2008/05/28

Matchrapport ÖIS - IFK Göteborg (juniorallsvenskan) 1-1

MATCHRAPPORT Igår kväll spelades i skuggan av inför-EM ett derby i mindre tappning mellan ÖIS juniorer och Blåvitts dito. Jag var där med min kamera och skall försöka ge mina intryck över hur matchen förföll sig. Jag bör kanske säga att när man ser en match genom en fotoglugg så är det svårt att skaffa sig en övergripande bild över hur lagen agerar och om inte det räckte så hade jag med mig min treåriga dotter, vilket gjorde att man mellan knäppen fick kolla så hon inte hittade på rackartyg. Men jag mutade henne med kexchoklad och fick henne på det sättet att hålla sig hyggligt lugn.

IFK Göteborg ställde upp med följande lag (från höger till vänster):

Målvakt:
1. Markus Bengtsson

Backlinje:
2. Johan Lundgren
3. Patrik Hansson
4. Mikael Dyrestam
5. Mikael Andersson (k)

Mittfält:
6. Ali Selim
7. Tobias Nilsson
8. Niklas Martinsson
9. Kamal Mustafa

Anfall:
10. Robin Söder
11. Mathias Etéus

På bänken: Markus Sandberg (mv), Nicklas Bärkroth, Malband Mohiden, Ludwig Torkelsson och William Atashakadeh.

Örgryte inledde matchen starkast i solskenet och tog snabbt ledningen efter ett inlägg från vänsterkanten som anfallaren påpassligt mötte vid första stolpen och knoppade in bakom Markus Bengtsson i målet.

Då trodde man att de rödblå skulle få än större självförtroende och dominera än mer, men det blev snarare tvärtom. IFK jobbar sig in i matchen och tar över spelet alltmer. Man kommer gång på gång in i straffområdet, främst genom snabbe Ali Selims och Robin Söders samarbete, men även mycket tack vare Tobias Nilssons rappa passningsspel. Där har vi förresten en mycket intressant mittfältsgeneral som dominerar sitt arbetsområde med pondus. Han vinner boll och fördelar snabbt. Helt klart planens gigant igår kväll.

IFK tar över matchen helt och man hör desperata tillrop från de rödblå att ta tillbaka matchen, men IFK är helt enkelt för starka och för snabba.

Trots det stora spelövertaget så skapas ändå inte klara målchanser. Man försöker hela tiden spela bollen ut på kanterna för att få till inlägg, men inne i boxen så räcker inte Robin Söders eller Mathias Etéus huvudspel till för att oroa örgryteförsvaret. Det är bara när Tobias Nilsson eller kollegan Niklas Martinsson spelar bollen rakt i djupled på Robin Söder eller en inåtskärande Ali Selim som det blir farligt och logiskt nog kommer målet på just ett sådant anfall. Robin får bollen, vänder upp och i en hop av rödblåa lyckas han få iväg ett hårt skott som sitter lågt till vänster om målvakten.

IFK fortsätter att föra spelet och skapa chanser. På vänsterkanten har Kamal Mustafa stor framgång med fin teknik och bra fart på fötterna. Bakom honom agerar Mikael Andersson som en karbonkopia på Adam Johansson och går upp på överlapp gång på gång fastän att han tyvärr inte får överlappet speciellt ofta. Blåvitt kämpar på och äger matchen, men halvleken slutar 1-1.

Nu önskar jag att jag kunde även delge er en summering av andra halvlek, men har man en treåring med sig så är det inte matchens längd som avgör när det är dags att åka hem. Så en bit in i andra halvlek var det bara att kapitulera för den alltmer otåliges vilja att få titta på TV.

Hursomhelst. Andra halvlek slutar mållös och enligt rapporten från officiella hemsidan så ändrades inte matchbilden. Blåvitt fortsatte föra matchen och hade bud på flera mål, men lyckades inte få in bolluslingen.

Det sista jag såg av matchen var en snygg djupledsboll från min nye favoritspelare Tobias Nilsson där Robin Söder kom i stort sett ren med målvakten och skulle väl "bara" lägga in bollen, men får en sådan snedträff att tankarna for till Beckhams straff härom året då månen fick ducka.

Skall jag summera matchen så spelar IFKs juniorer en snabb fotboll med passningar längs med backen. På mitten har man två starka innermittfältare som ofta vinner närkamperna. Tobias Nilsson är dessutom en passningssäker spelfördelare med pondus.

Man suktar ofta efter att nyttja Kamal Mustafas och Ali Selims fart på kanterna och de kommer ofta runt för att slå inlägg. Taktiken hade varit oerhört lyckosam om man haft starkare huvudspelare inne i straffområdet.

Störst intryck på mig gör, som du väl förstått vid det här laget, Tobias Nilsson - ett riktigt rivjärn med bra spelsinne. Det är bara en tidsfråga innan vi får se honom i A-laget, om ni frågar mig. Robin Söder, Ali Selim och Kamal Mustafa är även de duktiga framåt.

---

Jag lägger inte upp nåt bildspel som jag brukar. I och med att jag hade önskemål från IFK att ta många närbilder på spelarna, så har bilderna blivit därefter. Är du intresserad av att se resultatet av min fotosession så hittar du galleriet här. Bilderna är taggade med respektive blåvit spelares namn om du vill ha ansikten på namnen.

---

Känner du blåvitabstinensen komma krypande
så här i landslagstider? Här är lite datum att hålla koll på under EM-uppehållet:

A-laget:
Onsdag 18/6 IF Elfsborg - IFK Göteborg, Ryavallen
Måndag 23/6 Stabæk IF - IFK Göteborg, spelplats ej klar
Lördag 28/6 IFK Göteborg - Ljungskile, Nya Ullevi

U21:
Torsdag 5 juni, 18:00, IFK Göteborg - Qviding FIF, Kortedalavallen
Tisdag 10 juni, 18:00, BK Häcken - IFK Göteborg, spelplats ej klar
Fredag 13 juni, 17:00, IFK Göteborg - Örgryte IS, Lemmingvallen
Tisdag 17 juni, 18:30, IFK Göteborg - Jönköpings Södra IF, Kortedalavallen

Juniorallsvenskan:
Måndag 2 juni, 19:00, IFK Göteborg - BK Häcken, spelplats ej klar
Lördag 7 juni, 14:00, IFK Norrköping - IFK Göteborg, Norrköping
Torsdag 12 juni, 18:00, IFK Göteborg - Malmö FF, spelplats ej klar

23 kommentarer:

  1. Tobias Nilsson verkar ju vara ett riktig monster...

    Lovar gott!

    SvaraRadera
  2. Du råkar inte ha något betyg på Patrik Hansson i matchen eller?
    /Lundquist

    SvaraRadera
  3. Bra rapport och bra bilder som vanligt Olof! Och Tobias Nilsson är verkligen bra, riktigt bra. Men det var ju inget nyhet för ett såndant u-lagsorakel som mig.

    SvaraRadera
  4. Robert: Backlinjen gjorde bra ifrån sig utan att utmärka sig. Man skall komma ihåg att spelet var mestadels på Öis planhalva och att backlinjen inte hade så mycket att göra.

    Den ende backen som jag såg på riktigt in action är Mikael Andersson, eftersom han ofta var uppe i anfall.

    Även min position nere vid Öis hörnflagga spelar in i att jag inte har så stor uppfattning om hur backlinjen skötte sig.

    SvaraRadera
  5. Stort tack för rapporten!

    SvaraRadera
  6. Tack Olof. I dessa tider av landslagstrams är varje rad om Blåvitts framtid ren njutning.

    SvaraRadera
  7. Såg inte matchen, men är inte ett dugg förvånad över att det är just Tobbe som blir bäste spelaren. Någon som vet om han tränar med A-laget? Annars ett det ju något fel.

    För mig är Söder, Bärkroth och Tobbe dom som jag tror kommer lyckas bäst.

    SvaraRadera
  8. Tränar Bärkroth fortfarande med a-truppen eller var det bara under försäsongen?
    Och nån som hört nån mer uppföljning på United ryktet?

    SvaraRadera
  9. Förresten. Missa inte denna bilden på Tobias. Skönt lyft i steget!

    SvaraRadera
  10. Intressant läsning

    SvaraRadera
  11. Tobias Nilsson har varit skadad i stort sett hela våren, men tränade med a-truppen direkt när han var tillbaka från sin skada, då u-laget var i Tyskland. Han tränar sporadiskt med a-truppen.

    Niklas Bärkroth tränar också med a-truppen då och då och det lär han väl fortsätta med. Speciellt nu när han går ur nian (!) och börjar på gymnasiet till hösten. Han var över och tränade med Manchester United men skall ha sagt till Roger Gustafsson att träningen där inte var bättre än med Blåvitt.

    SvaraRadera
  12. Detta måste vara dom mesta lovande junisarna jag sett i Blåvitt...

    SvaraRadera
  13. Tobias Nilsson ser ut att vara typ 30 xD

    SvaraRadera
  14. Tips: Ta med en bärbar DVD till dottern nästa gång:) Tack för en bra bevakning för oss som inte bor i Göteborg!

    SvaraRadera
  15. Tack för ett bra reportage! Det är alltid roligt att läsa om blåvitt och som du skriver så får man lite abstinens. Tur att det då finns sådana klippor som dig att luta sig mot. Tack!

    SvaraRadera
  16. Det är väl ganska tydligt att Bärkroths entré i Allsvenskan förra året mer var en image-grej än något annat. Killen platsar ju inte ens i U-laget.

    SvaraRadera
  17. Tant brun: Nej nej, nu är du för drastisk. Juniorlaget roterar sin laguppställning i högre utsträckning än vad A-laget gör. Så att säga att Bärkroth inte platsar är lite tokigt. Han kommer säkert spela från start nästa match.

    SvaraRadera
  18. tant brun, hur är din koll på U21 egentligen? Bärkroth är lika ordinarie som någon annan.

    SvaraRadera
  19. Tack för rapporten! Trodde den här bloggen bytt inriktning men det finns i alla fall några här som är fortsatt intresserade av blåvitt. Bra jobb!

    SvaraRadera
  20. Tant Brun: Har du hört talas om Manchester USA?

    SvaraRadera
  21. har hört rykte om att han styrketränat för mycket, så att han blivit seg o långsam..

    / ölme

    SvaraRadera
  22. Jag sätter en liten slant på att Bärkroth kommer att "sommarjobba" som A-lagsspelare i blåvitt nu när han gått ut nian.

    Vore nice om två-tre av de yngre började komma närmare en plats på bänken. Man vill ju se lite blåvita debutanter även den här säsongen.

    SvaraRadera
  23. Fan också att Tobias Nilsson går tillbaka till Frölunda. Hade verkligen sett fram emot hans insatser i A-laget nästa säsong på den nya arenan.

    Fan vad irriterad jag är.
    ÅHHHHHHHHH FAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.