2007/09/16

En besvikelse av stora mått

BESVIKELSEN Ett gäng blåvittsupportrar välte Gais-tränaren Hans Grens bil efter matchen mot Elfsborg igår. Även om det naturligtvis var helt meningslöst och barnsligt att välta bilen så var det väl som att peta på en bikupa att ställa en bil med Gais-dekaler mitt i den frustrerade folkmassan.

Man kan även fråga sig hur Anders "Taco" Svensson hann ut med kamera i högsta hugg för att fotografera, notera hur han ställt sig bredvid Rolle Nilsson. Rolle, som för övrigt står och flinar på alla bilder tyckte enligt Expressen att tilltaget minsann inte var roligt. Då kanske han skulle stöttat sin tränarkollega genom att inte stå och småskratta i 10 minuter efter händelsen...

2-2 och den första välta bilen sedan Legia Warsawa hemma?
___________________________________________________________
Även om hela fotbollssverige idag snackar om straffsituationen som föranledde 2-2 målet stör jag mig en hel del på 2-1 målet och Bengt Anderssons extremt tafatta ingripande. Vi är numer oerhört sårbara på frisparkar mot oss och har fått se retfullt enkla mål av motståndarnas skyttar. Bengt placerar sig gång på gång felaktigt i målet, han är gång på gång inte ens nära bollen, han ser till och med ut att inte ens röra sig mot bollen vid vissa tillfällen. Här måste vi kunna kräva mer, vi behöver en keeper som kan göra matchavgörande räddningar. En målvakt som blir pricken över i:et. Idag har vi tyvärr inte det.
___________________________________________________________
Precis som vanligt bjussar Baraben.com på nerladdning av matchen via ThePirateBay. IFK Göteborg- IF Elsborg 2007-09-15. Håll till godo!
___________________________________________________________
Ännu en Stockholmsdomare dömer bort Blåvitt genom en minst sagt miserabel straff. Tack och hej SvFF, ännu en gång kramas AIK om när de som bäst behöver det. Nu väntar vi bara på att de ska få matchavgörande domslut med sig på övertid i de avslutande matcherna. Bjärsmyr gör en klockren brytning.

Bildbeviset:

88 kommentarer:

  1. Det var mot Legia vi välte bilar. Försökte själv att sätta eld på 1 men misslyckades.

    SvaraRadera
  2. Rolle var inte det minsta bedrövad utan skrattade glatt åt alla de skämt som haglade från passerande Blåvita.

    SvaraRadera
  3. Bengt måste stiga åt sidan annars kommer folk att komma ihåg honom för denna usla säsong.

    SvaraRadera
  4. Det var INTE straff! Här är beviset. Lägg gärna in denna på 1:a sidan så att alla kan se. Idioterna på Canal+ kan inte haft tillgång till kameran bakom mål, då skulle de aldrig sagt att detta var en "solklar straff".

    SKANDAL!!

    SvaraRadera
  5. Även frisparken som leder til reduceringen är väl även den felaktig? Dock har jag inte sett den i efterhand annat än på Ullevis storbild men den såg riktigt billig ut! PINSAMT!

    SvaraRadera
  6. Bengan känns allt annat en stabil. Vid varje fast situation så blir man ju ett nervvrak. Det jobbiga är att Bengan ser ut som ett nervvrak också. Känns inte som han egentligen vill stå där bak. Vart har pondusen tagit vägen? Han kommer inte ut på några hörnor längre. Han står som fastfrusen på mållinjen. Samtidigt har man läst att han känner sig bättre tränad en någonsin. Möjligt att han är det muskelmässigt. Men han känns inte smidig för 5 öre. En målvakt måste ju vara smidig och snabb i reaktionerna. Tråkigt att behöva säga allt detta. Jag gillar inte att gå ut med så hård kritik mot en enskild spelare som dessutom betytt mycket för Blåvitt genom åren. Han har gjort många fantastiskt fina säsonger med Blåvitt. Och det skall Bengan bli ihågkommen och tackad för. Men nu måste ju alla inse att det är dags att släppa fram något nytt. Bengan kan kanske bättre än vad han visat i år. Men detta är ett lag som har ambitioner om SM guld och europaspel. Då måste man ha en målvakt av yppersta allsvenska klass. En målvakt som backlinjen kan lita på i alla väder vilken tid på dygnet som helst. Bit ihop nu Bengan och ta för dig de sista matcherna för året. Visa att det är du som bestämmer i straffområdet. Gör en heroisk avslutning och dra dig sedan tillbaka.

    SvaraRadera
  7. Anonym 14:46

    Ja frisparken var också helt felaktig. Han föll utan att någon var på honom. Såg det på reprisbilderna. En solklar filmning som skulle gett gult kort.

    SvaraRadera
  8. fy fan straffen är ju helt sjukt dömd, bollen flyger ju åt sidan långt innan bjärsa är på lillalex, känns så ruttet att vi ska tappa två poäng pga av en skit domare återigen!

    SvaraRadera
  9. eh, om det vart andreas augustsson på wernbloom hade man hört en annan visa härifrån. sluta vara så förbannat blinda.

    och om det skett på mittplan hade det varit en frispark... visst han är på bollen men han manglar också spelaren, vårdslöst spel så att säga.

    SvaraRadera
  10. Om det hade varit på mittplan... Hur många 50-50-lägen blåser man för där som aldrig i helvete skulle resultera i straff. Nu var det i straffområdet, där jag antar att du vet att bedömningsnivån är helt annorlunda, och blev matchavgörande. Flanen blåser för att han tror att Bjärsa träffar spelare före boll. Inte en chans att han tar en straff för farligt spel, även om han säkert kan luta sig mot reglerna och hävda det i efterhand.

    SvaraRadera
  11. Anonym 14:53
    det var ingen filmning men ingen frispark heller han sprang in i adam tror jag de va

    SvaraRadera
  12. Tycker det är pinsamt att läsa vad som står i tidningarna idag angående den välta bilen. I GP kan man läsa "hundratal supportrar runt omkring" och "skanderades 'hata Gais' och andra slagord.

    Samma skit står i de andra tidningarnas rapporter.

    För en som var precis bredvid, så kan jag då tillägga att det var ca 6-7 av de yngre som joggade fram till bilen och välte den. Folk runtomkring skrattade åt grejen, och killarna småjoggade skrattandes därifrån.
    Inget "Hata GAIS" eller liknande ropades, utan detta är återigen ett försök av media att skapa nyheter som inte finns.

    ALLT för att sälja sina lösnummer. SKANDAL!!!

    SvaraRadera
  13. Jag måste, trots att jag är IFK:are säga att nog är det straff. Oavsett om han träffar bollen så går han ju in med dobbarna. En vårdslös tackling helt enkelt och då ska det vara straff.

    SvaraRadera
  14. Jag tycker faktiskt inte straffen var det mest felaktiga beslutet av the ref Eriksson, utan snarare att blunda för den solklara armbågen från Augustsson och att blåsa för frisparken som ledde till 2-1-målet.
    Ska bli mycket intressant att ladda ned matchen och se framförallt den frisparken igen, minns jag inte helt fel så var det Ellosspelaren som ryckte tag i IFK:aren och sedan la sig ner.
    Där vändes matchen.

    För övrigt, älska Rolle. "Jag har ju blåvitt i hjärtat."
    Intressant uttalande med en dryg vecka kvar till derbyt som Gaisarna redan börjat hetsa inför, och med tanke på att uttalandet skett efter att en gaisbil välts omkull.

    SvaraRadera
  15. http://www.iec.se/

    SvaraRadera
  16. Det var solklar offside innan straffsituationen så den skulle aldrig ha uppkommit om inte linjemannen sovit. Han stod för fan inte ens på linje.

    SvaraRadera
  17. anonym 17:06

    lillalex var onside men det var ju en ragnarbrytning sen om han går in me dobbarna som vissa säger ska han la ha kort me o ska han blåsa straff överhuvdtaget e de målchansutvisning

    sen angående frisparken till 2-1 springer tattarn in i adams häl o trillar men men va man begära av en 08a domare i binnande guldstrid

    SvaraRadera
  18. anonym 15:53: Jag hörde faktiskt många hata Gais...

    SvaraRadera
  19. Anonym 17:06 - Nej, det var INTE offside innan. Titta på Canal plus-sändningen så skall du se att en IFK:are (minns ej vem, Hjalmar J?) snällt upphäver offsiden.

    Sedan var väl straffen tveksam, men det var väl inte precis den mest tveksamma straffen i allsvenskans historia vilket många tycks tro...

    SvaraRadera
  20. Bjärsa är syndabocken, otroligt dåligt omdömme av situationen..

    SvaraRadera
  21. Är Bjärsa syndabocken!? Det var fan det dummast jag hört. Han borde blivit matchhjälte med en sån högklassig brytning!

    SvaraRadera
  22. De som säger att domarn gjorde rätt kan inte speciellt mycket om fotboll. För det första tycker jag att det är en klockren brytning om än lite vårdslös, hade givit frispark på mittplan 1 av 2 gånger men i straff, aldrig. Och om man nu påstår att det var straff, så gjode inte domarn rätt ändå. Isåfall skall ju Bjärsa givetvis får rött eller gult kort. Troligt är väll att det var så att domarn dömde straff, ångrade sig på något jevla vis och sedan sket i korten. Skandalös insats i den situationen, den som säger annat har fel. punkt

    SvaraRadera
  23. Jag har inte smält det här... Jag blir lika jävla förbannad varje gång jag ser det här. Det är ju INTE straff, vad är felet med alla "experter"!? Kolla på reprisbilder, det är ju det ni får betalt för!

    Jag är så otroligt besviken, finns inga ord. Domaren bestal oss på 3 poäng!

    SvaraRadera
  24. Man får inte döda en spelare för att du tar bollen först. Det e helt enligt regelboken.
    Ska man kritisera domaren ska man göra det för armbågen på Hysén.

    Men kritisera istället blåvitt för att inte kunna hålla en ledning, återigen. Det e knappast första gången vi tappar en ledning

    SvaraRadera
  25. Nu dödade han ju iofs inte Alexandersson, han fullföljde glidtacklingen. Hade han haft ihjäl honom kunde jag sträckt mig till indirekt frispark.

    SvaraRadera
  26. Det är INTE straff, läs "dommarboken" så får ni se, möjligtvis kan han blåsa för indirektfriskspark men INTE straff.

    SvaraRadera
  27. självklart är det inte straff, det mest horribla domslut sedan fröjdfeldts pinsamma domslut mot dif, och det säger inte lite...

    Nä usch o fy och angående bengan tycker jag vi väntar på att hänga honom till efter säsongen vi har ett sm-guld och en cup att vinna så innan det är klart tycker jag vi låter honom vara.

    SvaraRadera
  28. En annan grymt irriterande grej är att domaren "missar" att ge Mobaeck (eller vaffan han heter) sitt andra gula kort när han kapar en blåvit utanför eget straffområde. I situationen efter frisparken kontrar Ellos & Mobaeck filmar/snubblar till sig den frispark som leder till 2-1...

    SvaraRadera
  29. Tacklingen med högerbenet kan diskuteras, dobbarna före och bakifrån dvs. väldigt stor risk att skada motspelaren men å andra sidan träffar han bollen. Tacklingen med vänsterbenet däremot som sker samtidigt är odiskutabelt regelvidrig, en solklart bensax där han brutalt och medvetet sparkar ner Alexandersson. Klart det är straff i det läget oavsett om tacklingen med högerbenet var ren eller inte.

    SvaraRadera
  30. Jag gick en domarkurs där vi fick se sånna gär situationer och det ÄR straff. Jag e ledsen men så är det.
    Även om han tar bollen först är tacklingen så våldsam att det vållar fara för motspelaren.

    SvaraRadera
  31. I krig och kärlek är allt tillåtet !

    SvaraRadera
  32. Håkan ring Svennis och be att få låna isacsson han är ju ändå bara på läktarplats i England.

    SvaraRadera
  33. Vissa av er behöver skilja på tyckande om vad ni tycker bör vara straff, och huruvida det är straff enligt reglerna. Enligt regelboken är det straff. Även om han är på bollen först sker tacklingen med sådan kraft att det är straffspark.

    Sedan kan man ju givetvis diskutera principiellt hur man tycker att reglerna ska se ut, men så här är det idag och det är dem domaren ska följa. Debatten skulle bli mycket bättre om fler verkligen har läst regelboken, det gäller även många experter som sitter i TV och säger fel.

    /En domare

    SvaraRadera
  34. Det är INTE straff eftersom Bjärsa spelar på bollen. Om tacklingen som träffar efter att bollen spelats undan är regelvidrig får la Dommarn ge kort i efterhand, när bollen är död, eftersom bollen spelats undan.

    SvaraRadera
  35. Får också säga att domarn nog gjorde rätt då man ser reprisen. Lite väl vårdslöst helt enkelt. Nä vi tappade matchen med frisparksmålet där Bengan återigen underpresterar. Han verkar tappat formen igen lagom till sluttampen :(
    Sedan kändes det som Mackan saknades idag. Med honom längst fram så hade vi kunna kontra in 1-2 mål i andra halvlek. Man såg ju att Pontus inte direkt har något jättelöpsteg ;)
    //Karlsson

    SvaraRadera
  36. Tycker det är bedrövligt att vissa tycker det är okej att välta bilar, även om det står GAIS på dom. Som blåvit supporter och vuxen människa så sysslar man inte med SKADEGÖRELSE. Om det hade varit min bil hade jag blivit vansinnig. Jag antar att klubben (gais) står för alla kostnader och betalar bilen, men det är ändå sååååå onödigt.

    Jag kör omkring med ett stort blåvitt-emblem på min bil. Ska jag ta bort det nu eller vågar jag ha kvar det? Vems bil blir det som vandaliseras nästa gång?

    Tycker att Baraben och supporterklubben borde ta avstånd från sådant här med en gång. Annars så blir det bara värre och värre.

    SvaraRadera
  37. Många delade meningar om det var straff eller inte. Kollade ju reglerna men blev inte så mycket klokare för det. Visst är han på bollen först. Men räcker det? Det är ju en ganska vårdslös tackling. Helt säkert är att om det hade varit omvänt. Att det var en IFK spelare som blev utsatt för den behandligen och det inte blivit straff. Då hade alla här tyckt att det var en solklar straff. Oavsett vad man tyckte om situationen så är det ju domaren som dömmer. Och han dömde tyvärr straff.

    Tyvärr är ju fotboll till viss del en bedömningssport. Det finns ju domare som skall ta många snabba beslut under en match. Och då blir det fel domslut i varje match. Det är något man får leva med. Säger inte att domarn var bra. Men de allsvenska domarna är inte sämre än själva allsvenskan.

    Men helt säkert är att man blir grymt besviken. 2-0 ledning och så lyckas man ändå inte bärga 3 poäng. Och ändå så skapar inte Elfsborg speciellt mycket chanser. Det är för dåligt helt enkelt.

    SvaraRadera
  38. hudds:
    vårdslöst spel i straffområdet leder till indirekt frispark, inte straff.

    SvaraRadera
  39. Jonas Eriksson kommer från Luleå och inte Sthlm. Det finns f.ö. ingen infödd Sthlmare bland de Allsvenska domarna.

    SvaraRadera
  40. Reglerna är till för att följas.

    Om domaren dömt straff skall han visa ut den spelare som förorskade den:

    En spelare, ersättare eller ersatt spelare ska utvisas och visas det röda kortet om han förhindrar en klar målchans för en motspelare som rör sig mot spelarens mål genom en förseelse som bestraffas med frispark eller straffspark.

    Varför skedde inte detta?

    Om Eriksson inte kan reglerna, varför får han överhuvudtaget döma?

    Det är reglerna och inga domarkurser som gäller.

    SvaraRadera
  41. Bjärsmyrs stilrent engelska glidtackling kan knappast gå under beteckningen farligt spel=indirekt frispark.
    Om domaren anser att fällningen eller försöket till fällning (oavsett om spelaren träffat bollen eller inte) skett vårdlöst, oansvarigt eller med överdriven kraft skall, eftersom det skett inom spelarens eget straffområde, dömas straff och NB!utdalar rött kort.

    SvaraRadera
  42. Jag hatar hela svenska dommar kåren nått otroligt. denna sesongen har varit under all kretik. misstag på misstag , från dessa idioter ! nä se till att utbilde en riktig domar kår och betala dom väl så att dom kan leva på lönen och att deras liv krettsar runt fotbollen. Vi kräver mer än så här av desa individer.

    ängeln 1904 <<< självklart ski vi välta deras bilar, måla om deras klubb hus och skrämma slaget av dom vi första bästa pub besök. ÄR man gais ska man känna sig utstött och ständigt jagad . HATA GAIS och för den delen GÖIS

    SvaraRadera
  43. Jo för det händer ju ofta att domarna dömer INDIREKT FRISPARK innanför straffområdet. haha. Finns inte.
    Sen att han inte visar ut Bjärsa e helt fel. Blåser han straff ska han ut för det är ett friläge. Där e domaren feg helt enkelt.
    Men det tar inte bort det faktum att det är straff.
    Och visst är det reglerna som gäller och inga doamrkurser. Men på domarkurserna går vi igenom reglerna och får se sekvenser på t.ex sånna här situationer.

    Det är inte domaren som sumpat våra guldchanser, det e Bengan. Om man nu ska hänga ut nån

    SvaraRadera
  44. Bilvältningen det är humor! Att slå på Elfsborgs tifogrupp är inte lika roligt. En tillbakagång till tidigt 90-tal om man som halsdukssupporter utsätts för våld.

    SvaraRadera
  45. Skit i var bollen tar vägen. Det är fortfarande en kapning dvs = STRAFF!

    SvaraRadera
  46. Okej alla experter, men är det straff för våldsamt spel och fara för motståndaren ska det vara varning vilket det inte blev alltså ingen straff

    SvaraRadera
  47. Bengan har gjort en del enkla misstag i år och står förmodligen inte i IFK nästa år.

    MEN nu är det för sent på säsongen för att slänga in en ny målvakt. I detta viktiga skede av säsongen vinner vi ingenting på att dissa Bengan då risken är att han blir ännu osäkrare.

    Istället måste vi nu ge honom vårt STÖD så att han kan bita ihop så Blåvitt kan bärga det efterlängtade guldet. (Bengan längtar nog löjligt starkt efter det eftersom Blåvitts guldlösa era inleddes samma år som Bengan kom till oss)

    SvaraRadera
  48. Kent Brockman sa...
    hudds:
    vårdslöst spel i straffområdet leder till indirekt frispark, inte straff.

    17/9/07 01:23

    Mycket möjligt. Jag är inte rätt man att bedömma detta. Men åsikterna går ju isär. Tror bara att om man frågar någon allmänt fotbollsintresserad som inte håller på Blåvitt så tycker de flesta att det är en solklar straff. Jag säger också att fotboll till viss del är en bedömningssport. Och då blir det fel domslut varje match. Vissa mer eller mindre betydande för utgången av matchen. Såna här situationer får man leva med. Det kommer att hända igen. Och på något sett spelar det mindre roll om han dömde rätt eller fel. Han dömde straff och det kommer man knappast att ändra på.

    SvaraRadera
  49. Fy vad synd det är om er..... ni har fått sn straff mot er... dumm, dumm, dumma domaren. Skandal och gnäll. "Vi har ju vunnit UEFAcupen för 20 år sedan... inte skall man väl få döma straff på oss då!"

    Sluta vara så pinsamma. Sluta slå ner andra supportrar och sluta försvara bilvältningar. Om ni som stod i närhete hade haft minsta lilla ryggrad så hade ni stoppat idioterna som välte bilen. Istället stod ni och skrattade. Undrar hur glada ni hade blivit om 6-7 ligister kommit hem till er gata och vält era bilar. Patetiskt. Ligister skall kallas ligister och sättas dit för misshandel och förstörelse. Inte försvaras och ges uppmärksamhet.

    SvaraRadera
  50. tycker det var fantastiskt det där med bilen...domaren va förstås inte lika rolig

    SvaraRadera
  51. i helvete att det är straff, snyggare tackling får man leta efter. har gjort 100tals sådana och hade blivit skogstokig om jag fick straff emot mig.

    bjärsa är först på bollen, får iväg den. sen är det bara synd om vanten som råkade hamna ivägen. folk som tycker detta är en hård tackling kan

    A. aldrig spelat fotboll alls.
    B. syssla med balett
    C. Bli allsvenska domare

    nej fyfan, det är gränsfall för att det skulle bli straff i klena klena damallsvenskan där man knappt får skjuta på varann..

    SvaraRadera
  52. Bilvältningen var det bästa ni någonsin gjort!

    SvaraRadera
  53. Måste bara kommertera staffsituationen, det är ju faktiskt en bra brytning! Har själv spelat på högsta elitnivå för cirka 5-6 år sen har även varit med på dommarkurser, tydligen inte samma som Permobil dock (Permobil= Peter Fröjdfelt?)

    Daniel Alexandersson är onside hävar jag dock som andra redan påpekat. Men Bjärsa tar bollen varpå Alexandersson i samma moment vrider kroppen för att vända upp med bollen igen från straffområdet (vilket också Alexandersson erkännt i intervju efter matchen), följden blir då denna.

    En spelare som i ett moment byter riktning och därmed förflyttar sin vikt, kan inte samtidigt vara i balans därför blir Bjärsas "touch" på Alexandersson så överdriven som han givetvis förstärker. Bjärsa går heller inte in med dobbarna först utan den första touchen sker på bollen med ovansidan av foten (se svt.se för närmare bilder på detta). Sedan kan han inte bara försvinna från tacklingen som många "strafförespråkare" inbillar sig, att Alexandersson faller på Bjärsas utsträckta kropp kan inte han lastas för. Ska hans fot göra brytningen medan resten av kroppen är o köper korv?

    Dessutom så bör det ju vara målchansutvisning om nu incidenten sker med Bjärsa som siste man!

    Slutsats: Ingen straff utan mer en kompensationsbedömning av dommaren, vilka motiv han har vet jag dock inte.../ trogen 78

    SvaraRadera
  54. trogen 78:

    Imponerande analys. Den förklaringen kan jag köpa.

    SvaraRadera
  55. Nej, det var väl inte straff.

    Och vad skall man göra åt det i efterhand?

    Inse att det är sådant som händer - ibland får man tveksamma domslut med sig, ibland mot sig. Här var ett tveksamt domslut som gick Blåvitt emot. Har hänt tidigare, kommer att hända igen, knappast något Blåvitt är ensamma om.

    Nej, skall man älta något i efterhand är det snarare att man t ex spelar 0 - 0 hemma mot BP eller att man dominerar mot MFF men förlorar på ett skitmål på övertid...DET är en större anledning till att Blåvitt (antagligen) inte kommer att vinna SM-guld i år.

    SvaraRadera
  56. svarte-bebben/ debatten har väl i sig en helande funktion, att man bearbetar sin frustration över det som skett. Sedan handlar det väl även om att påverka så att liknande situationer inte uppstår i framtiden, får domarna inte kritik kan de ju fortsätta på sin usla nivå utan självrannsakan...

    SvaraRadera
  57. Kan man inte bara skicka in ett brev till SvFF där vi säger att vi slutar gå på fotboll om inte domarna blir bättre...

    Ta typ en match mot TFF i sista omgången när guldet förmodligen redan är kokt... så ställer vi oss utanför Ullevi och tackar av laget efteråt...

    För övrigt kan sägas att det inte var halsdukssupportrar som fick spö i lördags morgon. Inte vad jag förstått i alla fall. Många där ska ha tillhört en väldigt Kaxig Ellos Gruppering...

    SvaraRadera
  58. permobil,

    kör upp din domarutbildning i röven och inse att det inte är straff, klockren brytning och vill du leka besserwisser så döms det visst indirekt frispark, senast i söndags fick mitt lag det och även om det inte är allsvenskan så är det på hyfsad nivå..

    SvaraRadera
  59. Anonym sa...
    Kan man inte bara skicka in ett brev till SvFF där vi säger att vi slutar gå på fotboll om inte domarna blir bättre...

    Ta typ en match mot TFF i sista omgången när guldet förmodligen redan är kokt... så ställer vi oss utanför Ullevi och tackar av laget efteråt...

    För övrigt kan sägas att det inte var halsdukssupportrar som fick spö i lördags morgon. Inte vad jag förstått i alla fall. Många där ska ha tillhört en väldigt Kaxig Ellos Gruppering...

    17/9/07 16:16

    Gör det, så vågar fotbollsintresserade gå dit istället.
    Och du har rätt, du har inte förstått det. De som blev misshandlade var IFEs tifo-grupp som var tidigare i Göteborg för att förbereda ett tifo. Hela incidenten är nedtystad. Tänk vilket liv det vart på er om det var eran dito som blev påhoppad av AIK-fans. Usch för er drägg som svartmålar fotbollen som betyder aså mycket för så många.

    SvaraRadera
  60. Alla är överens omatt Bjärsa tog bollen. De som fortfarande hävdar att det var straff är de som tycker att tacklingen var våldsam. Men om han dömer för en våldsam tackling, alltså farligt spel, så är det indirekt frispark. Alltså, helt omöjligt att situationen skall ge straff under några omständigheter.

    Mvh
    Milton

    SvaraRadera
  61. Förväntar mig inte att ifk-supportrar skall kunna fotbollsregler, ni har utan tvekan mest okunniga partillealkisar i era led. Men ert första mål är tveklöst offside, eftersom Wiland är ute framför Gustav Svensson. Det är en jättetavla, men det är tveklöst offside.

    Dessutom kan man vara på bollen hur mycket man vill. Om man är så jävla klantig att man dessutom flyger upp med benet mot pungkulorna till och tar bägge benen borde man ansöka till särvux och inte ett jobb som mittback. Bjärsmyr ser ju dampad, ut, och han passar därmed alldeles utmärkt som ambassadör för både er klubb och era fans.

    Fan att vi ska göra en sån skitinledning bara.

    Vi må vara irrelevanta för er, men när vi vinner titlar sitter ni och gnäller över spilld mjölk. Ni är en klubb utan hjärna, en klubb man väljer bara för alla andra gör det.

    Tiden har sprungit ifrån er och era beryktade jävla plastfans i Trollhättan. Face it, de kommer aldrig på era matcher, de är fullt upptagna med att rösta på sverigedemokraterna, fickparkera den begagnade volvon och klippa radhushäcken.

    SvaraRadera
  62. Senaste anonym, tillika bondehora. Festligt att komma och säga att vi inte kan reglerna när du då också hävdar att vårt första mål var offside. Titta på vilken repris som helst och ingen ger dig rätt, Gustav är i linje med Wiland när PW nickar. Resten vad gäller straffen kan du läsa från Milton ovanför. Kul att du kanske lär dig något. Titta gärna in igen.

    SvaraRadera
  63. Anonym 17:25

    Hehehe, du va mig en rolig jävel. Lungt om jag snor utrycket "plastfans"? hahaha

    /Henrik Larsson

    SvaraRadera
  64. Anonym 17/9/07 17:25: Med ditt resonemang om offsider anser jag att det vore ett briljant drag att ställa egen målvakt i motståndarmålet. Då kan ingen motståndare slå en enda passning i djupled för då blir det automatiskt offside - oavsett var backarna står nånstans.

    Briljant!

    Håll dig där du passar in - bland korna, för fotboll verkar du ha hört talas om först 2006...

    SvaraRadera
  65. hudds, m fl:

    hudds:
    "vårdslöst spel i straffområdet leder till indirekt frispark, inte straff."

    Indirekt frispark kan bara dömas för tekniska fel (t ex offside, hands)farligt spel, (t ex hög spark) eller obstruering, där det inte förekommer någon fysisk kontakt mellan två spelare. Så fort det begås en bestraffningsbar handling där spelare har fysisk kontakt är påföljden direkt frispark eller straffspark.

    Det bestraffningsbara i den här situationen är inte våldsamt spel som vissa tror, den korrekta benämningen i regelboken är vårdslöst spel. Domarens beslut kan motiveras med att tacklingen är av en tillräckligt vårdslös art för att det ska vara straffspark. Då spelar det ingen roll att försvararen är på bollen först.

    /En domare

    SvaraRadera
  66. När ska SvFF sälja sina 17 % i AIK?
    När ska SvFF införskaffa proffsdommare i (minst) allsvenskan?
    När ska SvFF sluta flytta matcher bara veckor innan de ska spelas?
    När ska SvFF arbeta för svensk fotboll?
    När ska SvFF stödja oss fotbollsintreserade och inte bara sina sponsorer?
    När ska SvFF börja arbeta för att få upp allsvenskan från den pinsamma 26:e platsen i europa rankingen?
    När ska toppmatcher sluta avgöras av domare?
    När ska Lars-Åke Lagrell sluta sitta på sin feta röv och börja göra nått vettigt?

    SvaraRadera
  67. Domaren i senaste inlägget;

    Du, som domare, borde någon gång läsa regelboken. Såhär står det:

    En indirekt frispark tilldöms också motståndarlaget om en spelare, enligt
    domarens uppfattning, begår någon av följande fyra förseelser:
    • spelar på ett farligt sätt
    ....
    ...
    ..


    Om du minns vår match på Söderstadion i våras, där vi fick stryk med 3-1, så fick vi en indirekt frispark precis utanför straffområdet. En bajenback sänkte Alex med en brysk tackling. Bajenspelaren var förvisso först på bollen, men domaren bedömde att han hoppade in med båda fötterna framför i situationen och gav Blåvitt en indirekt frispark. Frisparken sumpade Jonte Berg totalt efter att han verkat ha somnat men det är kuriosa. Nu spelar det egentligen mindre roll, Bjärsas tackling är klockren och det är väl inte första gången en motståndare faller efter att ha blivit glidtacklad?

    Det är med domare som dig som man förstår att standarden är illa ställd i svensk fotboll.

    Mvh
    Milton

    SvaraRadera
  68. Ja, Fröjdfelt förfördelar ju AIK på alla sätt han kan. Helst med felaktiga röda kort. Heja.

    SvaraRadera
  69. Haha, kul skrivet.
    Fler bilvältningar!!


    Sedan om en målvakt ska värvas måste det bli John Alvbåge. En ängel och riktigt bra målvakt som förtjänar chansen i sin favoritklubb.


    /Petter

    SvaraRadera
  70. Milton: Där minns du antingen fel, eller missuppfattade situationen. En vårdslös tackling där en spelare träffar den andra kan bara resultera i direkt frispark. Det stycke du citerar behandlar farligt spel där ingen kroppskontakt sker, t ex en hög spark.

    Så att jag skulle vara ett symptom på hur det ser ut i svensk fotboll idag är ett klatschigt, men tyvärr felaktigt och tämligen irrelevant påstående.

    /En domare

    SvaraRadera
  71. Nej, jag minns inte situationen fel. Det pågick en diskussion på Alltiv Blåvitts forum just efter denna situationen. Jag kunde omöjligt se hur en fällning, som jag tyckte att det handlade om, kunde resultera i en indirekt frispark. Någon gled som vanligt in i diskussionen med sin domagloria över huvudet och förklarade att det inte handlade om en fällning utan "farligt spel", därav var det helt korrekt att blåsa indirekt frispark.

    Dessutom verkar din defenition om farligt spel vara lite underlig. Hög spark resulterar alltså i indirekt frispark om man inte träffar huvudet? OM man träffar huvudet med sin farliga spark så är det direkt frispark? Om man bara snuddar motståndarens lugg då, finns det någon grad i hur hård sparken måste träffa för att övergå från indirekt frispark till direkt frispark?

    Mvh
    Milton

    SvaraRadera
  72. Milton, ser du hur dumt du skriver?
    om du kapar nån regelvidrigt blir det direkt frispark resp. straff.
    Om du kapar nån regelvidrigt och dessutom spelar farligt skall det bli ett mildare straff, enbart indirekt frispark???
    F.Ö. var straffen solklar, ÄVEN när Bjärsa var först på bollen, att man är först på bollen rättfärdigar inte att klipper ner lill-Alex sekunden efter.
    Och eftersom lill-Alex var vänd mot långsidan kan ni som hojtar om" målchansutvisning" glömma detta.
    Sådeles klumpigt av Bjärsa men rätt av Jonas.

    SvaraRadera
  73. Milton, ser du hur dumt du skriver?
    om du kapar nån regelvidrigt blir det direkt frispark resp. straff.
    Om du kapar nån regelvidrigt och dessutom spelar farligt skall det bli ett mildare straff, enbart indirekt frispark???
    F.Ö. var straffen solklar, ÄVEN när Bjärsa var först på bollen, att man är först på bollen rättfärdigar inte att klipper ner lill-Alex sekunden efter.
    Och eftersom lill-Alex var vänd mot långsidan kan ni som hojtar om" målchansutvisning" glömma detta.
    Sådeles klumpigt av Bjärsa men rätt av Jonas.

    SvaraRadera
  74. Till en som vet 10:54
    Jag vet inte om du läst detta men gör gärna det igen... Resonemanget stöder också att det inte kan röra sig om en vårdslös tackling när ytterst liten kontakt inträffar mellan spelarna. I momentet efter så faller/slänger sig ju Alexandersson över Bjärsa trots att han eligt egen utsago var på väg från situationen?

    Anonym sa...
    Måste bara kommertera staffsituationen, det är ju faktiskt en bra brytning! Har själv spelat på högsta elitnivå för cirka 5-6 år sen har även varit med på dommarkurser, tydligen inte samma som Permobil dock (Permobil= Peter Fröjdfelt?)

    Daniel Alexandersson är onside hävar jag dock som andra redan påpekat. Men Bjärsa tar bollen varpå Alexandersson i samma moment vrider kroppen för att vända upp med bollen igen från straffområdet (vilket också Alexandersson erkännt i intervju efter matchen), följden blir då denna.

    En spelare som i ett moment byter riktning och därmed förflyttar sin vikt, kan inte samtidigt vara i balans därför blir Bjärsas "touch" på Alexandersson så överdriven som han givetvis förstärker. Bjärsa går heller inte in med dobbarna först utan den första touchen sker på bollen med ovansidan av foten (se svt.se för närmare bilder på detta). Sedan kan han inte bara försvinna från tacklingen som många "strafförespråkare" inbillar sig, att Alexandersson faller på Bjärsas utsträckta kropp kan inte han lastas för. Ska hans fot göra brytningen medan resten av kroppen är o köper korv?

    Dessutom så bör det ju vara målchansutvisning om nu incidenten sker med Bjärsa som siste man!

    Slutsats: Ingen straff utan mer en kompensationsbedömning av dommaren, vilka motiv han har vet jag dock inte.../ trogen 78

    Trogen 78

    SvaraRadera
  75. en som vet sa...

    "Vet vadå", är den givna frågan när man läser ditt inlägg.

    Mitt resonemanget gör att man kan bli bestraffad med en indirekt frispark trots att man spelar på bollen, med anledning av att det är farligt spel. Men visst, vi kör på din "F.Ö. var straffen solklar, ÄVEN när Bjärsa var först på bollen, att man är först på bollen rättfärdigar inte att klipper ner lill-Alex sekunden efter.".

    Då har vi sett slutet på glidtacklingarna. Skönt, man brukar bli så smutsig av sånt. Skönt för Glenn och Sverige att den "regeln" inte tillämpades på Wembley när det begav sig...

    Mvh
    Milton

    SvaraRadera
  76. Jag skäms som blåvit supporter när sådant här sker.

    Och Baraben.com borde skämmas som inte bestämt tar avstånd från ligistfasoner!

    "Även om det naturligtvis var helt meningslöst och barnsligt att välta bilen så var det väl som att peta på en bikupa att ställa en bil med Gais-dekaler mitt i den frustrerade folkmassan."

    Vad är ovanstående citat för idioti? Är Baraben.com ett forum för fullblodsidioter eller vad är det som felar?!

    Det är _aldrig_, inte över huvud taget, okej att tillgripa våld när det går dåligt för det lag man håller på.

    Att Baraben.com, som det största och mest kända blåvita forum, inte tar större avstånd från idioterna än så här är direkt frånstötande!

    Blåvitt är mitt lag, men ju mer jag läser här destå mer grumlas glädjen över att vara supporter till sveriges finaste fotbollsförening, IFK Göteborg.

    Vi är blåvitt, vi är bäst - vi skall stå över sådana här fasoner.

    Och då har jag ändå inte tagit upp våldsamheterna mot Elfsborgssupportrarna.


    Mvh
    Thomas Koos

    SvaraRadera
  77. Thomas: Kul att se att det finns blåvita med ryggrad, Ni verkar lätt-räknade på denna sida

    SvaraRadera
  78. Thomas koos>> har du skickat länken på detta forumet till ALLA dina vänner nu för att visa hur redig du va?
    jag har adressen till han annars!!

    Nästa gång kanske de e din bil med gais emblem som får skador, ställ den utanför göteborg i stället. Här e de vi som bestämmer

    SvaraRadera
  79. när fan ska folk lära sig att baraben skiter i om det är korrekt eller inte att tycka si eller så. eller om man ska försvara, hylla, kväva eller ge uppmärksamhet till huliganer o andra idioter. de gör det som får störst uppmärksamhet. kappvändare så klart, är ni så dumma att ni inte fattat det? jag kräks på att ni drar glenn hyséns namn i smutsen. skämmes ta mig fan. ge fan i blåvitt.

    SvaraRadera
  80. Coola ner nu va?

    SvaraRadera
  81. Konstigt, det är tydligen inte fotboll vi spelar i Sverige. När Steven Gerrard eller någon annan tacklingsstark spelare i England gör en sån här brytning så skriker samma kommentatorer om hur jävla vältimad och snygg brytningen var. Men i Sverige så får man ju inte göra illa varandra...

    Materielarna i allsvenskan lär vål bli extra glada, nu kan man ju spela 2 matcher mellan tvättarna

    SvaraRadera
  82. anonym 01:08:
    Vad har Glenns namn med den här bloggen att göra?

    SvaraRadera
  83. Banan:
    anonym 01:08:
    Vad har Glenns namn med den här bloggen att göra?


    Jaaaa du..... Finns det någon koppling med Glenns namn och bloggen? Vad heter bloggen?

    SvaraRadera
  84. siste anonym:
    kan du inte läsa?
    "Bara ben på Tobias Hysén"

    SvaraRadera
  85. Anonym 01:08:
    Du utrycker dig ganska lummigt, är det baraben, eller insändarna som drar Glenns namn i smutsen?

    Du skriver också att "baraben skiter i om det är korrekt eller inte att tycka si eller så. eller om man ska försvara, hylla, kväva eller ge uppmärksamhet till huliganer o andra idioter."
    Här har du helt fel, baraben uppmärksammar huliganer och uppviglar andra idioter ganska ofta .

    SvaraRadera
  86. Hej, jag rasar mot att Baraben inte tar avstånd från dem som välte bilen. Allt som jag tycker är fel borde Baraben skriva öppna brev som de tar avstånd från. Vidare rasar jag mot att inte vare sig Änglarna eller IFK Göteborg har tagit avstånd från bilvältningen eller alla andra dumheter som hänt senaste tiden, därmed så stödjer ju dessa huliganer och annat pack, skandal! Avgå IFK, ni står bakom småligisterna!

    SvaraRadera
  87. Hej, jag rasar mot allt! Avgå ALLA!

    SvaraRadera
  88. Efter bilvältningen lär det bara bli en upptrappning av fega påhopp. Vad händer härnäst. Kan man ha halsduk på sig på derbyt? Vågar man parkera bilen vartsomhelst om man har en dekal i bakrutan? Så jävla onödigt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.