2007/08/29

Snart är ordningen återställd i Europa

CHAMPIONS LEAGUE Om ni hade missat det så spelade (nåja...) traktorfabriken mot Valencia i Champions League-kvalet på onsdagskvällen. Valencia avgjorde dubbelmötet redan i de första minuternadå man pinsamt enkelt kunde sätta dit det ledningsmål som var spiken i kistan. Om någon nu på fullt allvar trodde att Taco-sällskapet hade någon som helst chans att vända Valencias 3-0 från mötet nere i Spanien.

Två höjdpunkter från matchen dock:

Anders Svensson, den så kallade stjärnan i de djupaste av inavelsområden, lyckades framför sin egen hemmapublik spela så fruktansvärt uselt att han stundtals blev utskrattad av sina motståndare. Han slog bort enkla femmeterspassningar, tappade bollen helt utan press på sig, missade passningar och stog still mest hela tiden. Detta är Sveriges mest välbetalde spelare och detta är en direkt skam för svensk fotboll.

I 76:e minuten verkar Elfsborgs supporter ha greppat en av TV6 mikrofoner, för dovt så hörs nu:
"Var är änglarna, var är änglarna, var är änglarna- änglarna från Götet."
Ok, nu kanske det är jag som har missuppfattat saker och ting. Men att "stolt" skandera sina rivalers namn och försöka sig på hån fungerar väl bäst när man precis har blivit fotbollsmässigt våldtagna över 2 gånger 90 minuter? Detta innebär väl något slags rekord i dumhet?

Men om de av tv-bilderna till synes 15-16 åriga publikdeltagarna som skanderade ovanstående ord inte känner till svensk fotbolls europahistoria så får väl vi på Baraben.com helt enkelt informera dem lite kring hur det ligger till. Det är inte imponerande att få storstryk i ett kval.

IFK Göteborg har vunnit UEFA-cupen.
IFK Göteborg har spelat semifinal i Europacupen.
IFK Göteborg har spelat kvartsfinal i Champions League.
IFK Göteborg har vunnit UEFA-cupen, igen.
AC Milan stal IFK Göteborgs finalplats i Champions League 1992/93.

Vi, IFK Göteborg, har besegrat världslag som Manchester United, AC Milan, Galatasaray, FC Barcelona, Besiktas, Porto, PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Bayern München- i Champions League. Ni, Elfsborgs IF, har aldrig kvalat in till samma turnering.

Var är bönderna, var är bönderna, var är bönderna i Chamipons League protokollet?
Snart är ordningen återställd.

48 kommentarer:

  1. Klockrent!

    Hörde nog även Hata Änglarna också...

    SvaraRadera
  2. Det mest pinsamma är nog när de hårdaste dyngbönderna får för sig att skandera "puta puta Valencia".

    /Tex

    SvaraRadera
  3. Visar ju bara på vilken nivå det är på Guliganerna... Kunde inte hålla mig för skratt när de skanderade "Varför sjunger inte ni" på svenska till den tillresta lilla motståndarklacken.

    Så vida inte Valenciafansen tagit snabbkurs i svenska för nybörjare var denna sång ytterligare bevis på hur kass den klacken är...

    SvaraRadera
  4. Nästan så man hoppas att småbönderna kommer & hatar lite den 15:e.
    Öpnna truten och se vad som händer..

    SvaraRadera
  5. Tänk er... vi slår Man U och Barca men när über Derry City kommer så är det inte tal om att vi ska slå de, nejdå de är från Irland.

    SvaraRadera
  6. Apropå Irland och det så tycker jag att vi är för fega idag, vågar inte ta för oss på rätt sätt.

    Som om blåvitt gick in med den inställningen på 80-talet!

    SvaraRadera
  7. hahhaha boråsarna sikka jävla pajasar..

    jaa d krävdes ju till o med Alex betyligt sämre bror för o få till ett mål..

    SvaraRadera
  8. vilka var det som sjöng
    "spela fotboll bonjävlar" under kvällens match?

    SvaraRadera
  9. Visst är det så att Blåvitt historiskt sett har övelägset bäst meriter mot Elfsborg. Men det hjälper oss inte idag? Menar att det självklara sättet att täppa till truten på Elfsborg är att vinna SM-guld. Visst är det kul att titta tillbaka på våra glansdagar. Men som anonym 23:04 sa. Derry City klarade vi inte av. Vi måste ju börja leva mer i nutid. Vi vill ju alla återuppleva ett Blåvitt i CL. Dit kommer vi inte på gamla meriter. Dom har i dagsläget mindre betydelse. Nu måste alla knyta näven och se framåt. Jag skiter fullständigt i vad Elfsborgs supportrar skriker på sina matcher. Visst kan jag tycka att det är fruktansvärt löjligt. Men låt dom hålla på. Ända sättet att tysta dom är att göra det genom resultat på fotbollsplanen. Vinner dom SM guld i år kommer dom bara att fortsätta.

    Och helt oförstående att dom håller på är jag inte heller. Senast vi mötte Elfsborg kastades hur mycket skit som helst på dom innan match här på baraben. (Och det blir väl samma visa igen ganska snart?) Hur det gick vill jag inte tänka på. Vi får ju visa lite resultat innan vi är allt för stora i käften? Är det inte lite sandlådenivå på det hela?

    SvaraRadera
  10. Elfsborgare.

    Jag vet inte var jag ska börja.
    De är nästan som de öisare som poppade upp för några år sedan, unga, skräniga, fula, finniga och har en säregen lukt av dynga.

    Ellos kommer alltid att vara lillebror, på alla plan.

    SvaraRadera
  11. hudds/ Men hallå eller, de har ju INGA MERITER, de har ju aldrig ens spelat i CL, så vadå leva i nuet, vad spelar vi för, MERITER såklart.

    SvaraRadera
  12. Bara att visa var skåpet ska stå den 15/9. Varför ge dem så mycket uppmärksamhet hela tiden? Det är ju precis det de vill. Mata inte trollet osv. Gulliganerna är inget annat än den där jobbige kusinfan från landet låt oss behandla dem så from nu tack. Dvs skit i dem och klappa igen käften på dem när vi möts.

    SvaraRadera
  13. I sista gruppspelsmatchen 93 anpassade Milan sitt spel för att döda blåvitts taktik. Det har aldrig tidigare hänt att de behövt göra. Inget italienskt lag har nånsin frångått sin spelidé tidigare. Hur nära var Valencia att göra detsamma? IFK kom trea i Champions League det året. Trea i Champions League. Ni kom till tredje kvalomgången. 32 lag kvalade in. Ni kom 33:a. Stort grattis! Ni överträffade er själva. Ett stort steg för svensk fotboll. Vi är så stolta över er. Tack!

    SvaraRadera
  14. precis som några redan tagit upp: jag skrattade så jag dog när taco-folket sjunger ramsor som "spela fotboll bonnjävlar" och "varför sjunger inte ni?" till valencia-klacken...vilka idioter! vem fan e det som tar traktorn till matchen egentligen?!?! pinsamt

    SvaraRadera
  15. Stal Milan IFKs Champions League plats 92/93? Hur gick det till?

    SvaraRadera
  16. ett prima exempel på varför boråsarna aldrig någonsin bör tas på allvar

    SvaraRadera
  17. Dessutom: Vi har aldrig torskat mot Valencia.

    SvaraRadera
  18. Ojojoj, det är inte sant? Hur f*n kan man vara så dum så att man inte förstår när ska hålla käften? Hade jag varit postorderkille så hade jag gått hem efter 8 min.

    Tack för ett bra inlägg, det är skööööönt att älska Blåvitt och slippa stödja postordervärlden Ullared. Hör ni vad jag säger? POSTORDER... *suck* Varför lär de sig inte när de skall hålla käften som sagt...

    SvaraRadera
  19. Anonym sa...
    hudds/ Men hallå eller, de har ju INGA MERITER, de har ju aldrig ens spelat i CL, så vadå leva i nuet, vad spelar vi för, MERITER såklart.

    29/8/07 23:39

    Elfsborg vann SM guld förra säsongen. Dom har haft chansen att kvala till CL i år. Nu blir det vidare spel i europacupen. Dom leder allsvenskan. Under de 2 senaste säsongerna har dom större meriter än vad vi har. Vi kom 6:a förra säsongen. Man kan ju garva åt att Elfsborg är totalt chanslösa mot Valencia. Men det finns inget som säger att vi skulle gjort det bättre. Vi har ju inte varit tillräckligt bra för att få den chansen att visa det. Norrköping har säkert större meriter än vad Elfsborg har. Men dom är knappast nöjda med det när man spelat i superettan i flera säsonger. Jag är glad för de meriter vi har. Men jag vill vinna SM guld nu. Jag vill uppleva CL med Blåvitt igen. Dagens spelare i Blåvitt har inga större meriter. Jag vill se dom utvecklas till nya blåvita hjältar. Blåvitts meriter under 2000-talet imponerar ju inte så där jättemycket. Dags att vinna SM guld nu. Med detta menar jag att vi måste leva i nuet. Du säger att vi spelar för meriter. Absolut. Men inte för gamla meriter. Vi vill ha nya segrar att lägga till meritlistan. Och det är på tok för länge sedan vi kunde skriva ner någon sådan i historieböckerna.

    SvaraRadera
  20. Håller med senaste talare. Det är nuet som räknas, nuet och framtiden! Däremot är det förstås så att meriter ger tyngd åt nuet.

    SvaraRadera
  21. Mattias sa...
    Visar ju bara på vilken nivå det är på Guliganerna... Kunde inte hålla mig för skratt när de skanderade "Varför sjunger inte ni" på svenska till den tillresta lilla motståndarklacken.

    Så vida inte Valenciafansen tagit snabbkurs i svenska för nybörjare var denna sång ytterligare bevis på hur kass den klacken är...

    29/8/07 23:01

    1. Du är pinsam som inte fattar IRONIN

    SvaraRadera
  22. med all respekt hudds.
    Vad är det här för ett fjortisforum egentligen? Bara massa skitsnack om motståndarna hela tiden!
    Synd, för det lilla som skrivs om Änglarna håller faktiskt hög nivå.
    Så tonåringar, lugna er och släpp komplexet!

    SvaraRadera
  23. Bra skrivet, det går nog inte att uttrycka det bättre än vad du gjort! Men, vi har slagit ut Valencia ur UEFA-cupen 1982 också 2-2 och 0-2.

    Det töntigaste av alla töntica Taco-ingridienser på Borås arena igår var dock halvleksmusiken: Carola, Nanne Grönvall, Lena Ph, Bransta City... med den musiken fostrar man fjollor och det var 11 fjollor på planen och 20-25 i klacken.

    SvaraRadera
  24. Vi är väl inte mycket bättre när vi sjunger "Kan ni höra våran sång AIK, AIK kan ni höra våran sång"

    SvaraRadera
  25. I övrigt räknas inte meriter från forntid längre, sorry!

    GULA SVARTA SVENSKA MÄSTARE!

    SvaraRadera
  26. "Ni kom 33:a."

    Varför just 32'a?

    Varför inte 64'a ?

    Kanske kan vi enas om att de Gula Bönnerna kom på delad 64'e plats.

    SvaraRadera
  27. Vi kom på 32'a plats så de så.

    Alla andra utslagna kom efter oss.

    SvaraRadera
  28. Hur som helst var det DJÄVLIGT GÖTT att GÖDSELSPRIDARNA åkte ur.

    Dom rimmar tom på Bongo Trumma

    Mongo Dumma.

    SvaraRadera
  29. ifk har inte vunnit NÅGONTING på 11 år. sen kan man givetvis sitta och trycka sina blåvita ollon mot bilder på glennarna men faktum kvarstår - vinner hellre nu än vunnit då.

    tillresta valenciasuppportrar? det var inte en spanjor i den "klacken".

    samtidigt är det helt underbart när dessa supportrar till sveriges svennigaste lag - IFK - retar upp sig så till den milda grad...

    SvaraRadera
  30. Jag är la dum i huvet, men när jag hörde klacken sjunga dom där ramsorna, så tyckte jag det va kul! Det är ju nästan lite Göteborsk humor över det hela. Dom försöker verkligen vara som oss:)


    /Daniel

    SvaraRadera
  31. Just nu skiter jag i nutiden. Så länge som Blåvitt inte vinner SM-guld så kommer jag hänvisa till att vi är Sveriges överläset bästa klubb genom tiderna. Skulle vi dock, mot all förmodan, vinna SM-guld så kommer jag håna alla andra klubbars supportrar genom att säga att det är nutiden som räknas.

    Win-win situation!
    /bono

    SvaraRadera
  32. Det spelar fan ingen roll om Ellos så vinner Champions Leaug, Boråsare ÄR och kommer ALLTID VARA pajasar. Dom är verkligen som den där kusinen från landet som tror han är nått men som ändå tycker det är as coolt att vara hemma hos dig, för du har alla bra tv spel.

    Galla på Borås.

    SvaraRadera
  33. I Gbg spelar vi TV-spel, i Borås spelar de UEFA-cup

    SvaraRadera
  34. Hata ellos! Dags att gå samman och slå sönder hela borås nästa säsong!

    SvaraRadera
  35. det mest pinsamma är nog att ta upp det här=) enda chansen till uefacup guld för igen är nog om ni lirar lite tv spel istället=)

    SvaraRadera
  36. "bortaklacken" bestod av förvirrade svenskar om ni inte missade de...

    SvaraRadera
  37. Elfsborg vann SM guld förra säsongen. Dom har haft chansen att kvala till CL i år. Nu blir det vidare spel i europacupen.

    Hudds, läs på din läxa. De har inte spelat CL och de ska definitivt inte spela i Europacupen, som lades ner redan 1992. De ska kvala till UEFA-cupen.

    SvaraRadera
  38. Dicanio>>> Hur kan du veta vad som spelades i paus om du inte själv var på plats? Du tycker mao att vi är bönder, förmodligen tycker du att arenan är värdelös, att plastgräs suger och att Anders Svensson är en sopa.... MEN ÄNDÅ VAR DU DÄR!?!? På en match där inte en IFKare var i närheten? Inte ens någon som har spelat i IFK, eller kommer att spela i IFK! Märkligt sätt att visa sin avsky för Elfsborg... att gå på deras matcher. Det är pinsamt!

    Men jag förstår. Det är det närmaste du kommer att komma SMguld och CL-kval på den här sidan pensioneringen.

    SvaraRadera
  39. Sveriges mest välbetalde? möjligen allsvenskans, Zlatan, fetröven, ljungberg, listan kan nog göras lång... men i sak håller jag med dig!!

    /Micke72

    SvaraRadera
  40. Indignation>> Rätt att de bara kvalat till CL. Men nu börjar UEFA-cupen, kvalet avslutades igår. Vakna GBG!

    SvaraRadera
  41. Indignation sa...
    Elfsborg vann SM guld förra säsongen. Dom har haft chansen att kvala till CL i år. Nu blir det vidare spel i europacupen.

    Hudds, läs på din läxa. De har inte spelat CL och de ska definitivt inte spela i Europacupen, som lades ner redan 1992. De ska kvala till UEFA-cupen.

    30/8/07 17:04

    Helt rätt Indignation. Tack för att du var så skärpt och hjälpte mig att få det hela rätt. Europacupen var helt fel ordval av mig. Nu tror jag att de flesta förstod vad jag menade ändå? Uefa är ju europas fotbollsförbund. Vad det gällde CL så skrev väl jag att man kvalat till CL? Inte att man spelat i CL? Hur som helst kanske det är lite löjligt av dig att komma med att jag skall läsa på min läxa. Jag utgår ifrån att det är kunnigt och intresserat fotbollsfolk som läser på baraben. Kom gärna med något matnyttigt i debatten istället. Eller så kan du ju leta stavfel om du tycker det är underhållande?

    SvaraRadera
  42. Vilket lag leder !!! Vilket lag har inte vunnit något sedan 1912?

    SvaraRadera
  43. hudds/ Du är ju en besswerwisser av sällan skådat slag. Synd att du så sällan har rätt bara.

    SvaraRadera
  44. En av de tio sa...
    hudds/ Du är ju en besswerwisser av sällan skådat slag. Synd att du så sällan har rätt bara.

    31/8/07 13:59

    Att du och säkert fler ser mig som en besserwisser kan jag kanske köpa. Jag har bestämda åsikter om mycket vad det gäller Blåvitt och fotboll rent allmänt. Och jag är väldigt kritisk i mitt sätt att se på Blåvitt många gånger. Och jag är inte rädd att säga vad jag tycker. Men jag har inga problem att lyssna på vad andra anser om Blåvitt. Och jag tycker det är både kul och intressant att diskutera Blåvitt eller fotboll allmänt med andra. För mig är det vad baraben är till för. Ett utbyte med andra som också har ett stort intresse för Blåvitt. Och jag försöker att vara tydlig i varför jag tycker som jag gör. Försöker väga in för och nackdelar med allting. Försöker tänka långsiktigt och inte bara för stunden. Jag brukar inte gå in och såga någon jäms med fotknölarna. Försöker att undvika att trampa någon på tårna. Alla har rätt att tycka vad dom vill.

    Men jag förstår inte vad du menar med att jag så sällan har rätt? Trodde vi främst diskuterade Blåvitt och fotboll här. Visst smyger det sig in lite apelsiner, tacos och traktorer med mera också. Och det brukar ju vara populärt bland många att kasta skit till höger och vänster i dessa artiklar. Men främst diskuteras Blåvitt och allsvenskan. Och det känns ju svårt att säga att någon har rätt eller fel. Eller? Vi är väl många med åsikter som skiljer sig om hur saker och ting skall fungera eller skötas. Vi har väl alla våra egna favoriter bland spelarna. Vilka positioner som bör förstärkas osv. Man måste ju få ha en åsikt om saker och ting. Det finns inget facit på hur man skall spela fotboll. En förening kan vara framgångsrik men skötas på olika sätt. Men du får gärna ge några exempel på när jag haft fel. Och i och med att jag sällan har rätt så bör det ju inte vara så svårt för dig att ge mig några exempel?

    SvaraRadera
  45. Vilket lag fick IFK i lottninngen till Uefacupen? Jag måste ha missat er i dragningen för jag hittar inte IFK någonstans....

    Nej just det ja..... man får inte livstids deltagande i Europaspelet bara för att man varit med en eller två ggr i historisk tid. Man måste vinna nåt för att få vara med....

    SvaraRadera
  46. Senaste anonym:
    Just det, man kan ju börja med att vinna kvalet för att få vara med. Gjorde ni det? Nej, ni får inte vara med.

    SvaraRadera
  47. Fast grejen är ju ändå att de är de och inte vi som spelar i Europa...

    SvaraRadera
  48. mm, det är grejen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.