2008/01/24

Liverpool borta: årets första match närmar sig!

SÄSONGSPREMIÄR Efter tre månaders total fotbollsöken är det äntligen dags igen. Blåvitt gör på onsdag årspremiär när man åker till England och spelar första träningsmatchen mot Liverpool. Fy fan va gôtt, nu är snart igång igen!

Det har på sitt sätt varit en underbar vinter. Som blåvit har man haft privilegiet att kunna glida runt och flina lite fånigt för sig själv, men främst i åsyn av otrogen pöbel så som Gaisare och Öisare, i den mån de nu existerar. Men då abstinensen kanske inte kom lika tidigt i år som är brukligt för en luttrad "mellanårs"-själ så har den landat som ett riktigt tungt ok nu efter nyåret.

Vi är hungriga på framgång.
Nu doftar det guldtrippel under 2008.

Men ifall jag talar om Supercup eller Champions League som en tredje pokal att erövra låter jag vara osagt i dagsläget. Liverpool borta är del i försäsongens upptrappade utlandsmotstånd, vilket sker på grund av att man, *klyschevarningkonstpaus*, vill få "internationellt motstånd". Problemet med att möta Liverpool och sedan Manchester City mitt under deras säsong är att motståndet faktiskt kan bli ett rent Juniorlag. Inga garantier finns på att några stjärnspelare kommer delta i matcherna. Men som en positiv motvikt till den här osäkerheten så ger brittiska spelare traditionellt ett hårt motstånd och ger vårt lag nödvändig erfarenhet om att spela mot spelsystem som storklubbar använder sig av. Det är aldrig en nackdel när man har eventuella storklubbsmöten längre fram på säsongen.

Eftersom matcherna mot Liverpool (30/1, 14:00) och Manchester City (2/2) spelas bakom lyckta dörrar på respektive engelsk klubbs träningsanläggning finns tyvärr inte möjligheten att se matcherna på plats för oss supportrar. Men glädjande nog har IFK Göteborg beslutat att direktrapportera från matcherna, något som (trots mellan varven blandad kvalité) alltid är poppis hos oss som törstar efter fotboll efter ett långt vinteruppehåll.

Privat har jag en rejäl beef med Liverpool. I höstas lyckades Pool förlora mot Pourthsmouth eller något annat strykgäng, en miss som kostade mig en kvarts miljon kronor. Lite drygt. Så jag tänker följa matchen med ambitionen att en skadad Liverpool-spelare är en seger för mänskligheten. Neeee jaaa ä int bitter.
______________________________________________________
Vid 09:30 imorgon Fredag (25/1) så presenterar kommunala byggherren HIGAB tillsammans med Alliansklubbarna nästa etapp av arenabygget, inklusive Blåvitts arenaansvarige styrelsemedlem Tage Christoffersson. På fredagsmorgonen börjar de första så kallade gradängbalkarna på arenans östra läktare att resas. Från dagens pressmeddelande:
"Varje enskild balk väger 32 ton och det krävs en kran på 236 ton för att få balkarna på plats. Balkarna håller upp gradängerna, den trappstegsformade avsatsen för åskådare. Höjden på gradängerna anpassas efter skiktförhållandena. Skiss på gradängsbalk finns att hämta på vår hemsida www.higab.se/fotbollsarenan/bilder."
På det här viset svarar HIGAB tillsammans med Alliansklubbarna på allmänhetens frågor om byggets utveckling. Dessutom finns HIGAB:s arenansvarige Jan-Åke Johansson på plats för att informera alla nyfikna göteborgare.
______________________________________________________
Det ryktas att den blåvita pundhuvudspöbeln varit på Mikael Antonsson de senaste veckorna. Anton var på semester nere i Mauritius då han fick motta flera aggressiva skriftliga påhopp av så kallade blåvita supportrar. Detta i samband med mediala spekulationer på pajasbloggen Bredsida.se och Eurosport.se om att Antonsson var klar för Malmö FF. Detta var rent och skärt påhitt, Anton satt samtidigt nere på semester och hade ingen aning om vart spekulationerna kom ifrån.

Men naturligtvis fanns det en liten tyckarelit, varav garanterat en del läser här på BaraBen, som kände att en smart reaktion till rykten om "Anton klar för MFF" vore att spy ut förtäckta hot, svordomar och annat "trevligt" till Antonsson. Det här beteendet är helt idiotiskt och något vi på BaraBen.com tar bestämt avstånd från.

Mikael Antonsson har vid flera tillfällen nobbat stora ekonomiska bud från svenska klubbar med motiveringen att det är "Utlandsproffs eller Blåvitt som gäller". Tänk på det när ni läser nästa bluffrykte om Anton på väg till Elfsborg eller Norrköping. It ain't gonna happen, förutsatt att "blåvita" supportrar inte skrämmer bort honom från Göteborg...

18 kommentarer:

  1. hahaha, bästa bakgrunden!

    Fan, va gôtt med match, som sagt!!!

    SvaraRadera
  2. Lyckta dörrar, pågår det en rättegång på deras träningsanläggningar när vi spelar där eller?

    SvaraRadera
  3. smichael- Hej kära Stockholmare. Det där är vad vi Göteborgare kallar en lek med orden. Kan vara trevligt för er rigida SAOL-onanister att ta del av det...

    SvaraRadera
  4. Haha! Frankie, försöker du sno bilder din "coward"?

    SvaraRadera
  5. henke/ Nej, jag åkte till Liverpool och tog en bild på deras lag för att publicera om vi skulle spela mot "Pool" någon gång i framtiden...

    SvaraRadera
  6. Börja öva:

    Melodi: Que sera.

    Steve Gerrard Gerrard, he kisses the batch on his chest and puts in a transfer-request, Steve Gerrard Gerrard.

    : )

    SvaraRadera
  7. Den kanske visas på liverpoolfc.tv.

    SvaraRadera
  8. alltså vilka är det som sitter och skickar massa aggressiva mail då? är man riktig då elle? jävvla offer!

    DU ÄR KUNG ANTON OCH VÄLKOMMEN TILLBAKA EN DAG!

    SvaraRadera
  9. frågan är vad för lag liverpool ställer upp med? ni som håller på liverpool, vilka stjärnor platsar inte i matchtruppen just nu och kan vara aktuella?

    SvaraRadera
  10. mascherano är han inte bänkad?
    han kanske lirar då?

    SvaraRadera
  11. man kan ju hoppas att kuyt spelar och att han blir rejält "ompysslad" av Ragge =) Annars så är ju Benitez rotationssystemets främsta förespråkare så de flesta "stjärnorna" spelar mer eller mindre regelbundet. Den enda jag kan komma på är sissoko men han é på väg bort och känns inte som de (Rafa) vill riskera att han skadas i en sån här match

    SvaraRadera
  12. reidar:
    mascherano är inte bänkad...

    SvaraRadera
  13. Ja det var en festlig tillställning Higab bjöd på, Sebastian, Jakob och Dahlin stod och frös i blåvitt matchställ och resningen av den stora "balken" ställdes in pga av för mycket blåst. Helfestligt, men Svenska Fans var där så det blir väl lite flotta inslag senare under dagen

    SvaraRadera
  14. http://www.kanallokal.se/klubbtv/ifk/blogg

    Ja så här var det på den nya arenan idag.

    SvaraRadera
  15. Med tanke på att Liverpool har a-lagsmatch borta mot West Ham på kvällen så lär väl kanske de iallafall 20 främsta spelarna ej vara aktuella.
    Blir nog ett renodlat reservlag med en väldigt ungdomlig touch!

    SvaraRadera
  16. larsa:

    Spelar ingen roll vilka dom ställer upp med, vi kör över dom ändå.

    SvaraRadera
  17. Hej kära snobb, jag finner inte ordleken i meningen lyckta dörrar eftersom att det är en juridisk term. Förklara gärna.

    SvaraRadera
  18. Hur är det möjligt att en person som bara kan komma med dumma rykten om att Isaksson skulle vara aktuell för Blåvitt kan attackera det om Anton?

    Den trovärdigheten är ju densamma!

    Och det där med att du vet att Anton har blivit påhoppad måste ju bara att ha att göra med att du umgås eller känner asen!

    Trött på sån skit som du skriver!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.