2008/03/18

Stabil seger för Blåvitt i Kims debut!

MATCHRAPPORT Dagens träningsmatch mot FC Trollhättan slutade med stabil seger för svenska mästarna IFK Göteborg. Matchen spelades på Edsborgs konstgräs och slutade 3-0 efter mål av Ranégie, Walle och Selakovic.


IFK bör naturligtvis vinna en sådan här match ganska enkelt, och det är precis det man gör. Matchen kontrolleras från första stund och Trollhättan är aldrig riktigt med i matchen. Det dröjer inte många minuter förrän Pontus får en jättechans där han nonchalant ska lobba in bollen i mål, men målvakten läser detta och kan rädda. Istället är det Ranégie som gör första målet när han tränger sig fram i en löpduell och får en tå på bollen så den går i målvakten nedre högra hörn. Walle gör sedan 2-0 i andra halvlek genom ett skott som tar på en trollhättanspelares ben och således får en lurig båge över målvakten och in i mål. Selakovic får sedan ett friläge i matchens absoluta slutskede där han rivs ner, tar straffen själv och vi har 3-0. När det diskuteras vem som ska ta straffen ropar en person från "läktaren" högt och tydligt "KIM! LÅT KIM TA DEN!". Detta uppmärksammans av Nicklas Carlsson som skämtsamt frågar Kim om han vill ta den. Dansken tycks dock inte ha något vidare intresse av att göra anspråk på straffen.

Kim Christensen, som naturligtvis var matchens på förhand mest intressante spelare. Och han infriade förväntningarna med råge. Här har vi en målvakt med pondus som snackar lika mycket som hela övriga laget tillsammans. Att sen ingen fattar vad gröthalsen skriker (än så länge) är en annan sak. Kim visar även prov på räddningar som lovar gott inför framtiden. Några benparader är riktigt svettiga. Även i spelet med fötterna känns Kim mycket bra. Han vårdar bollen bra, nästan som den utespelare han en gång var, och detta märker man ger en trygghet hos försvaret. Han visar även prov på att han, både med fötterna och med kast, är redo att sätta igång spelet snabbt när det finns chans att kontra. Detta var en liten akilleshäl för oss förra året men kanske kan det bli bättring på det nu. Allt som allt alltså en synnerligen god insats mellan stolparna som lovar gott inför framtiden.

I övrigt var det en del som var upp och även en som var lite ner. Vi börjar med den som var lite sämre än vad han brukar, och det var Gustav Svensson. Tappade boll, vann inte sina dueller, nickade boll direkt till motståndare osv. Inte mycket stämde stundtals för Gurra idag men vi vet att där finns mer att ta av. Kanske var det så att Gurra bleknade extra mycket idag då Eldin gör sin bästa match i blåvitt på mycket, mycket länge. Nu stämmer finterna, bollmottagningarna och vändningarna på mitten plötsligt till 100% och då är Eldin bra, mycket bra. Och det var han verkligen idag. Det tråkiga är att inte alla passningar sitter där riktigt i en andra fas, när han väl vänt bort en-två gubbar, men det kommer väl så småningom. Vi vet ju sedan tidigare att Eldin är en vass framspelare. Kanske fick han bara inte tillfälle att göra sin patenterade lobbframspelning idag.


På kanterna är det Hysén och Lill-Alex som startar matchen och spelar hela första halvlek. Hysén är tyvärr - som vanligt får man nästan säga - ganska osynlig. Men han visar stundtals att tendenserna finns där, och det är väl verkligen det vi får hoppas på. Lill-Alex däremot gör en klart godkänd match där han är med och skapar fler farliga läge.


I anfallet är det inledningsvis Pontus och Ranégie som spelar. Pontus är som vanligt mycket bra. Skarvningarna, på huvudet och på fötterna, sitter oftast perfekt. Han löper bra och vinner dueller. Fattas bara målet idag - som han borde gjort - men det vet vi att det också kommer mer av så småningom. Pontus har varit glödhet hela försäsongen och det ska bli kul att se om han kan tagga till ytterligare lagom till säsongen startar. Ranégie har som vanligt många bra intentioner men förutom målet är det rätt svalt. Som Pontus skrek en gång i dag "var med då Ranégie!", och det är lite så det känns. Han har kunnandet, men han är inte alltid med.


Vår "ordinarie" backlinje som spelar en bit in matchen idag spelar som vanligt stabilt, även om Alex blandar briljanta framspelningar med en del helt misslyckade pass, vilket är ovanligt att se. Hjalle är Hjalle. Stabil, men rätt tråkig att se. Trygg defensivt men en slarv och inte så mycket delaktighet framåt. Han är "brå", men han är inte rock´n´roll som en annan lite yngre vänsterspringare.


Det byts friskt i IFK Göteborg idag. In i paus kommer Sella, Walle och Berg på bekostnad av Pontus, Ranégie och Lill-Alex. Att man tar ut Pontus för att vila han känns rätt givet. Att man däremot tar ut Ranégie och Daniel av samma skäl känns inte helt hundra. Ena anfallsplatsen bredvid Pontus och högerkanten känns som de platser det är mest konkurrens på just nu, och kanske ville man ge de som slåss om platserna varsin halvlek. Liten fördel där idag för Walle och Lill-Alex som gör lite bättre insatser än sina kombatanter. Walle är bra i bollmottagningarna och möter boll föredömligt. Jonatan vill mycket men får inte ut så mycket idag heller tyvärr.

De övriga platser där man överhuvudtaget kan diskutera om vilka som ska spela är ena mitt-mittfältsplatsen, vänstermitten och vänsterbacken. Resterande sex platser (sju om Adam är med) är givna. Jag tänker då på Kim, Ragge, Bjärs, Alex, TO och Pontus. På vänsterkanten har inte riktigt Hysén kommit loss ännu men tränarnas förtroende för hans kapacitet är stor och som det ser ut nu lär han få starta de första tävlingsmatcherna. Att man byter in Sella på topp, där han förutom målet inte gör något större väsen av sig, tyder ytterligare på detta.


Ena innermittfältsplatsen öppnades upp på vid gavel idag efter Eldins starka - och Gustavs svaga - respektive insatser. Dock ligger fortfarande tipset att man tänker Gurra som startman men med Eldin som mycket het inhoppare. Jakob Johansson får hoppa in idag men är ännu inte ett alternativ på denna plats.

På vänsterbacken vill Sebban så j*vla gärna ha den där platsen. Han skriker, springer längst med kanten och vill vara med i varje anfall, och det är underbart att se. Han är snabb, har bra bollkänsla och passningarna sitter oftast rätt men det saknas ibland lite rutin. Tipset är att Hjalle trots allt kommer vara startman i de första matcherna, men om han inte höjer sig rejält så dröjer det inte många matcher förrän Sebban är där istället och rockar loss.


Vi får även se Petter Björlund och Oskar Gustafsson spela en stund idag. Oskar går in som mittback tillsammans med Carlsson och gör det bra, förutom en sekvens där han blir undantryckt löjligt lätt av en trollhättanspelare. Mer muskler på Oskar tack, annars ser bra ut. Petter får en tacksam uppgift att komma in i slutet av matchen när FCT är trötta, men man ser trots det att det finns potential även där.

Kort och gott gör en IFK en bra match där siffrorna speglar matchbilden ganska bra. På lördag väntar motstånd av helt annan kaliber, men även en helt annan inställning hos killarna i laget. Kalmar väntar i supercupfinal och nu är säsongen äntligen på väg. Och visst känns det helt underbart att det äntligen är dags igen?

I publikhavet hittade vi en traktor (!)...


...med Kanal Lokal på flaket...
...som hissades upp ett par meter i luften för att få bästa plats!

Skylt som sågs på väg ut. En jävla massa text fick ni plats med iallafall...

19 kommentarer:

  1. Tack för matchrapporten

    SvaraRadera
  2. Ja, det känns så jävla gött att det snart är igång igen! Jag hatar den här jävla hockey-passusen som infinner sig varje år, jag vill att det ska handla om fotboll när man öppnar sportdelen i tidningen och jag vill se fotboll på tv-sporten. JAG VILL HA FOTBOLL!

    SvaraRadera
  3. Tack för en mycket välskriven matchrapport!!

    SvaraRadera
  4. Gött med cred. Jag gillar cred. Mer cred!

    SvaraRadera
  5. Varför möta Trollhättan?? Vad ger det?
    Oroväckande att Kim behövde rädda en enda boll mot ett motstånd vi ska slå med en slips hängade runt ribban.

    SvaraRadera
  6. ... och nu blev det ett fotoreportage också! Fan vad gött, fan vicken fotbollsabstinens, fan vicken tur att det bara är några ynka dagar till match!

    Hur måånga blir vi på supercupfinalen, tro!?

    SvaraRadera
  7. Underbart med matchrapport plus spelarbetyg plus bilder från matchen idagm, gött jobbat BaraBen- som alltid!

    SvaraRadera
  8. Tråkigt att höra att Gustav hade en svag dag, hans fortsatta storform är det som är en av de viktigaste nycklarna för att hålla balansen i laget i heta matcher under den kommande säsongen.

    Gôtt som fan med både bild och matchrapport toppat med Feldgraus femma. Bra jobbat lads!

    SvaraRadera
  9. And I give you:
    CRED!

    (änna)

    SvaraRadera
  10. jaha så lokal kanal tar TRAKTORN TILL JOBBET!

    SvaraRadera
  11. Bra rapport!

    Hysen själv uppger att han aldrig gjort en bra försäsong så han är nog given. Han kommer att bli ett stort utropstecken!!

    SvaraRadera
  12. Hallå där!

    Traktorn i fråga var en Lamborgini, och enligt ägaren, kanske världens just nu hetaste LGF fordon. Så dissa inte traktorn innan ni har sett målen i klubbTV på torsdag.

    SvaraRadera
  13. Strålande Erling, bäst på baraben!

    SvaraRadera
  14. Strålande Erling, bäst på baraben!

    SvaraRadera
  15. Brå Erling.

    Barabens klart bäste skribent.

    SvaraRadera
  16. så jävla bra är det väl inte egentligen, kul med rapport, men bra? njaaae. då ser man fram mot krönikörerna mycket mer. men har frankie och disco hoppat av baraben eller?

    SvaraRadera
  17. jag har som princip att om baraben är på plats med "bevakning" så är det bara dem man behöver kolla in. för när ni kör är det alltid trivsamt.

    SvaraRadera
  18. Bra som fan BaraBen !

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.