2007/11/16

Fotbollslandslaget bojkottar fansen

LANDSLAGET På lördagskvällen spelar Sverige den avgörande EM-kvalmatchen mot Spanien i Madrid. Vid 12:00 idag skulle svenska landslaget hålla en öppen träning för de uppemot 7 000 ditresta fansen, men i sista sekund stoppade landslagsledningen supportrarna från att komma in på Bernabéustadion.
- Det här är ingen social verksamhet. Jag tycker det är ett helt riktigt beslut, säger Erik Edman till GP.

Fotbollslandslaget har under den gånga veckan kritiserats hårt av supporterklubben Camp Swedens ordförande Ingo Söderlund för sin usla hantering av fansen. Han kritiserade landslagsledningen för att ge sponsorerna och deras barn extra tid för autrografsignering medan fansen på läktaren ignoreras vid öppna träningar. Bland annat skriver han:
"Slutligen vill Camp Sweden med kraft kräva en förändring av bemötandet av supportrar vid öppna träningar i synnerhet de unga supportrarna. Vi accepterar inte att barn nekas autografer för att de inte har rätt föräldrar. Det är inget mindre än en skandal att SvFF låter sponsorers barn få autografer men inte andra barn. Det här ligger inte alls i linje med sund supporterkultur eller det vi brukar kalla fotbollsfamiljens anda. Sluta gör kommers av hjärtefrågorna nu har ni gått för långt backa omedelbart!"
Men landslagsledningen svarar nu istället med att bokjotta fansen på dagens träning. Träningen på Santiago Bernabéustadion var utannonserad som öppen och flera hundra av de, uppemot fem tusen fans som troddes bevista träningen- hade åkt ner en dag tidigare specifikt för att få vara med om upplevelsen på Bernabéustadion. Men istället för att få sjunga fram sina hjältar under träningen så portades nu alla fans av landslagsledningen. Något som inte verkat uppröra en del av spelarna, snarare tvärtom.
- Vi vill ha fokus på oss själva. Jag tror att det [den öppna tränignen] kan förstöra det, säger Erik Edman till GP.

BaraBens folk på plats i Madrid rapporterar om en enorm frustration och irritation bland fansen kring landslagsledningens beslut. Hundratals fans har tagit ledigt på fredagen just för att bevittna upplevelsen med ett Bernabéustadion med bara svenska fans och landslagsträningen. Ett faktum som landslagsledningen inte var så intresserade av att ta med i sina beräkningar.

34 kommentarer:

  1. erik edman är ju fan dum i huvudet, ingen social verksamhet!? finns det inget intresse av oss att följa skiten, då uteblir sponsoner mm. efter ett par år kan nog erik edman söka sig efter ett hedligt jobb.
    /leffe

    SvaraRadera
  2. Vem bryr sig om landslaget? Det är Blåvitt som gäller!

    SvaraRadera
  3. Psycho in spe har helt rätt .. Kunde inte sagt det bättre själv. Visst det är vårt land, än sen? Blåvitt är vårt liv, vårt blod och vår religon!

    SvaraRadera
  4. låt gubbarna i stockholm hålla på och gulla med landslaget. håll på island istället

    SvaraRadera
  5. SKÄCKA BLÅVITT!!

    /Roffe

    SvaraRadera
  6. Enligt Edman fokuserar man mer om läktarna gapar tomma? Vilken annan spelare som helst blir väl mer taggad av att ha publik på träningarna.

    Våra spelare såg i alla fall ut att trivas på kamratgården när vi var så många åskådare.

    / Mattias35

    SvaraRadera
  7. Kuken, ballen, Ryavallen.

    SvaraRadera
  8. Självklart håller man även lite extra på Island med våra landslagskungar...

    Självklart tråkigt för de som är där men:

    "Det är blåvitt som gäller!!!"

    SvaraRadera
  9. >>jjo
    HAHAHAHAHAH! :D


    /Ese

    SvaraRadera
  10. Har aldrig brytt mig om landslaget och detta stärker bara min uppfattning om att man som landslagssupporter inte på långa vägar kan känna den gemenskap, passion och lidelse man känner för sitt klubblag...

    SvaraRadera
  11. Jag är inte så engagerad i landslaget men jag har full förståelse för folk som är det och när de behandlas så här. Det finns inte ord att beskriva SvFF:s och landslagets agerande. Edman, Edman, vafanculo!

    SvaraRadera
  12. Skit i divorna och kramgossarna i landslaget. Dom är ändå bara intresserade av varandra, dom bortskämda jävla målhånglarna och stjärtpipparna.

    Blåvitt rules - blågult stinker!

    SvaraRadera
  13. J Fante, det ligger nåt i det du säger..

    SvaraRadera
  14. Hello kamrater. Prabang stället såg riktigt trevligt ut. Liiite fetare än den lilla grottan i Hällesåker man åkte till i 3:dje klass. Tur att ni tog flyget, verkade ju sådär att åka buss. Flyg på, om pengarna tar slut så finns det säkert någon fin lisodling ni kan jobba på. Ta det lungt! Kram /// Rikard

    SvaraRadera
  15. Haha sorry, skrev i fel blogg :D /Rikard

    SvaraRadera
  16. Det e la gais!

    SvaraRadera
  17. fan erik edman kan ju ta och slicka lasse lagerbäcks röv och svffs när han ändå håller på. äckel svff.

    om man annonserar med en sån sak ska man för fan kunna så för det!!

    om man inte kan spela för publik hur ska de då gå på en arena somckfull med gaphalsar???

    SvaraRadera
  18. Absolut! Det ändå positiva med svenska landslaget är vår Kung Alex.

    FRAMÅT ISLAND!

    SvaraRadera
  19. Visst blir man förbannad. Runt 100 000 svenskar var i Berlin ex under Paraguay-matchen. Spelarna och ledarna måste fan bjuda tillbaka lite också. Svagt!

    SvaraRadera
  20. Tror Spanien vinner med 4-0....
    Det är ju skillnad på La Liga och blåbärsligan Allsvenskan..

    SvaraRadera
  21. Fans på läktarn på sista träningen innan match är nog inge vidare, men landslaget skulle ju kunna bjuda in fans att kolla på den träning som ju är öppen för media, då kommer ju blaskorna att skriva om det och då kommer trycket öka mer. Ja det kommer alltså att skrivas mer o mer om fotboll och det är ju inte fel...

    SvaraRadera
  22. Bullshit? Källa på att träningen annonserats ut som öppen? Har inte sett eller hört ett ljud om det... Npt somn pastor Ingo har drömt kanske???

    SvaraRadera
  23. Landslaget är som schlagereländet, bonde söker fru och allsång på skansen

    Blåvitt däremot är pure quality

    SvaraRadera
  24. Det är väldigt svårt att älska landslaget när man är så intresserad av fotboll som vi då det finns så många spelare i laget som man absolut inte gillar.

    SvaraRadera
  25. Bekräftat: bullshit!

    Varken GP, SVFF eller någon annan har nånsin påstått att det skulle vara grönt för CampSweden att komma in på Santiago Bernabeu på sista träningen dan före match.

    Kolla aldrig en bra story eller?

    SvaraRadera
  26. Anonym sa...

    Bekräftat: bullshit!

    Varken GP, SVFF eller någon annan har nånsin påstått att det skulle vara grönt för CampSweden att komma in på Santiago Bernabeu på sista träningen dan före match.

    Kolla aldrig en bra story eller?

    17/11/07 14:59


    Landslaget har hela tiden haft det som en öppen träning men stängde den först nere i Spanien, något man tog beslut om i förrgår och därmed även berättade om detta för media varpå citaten från Edman kom till.

    Get your facts straight.

    SvaraRadera
  27. Edman, dumjävel! Sen spelade han ju i gnaget också... IQ som en fiskmås!

    SvaraRadera
  28. sponsorn: Läskunnig eller? GP-artikeln handlar om att inga fans släppts in på träningarna under veckan, inte om att något beslut ändrats angående fredagen...

    Men ange gärna källa nu! Har träningen hela tiden annonserats som öppen finns den GIVETVIS omnämnd i någon av de 3000 artiklar som producerats inför matchen. På förbundets hemsida? Omnämnd i någon blogg förstås: "träningen på fredag är förresten öppen för fansen, blir nog grymt drag". Eller?

    Såså, länka nu. Lögnhals...

    SvaraRadera
  29. Jorå, så att... Första gången någonsin landslaget ska ha öppen träning dan före match... Och den är så säker och spikad att folk tar semester och åker en dag tidigare för att se den.

    Och ÄNDÅ finns den inte omnämnd nånstans i förhandssnacket? Fantastiskt.

    Varför skrev inte Camp Sweden upp den träningen på sin sida? "Kom och kolla öppna träningen på fredag, passa på!"

    Bull. Shit.

    SvaraRadera
  30. ALLT É LAGRELLS FEL!

    SvaraRadera
  31. landslaget är ett skämt, en grumm jätte-bäbisar som inte vet ett skvatt om den riktiga världen.

    Skönt att Spanien krossade vårt patetiska landslag och tog ner gubbarna på jorden. Jag hoppas att Nord Irland tar Sveriges plats i EM eftersom de är värda platsen efter alla "bragder".

    SvaraRadera
  32. För att göra en längre story lite kortare.

    1. På hemsidan skrev vi att vi undersöker möjligheten till att få komma in...

    2. Vi ville gå dit och visa spelarna vårt stöd och såg det som möjligt eftersom den "stängda" träningen var gjord/skulle göras på torsdagen.

    3. Det var ett särskilt tillfälle att få uppmuntra vårt landslag och med utskåpningen i bagaget så kanske det hade varit på plats och ngt bra?

    4. Det ser olika ut hos spelarna vad man anser vid just det här tillfället som det pratats om se Edman

    5. Träningen var öppen för media.

    6. SvFF ville inte fråga spanskarnas förbund om den fick vara öppen.

    7. Spanjorernas träning samma dag kl.19.00 var en helt öppen träning.

    jajjajaja

    SvaraRadera
  33. - Hoppas folk fattar hur mycket stöd vi behöver nu, sa Erik Edman.

    Frågan är väl när han skall förstå vad folkets stöd är värt?

    SvaraRadera
  34. Anonym 18/11/07 14:06
    Håller med! Finns ingen kärlek eller passion i landslaget!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.