2008/04/27

Inför IFK Göteborg - GIF Sundsvall

DON´T BRING A KNIFE TO A GUNFIGHT Då var det dags för en ny omgång i Allsvenskan. Sju omgångar har avverkats och nu är det dags för den åttonde... Bla bla bla...

Äh, skall vi tala klarspråk? Imorgon är det återigen ett möte mot en nykomling, återigen kommer det vara tio motståndare på rätt sida bollen hela tiden, återigen en kamp om varje boll och centimeter och återigen febrilt rensande motståndare som ser 0-0 som en seger. Nu har Blåvitt chansen till revansch för debaclet mot Ljungskile. Nu har Blåvitt chansen att visa att man vill vara med i tätstriden. Nu har Blåvitt chansen att visa att man inte är mätta på framgång efter höstens SM-guld. Nu har Blåvitt chansen att visa att man blir bestraffad om man backar hem mot oss. Hårt bestraffad!

Sju omgångar har avverkats och än har man knappt sett tillstymmelsen av det spel och den kämpaglöd som nådde ända fram i fjol. Jag förväntar mig att förlusten i fredags har väckt spelarna och fått dem att förstå att de inte var så där jävla bra att det räckte att gå på halvfart och ändå vinna. För att försäkra sig om tre poäng i en allsvensk match, hur sunkig serien än må vara, måste man gå in till 100% i varje närkamp, i varje löpduell och i varje målchans. Det räcker inte med 95%, inte ens 99.

Man säger att motivation slår klass och hur många gånger har inte den klyschan bevisats? Klingar Veberöd bekant? Eller varför inte Ljungskile? I morgon möter Blåvitt motivationen igen. Sundsvall ser med allra största säkerhet matchen som en av årets största och kommer vara heltaggade. Att Ljungskile slog IFK på ren och skär jävlaranamma har givit dem hopp. Sundsvalls mål i år är att hålla sig kvar i högstadivisionen. Glöm att de kommer bjuda upp till spel i morgon, utan de kommer kopiera Ljungskiles taktik från i fredags. Och varför skulle de inte göra det?

Hur besegrar man en sån taktik? Ja du... Blåvitts främsta anfallsvapen är frisparkar från 35-40 meter. Målet borde därför vara att få så många frisparkar vi bara nånsin kan på Sundsvalls planhalva och för att nå dit måste vi se till att alltid vara först på bollen. Få sundsvallsspelarna till att vara sena in i duellerna och de kommer tvingas fälla den blåvite bollhållaren. Varför försöka spela sig igenom en köttmur när vi är så effektiva på fasta situationer?

Vi har hittills mött två nykomlingar. Norrköping försökte med en tillknäppt taktik och det höll nästan en hel halvlek tills ett självmål förstörde dagen för dem. Ljungskile fick första målet och det gick som det gick. I morgon är således högsta prioritet att göra första målet. Det lag som gör det tar minst en poäng. Det vågar jag lova.

Nu är det upp till bevis. Dags för upprättelse!

Krossa Sundsvall!

8 kommentarer:

  1. 6 Dagar kvar!!

    Så skall det bli vid världens slut. Änglarna skall gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga

    SvaraRadera
  2. Usch.. kolla vilka idioter det finns: http://spelargangen.blogspot.com/2008/04/huvudvrken-kartlagd.html

    hur kan man vara så jävla tråkig?

    SvaraRadera
  3. "K Göteborgs Pontus Wernbloom i konkurrenten efter 1-2 mot Ljungskile:
    – Jag tänker inte kasta någon skit på Ljungskile, som gav oss en tuff kväll.
    Wernbloom i Sportbladet samma dag:
    – Fotbollen är död. De slår ju inte två passningar inom laget."

    SvaraRadera
  4. Och i aftonhoran är allt som skrivs 110% sant.

    SvaraRadera
  5. "Thomas Olsson ut och Jakob Johansson in – det är enda ändringen i truppen inför matchen mot Gif Sundsvall."

    Saxat från officiella.

    SvaraRadera
  6. "Thomas Olsson ut och Jakob Johansson in – det är enda ändringen i truppen inför matchen mot Gif Sundsvall."

    Saxat från officiella.

    Detta får inte vara sant!!!!
    Vi har ännu inte sett någon fotboll i år så snälla sätt in MOTIVERADE spelare.
    Jag lovar Sella ,Karisik,Raniege från start ger 3 MYCKET motiverade gubbar istället för fallfrukten Wernblom,snubbelnissen lill alex,eller löparnissen Walle (Skall walle vara med är det som center! där ger han alltid 110%)

    SvaraRadera
  7. Jag är måttligt entusiastisk inför kvällen. Kriga för oavgjort? Eller har vi ett fantastiskt spel i bakfickan som vi ännu inte behagat visa upp?

    SvaraRadera
  8. Pinsamt att ha en bild på fel målvakt. Där svek mig mitt klärvojanta sinne.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.