2008/04/12

Matchrapport, tillägnad Mr T.E. + feldgraus femma!

MATCHRAPPORT Detta är en matchrapport, inget annat. Och den är tillägnad Mr T.E. För tydligen så måste man skriva matchrapport när man sitter på just Den sektionen. Inget annat duger åt mr T.E. Inte över 2500 artiklar på tre år, sannolikt mest av alla mediaforum som bevakar IFK Göteborg. Inte mängder av hets, träningsrapporter, bildspel, feldgraus femma eller nyheter räcker. Inget annat än en matchrapport. För det har Mr T.E. bestämt. Så okey Mr, här har du din matchrapport.

Blåvitt inledde som vanligt matchen bra och vi börjar här se ett mönster. Bra inledningar de första 10-15 minuterna följs ofta av en sämre period resten av första halvleken. Vi såg framförallt mot Malmö och Örebro. Mot Halmstad var det faktiskt lite tvärtom, men idag var mönstret tillbaka igen. Så efter en väldigt bra inledning de första tio så slappnar laget av. Det blir stillastående och anfallarna förväntar sig hela tiden att bollen skall komma in på tidigt inlägg. Det är ingen rörelse, framförallt inte i den centrala delen av banan offensivt.

Sen har vi otur när Jonatan skadar sig. Jonatan som fram tills dess hade svarat för en gedigen insats i sin nya ovana position som högerback. För ett par år sedan såg jag Jonatan en del i b-laget. Då spelade han ofta anfallare, ibland tillsammans med brorsan Marcus. Och jag måste erkänna att det var där jag en gång trodde att han kanske skulle fortsätta. Men för dagen alltså högerback, och han gjorde det bra tills han tvingades gå ut med en befarad stukning. Som det ser ut just nu så är Jonatan inte aktuell för spel på torsdag.

Sen är det svårt för Blåvitt att skapa chanser, nästan lika svårt som Ekwalls skärp. Då får vi det turliga målet. Givetvis är det Walle som är där, även om det var ett självmål. I andra halvlek är det ett nytt lag som kommer ut. Ett lag som vågar spela runt boll och vågar fylla på med ordentligt med folk. Något som vi inte gjorde mot Halmstad. 2-0 är ett riktigt klassmål. Tempoväxlingen av Hysén och klacken av Wernbloom är riktigt hög klass. Gött att se dessa herrar komma igång och göra sina bästa insatser för säsongen i andra halvlek. Walle däremot, sliter mycket som vanligt och löper bra, men visst borde han gjort minst ett mål idag?

3-0 är gött att det är Gurra som får göra. Lite turligt när bollen träffar en röd men ändock. Gustav avslut i senaste matcherna har inte varit särskilt bra men idag satt den äntligen där. Sen kommer Ranégie in och hänger in 4-0 på hörna och det är givetvis avgjort för längesen. Härligt att det "lossnar" för Mathias.

En sak man tänker på när man sitter på Den där sektionen är hur bra klacken låter just nu. Kim-ramsan i marschtakt är enkel men fantastisk och banderollen med texten "Nej till Peking" är genialisk. Hela klacken skall ha cred idag och det skall bli gött att ställa sig där igen om en inte allt för avlägsen framtid.

Det ser bra ut nu men två tuffa kamper väntar. Först gais och sen aik på Ullevi. Och återigen står vi utan högerback. Hur tränarna löser den frågan återstår att se. Alex vill inte spela högerback och det märks ganska tydligt nu. Jonatan, Adam och Carlsson är borta. Blir det debut i derbyt för Petter Björlund, eller är Sebastian tillbaka och tar hand om högerbacksplatsen? Den som lever får se. Vad som däremot står klart är att Hysén lär få fortsätta som vänsterytter närmsta matcherna efter den starka insatsen idag. Och vad som också står klart är att vi tog de viktiga tre poängen idag och gör en bra match. Det var förstås det allra viktigaste.

*******************************************************

FELDGRAUS FEMMA Precis som mot Örebro för två omgångar sedan började Blåvitt väldigt kantigt. Det saknades rörelse och snabbhet i anfallen och det mesta gick i stå. Visst fanns det ett par chanser men samtidigt hade även Norrköping ett par bra lägen att ta ledningen på. Men så kommer det där psykologiskt viktiga målet innan halvtidsvilan. Och helt plötsligt går grabbarna ut på plan som ett helt annat lag och kör över motståndarna, och inte ens med högsta växeln i. I dag var alla på plan bra. Hjalmar var äntligen tillbaka och backlinjen var stabil som vanligt. Mittfältet gjorde ett mycket bättre jobb än senast. Och på topp slets det som vanligt.

IFK Norrköping, hemma
5 poäng: Kim Christensen - *dum dum dumdum dumdum* Kim! *dum dum dumdum dumdum* Kim! Gör ett par fina ingripanden i dag och är som vanligt gärna med i spelet. Lite för mycket nästan, kan man tycka när han är ute vid hörnflaggan och fintar, men det gör ingenting så länge det går väl. Håller nollan för första gången och har ersatt Bengan med bravur. Det trodde jag aldrig skulle ske.
3 poäng: Mattias Bjärsmyr - Jag har blivit pikad för att jag inte ger tillräckligt mycket cred till Bjärs, och det kan jag nog erkänna att så är fallet. Men spelar man bredvid Allsvenskans bästa mittback så syns man inte lika mycket, trots att man är näst bäst. I dag överglänste nog dock Mattias Ragnar i frågan om säkra ageranden.
2 poäng: Tobias Hysén - Äntligen! I dag fick Hysén ut en del av det man vill se av honom. Målet är en riktig delikatess och ett typexempel på vad Tobbe borde syssla mer med. Förhoppningsvis lossnar det ännu mer i nästa veckas derby och då slipper vi oroa oss för hur vänsterkanten ska kunna komma upp i högerkantens klass.
1 poäng: Hjalmar Jonsson - Inget ont om Sebastian Eriksson eller Tobias Hyséns insatser som vänsterbackar, men de har en bit upp till Hjalles klass. Vad som kanske var absolut bäst i dag var att jag inte räknade till en enda av de annars ganska vanliga säkerhetstjongarna. I dag spelade sig Hjalmar ur nästan alla situationer på ett mycket bra sätt.

Totalt efter 4 omgångar
1. Kim Christensen - 11 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 10 poäng
3. Niclas Alexandersson - 7 poäng
4. Mattias Bjärsmyr - 4 poäng
4. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
6. Thomas Olsson - 3 poäng
7. Tobias Hysén - 2 poäng
7. Pontus Wernbloom - 2 poäng
9. Nicklas Carlsson - 1 poäng

25 kommentarer:

  1. En häärlig seger för oss. Skönt att se Tobbe Hysén visa revanschlusta och fightingspirit när han sätter dit det förlösande 2-0.

    SvaraRadera
  2. Hahahahaha, årets bästa MATCHRAPPORT.

    SvaraRadera
  3. Vilket jäkla fynd Kim är. Tänk om vi köpt klant Shaaban för 15 millar... usch.

    Härligt att Hysén drog upp tempot i andra. Var ju rena rama slowmotion i första halvlek. Hoppas han kan fortsätta så, då lyfter det hela laget.

    Ranegie såg spännande ut och kul att Berg gjorde bra ifrån sig som högerback. Typiskt han skulle bli skadad när han äntligen är bra.

    Generalen... tänk att MFF gav honom till oss. Vilka jäkla puckon de är! Men tack ändå :-)

    SvaraRadera
  4. Svenskafans är clowner.

    SvaraRadera
  5. Matchrapporter är viktigt! Mer matchrapporter överallt hela tiden!

    SvaraRadera
  6. Härlig matchrapport! Kul läsning.

    Tycker det är underbart att hatet
    mot Hjalmar har försvunnit. Killen har ju alltid varit störtskön även då han kanske var bland de sämre i elvan.
    JJ på högerbacken mot Gais?

    SvaraRadera
  7. hjalles klass? han är ju rena katastrofen idag igen? den här bisarra hjalmar-fetischen är ju vidrig.

    SvaraRadera
  8. Stryk försvunnit från mitt förra inlägg. Minskat skall det vara.

    SvaraRadera
  9. Klart bäst på plan var Bjärsmyr, underbar att skåda i dag. Annars var det roligast att se Tobbes inhopp samt JJ:s optimistiska spel.

    SvaraRadera
  10. För ett par år sedan hatade jag Hjalle, han var värdelös på alla sätt och vis.

    Dock tiderna förändras...och nu är Hjalle nästan bra som fotbollsspelare, dessutom verkar han vara riktigt sympatisk och är sannerligen en trotjänare.

    Summan av kardemumman; Hjalle är nowadays en av mina favoritspelare i Blåvitt.

    SvaraRadera
  11. "Anonym 20:40" För 3-4 årsen va inte hjalmar mycket att ha. Men nu är han värd all cred! Han gör en mycket bra match idag!

    SvaraRadera
  12. hjalmar, hjalmar hjalmar...hjalmar HJALMAR JONSSON!

    SvaraRadera
  13. En helt irrelevant fråga, men vad har citronerna med texten att göra?

    SvaraRadera
  14. Av kommentarerna att döma(nåja, de flesta iaf) så har den genom åren utskällde Hjalle nu kommit att bli en av IFK:s viktigaste hörnstenar. Helt rätt! Jag glädjer mig åt att hjalle nu får välförtjänt cred. Det blir nog några frisparksmål innan säsongen är över.

    Visst har vi kul här på baraben...speciellt en sån här kväll,

    SvaraRadera
  15. Anonym sa...

    En helt irrelevant fråga, men vad har citronerna med texten att göra?

    12/4/08 21:57


    Citronerna är en liten passning till någon som nämns i texten som var ganska sur på läktaren idag. En aning långsökt...

    SvaraRadera
  16. Är det ingen som förstår att vi har allsvenskans mest överskattade målvakt? Man blir ju nervös så fort bollen närmar sig eget straffområde. Och hans två idiotiska dribblingsförsök, vad fan skulle dom vara bra för? Visst har han gjort EN bra match men jag tycker att han för alldeles för mycket uppmärksamhet för det. Både på läktaren och i media. När man sedan hör några idioter stå och skrika: "Vi har attraktiva dansken" blir man ju förbannad. Den enda som är värd att nämnas i den ramsan är självklart Bengt!

    SvaraRadera
  17. Bänglabögarna spöar ett bottengäng och tror dom är världsmästare. Passa på och gläd er bögtöntar för snart blir ni krossade av ett riktigt fotbollsgäng: GAIS!

    SvaraRadera
  18. Bara jag som tyckte Sella var bäst idag? .. Tydligen.

    SvaraRadera
  19. Jodå, tjenare Kjelle, vi har säkert den mest över(s)krattade ... hahaha...ohahahaha...målvakten #%@##¤==65

    Kim tar nog fler sm-guld än Bengan.

    SvaraRadera
  20. Visst Kim gör en helt okej match. Men jag tycker ändå att han måste bevisa ännu mer innan man ska kalla honom "Attraktiva dansken". Enligt mig finns det bara en attraktiv, Bengan!

    SvaraRadera
  21. hjalmarkulten skämmer ut sig. hjalmar är utan tvekan underkänd och sämst på plan idag. man måste vara idiot och bliond för att missa det...

    SvaraRadera
  22. 5 till Kim? Så mycket tycker jag inte att han prövades igår att han var värd 5an... Möjligtvis att Hysén eller TO skulle fått den...

    SvaraRadera
  23. Apropå ingenting så är dfet intressant att femman alltid är inlägget som får flest kommentarer =)

    SvaraRadera
  24. Fan vad Kjell har rätt!

    SvaraRadera
  25. håller också med kjell.. kim höll på att göra 2 st "shaaban" i gårdagens match.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.