom visat på bra form i slutet av ligaspelet och kan bli en legend av enorma proportioner om han skulle avgöra kvällens drabbning.

Chelsea har haft ordinarie trion John Terry, Ricardo Carvalho och Didier Drogba skadade den senaste tiden men alla tre förväntas få spela i kvällens match. Engelska landslagsytterbacken Ashley Cole kan dock missa fighten efter att ha smällt samman med Makelele på träningen igår. Avram Grant avvaktar in i det sista med att ta ut laget.
__________________________________________
Men vilka vinner och blir Europas nummer ett ikväll?

30 kommentarer:

  1. Ni har fan tappat det totalt, det är bara en jävla massa dynga som skriv här nu förtiden. Först var det en Blåvitt blogg, sen under EM blir det en EM blogg( det kan jag förstå) men nu har det blivit en jävla fotbollskanalen nr2, där det skriv om allting bara för att!!

    SvaraRadera
  2. Tips till Frankie: att skriva (sic!) betyder INTE att något är helt sjukt eller väldigt anmärkningsvärt...

    Sen kan man ju fråga sig hur mycket pengar det vore försvarbart för ett svenskt lag att satsa, när sanningen är att man förmodligen måste spöa ett Juventus eller ett Valencia över två matcher för att ta sig till dom där pengarna?

    SvaraRadera
  3. Glory Glory Man United!

    SvaraRadera
  4. Chelskov it is.

    SvaraRadera
  5. Glenn, gå och klipp dig. Först gnäller folk på att det uppdateras för lite på BaraBen och sen när det väl kommer nya artiklar, ja då är det fel det också. Lägg av...

    SvaraRadera
  6. Instämmer med anonym 16:06, det är ett väldigt överanvändande av (sic!) i dina texter Frankie, tycker man ser det nästan i var tredje/fjärde text

    SvaraRadera
  7. Glenn: Värt att klaga? Jag läser gärna vettiga kommentarer till allt som händer i fotbollsvärden, sker det dessutom från ett blåvitt perspektiv blir det ju riktigt gött. Lägg ner grinet, det är ju bara fett onödigt. Zzz...

    Anon 16:06: Fattar du inte att sic syftar på att understryka den astronomiska summan? Zzz...

    SvaraRadera
  8. (sic) används väl för att inom ett citat förklara att det är en felstavning (och felsägning?) som är begått av personen som citerades(bör väl endast gälla skriftlig citering då). Typ: "Frankie är tydligen jornalist(sic)"

    /Roffe

    SvaraRadera
  9. UNITED, UNITED

    SvaraRadera
  10. riktigt humoristiskt att se "folk" (han öisarn som blev tappad i golvet som spädbarn...) gnälla över att man skriver om champions league-finalen. ja det är verkligen SUPERKONSTIGT att man gör det. jävla idiot.

    SvaraRadera
  11. "SIC!" är ett begrepp som används för att poängtera när något är helt jävla sjukt, oavsett område. inte mer inte mindre. så nu vet ni det med obildade fotbollspack.

    SvaraRadera
  12. Sicket pajkasteri det blev här då. Inget att bry sig om - kör bara på som vanligt MH...

    Håller inte på något av lagen men hoppas få njuta av Ronaldos magi, eller varför inte av Drogbas beslutsamhet framför mål.

    Det kan gå hursomhelst.

    SvaraRadera
  13. Nu har jag ändrat mitt "sic!" för er som tyckte det vad jättejobbigt att se. Hoppas ni är nöjda och glada härefter.

    SvaraRadera
  14. Gert Fylking: Antingen är du ironisk eller helt jävla slut i huvudet? Kollade upp det mer noggrant och det betyder bara att det som citerades stämde, t ex att en felstavning är en felstavning eller att en uppgift stämmer trots att den kan uppfattas som orimlig, vilket innebär att Frankie använde det korrekt om än onödigt, då jag har svårt att tro att någon skulle betvivla uppgiften. Så nu vet du det, Fylking-jävel.

    /Roffe

    SvaraRadera
  15. roffe- här är femtio öre, köp lite självdistans.

    SvaraRadera
  16. Tycker bara lite illa om ointelligenta människor... Känns det jobbigt Fylking?

    /Roffe

    SvaraRadera
  17. hur kan man sitta och gnälla på att det skrivs om cl-finalen? haha en del verkar ha för lite liv och för mkt datortid.

    SvaraRadera
  18. ÄLSKA BLÅVITT....BARA BLÅVITT.

    FUCK MAN UTD FUCK CHELSEA
    FUCK ALL OF THEM ÄLSKA BARA BLÅVITT

    SvaraRadera
  19. chelski är ju blåvitt.

    SvaraRadera
  20. Chelski är helblått

    SvaraRadera
  21. Frankie har tappat det.

    Tyvärr.

    SvaraRadera
  22. Hela jävla bläävitt är ju "sickt" så vad fan spelar det för roll vad kommunistFrankie skriver.

    ÖIS härskar fett!

    SvaraRadera
  23. Blåvit i själen!!! Rött blod med vita blodkroppar!!!! Glory glory man united!!!

    SvaraRadera
  24. STOPPA PRESSARNA!!!
    DRULLE HAR GJORT DET IGEN!!!

    SvaraRadera
  25. helt okej med andra artiklar inom fotbollen!! det är ju inte så att han skriver om en skitmatch ingen visste om?? eller?? Men åter till blåvitt. nån som vet om det är nån spelare på väg in??

    SvaraRadera
  26. Men förhelvete. Fatta att denna sida är till för att några stackare ska få synas. Sidan handlar inte om blåvitt i första hand. Skribenterna skriver om det som för dagen fångar intresset. Typ kvällspressen.

    SvaraRadera
  27. Helt rätt att lägga in ett intressant fotbollsinlägg om något annat om blåvitt när det ändå är uppehåll i över en månad.. vf inte liksom? De hade varit en sak om det händer hela tiden men vf inte nu när de ändå inte verkar finnas så mycket om blåvitt? Finalen va en av dom bästa finaler och kanske även matcher jag har sett! SLUTA GNÄLL

    SvaraRadera
  28. Jag tycker det är förfärligt att säga att folk ska sluta gnälla! Jag får klaga så mycket jag vill, sluta klaga på mig!

    Hatahatahata

    gnällgnällgnäll

    Forza Blåvitt

    Har jag glömt nåt? Javisstja, hörde att Floda har en ny mittfältare på ingång, kanske nåt att skriva en artikel om?

    SvaraRadera
  29. Varför skulle det vara fel att skriva om CL-finalen?

    Hata Chelski, så jävla skönt att dom åkte dit!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.