2007/12/20

Evangeliet enligt Frankie

1 Första kapitlet- Löftet om guldets återkomst
På den tiden då Håkan var kung i Göteborg fanns det i änglarnas avdelning en präst som hette Ingo. Han härstammade från det heliga västerlandet och var rättfärdig inför Torbjörn och levde oförvitligt efter alla Torbjörns bud och föreskrifter. En gång när turen kommit till hans prästerskap att fullgöra sin prästtjänstgöring inför Torbjörn fick han efter den sedvanliga lottningen gå in i Ullevis tempel och tända bengaloffret. Allt folk stod på läktarna och jublade medan tifot pågick. Då visade sig Torbjörns ängel Glenn för honom, inne på löparbanorna, nedanför altaret. Ingo blev förskräckt av denna syn och fruktan föll över honom. Men ängeln Glenn sade till honom: "Var inte rädd, Ingo, din bön har blivit hörd. Ditt Blåvitt skall ett guld till götet åter ta och guldet skall bli din glädje och fröjd, och många kommer glädjas åt dess återkomst. Ty guldet skall alltid nära Torbjörn vara så att det Göteborg får ett folk som åter för Europa är berett.

2 Andra kapitlet- Tobbe é klar
Vid den tiden utfärdade kejsar Lagrell en förordning om att hela den svenska fotbollskulturen skulle förtryckas. Det var det första förtrycket och den hölls när Bengt Madsen var ståthållare i Svensk Elitfotboll. Alla gick gå till de allsvenska arenorna för att registreras och övervakas av förbundets regelverk. Då gick Glenn, som genom sin härkomst tillhörde Håkans hus och staden Göteborg där han skulle övervakas, med ett tåg av änglar genom Sverige till Kalmar för att visa sig på en av fotbollsförbundets arenor. Medan han befann sig där var tiden inne för honom att ge budskapet om hans son och han tog till räcket och förde fram budskapet att "Tobbe é klar", han förde fram budskapet på räcket då det inte fanns plats för sådant på läktaren. I samma trakt stod ett par hundra änglar ute i regnet och vaktade sina elva änglar på planen. Då stod Torbjörns ängel Marcus Berg framför dem och Torbjörns härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran, skyttekungen Berg var på väg mot proffslivet. Men ängeln Berg sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. Idag har Blåvitt hakat på guldstriden på allvar och detta är tecknet för er: ni skall fylla Ullevi till bristningsgränsen i den avgörande matchen och finna SM-pokalen som är lindad i blå och vita band och ligger i en väska."

3 Tredje kapitlet- Kamraternas pokal
När nu Trelleborgsmatchen kom och folket lät döpa sig i regnvatten och Stefan Rehn hade blivit döpt av himlens väta och stod och bad om att få höra slutsignalen så öppnade sig himlen ännu mer och de 40 000 heliga andarna kom ner över honom i en glädjehysterins skepnad, och en röst hördes från himlen: "Du är vår älskade tränare, du är vår utvalde."
Stefan Rehn var omkring 40 år när han först trädde fram som guldtränare. Han var, menade man, son till Jonas Olsson som var son till Bengt Andersson, som var son till Adam Johansson, som var son till Mattias Bjärsmyr, som var son till Ragnar Sigurdsson, som var son till Hjalmar Jonsson, som var son till Niclas Alexandersson, som var son till Gustav Svensson, som var son till Thomas Olsson, son till Tobias Hysén, son till Pontus Wernbloom, son till Jonas Wallerstedt, son till George Mourad, son till Jonathan Berg, son till Andrés Vásquez, son till Gunnar Larsson, son till "Rövarn" Bernmar, son till Johnny Ekström, son till Roger Gustafsson, son till Dennis "Cliff" Jonsson, son till Thomas Ravelli, son till Thomas Wernersson, son till Glenn Strömberg, son till Glenn Schiller, son till Glenn, son till Dan Corneliusson, son till Tord Holmgren, son till Ruben Svensson, son till Torbjörn Nilsson.

22 kommentarer:

  1. Frankie är du författare?

    SvaraRadera
  2. Frankie utformar De nyare testamenten, släpps hösten 2011!

    SvaraRadera
  3. anonym 00:10/ Nej, jag är evangelist.

    SvaraRadera
  4. Jag menade såklart evangelist :D

    SvaraRadera
  5. hahaha för att skriva detta krävs ganska noggrann bibel-koll...

    SvaraRadera
  6. 00.35: Precis, Frankie är inte du ateist som oss vanligt folk?

    SvaraRadera
  7. smichael/ Så ateister är inte läskunniga då eller?

    SvaraRadera
  8. Man behöver inte va ateist för att ha läst bibeln. Jag kämpade mig igenom skiten och det är jag glad för, det blir ännu lättare att vara ateist och driva med de stackars kristna. Samma med koranen som är mer lättläst. Dessutom är dom dunder om man behöver sova eller bara skratta lite.

    Men nu är man plötsligt officiellt frälst tack vare Frankie som printade ner grundpelarna i vår allas hittills bokstavslösa religion. Vet inte om jag ska säga tack eller inte däremot

    /Roffe227

    SvaraRadera
  9. Hahahaha..jag är frälst

    SvaraRadera
  10. Fan vilken bra text!

    SvaraRadera
  11. Hankins, jag vet allt att du har vissa speciella kunskaper inom julevangliet. "Neil päevil sündis..."
    Den här versionen var dock mer genomlidlig.

    SvaraRadera
  12. hädare, må ni brinna i helvetet... ;)

    SvaraRadera
  13. 01:23: Lol wut?

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  15. Helt underbart!
    Mitt blåvita hjärta slår frivolter och givetvis fortsätter jag sända röksignaler uppåt:)

    God jul alla blåvita.....och inte minst evangelisten Frankie.

    SvaraRadera
  16. Utan tvekan en av de bästa texterna jag någonsin har läst här på Baraben!

    SvaraRadera
  17. God Jul från oss på Urkhole!! kolla in vårt fina julkort!!

    SvaraRadera
  18. Ordet "ängel" beskriver inte änglarnas väsen utan deras uppgift. Ordet betyder helt enkelt "budbärare". Änglarna är sålunda IFK:s budbärare.

    SvaraRadera
  19. Så vi Änglar i Stockholm har en svår men rolig uppgift! Så ska de bli vid Stockhols slut.
    Änglarna stockholm skall gå ut och skilja de onda (dif,ajk & brajen)från de rättfärdiga.
    Mighty Mike visar vägen!

    SvaraRadera
  20. Grymt! Kom ihåg Ingos ord: Bönen biter. God Jul från Landala...

    SvaraRadera
  21. God jul från skåne ,en göteborgare som firar jul i skåne men bosatt frölunda så det är god jul från frölunda med! HAha fyfan va bra text!!

    SvaraRadera
  22. Kapitel 2 är det bästa jag läst i hela mitt liv! Mycket mer givande än bibeln! Tack:)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.