2008/02/29

Dags att sjunga Solna-tattare!

MARKNAD Har du drömt om att göra en träning med IFK Göteborg? Snart kanske du kan få chansen. BaraBens återkommande sektion "Läktarrådet" föreslår idag att IFK Göteborg öppnar upp en träning för sina medlemmar, en träning med Stefan Rehn vid rodret och under "äkta" allsvenska förhållanden.

IFK Göteborg har aviserat att man under 2008 skall arbeta intensivt med att öka föreningens medlemsantal och ta upp jakten på exempelvis Djurgården som idag har ungefär dubbelt så många medlemmar i sin förening än vi har. BaraBen har i vår återkommande serie "Läktarrådet" tagit upp förslag på förändringar och förbättringar som IFK Göteborg kan genomföra för att utveckla sin organisation, idag kommer ett oortodoxt sådant: A-lagsträning för medlemmar.

Idén är att alla som är medlemmar i IFK Göteborg skall bjudas in för att träna ett fotbollspass under ledning av A-truppens ledarstab. Förutsättningarna för träningen skall vara så lika A-truppens som möjligt och intensiteten i träningen skall hålla anpassad nivå efter deltagarnas förmåga. Exempelvis skulle man kunna hålla tre träningar per halvår på tre olika nivåer. Till de deltagande medlemmarna skulle man naturligtvis kunna sälja träningspaket där en kombination av träningskläder från Blåvittshopen ges till ett rabatterat pris.

Vidare kan man bjuda in de sponsorer som har produkt- eller reklamorienterad verksamhet till liknande events där de även kan komma i närkontakt med de tusentals nyfikna som skulle kunna lockas till liknande arrangemang. Det skulle även vara möjligt att bjuda in före detta spelare att agera extratränare och man skulle kunna hålla föreläsningar om idrottspsykologi och träning i anslutning till eventet, exempelvis för att plocka upp de medlemmar som är intresserade men inte i fysisk trim för att sparka boll.

Den nya matchtröjan kom, sågs och segrade? Blåvitt verkar i alla fall ha tagit till sig av den vitt spridda kritik som framkom mot den senaste modellen...

Det går ett envist och återkommande rykte om att IFK Göteborg ännu inte gett upp hoppet om Martin Ericson i blått och vitt lagom till sommaren...

Den hånfulla eller snarare elakt klingande sången/ramsan "Solna-tattare" som ofta skriks till spelare som har ett förflutet hos AIK påstås ofta trigga igång spelaren i fråga. Men idag finns ex-gnagaren Nicklas Carlsson i Blåvitts trupp, vilket föranleder spekulationer kring om han enligt devisen "en hånad spelare höjer sig" skulle spela bättre av att bespottas med den här metoden?

Situationen kan uppstå både när vi spelar mot AIK eller mot lag som har före detta AIK-spelare i sina laguppställningar. Finns då Nicklas Carlsson på plan, kommer han att höja sig ett snäpp? Om fallet är så, kommer den blåvita änglaskaran att börja medvetet trackassera sin egen spelare för att lyfta honom? Det vore en underhållande utveckling i varje fall...

34 kommentarer:

  1. Rent spontant tycker jag det låter löjligt med medlemsträningar. NU vet jag inte vad Rehn och grabbarna anser själva men själv tycker jag inte att ett sådant initiativ faller inom ramarna för IFK:s tränarstab utan snarare marknadsföringsavdelningen.

    Låter mycket roligare att föreslå dem att arrangera en sommardag på kamratgården med en fotbollsturnering för medlemmarna, lite tjöt och varmkorv med mos och birra.

    SvaraRadera
  2. faktiskt en helt grym idé med träning för medlemmar! jag hade lätt betalt en rejäl slant för att delta, förutsatt att man fått lite träningskläder eller nåt för det då...

    SvaraRadera
  3. ett sådant initiativ faller inom ramarna för IFK:s tränarstab utan snarare marknadsföringsavdelningen.

    Läktarrådet är ju till för att ge förslag till Blåvitts marknadsavdelning. Självklart skulle marknad arrangera detta och inget som Rehn eller Mild skulle dra i själva?!?!

    SvaraRadera
  4. Spontant låter det som en bra idé, i lagom dos.
    Jag vet att IFK redan har fått ett liknande förslag från annat håll.

    SvaraRadera
  5. Ja, det är nog dags att lägga tattarramsan åt sidan för tillfället.

    SvaraRadera
  6. solna tattare

    SvaraRadera
  7. Kan ni lägga upp "upp till kamp-tröjan" igen? Jag vill ha en sån xP

    SvaraRadera
  8. första tanken är: brillant! jag tränar gärna med blåvitt och jag kan till och med tänka mig att folk kan tänka sig att bli medlemmar bara av anledningen att få vara med på såna här grejer! fixa blåvitt!

    SvaraRadera
  9. anonym 14:35/ Du tror inte att underrubriken eller kategorin "MARKNAD" syftar till att förslaget är ett marknadsförslag? Du kanske tror att Frankie föreslår att Stefan rehn fixar detta på egen hand på sin fritid? Harrejafflar ta dajj samman nu.

    SvaraRadera
  10. Lät väldigt korkat med en träning för medlemmar, ser inte riktigt poängen.
    Ser bara att det tar tid från tränarna och spelarna.

    Haha klockrent där med solna tattare, där snackar vi ett riktigt dilemma

    SvaraRadera
  11. riktigt bra förslag med sådana här medvärdeseffekter frankie! tror att du pekar ut rätt riktning för marknad att gå vad gäller breddandet av värdet i medlemsskapet, något som på sikt får effekten att det blir mer attraktivt att vara medlem som ifk-supporter. maila liknande förslag till hans lundberg så att de får ta del av det!

    SvaraRadera
  12. Där fick alla ni som inte förstod att Baraben fattade hur man gör!!! Vad fan säger ni nu då?

    SvaraRadera
  13. Tycker det räcker att dom ska hålla koll på A-truppen. Känns som dom har nog med saker att tänka på ändå.. Släpp Rehn o kompani och låt ngn längre ner i leden sköta den isåfall.. Troligt att Benitez,rijkard lr ngn liknande hade ställt upp på det.. Okej visst dom tränar storklubbar i eruopa men hoppas ni förstår sammanhanget.. Blåvitt ska vinna SM-guld och kvala till Champions league inte träna sina fans..

    SvaraRadera
  14. Ja, ni får fan inte mig att börja håna våra egna spelare iaf, även om det potentiellt sett kan höja dem. Lite folkvett får man väl ha iaf, låter ju som något ellos skulle kunna hitta på...

    /Roffe

    SvaraRadera
  15. Wasa allé:

    Skaffa dig en egen kuk.

    SvaraRadera
  16. Lika dumt som att ropa solnaneger. Eller solnajude.

    SvaraRadera
  17. Angående tips till marknad så tycker jag at spelare som inte deltar i matchen kan komma till (Suporterpuben) vilken det nu blir i år. och prata lite fotboll.

    SvaraRadera
  18. Är det den nya matchtröjan som Hysén har på sig på bilden???

    SvaraRadera
  19. Ska det inte stå KIA på tröjan också? Eller finns den reklamen på ryggen, tro? För de kan väl inte vara en huvudsponsor till blåvitt utan att få vara med på tröjan alls?

    /Roffe

    SvaraRadera
  20. Lite OT

    MFF inför språkkrav. Inte helt fel kanske men heller inte så lätt att lära 22 spelare att prata Svenska ;)

    SvaraRadera
  21. Ska Rehn stå och hålla i nån slags freakshow nu också? Kul tanke, men det skulle nog bli rätt meningslösa tillställningar. Ett FC Z light eller nåt. Alla som tränar till vardags vet hur det går till och kan knappast tycka det skulle ge så mycket. Alltså skulle det bli en massa träben som lallar runt. Angående nidramsor så tycker jag vi borde överraska lite mer. Börja t.ex. spontanhäckla okända vänsterbackar i Sundsvall. Det skulle göra dom mer förvirrade och få dom ur balans.

    SvaraRadera
  22. haha ja vem vet de kanske hittar nyförvärv på tränignarna?

    SvaraRadera
  23. lite rasism har ingen dött av...

    SvaraRadera
  24. ckaliff: Du håller dig inte rikigt till ämnet där:)!.

    SvaraRadera
  25. Wasa Allé är det nya Roffe.

    SvaraRadera
  26. Två Ica på tröjan?

    Ica Maxi den stora-Ica Nära den lilla:)

    Ser lite dumt ut annars är det ju en go tröja enligt bild.

    SvaraRadera
  27. Roffekopian>>
    Håna spelare är mer ICAs grej.

    Ingo>>
    Varför inte? Vi är ju ICA!!!

    /Roffe (orginalet)

    SvaraRadera
  28. fattar du inte att den stora ICA-loggan skall ersättas av KIA

    SvaraRadera
  29. http://www.youtube.com/watch?v=XFQtLdK-lt8

    Torbjörn i högform!
    Håll till godo!!

    SvaraRadera
  30. Tvärr är den nya tröjan ganska ful! Fram med förra årets igen, de vita gör tröjan snyggare!

    SvaraRadera
  31. wasa knäcké:
    ICA är stjärnsponsor, klart de kommer ha den bästa reklamplatsen. KIA är huvudsponsor, snäppet under, med SKF, Team Sportia o Adidas.

    För att förenkla så du förstår: Det kommer stå ICA på den stora loggan även framöver.

    Du borde tänka dig för innan du häver ur dig hänfulla kommentarer. OOps, ser nu att det är Frankie som är wasa allé... hej hopp, ofrivillig humor.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.