2008/03/12

Är det inte lite underligt ändå...

MATCH ...att Petter Björlund går rakt in från u-laget, till en plats i a-lagets startelva i onsdagsförmiddagens träningsmatch mot Las Palmas. Underligt av den anledningen att den ett år äldre Oskar Gustafsson varit med officiellt i a-truppen sedan slutet av förra sommaren men trots det inte fått spela en minut, varken i förra årets matcher eller i årets träningsmatcher.

Varken Petter eller Oskar är några naturliga högerbackar, snarare tvärtom så är både ganska extrema mittbackar. Kanske väljer man dock Petter denna gång för hans lite annorlunda egenskaper mot Oskars. Petter är lite hårdare, lite bättre passningsspelare och kanske lite kvickare. Oskar är mer placeringssäker, föjdsam och bättre på huvudet.

Adam Johansson är återigen borta och man väljer denna gång alltså med ett helt nytt högerbacksalternativ då Niclas Alexandersson nu tar plats på innermittfältet med Karisik. Daniel Alexandersson tar i sin tur platsen till höger på mittfältet. Återigen en liten rockad från firma Rehn/Olsson, återigen väljer man att ställa Jonatan Berg utanför startelvan. Att testa Jonatan som högerback, en tanke som slagit en del supportrar, verkar således inte vara något alternativ för tränarna.

Med på lägret hittar vi återigen den unga målvakten Markus Bengtsson som därmed tar plats på den något decimerade bänken. Här sitter även Mattias Ranégie, som stundtals sett mycket lovande ut i spelet i år men som ännu inte fått igång målproduktionen. Startplatsen går därmed till Walle, som i och med det beslutet nästan måste ses som första-alternativet bredvid givne Pontus Wernbloom.

Matchen börjar klockan 11.00 svensk tid, officiella hemsidan direktrapporterar - som vanligt - genom Adam Johansson och startelvan ser alltså ut som följer:

Erik Dahlin
Petter Björlund, Ragnar Sigurdsson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson
Daniel Alexandersson, Niclas Alexandersson, Eldin Karisik, Tobias Hysén
Jonas Wallerstedt, Pontus Wernbloom

Bänken: David Stenman, Markus Bengtsson, Oskar Gustafsson, Jonatan Berg, Jakob Johansson, Mathias Ranégie

18 kommentarer:

  1. Mycket konstigt! Tycker dom borde köra mer med berg, dom har ju inte förlorat med honom på plan ;D

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte vad denna föreningen har för agg mot äldre broder Berg. Minns så väl den där gången på Ullevi när ett pissigt Örgryte IS stod för motståndet. Berg hade gjort superintryck på mig på sin vänsterkant, tills Valter Thomas Jr (eller vemfan de nu va?) klev in i handlingen och kapade Jonte brutalt varpå han blev utburen på bår.
    Sen den dagen så har jag alltid sett Jonte som en framtida tillgång. En kille som bisitter potensial som andra spelare saknar. Finess, snabbhet, teknik, modet att våga göra det där lilla extra. En jävligt bra och ovanlig spelartyp!

    VARFÖR får inte Jonte spela? Vad gör han som är så mycket sämre än övriga ytterspringare? Eller snarare vad gör alla andra som är så mycket bättre?





    Att vi sen heller inte kan använda Niclas Alexandersson som högerback, är för mig konstigt. Niclas har flertalet gånger fått chansen i landslaget, och utfört uppdraget med bravur. Varför kan han inte ta ett steg ner? Yttermittfältare har vi ju redan gott om. Tänk er Alex som back, med antingen Sella eller Jonte framför sig. Borde kunna bli redigt med åka?

    SvaraRadera
  3. vafaan Jonte har nästan spelat alla t-matcher iår- Många av dem från start.

    Ska bli kul att se Petter, glädjs åt det i stället

    SvaraRadera
  4. snillen spekulerar. Det kan ju inte vara så att man i en träningsturnering testar olika spelarpositioner för att sedan ta ut en allsvensk grunduppställning.
    Kanske därför man spelar träningsmatcher.

    SvaraRadera
  5. Herregud är ni blinda? Jonatan har inget i en startelva att göra!

    SvaraRadera
  6. Vilka fotbollsprofessorer är det som ser Jonathan Berg som högerback? Trodde inte fotbollsoraklen på Alltid Blåvitt hängde här inne?

    SvaraRadera
  7. Herregud är ni blinda? Jonatan har inget i en startelva att göra!

    Bara att instämma. Förutom att slå frisparkar är killen mycket begränsad. Som fotbollsspelare håller han tyvärr inte allsvensk klass. Förstår inte varför han är kvar.

    SvaraRadera

  8. Walter Zenga sa...
    Vilka fotbollsprofessorer är det som ser Jonathan Berg som högerback? Trodde inte fotbollsoraklen på Alltid Blåvitt hängde här inne?


    Jodå, både t.e.x. Frankie och Erling brukar kommentera här.

    SvaraRadera
  9. varför syns inte frankie på alltid blåvitts forum längre? var ju alltid han som fick igång de bästa debatterna där förr, nu är det dödstyst från honom. mer hets!

    SvaraRadera
  10. sett pa flygplatsen, Ranegie med fetaste blaklockan !!

    SvaraRadera
  11. Ranegie är fan bäst! Det är en skam att han inte får starta brevid Wernblbloooom..han är en fotbollsspelare men en potential som är enorm!!!

    SvaraRadera
  12. Anonym sa...

    sett pa flygplatsen, Ranegie med fetaste blaklockan !!

    12/3/08 15:27


    Närkamp med Wernbloom... ;)

    SvaraRadera
  13. "Bara att instämma. Förutom att slå frisparkar är killen mycket begränsad. Som fotbollsspelare håller han tyvärr inte allsvensk klass. Förstår inte varför han är kvar."


    Jonte har ju varit en av de bättre spelarna i både tff och gais när han varit utlånad, så allsvenskan håller han nog för... att han däremot inte platsar i blåvitt, det är en annan sak

    SvaraRadera
  14. Fråga mig inte varför, men jag tror att vårt tränarteam är såpass professionella, att dom skulle ha Jonatan i startelvan om dom tyckte att han hörde hemma där. De vet bättre än vi, helt enkelt.

    Jag har sett Jonte överglänsa de övriga anfallarna/mittfältarna på en träning eller två, men av nån anledning tycker ändå Firma Rehn/Olsson att det starkaste laget för tillfället inte innefattar Berg den äldre. Då litar jag på det.

    SvaraRadera
  15. har själv lirat me petter å lovar att den killen kommer tända på alla cylindrar han kommer va grym.

    ps vill ni ha grymma modetips spana in haha sveriges sämsta å gayiaste blogg skratt utlovas http://fashionistahouse.blogg.se/

    SvaraRadera
  16. Las Palmas se impone al histórico IFK Goteborg

    SvaraRadera
  17. Erling, jag vet inte hur mycket du ser av U-truppen men när du skriver att Oscar är en bättre huvudspelare än Petter är du verkligen ute och cyklar. Det är nog Petters största styrka och det är därför man skickar fram honom på alla fasta situationer och Oscar stannar. Mer "facts" än gissnigar framöver.

    SvaraRadera
  18. Vart tog Oskar Gustafsson vägen?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.