2007/11/23

Hugosson nära Blåvitt & Oremo het bland proffsklubbarna!

SILLY SEASON Karusellen kring Gefles Johan Oremo har satt hela Gävle-bygden i diskussion. De två lokala tidningarna krigar om att få scoopet kring den unge strikern och då kan det se ut så här:

Gefle Dagblad 07-11-16:
Nu har budgivningen på Oremo startat
GÄVLE / FOTBOLL Trots namninsamlingar och vädjanden från medspelare - nu pekar mycket på att Johan Oremo lämnar Gefle IF.
- Vi har begärt in bud från de som är intresserade, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.
dagen efter i konkurrenten Arbetarbladet:
Gefle IF räknar med Oremo nästa säsong
GÄVLE • FOTBOLL
Halva allsvenskan har Johan Oremo på önskelistan.
Men Gefle IF förhandlar inte med något lag än så länge trots alla rykten som är i omlopp.
– Vi har hittills inte fått något bud som får oss att vilja sälja Johan och jobbar därför vidare på att han spelar med oss även 2008, säger sportchefen Pelle Olsson.
BaraBen.com kan dock avslöja att det finns stort utländskt intresse för Oremo, främst i Holland. Enligt Ajax scouter ska så många klubbar som Ajax, AZ, PSV, sc Heerenveen, FC Groningen Anderlecht, Bayer Leverkusen, Hertha BSC och Stade Rennes följa Oremos utveckling på nära håll.

Det här innebär ett rekordintresse för anfallaren och en närmast garanterad storförsäljning ner till kontinenten inom kort. En värvning av Oremo inom Allsvenskan skulle med andra ord inte bara innebära en förstärkning på plan, utan närmast garanterat en mångmiljonförsäljning till en av de större europeiska ligorna- inom kort.
_________________________________________________________
Enligt uppgifter till BaraBen.com skriver Gefles Mattias Hugosson på för IFK Göteborg inom kort. Den 33-årige målvakten är på besök i Göteborg och skall enligt tips till BaraBen skriva på ett flerårigt kontrakt med de regerande svenska mästarna.

Hugosson själv skall så sent som i torsdags inte ha bestämt sig slutgiltigt men har samtidigt inga andra anbud, bortsett från sin nuvarande klubb Gelfe. Hugosson kommer som bosmanfall när han väljer att skriva på Håkan Milds erbjudande, vilket beräknas ge honom en påskriftsbonus på närmare en miljon kronor.

26 kommentarer:

  1. "bland proffsklubbarna" Jaså, det är inga amatörklubbar som är aktuella med andra ord? ;)

    SvaraRadera
  2. Låter bra med "Hugo", Dahlin och Stenman.
    /Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  3. maestro/ Hur orkar man med sig själv när man är en sådan messerschmidt?

    SvaraRadera
  4. så här ja! gött med sillykoll! mer sånt här!!!

    SvaraRadera
  5. det vore taktiskt jävligt smart att köpa oremo, han blir förmodligen nästa stora försäljning från allsvenskan. u21 landslagsman, målskytt...

    SvaraRadera
  6. Hur var det nu, skulle vi eller skulle vi inte värva medelmåttor som konkurrerar ut våra juniorer? Hur var det med riskkapitalbolaget, fanns det eller är det bara en myt? Var är satsningen? Vart tar Rami vägen? Varför siktar vi på fjärde plats nästa år?

    /calle

    SvaraRadera
  7. Calle: Haha, jag antar att du satt och svor över utebliven satsning förra året vid den här tiden med. Men hur slutade säsongen?

    Varför skulle vi satsa på en fjärdeplats?

    Med nyckelspelarna kvar kryddat med en ny målvakt (bäst räddningsprocent förra året) och kanske ett par nyförvärv till så ser jag ingen anledning varför vi skulle satsa på något annat än en förstplats även nästa år

    //Robocop

    SvaraRadera
  8. Vem har sagt att vi siktar på fjärde plats? Guldet stannar kvar i Göteborg.

    SvaraRadera
  9. Calle/ Vad säger dig att värvningen inte innebär att vi tar hit en rutinerad kille för att bredda målvaktsbesättningen medan man satsar på den unge hungrige målisen på plan?

    SvaraRadera
  10. "En värvning av Oremo inom Allsvenskan skulle med andra ord inte bara innebära en förstärkning på plan, utan närmast garanterat en mångmiljonförsäljning till en av de större europeiska ligorna- inom kort."

    Och naturligtvis är Gefle så korkade att man inte kräver en rejäl vidareförsäljningsklausul när man säljer honom.

    Hur mycket kommer i så fall förtjänsten att bli om man drar bort vad man köper honom för och det Gefle skall ha vid en vidareförsäljning?

    Inte säkert att det blir en så bra affär.

    Frågan är om inte Gefle tjänar mer på att vänta till sommaren och sedan sälja honom utomlands direkt.

    SvaraRadera
  11. Robocop:

    Du menar alltså att du trodde på guld i år inför säsongen? Du var helt och hållet nöjd med truppen som den var i mars?

    Nu när guldruset har lagt sig måste väl blåvittsupportrar förstå det som de flesta andra förstår: guldet var inte bara ett resultat av Blåvitts insats utan också till stor del ett resultat av ett underpresterande av många andra lag i allsvenskan.

    Vi gjorde det bra i år, visst. Jag undrar dock hur det ser ut till våren när vi VERKLIGEN är det lag alla vill slå. Räcker det då med spelare som wallerstedt eller hugosson? Jag vet inte, men klart är att jag hade varit mer komfortabel med en ny vass striker och Rami.

    /calle

    SvaraRadera
  12. Enligt uppgifter till BaraBen.com skriver Gefles Mattias Hugosson på för IFK Göteborg inom kort. Den 33-årige målvakten är på besök i Göteborg och skall enligt tips till BaraBen skriva på ett flerårigt kontrakt med de regerande svenska mästarna.

    Jaså ni läser också på fotbollskanalen.se.. Haha fan va dumma ni är.

    SvaraRadera
  13. blåvitt=hetero/ Hur fasen resonerar du? Säg att Gefle får med en 20%-ig klausul (vilket är jävligt högt när prislappen är hög) och Oremo säljs för 10 mille till Blåvitt. Sedan säljer man vidare honom för 20 mille till typ tyskland om ett år, då går Blåvitt i rena pengar 8 miljoner plus utan att ens räkna med värdet av hans prestationer på plan...

    Med tanke på att BaraBen dels skrivit om att Hugosson är på väg in plus att dagens artikel publicerades före Fotbollskanalens kan man ju fråga sig hur kraftigt retarderad du är...

    SvaraRadera
  14. Sex miljoner plus skulle det naturligtvis stå i mitt exempel.

    SvaraRadera
  15. 10:09 publicerar Baraben sin artikel, 10:38 publiceras Fotbollskanalens (Fotbolldirekts) artikel där man ringt upp Hugosson.

    Fotbollskanalen läser baraben och ringer sedan upp för att kolla uppgifterna med spelaren och skriver en egen artikel? mycket troligt.

    Verkar som "anonym 12:39" är dagens löjd haha.

    SvaraRadera
  16. anonym 11:27//

    "Det heter faktiskt besserwisser" ;)

    SvaraRadera
  17. Vill bara säga att det bara finns en sporttidning i gävle, sant att det finns två tidningar men de har gemensam sportredaktion

    SvaraRadera
  18. anonym 13:18/ så du menar att de två olika tidnignarna sitter i samma hus och produceras av samma människor men kommer ändå fram till motsatta resultat? låter jäääävligt märkligt,m vad sysslar ni med i gävle?

    SvaraRadera
  19. Aaaahahaha årets roligaste idiot:

    " Anonym sa...

    Enligt uppgifter till BaraBen.com skriver Gefles Mattias Hugosson på för IFK Göteborg inom kort. Den 33-årige målvakten är på besök i Göteborg och skall enligt tips till BaraBen skriva på ett flerårigt kontrakt med de regerande svenska mästarna.

    Jaså ni läser också på fotbollskanalen.se.. Haha fan va dumma ni är.

    23/11/07 12:39"


    Nejmen hoppsan, Barabens artikel kom ut före Fotbollskanalens...

    SvaraRadera
  20. Maestro: Det är ju ironi riktat mot aftonhoran ffs. Men seriöst, satsa allt på Oremo, sen säljer vi honom om ett halvår för 45 millar..

    SvaraRadera
  21. både hugosson och oremo är stabila värvningar, men oremo blir väl svår med tanke på dragkampen om honom. vilket lag håller han på från "barnsben"?

    SvaraRadera
  22. Till mig sa han att han håller på Brage sedan barnsben (sedan bara ben?). Men vem gör inte det?

    SvaraRadera
  23. Sold School:

    Inte en bråkdel av hur retarderad du verkar vara.

    Om man ser logiskt på det så har Gefle inte någon anledning att sälja om man inte försäkrar sig om ett hög summa vid övergången och sedan en ordentlig andel av nästa försäljning.

    Räkna även bort Oremos Signing Bonus och den risk man tar att han stagnerar och inte vare sig platsar i Allsvenskan eller inbringar några pengar.

    Problemet är att Gefle sitter på trumfen, dom har ingen anledning att sälja honom för billigt.

    Den enda anledning jag kan se är att han har större chans att blomma ut i en bättre klubb. Samt möjligtvis att han har större chans att synas i Europa.

    Eftersom det lär röra sig om en rejäl budgivning så blir det den klubb som har råd att ta störst ekonomisk risk som får honom.

    SvaraRadera
  24. "Det heter faktiskt Besserwisser" ;)

    Det heter faktiskt "Messerschmitt"

    En gång i tiden hette det "Besserwisser" (Tyska för "Mot Bättre Vetande" men det var innan Galenskaparna.

    SvaraRadera
  25. anonym 11:27 / Jag hoppas att du var lika sarkastisk som jag var i mitt inlägg, annars kan man undra hur du orkar med dig själv.

    Besserwisser, messerschmidt, kärt barn har många namn. :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.