2008/04/13

Tobias Hysén- den petade superstjärnan

HYSSEGATE Tre matcher i rad har tränarstaben valt att peta Tobias Hysén. Inköpta superstjärnan Tobias Hysén. Den bäst betalde spelaren i IFK Göteborg. Inte i en match, inte i två utan tre matcher i rad.

När blir detta ett problem?

Den ekonomiska investering som Tobias Hysén var och är för IFK Göteborg har ingen likvärdig motsvarighet i föreningens historia. Förväntningarna på köpet är därför självfallet väldigt höga, föreningen som organisation och supporterskaran vill ha avkastning på vår stora investering. Avkastning i form av bra spel från Hysén. Detta blir dock väligt svårt när Hysén inte får förtroendet att spela, på bänken kan han inte prestera, så lätt är det.

Det brukar sägas att alla spelare skall kunna petas och att ingen enskild stjärna är större än laget, dessa stämmer naturligtvis. Men i fallet Hysén har vi inte direkt fått se andra spelare kliva fram, Eldin Karisik har varit högst medioker, Stefan Selakovic har varit väldigt blek i sin till vänster. Varför får då dessa spelare speltid på bekostnad av Tobias Hysén? Om det är för att sätta Hysén på plats eller för att sporra en spelare med dålig form kan man förstå idén men lik förbannat ogilla att han är bänkad.

Men. Efter dessa rader kom Hysén in i matchen mot Peking. Han visade framfötterna med fart, vilja och offensiva spetskunskaper. Tobias Hysén förblir en gåta, men idag en gåta med extremt positiva vibrationer. Förhoppningsvis en gåta som inom kort ställer våra motståndare mer än oss blåvita. Tobias Hysén behöver speltid så att han kan fortsätta avbetalningen på vår investering...

19 kommentarer:

  1. Trams. Med den logiken skulle vi fortfarande spela med Christian Karlsson i backlinjen, Jocke Persson på mitten och Robert Andersson på topp!

    SvaraRadera
  2. Till:13/4/08 05:49 Riktigt roligt, Trams hehe

    Själv tror jag att Hysén har behövt en längre återhämtning när man i Blåvitt kört mer styrketräning än innan...Hysén var grym igår!

    SvaraRadera
  3. Vadå trams?
    Det är klart att man har större förväntningar på en spelare som kostar 15 mille än en som kostar 0,5 mille.
    Christian Karlsson blev ett totalfiask, megaflopp pga att han kostade en jäkla massa pengar. En junior som kommer "gratis" kallar man endast det att han platsade inte, han höll inte måttet o.sv.
    Sedan tycker jag att tränarna gjorde rätt som har petat Hysén i ett antal matcher. Han har varit riktigt dålig...
    Bara att hoppas att Hysén blir viktigt för oss i år-på plan!

    SvaraRadera
  4. Onödig artikel.

    Säsongen är lång och vi kommer behöva en bred trupp. Hysén kommer få all den speltid han behöver för att bevisa att han var en vettig investering (eller inte).

    Ingen idé att börja påpeka att han är bänkad för mycket efter ynka 4 omgångar.

    SvaraRadera
  5. Tobbe visade ju igår att han tog petningen på exakt rätt sätt. Efter insatsen igår finns det ju inte på kartan att han är petad mot gais. Alla spelare skall kunna petas!

    SvaraRadera
  6. Sluta gnäll för att han är petad. Han är inte i bättre form just nu. Han var bra när han kom in igår, men nog ska man kunna kräva enormt bättre insatser av honom? En Hysén i form är Allsvenskans bästa spelare, och det har han inte varit än. Skulle tänka mig att han är som bäst efter sommaren....

    SvaraRadera
  7. ZzZzZZz.... Baraben tappar. Frankie! Kom tillbaka.

    SvaraRadera
  8. Tobias har ju inte alls presterat. Varit sämre än både Sella och Eldin. Det har varit helt rätt att peta honom, om du kommer ihåg fjolåret, så gjorde han ju ingen succé då heller även om han presterade mer då än han gjort denna säsong. Han säger ju dessutom själv att han varit usel. Sedan tror jag nog att han kommer att bli betydligt bättre än nu, men tills dess tycker jag han ska bänkas.

    SvaraRadera
  9. ZzZzZZz.... Baraben tappar. Frankie! Kom tillbaka.

    13/4/08 10:10

    Roligt att du skriver så eftersom det troligen är "frankie" som är "holger hansson"

    SvaraRadera
  10. Hysen kommer att betala sig mycket bra för oss. Han är gjuten i derbyt efter gårdagens insats.

    SvaraRadera
  11. Helt ärligt, känns som om snacket om bred trupp är ganska obefogat. Spelare efter spelare faller bort och snart har både PW och Sella samlat på sig till en avstägning. Var står vi då, jo med Jakob Johansson och Ranégie från start. Inget ont om dem, men de är inga startkillar i allsvenskan, kanske på sikt men inte för ett lag som ska försvara SM-guldet och gå ut i Champions League.

    SvaraRadera
  12. Stefan Selakovic varit blek till vänster? Skojar ni? Han har varit riktigt bra, en av få som åstadkommit något. Att det gick sämre igår är en annan sak.

    SvaraRadera
  13. "Roligt att du skriver så eftersom det troligen är "frankie" som är "holger hansson"

    13/4/08 10:39"


    Ja och elvis lever, månlandningen va en bluff och PKK sköt Palme.

    SvaraRadera
  14. varför kallas ifk norrköping för peking?

    SvaraRadera
  15. för att de spelar så risigt

    SvaraRadera
  16. Klart man vill se Tobbe spela bra, men bara för man gör ett mål är man ingen superstjärna. Om han inte hade gjort målet i går hade den artikel aldrig skrivits, så då är Mathias Ranégie också en superstjärna då? Nu tänker ni men han kostade inte lika mycket som Tobbe... Men bara för man kostade mer och gjorde ett mål så är man tydligen en superstjärna? Jag tror inte har är en superstjärna om man blir petat fler matcher i rad... Men men, det kanske kommer!

    SvaraRadera
  17. fel inte har. Han skall det vara!

    SvaraRadera
  18. Det är inte laget som kallas peking utan staden. Från wikipedia:

    "Norrköping kallas ibland för Peking pga att Sven Hedin, känd forskningsresande, under en föreläsning på gamla läroverket i Norrköping under 1910-talet pratade om sina resor i Kina. Han nämnde då att "Peking respektive Nanking betyder Norra respektive Södra Staden, ungefär som Norrköping och Söderköping". Det tog några läroverkspojkar fasta på och döpte Norrköping till Peking. Att Söderköping blev Nanking glömdes bort."

    I övrigt var det väl mer än bara sitt mål Hysén gjorde bra mot Nkpg? Sen behöver man väl inte dra för höga växlar på det. Skönt ändå att se att killen kan spela strålande när han är på det humöret. Nu har han väl passerat en del av den mentala tröskeln iaf.

    SvaraRadera
  19. Selakovic skötte sig riktigt bra under den korta tid han spelade på vänsterkanten mot peking!! Sen var ju Hysén grym när han kom in...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.