2008/04/16

Blåvitt chockade med s(e)limmad derbytrupp

DERBYDAGS Det börjar sannerligen dra ihop sig till derbyfest här i Göteborg och nu är det inte många timmar kvar innan det smäller. IFK Göteborgs tränare presenterade förut idag sin derbytrupp och i den fanns en stor överaskning. Ali Selim från u-truppen får chansen att ingå i en allsvensk trupp med de stora grabbarna, och dessutom inför en stor publik då Ullevi ser ut att bli tämligen välfyllt. Senaste rapporterna talar om mer än 22000 biljetter sålda. Således upplagt för en riktig derbyfest.

Men vem är då Ali Selim? Ali är 17 år och dryga 10 månader gammal. Han har tillhört u-truppen ett par år nu och här på Baraben kunde ni läsa om Alis framfart redan sommaren 2006, då Blåvitts p90 gick hela vägen och vann Gothia Cup. Ali var bra, fram tills att han tyvärr skadade sig. Redan året innan hade dock visat sina talanger i samma turnering. Sedan kunde vi läsa om Ali i Barabens sammanställning av u-lagets år 2007, om Alis chans att åka med a-laget till England, samt om hur vi rankade Ali Selim jämfört med de andra talangerna i u-laget. Så visst har vi haft koll på Ali Selim genom åren, men inte nöjer vi oss med det.

För att känna av Selims dagsform skickade vi därför ner ett starkt crew till Heden där Blåvitts juniorer ikväll mötte Qvidings dito i junior-DM. Selim startade och blev som planerat utbytt i halvtid. Och som han och Blåvitt startade. Efter bara 10-15 sekunder, i matchens absolut första anfall får Selim bollen ute på högerkanten, slår in ett bra inlägg där Stefan Zivkovic bara har att sätta foten till och det är redan 1-0 till de Blåvita. Ali gör sedan 2-0 själv då han chippar bollen iskallt över Qvidings målvakt. Förutom målen ser Selim ut att vara i bra form, snabb och tekniskt som han är. Blåvitt vinner matchen enkelt med 4-1. Det är dock skillnad att möta Qvidings P91-lag och ett taggat gais inför 25000 åskådare på Ullevi. Det ska bli spännande att se hur Selim sköter sig om han får göra ett inhopp i morgondagens match.

Selim tar emot...

...rycker förbi...

...men blir nedsparkad!

För det lär knappast bli tal om att slänga in den 17-åringen från start i morgondagens match. Det skulle vara en stor överaskning om så skulle ske. En annan 17-åring ser dock ut att få chansen från start enligt en del förhandsrapporter. Vi talar givetvis om Jakob Johansson, och enligt lösa rykten ska han gå in som högerback. Allt för att man skall kunna utnyttja Alex offensiva kvalité. Om det är ett bra eller dåligt beslut av tränartrion ser vi först efter matchen imorgon. I övrigt ser laget ut att vara någorlunda intakt om man räknar hur det såg ut som under större delen av senare matchen, med Hysén från start denna gång på vänsterkanten.

I övrigt är det faktiskt på plats med en uppmaning. Vi såg alla hur ännu en match i kungliga hufvudstaden urartade häromdagen då "enskilda supportrar" kastade in både det ena och det andra på planen. Ett kaos och det blev inte bättre av att flera företrädare för kaosklubben från solna vägrade förkasta dessa oacceptabla händelser. I Stockholm är det tydligen okey att hota domare, kasta in saker på plan och få matcher avbrutna. Dessutom i en match där supportrarna gemensamt protesterar och kallar förbundet för "fotbollsmördare". Man kan fråga sig vilka som verkligen mördar fotbollen om det fortsätter så här.

Nu är det dags för oss Göteborgare att visa vilken fest ett riktigt derby skall vara.

För det är ni som läser detta som ska se till att det ska bli en fest. Visst läser här en del gaisare, journalister och andra lägre stående varelser, men framförallt är vi är stor del Blåvita.

Låt oss nu visa hufvudstaden hur det skall gå till. Låt oss sjunga så det ekar i betongen, låt oss ha det trevligt på stan både innan och efter match. Men låt oss på samma sätt undvika inkastade saker mot plan, låt oss undvika bengaler, bråk utanför arenan och annat som inte hör fotbollen till. Det är bara tillsammans vi kan göra detta till en stor Blåvit fest.

Crossa gais!

24 kommentarer:

  1. Väl skrivet Erling

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet.

    Crossa Gais!

    SvaraRadera
  3. I kanal lokals derbyspecial tidigare ikväll nämndes det att det var drygt 25000 biljetter sålda så förhoppningsvis kan det bli 30000 imorgon.
    Förövrigt intressant läsning

    SvaraRadera
  4. Bra med snabb uppdatering av Herr Selim.

    Skall bli intressant att se vad JJ kan åstadkomma på högerbacksplatsen.

    Imorgon tar vi dom!

    SvaraRadera
  5. skaffa lite koll tack. riktigt förvirrad analys om laget imorn ska du veta.

    SvaraRadera
  6. Ingen stök ikväll, tack!

    SvaraRadera
  7. Stefan Zivkovic, är han ny? Har aldrig hört talas om honom tidigare.

    SvaraRadera
  8. Visa Göteborgsalkoholisterna var glaset skall stå.

    SvaraRadera
  9. Köp en grön kasse och ladda upp inför matchen med oss.

    Köp Faktum så att vi någon gång får sova inne.

    SvaraRadera
  10. "Det är dock skillnad att möta Qvidings P91-lag och ett taggat gais inför 25000 åskådare på Ullevi. Det ska bli spännande att se hur Selim sköter sig om han får göra ett inhopp i morgondagens match."

    Ali kan vara lugn, vi blir betydligt fler än 25000...

    SvaraRadera
  11. Stefan Zivkovic, är han ny?

    Jag heter Selacovic, vissa kan inte stava.

    SvaraRadera
  12. Va fan!? Jag heter Selakovic inte Selacovic, näe vissa kan inte stava.

    SvaraRadera
  13. Han fick aldrig chansen att Crossa gais...

    SvaraRadera
  14. ÄS 10 år


    DAX ATT ANMÄLA SIG TILL ÅRETS BÄSTA FEST!

    Lördagen 3 maj är alla i ÄS - såväl gamla som nya - välkomna för att fira Änglarna Sthlm 10 år!

    Denna fest går av stapeln på fartyget Vieille Montagne som ligger ankrad vid Söder Mälarstrand kajplats 15.

    Från kl 18 är ni välkomna och från ca 20 serveras det en härlig buffé!

    Priset för detta kalas är ynkliga 300 kr och förutom mat bjuds det på en (kanske två öl), härlig underhållning och en och annan överraskning!

    Anmälan sker genom att man betalar in 300 kr till SEB-konto 5690 32 680 57, anger fullständigt namn, samtidigt skickar ett mail med fullständigt namn (samt ev nick som brukar användas på forumet) till mailadress anglarnasthlm10ar@spray.se.

    (Obs ! Anmälan räknas först när man betalat och är bindande.)

    Vi har endast plats för 100 personer, stort intresse finns även från Änglar i Göteborg som vill delta. De är såklart också välkomna, men dock är anmälan initialt endast öppen för nuvarande ÄS samt gamla ÄS i Gbg (el t ex i UK).

    Så se till att anmäla er snabbt för att vara säkra på att få en plats på denna historiska tillställning!
    Från och med den 23 april kommer även göteborgs-Änglar bjudas in.

    Jonte Jakan

    SvaraRadera
  15. Vem ger dig rätten att påstå att inte bengaler hör till fotbollen?

    SvaraRadera
  16. Lagen? Hört talas om den?

    SvaraRadera
  17. Det är oerhört imponerande att ha en 17-åring i startelvan och yterligare en 17-åring på bänken. Bara att lyfta på hatten för det!

    SvaraRadera
  18. Blir det inget änglar tåg i kväll? :O

    SvaraRadera
  19. Blir det inget LM4 tåg?

    SvaraRadera
  20. "Dessutom i en match där supportrarna gemensamt protesterar och kallar förbundet för "fotbollsmördare"."

    Menar du att SvFF INTE agerar som fotbollsmördare? Jävligt onödigt tillägg i en annars bra text då du uppenbarligen inte har en aning om vad du pratar om.


    /Ese

    SvaraRadera
  21. Jag kanske missuppfattade lite, ber om ursäkt för lite hätsk ton. Det var ju jävligt dålig tajming att kasta in saker på planen just vid protesterandet mot SvFF:s hetsjakt på supportrar.


    /Ese

    SvaraRadera
  22. Era jävla pajasar det här var sista gången jag gick in på den här sidan. Bengaler tillhör inte fotbollen? Ha trevligt innan matchen, familjefest o.s.v..var är passionen och känslorna.. klapphatt.

    MOT DEN MODERNA FOTBOLLEN

    SvaraRadera
  23. Ja vilken fest, Erling!

    Där visade ni allt Stockholm hur ett derby ska gå till. Vet inte vad som värmde mest? Spelet och den otroliga passionen på planen, eller den helt galna festen på läktaren?

    Framsidan gör det igen!

    SvaraRadera
  24. Stefan Zivkovic är värd en plats i A-truppen. Han är väldigt teknisk och har bra skott. Han har även spelat med Montenegros U-20 ? inte säker men han är 16 år och är en TALANG

    Mvh. V.K

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.