2007/07/21

Värvar inte Blåvitt- kan riskkapitalet bli en ren förlustaffär!

KOMMENTAR I flera år har IFK Göteborg utlovat att man snart har ett Investmentbolag klart, ett bolag där Riskkapitalister ska gå in med pengar för att stärka föreningens förmåga att värva spelare till A-truppen. Externa finansiärer som ska ge spetsförvärv. Men åren har gått och ingenting har hänt. Nu säger föreningen sig ha 15 miljoner kronor i färdigt riskkapital, men nu uppstår plötsligt ett problem med riskkapitalet innan det ens har hunnit användas. Nu ska riskkapitalisterna få avkastning.

Systemet med riskkapitalet i IFK Göteborg är upplagt på ett sådant vis att föreningen låter riskkapitalisterna köpa in sig i försäljningen av föreningens spelare. Detta betyder att man genom att gå in med kapital ska få avkastning tillbaka när IFK Göteborg säljer spelare till andra klubbar. Aftonbladet har "avslöjat" att denna avkastning skulle ske från sex specifika spelare, nämligen Andrés Vásquez, Pontus Wernbloom, Marcus Berg, Ragnar Sigurdsson, Bjärsmyr och Jakob Johansson. Baraben.com kan dock avslöja exklusivt att IFK Göteborgs ursprungliga plan var att systemet skulle gälla samtliga spelare i A-truppen. Detta för att undvika all potentiell press från riskkapitalisterna eller andra intressenter på föreningen kring att specifika spelare ska matchas och få speltid.

Nu uppstår en besvärlig situation när Marcus Berg är proffsaktuell. IFK Göteborg riskerar att ha ingått avtal med sina riskkapitalister om att få loss cirka 15 miljoner kronor i ett kapital, pengar man inte använt sig av än, samtidigt som man kan sälja en spelare för summor högt över dessa 15 miljoner. Problemet blir i sig tudelat, för dels så hade man inte behövt sälja ut delar av spelartruppens värde till riskkapitalister om Marcus Berg sålts innan man genomförde sina avtal med dessa investerare. Det som kunde ha blivit tiotals miljoner rakt in i föreningens fickor kan nu nästan halveras på grund av investmentavtalet. Än så länge är det oklart exakt hur stor procent av eventuella försäljningar som ska gå till investerarna, men uppgifterna har varierat från 20-45 procent.

Problmets andra sida, i den uppkomna situationen, är att Blåvitt aldrig får chansen att använda sig av riskkapitalet om man bara säljer spelare men inte förstärker med hjälp av detsamma. Då har man fått in runt 15 miljoner kronor som man inte använder sig av och samtidigt får in tiotals miljoner i försäljningspengar för en eller flera spelare. Detta gör att man delar med sig av försäljningspengarna till riskkapitalisterna- utan att man haft någon som helst nytta av deras pengar. Därmed saknas det någon som helst poäng i att skriva avtalet med dem för det första. För förusättningen att det inte ska bli obalans i ett sådant här avtal är att bägge parter omsätter kapitalet, annars gynnas i princip enbart den ena parten- i det här fallet riskkapitalisterna och inte IFK Göteborg.

Riskkapitalisterna har köpt in sig i spelartruppen och IFK Göteborg har ännu inte förstärkt med hjälp av riskkapitalet. Samtidigt säljer IFK Göteborg en stjärnspelare för stora pengar och
Riskkapitalisterna får tillbaka sin investering varpå situationen uppstår att IFK Göteborg bara har förlorat på situationen då man säljer ut värdefulla spelare vars försäljningspengar man har lovat bort till riskkapitalister. Detta utan att ha förstärkt med det riskkapital man fått in för det första. Det enda föreningen gör i ett sådant här läge är att man skänker bort möjligheten att få in det fulla värdet av spelaren man ska sälja. I det här fallet Marcus Berg, som är stekhet på marknaden.

Om IFK Göteborg nu trott på en storförsäljning av Berg, något ordförande Stig upprepat troget, så kan man fråga sig varför föreningen inte har avvaktat med riskkapitalet tills efter att den här försäljningen genomförts? På så vis skulle föreningen få hela den summa som Berg säljs för och dessutom skulle man ge riskkapitalisterna en tydlig signal om att IFK Göteborg åter säljer spelare till Europa och gör det dyrt. En signal som säkerligen skulle trigga stort intresse från investerare. Nu har man istället en situation där man får dela med sig av miljonerna för Berg- utan att ens ha haft någon nytta "alls" av dem man delar med sig till...

69 kommentarer:

  1. Gör nåt rätt då Blåvitt. Sparka åtminstone Bengan. Det är så dåligt ...

    SvaraRadera
  2. 1. Marcus Berg är inte såld.
    2. Frankie har uppenbarligen ingen aning om när / hur externa värvningspengar samlas in.

    SvaraRadera
  3. låter litefel men förhoppningsvis har de som investerat pengarna gjort det av mestadels hjärta och lite hjärna och låter kanske därför dessa pegnar stanna kvar i föreningen? Eller är det naivt att tro? Tror iaf att de flesta personer som har möjlighet att investera miljonbelopp till spelar försäljningar i IFK känner till andra vägar som i rent ekonomiskt perspektiv är bättre till att förvalta sitt kapital på.

    Dock är det la visserligen också så att personer med stora förmögenheter ofta håller sig strikt till vissa principer och följer ett avtal är ju ett avtal.

    Visst hade det inte varit dumt med ett par nyförvärv men jag är glad över att vi inte värvar 30 åriga sydamerikaner iaf.

    SvaraRadera
  4. Anonym sa...

    1. Marcus Berg är inte såld.
    2. Frankie har uppenbarligen ingen aning om när / hur externa värvningspengar samlas in.

    21/7/07 13:00


    Det är ju ett kommande scenario som målas upp för att UNDVIKA att det blir såhär. Anonym har uppenbarligen lite svårt med det här med att läsa.

    SvaraRadera
  5. Så här får det inte vara.....

    SvaraRadera
  6. låter litefel men förhoppningsvis har de som investerat pengarna gjort det av mestadels hjärta och lite hjärna och låter kanske därför dessa pegnar stanna kvar i föreningen? Eller är det naivt att tro?

    Om det är naivt? Jag skulle säga att det är skrattretande. Det finns ju kontrakt på att de kommer få tillbaka sina miljoner, tror du de "skänker" pengarna till Blåvitt då hux flux? Inte en chans. Till och med Plånbok med det sk stora blåvitthjärtat ville ha tillbaka sina pengar...

    SvaraRadera
  7. Anonym sa...

    1. Marcus Berg är inte såld.
    2. Frankie har uppenbarligen ingen aning om när / hur externa värvningspengar samlas in.

    21/7/07 13:00


    Du har ju uppenbarligen ingen som helst aning om någonting. Vad är det som är felet då? Eller gillar du bara att slänga ur dig luddig skit som inte betyder nåt?

    Jag blir SÅ JÄVLA TRÖTT på dessa ryggdunkare som aldrig kan kritisers IFK vad de än gör. Håller inte supportrarna press på klubben så vem fan ska göra det? När pressen försvinner och ryggdunkeriet är igång vinner man ingenting, se på de senaste tio åren.

    SvaraRadera
  8. sillstryparen
    Bara spekulationer, alltså så jäkla tröttsamt.

    SvaraRadera
  9. anonym 21/7/07 13:09
    Varför skulle jag avslöja det på en blogg?
    Jag konstaterar bara att Frankie har ett faktafel i sin artikel.

    SvaraRadera
  10. Anonym 13:15 -

    Jag kan konstatera att du har helt fel i din kommentar. Snacka om ignorans, "nej du har fel men jag tänker inte avslöja vad som är fel". Patetiskt att läsa en del ryggdunkares resonemang. Det är ju för fan ett potentiellt scenario som målas upp, ett som verkar kunna bli sanning om man följer utvecklingen av situationen.

    Ingen ställer några som helst krav på IFK längre, vi har blivit en tragisk jävla bottenklubb med supportrar som är föreningens största fiender och mer än nöjda med att ligga i paritet med gais. Fy fan jag äcklas av en del medjamsande clowner.

    SvaraRadera
  11. "Jag konstaterar bara att Frankie har ett faktafel i sin artikel.

    21/7/07 13:15"

    1. Det är en krönika.
    2. Det presenteras ju inte ens fakta i den, utan bara en potentiell situation.

    SvaraRadera
  12. "Börja värva nu, blåvitt, blåvitt.."

    Melodi: Börja spela fotboll nu blåvitt

    SvaraRadera
  13. Man kan ju konstatera att det är jävligt illa att vi säljer ut delar av truppen när vi faktiskt har tiotals miljoner på väg in via försäljningar av berg/ragnar/vasquez. här kan ifk få det kapital man behöver och även i fortsättningen äga 100 procent av sina spelare, även vid försäljningar...

    stoppa riskkapitalet om man kan och värva med egna pengar!

    SvaraRadera
  14. ioi/ WORD! undrar om man funderat på det själva, problematiken med att sälja ut truppen samtidigt som man inte får något för det. för säljer man inte ut så behåller man ju allt själv och kan bygga upp ett eget kapital. riskkapitalet skulle i ett sådant perspektiv lätt kunnat vänta förutsatt att man faktiskt på allvar trott sig kunna sälja berg dyrt eller om även han går för småpengar...

    SvaraRadera
  15. Jag hopaps på att Blåvitt behåller truppen intakt och förlänger med Bjärsa, P.W, Gustav och Andres i minst 3 år till för varje..Dessutom vill jag ha hit 3 spelare denna sommaren. Hysén, Wendt och en ny förste målvakt på lån t ex. Ex: Johan Dahlin, Rami Shaaban , John Alvbåge.

    SvaraRadera
  16. "2. Det presenteras ju inte ens fakta i den, utan bara en potentiell situation."
    Exaktemente min käre vän. Det spekuleras utifrån ett tänkt scenario som på ett par viktiga punkter inte är verklighet.
    Att kritisera en sådan krönika ser jag inte som ryggdunkeri på föreningen utan snarare som ganska sunt.

    SvaraRadera
  17. "Hysén, Wendt och en ny förste målvakt på lån t ex. Ex: Johan Dahlin, Rami Shaaban , John Alvbåge."
    Och hur i helvete skulle det gå till utan externa pengar? =)

    SvaraRadera
  18. varför gnälla i eventuella stora försäljningar av Berg alt. Ragnar/Vasquez när man borde lägga fokus på att det faktum att blåvitt behöver en speluppläggare av hög svensk klass!

    En ny målvakt hade inte vart helt fel men jag vill se Dahlin i målet så fort han blir frisk. Bengan håller bara måttet när bollen ligger stilla alt. när skotten går mitt på honom!

    Mvh Backaängeln

    SvaraRadera
  19. Varför inte försöka köpa tillbaka Martin Ericsson? Bröndby vinner ju lika mycket som blåvitt nuförtiden och nu finns ju pengarna ..

    SvaraRadera
  20. Wendt, Kalle, Svarte-Marcus. Vad är syftet med att sälja alla talanger innan vi ens hunnit dra nytta av deras talang?

    Vi måste skapa en kultur där dessa unga spelare tror på en framtid i blåvitt och väljer att stanna en, två eller kanske tre säsonger längre än vad de gör nu.
    Spelarna är mer redo att flytta efter mer rutin, blåvitt får en chans bygga ett lag kring dessa spelare, och vi får mer pengar vid en eventuell flytt.

    SvaraRadera
  21. "Exaktemente min käre vän. Det spekuleras utifrån ett tänkt scenario som på ett par viktiga punkter inte är verklighet.
    Att kritisera en sådan krönika ser jag inte som ryggdunkeri på föreningen utan snarare som ganska sunt.

    21/7/07 13:38
    "

    Klart det blir ett slags ryggdunkeri när man kritiserar utan att komma med några som helst argument för det man säger. "Du har fel men jag tänker inte säga varför" är inte direkt en vare sig smart eller vägvinnande metod att diskutera med. Då får man ju känslan av att du bara vill kasta skit på folk som har mage att ifrågasätta vad som händer på Kamratgården.

    IFK har i vanlig ordning inte informerat i princip någon om- in princip någonting och då får man ju räkna med att folk (speciellt media och supportrar) fyller igen de tomma luckorna på egen hand. Hade IFK någonsin lärt sig att kommunicera med spelare, fans och media så hade vi nog varit en i helvete mkt mer välmående förening.

    SvaraRadera
  22. " "Hysén, Wendt och en ny förste målvakt på lån t ex. Ex: Johan Dahlin, Rami Shaaban , John Alvbåge."
    Och hur i helvete skulle det gå till utan externa pengar? =)

    21/7/07 13:40 "

    Om blåvitt säljer Berg för 30-40 miljoner utan att ge bort hälften till riskkapitalister är vi en rik klubb och har mer pengar än riskkapitalet ens kan ge oss. Tänk på det med.

    SvaraRadera
  23. Känns som det har tänkts lite fel här:

    Om vi har 15 miljoner av investorbolaget och det skall göra en avkastning på 20 % av vad tex Berg säljs för. Säljs han t.ex idag för 20 miljoner, ska investorbolaget få tillbaka 2 miljoner. Då har Blåvitt i egen kassa 18 miljoner + 15 miljoner investorbolag. Det är inte så att vi förlorar "pengarna" i investorbolaget.

    Skulle vi börja producera spelare som säljs för 10 tals miljoner, så är ju investorbolaget helt onödigt.

    SvaraRadera
  24. Hankins lyckas i vanlig ordning piska igång debatten precis som han vill på en slö nyhetsdag. kräddish!

    SvaraRadera
  25. Om de procentsatser (20-45) Frankie spekulerar i st�mmer inneb�r ju en extern int�kt p� 15 mkr att 'de sex' v�rderas till 33-75 mkr. N�nstans i det spannet �r det v�l rimligt att v�rdet ligger.

    Sj�lv tanken med riskkapital �r ju att f� in pengar innan man har s�lt n�got, och att d�rmed b�de kunna ha kakan kvar (Berg) och �ta den (v�rva Glennsson).

    Visst finns det ett problem med att saker kan f�r�ndras mellan prospektet l�mnas och pengarna skall anv�ndas, men det g�r �t b�da h�ll. En spelare kan g�ra hattrick eller bryta ett ben.

    Sen kan alltid saker g�ras b�ttre, men i det h�r fallet anser i alla fall jag att det kan bli en win-win.

    SvaraRadera
  26. Anonym 13:46, investementbolag, inte investorbolag.

    Se det såhär:

    - Berg säljs för 40 miljoner kronor.
    - Investmentbolaget har 45% (enligt Aftonbladets uppgifter) av den summan.
    - IFK har 45%.

    Resultat=
    18 miljoner går till Investmentbolaget.

    Nu har IFK gett sitt investmentbolag 18 miljoner kronor innan man ens fått nytta av det, 18 miljoner som man skulle kunnat ha istället för att använda deras riskkapital...

    SvaraRadera
  27. Koffe/ Självfallet är det så att det kan gå åt bägge håll, men jag talar ju utifrån den uppkomna situation vi har med Marcus Berg just nu. Visst, bryter han benet imorn faller hela mitt scenario, men så länge han inte gör det så...

    SvaraRadera
  28. Jag vet inte hur trovärdigt det är, men det låter ju onekligen som blåvitt i ett nötskal. En jävla amatörklubb nuförtiden.
    Jag är förbannad

    SvaraRadera
  29. Permobil/ OM Blåvitt hade lagt fram hur man arbetar så hade de sluppit få sådana här krönikor emot sig, de hade sluppit få ett bråk med vasquez osv osv osv. Istället verkar de tycka att kommunikation är satans verk.

    SvaraRadera
  30. Asså, hela investment bolaget verkar ju väldigt sjukt om man tar avkastning på ALLA spelare.

    Det verkar ju mycket mer rimligt att investment bolaget får avkastning på de spelare som de hjälpt till att införskaffa. Det kallas väl risk kapital eftersom spelaren kan visa sig vara bortkastade pengar (the big Q) eller pengakassa (Källström)

    Jag fattar inte varför bolaget skulle få pengar för spelare de inte köpt, fast detta kanske var den delen som skilde på blåvitts investment bolag och alla andras.

    SvaraRadera
  31. Rimligtis borde det väl inte gå att få utdelning förrän några pengar har använts, är det verkligen så att det kan bli så?

    SvaraRadera
  32. Bra där Blåvitt, vet någon om Jocke Olsson ska köpas loss med hjälp av riskkapitalbolaget?

    SvaraRadera
  33. Daffy/ Om det står i avtalet att alla försäljningar ska ge avkastning till riskkapitalisterna (alernativt vissa spelare, där lär M Berg ingå ändå) så måste de ju även få sina casharellis. Annars kan ju IFK skita i att handla något alls och på så vis aldrig betala ut en krona till riskkapitalisterna. Ingen skulle ju tjäna något på att göra så men så kan man ju inte utforma ett avtal.

    SvaraRadera
  34. Jag vill bli riskkapitalist i Blåvitt. Verkar ju vara ett smidigt sätt att dra in deg på. Låna upp lite stålar och få in massa sköna kulor, GRYMT. Fast det är väl i för sig bara Berg, Ragge och möjligtvis´Vasques som lockar andra klubbar. Men men varför inte, en enkel och riskfri affär tackar jag ju inte nej till.

    PS Fan va vi e heta i årets Silly...

    Jocke O har vi snott framför nosen på övriga topplag. Fler på gång in eller?

    Tack för "frälsaren-tröjan" också, ska köpa en sen!

    SvaraRadera
  35. Johan Lind är på ingång. Tuff konkurrens på ytterbacken.

    SvaraRadera
  36. " Annars kan ju IFK skita i att handla något alls och på så vis aldrig betala ut en krona till riskkapitalisterna"

    Skiter vi i att handla så tar vi ju inga pengar från dem heller. Dom ska la fan inte få pegnar utan att ge pegnar först. I dagens trupp är alla spelare blåvitts, men skulle de köpa in en spelare med riskkapitalet så skulle han vara ägd av det, och då skulle dem få pengarna vid en ev övergång.
    Det är ju så de andra lagen gjort.

    SvaraRadera
  37. Silly-rykte:

    Såg att Mild satt å fikade på stan med "Erra", är det dags för comeback? Han borde ju inte va så dyr att lösa. Annars kanske vi kan ta lite risk-pengar. Eller är kassan slut nu efter Jocke Olsson-affären?

    Har blåvitt tolkat silly-season som att man under denna period ska försöka med så många pranks som möjligt.
    1. "Jag vet, vi värvar Jocke Olsson som målvakt. Det kan säkert locka många skratt".
    2. "Vi drar igång vårat gamla beprövade skämt om det där riskkapital-bolaget. Dom går säkert på det en gång till".

    Ha ha. Ha ha.

    SvaraRadera
  38. pappa sella:

    Om det blir som du exemplifierar så får visserligen riskkapitalbolaget 18 mkr, men de har ju betalat in 15 mkr så nettot blir 3 mkr till riskkapitalbolaget i vinst.

    Arbitrageaffär kan endast ske om en spelare skulle säljas för mer än totala värdet på spelarkorgen innan dess att erbjudandet löpt ut, och förhoppningsvis finns det nån klausul som reglerar det fallet.

    Frankie:
    Det jag kan kritisera i frågan är 1) att inte allt var klart (både utformning och insamling av pengar) under en mindre intensiv övergångsperiod än nu och 2) att man inte gått ut med mer information än vad som är fallet.

    I det första fallet är det omöjligt att hitta en perfekt tidpunkt eftersom spelarnas status/värde ändras hela tiden och det dessutom kan ske köp & försäljningar när som helst under året (däremot kan de endast bli spelklara under vissa perioder). Men det kunde valts en bättre period. I det andra fallet har jag anledning att tro att mer information kommer att komma.

    SvaraRadera
  39. man ska kanske inte "dunka rygg" i evigthet men känns rätt löjligt när jocke olsson skämt kommer på löpande band.. ett skämt är oftast bara kul en gång. Inte direkt tänkt att han skall stå och har dessutom varit ganska bra de senaste åren. Det folk kommer ihåg är la massproduktionen av tavlor en allsvensksäsong men det är en rutinerad kille som skulle kunna gå in och göra hlet ok ifrån sig om nu Bengan skulle gå sönder. Inte heller kanske helt lätt att hitta en reserv som enbart skulel vara reserv för en kortare tid heller.

    SvaraRadera
  40. Anonym 1630:

    Erra är la tränare i IFKs ungdomslag nuförtiden?

    SvaraRadera
  41. kapten:

    Perfekt, då kanske vi inte ens behöver betala övergångssumma.

    Bara att slänga in honom rakt in i startelvan!

    SvaraRadera
  42. Vadå sälja av spelare?
    Vi skall fan i mig inte sälja av en enda gubbe.
    Möjligtvis Bengt Andersson ;-)
    Vi skall skaffa nya spelare om vi skall ta SM GULD.
    Hysen.Vendt.och någon spelande mittfältare.(Stefan Pettersson)
    Hur är formen på honom nu för tiden?

    SvaraRadera
  43. Är mest less på att inget händer någon gång. Ambitionen är ju guld från klubbens egen sida. Tror Mild och co på tomten också? Ett guld kommer inte av sig själv.

    Och varför kan man inte gå ut och tala om hur man tänker? Helt ofattbart för mig. Om det nu är så att man inte har några pengar till etablerade värvningar. Då är det ju inte så mycket att göra åt. Då stödjer jag att man inte kan göra någon större satsning. Man skall ju givetvis inte äventyra klubbens existens. Men klubben ger ju sken av att det finns pengar för nyförvärv. Vad är det man väntar på? Att Drogba skall knacka på dörren och be på sina bara knän att få spela i Blåvitt? Det måste ju finnas mängder med spelare som skulle förstärka Blåvitt. Men det gäller ju att vara aktiv och leta efter bra spelare.

    Andreas Johansson drog ju till Ålborg. Men det har ju varit en massa tjöt om hans namnteckning. Vet att Danmark har ett skattesystem som ger de danska lagen ett bättre läge ekonomiskt. Men Ålborg är Danmarks fjärde största stad med en befolkning på ca 125000 invånare. En ganska stor stad. Men nog måste en klubb som Blåvitt kunna konkurera om en spelare mot en klubb som Ålborg? Blir bara så trött på att se andra klubbar stärka sina lag medans Blåvitt sitter så vackert och tittar på. Och om man nu inte kan konkurera om för oss kända spelare som Andreas Johansson så måste man ju börja titta på andra spelare som inte är kända i scandinavien. Tror även att många spelare väljer bort Blåvitt för att man är så otydliga i sin satsning. Man har inte vunnit något på länge. Man är inget lag som spelat speciellt underhållande fotboll. Mycket negativa skiverier har kopplats till klubben under senare år. Vi jobbar lite i hård motvind med det mesta just nu skulle jag säga. Det gäller att vända på trenden och få Blåvitt att ses som en possitiv klubb igen. Och då tror jag att man måste vara mer öppen mot fans och media. Och man måste värva lite spelare som vill underhålla på planen.

    Har sagt det förr och säger det igen. Tycker det är synd om man säljer ut spelare som vi redan har idag. Skulle hellre sett att man fick pengar för att värva etablerade spelare utifrån.

    Berg har varit lysande och öst in mål. Men var får ni 40 mille ifrån? Måste säga att jag är mycket tveksam till att Blåvitt skulle kunna få 40 mille för Berg. Finns det något seriöst intresse från någon klubb över huvud taget? Tänker bara på att Bolton tydligen har erbjudit 19 mille för att köpa loss Chippen. Nantes vill väl ha 28 mille för Chippen. Men det finns tydligen inget lag som är intresserade av att ge dom det. Chippen är ingen världsstjärna. Men nog har han lite större meriter än vad Berg har?

    Mild har sagt att det gäller att hitta spelare med rätt karaktär. Det kan jag köpa. Det gäller också att värva spelare med egenskaper som vi saknar idag. Defensiven har inte varit lysande på något sätt. Det har släppts in för många mål. Men det är trots allt anfallsspelet som inte fungerat enligt mig. Utan Berg i laget hade vi troligtvis slagits med BP, Trelleborg och Örebro just nu. Berg har leveretrat mål som vi varit i desperat behov av. Och enligt mig så håller inte mittfältet tillräckligt hög klass offensivt. Det är brister i passningsspelet. För dålig variation och rörelse. Det behövs en spelfördelare på mitten. En Hagi, Thern, Lampard, Källström, Totti typ. Någon som kan göra något extra och sätta upp andra i lägen. Och som gärna stänker in ungefär 4-8 mål själv. Vi måste ha någon som hotar utanför straffområdet för att lyfta upp motståndarnas backlinje. Tyvärr räcker inte TO, Vasques, Karisik, Gustav eller någon annan till för att göra det så nödvändiga offensiva jobbet.

    Kom igen nu Blåvitt! Agera eller lägg upp förutsättningarna på bordet. Vi skall inte behöva ta ett sånt skitsnack att ambitionen är guld nästa säsong utan att ni gett truppen bättre förutsättningar. Och det är inte rätt mot våra unga killar att ge dom den bördan heller. Våra talanger behöver mer stöd av etablerade spelare. Och då gärna av några spelare med annan syn och egenskaper som vi saknar idag. Behövs mer snabbhet och teknik. Mindre kraft och taktik. Och totalt sett en mix av allt detta.

    SvaraRadera
  44. Ni ryggdunkare. när ska vi sasta på att vinna guld? Det flyttas hela tiden fram, 1996 vann vi guld sist så ni vet!

    De som skriver om Jocke O gör ju inte det för att pika honom. Det är en fet känga till den totala brist på kompetens och visioner som genomsyrar vår förening.

    Fortsätt ni vara nöjda med mittenplaceringar, och skriva på AB:s forum om att nästa år då jävlar!...

    SvaraRadera
  45. Och ja Jocke O är helt ok som reservmålis i två måander eller vad det nu handlar om. Men Jocke är tyvärr vår enda värvning än så länge. Det är inte tråkigt, det är för jävligt. Agera nu då

    SvaraRadera
  46. Det som står här är sanningen. Som vissa tidigare nämt: Detta är ett scenario som kommer att inträffa om inte IFK Göteborg agerar. Allt är skit...Jag vill ha Tobbe Hysén!!!

    SvaraRadera
  47. Jämförelsen med Chippen gäller inte riktigt. Hans kontrakt går ut nästa år, Bergs går ut 2010. Dessutom är väl inte Chippen direkt önskad av Nantes.

    SvaraRadera
  48. För övrigt trodde jag att riskkapitalbolaget går in först när klubben har hittat någon vi vill lägga pengarna på och att det står på "stand-by" tills dess.

    SvaraRadera
  49. Maestro: Vi har ju en sådan bra trupp att det inte borde vara aktuellt med några fler nyförvärv.

    SvaraRadera
  50. "Jag blir SÅ JÄVLA TRÖTT på dessa ryggdunkare som aldrig kan kritisers IFK vad de än gör. Håller inte supportrarna press på klubben så vem fan ska göra det? När pressen försvinner och ryggdunkeriet är igång vinner man ingenting, se på de senaste tio åren."

    Innan ni fanns vann vi alltid!

    SvaraRadera
  51. Ni som skriker "värva nu", vilka föreslår ni att Blåvitt ska värva? Har ni någon speciell i åtanke?

    Blåvitt har väl försökt värva samtliga spelare som diskuterats här och på Alltid Blåvitt.

    SvaraRadera
  52. Att jämföra budet på Chippen, 19 miljoner med Berg är ju som att jämföra äpplen och päron. Chippen har nått sin kapacitéet och är 'gammal', Berg har precis börjat sin karriär och är ung...Sky's the limit. Så 40 millar är inte en 'sjuk' siffra. Det är dags att vi vågar ta betalt för våra mest lovande spelare.

    Sedan har vi (blåvitt) har gjort bort sig så många gånger i samband med övergångar, så tålamodet är slut hos mig och många fler supportrar så nästa affär måste bli 'stor' för att återfå det förlorade förtroendet. Så vi kan stryka pajas-stämpeln.

    Hur som, så blir man rädd för hur allting sköts i föreningssverige. Så jävla visionslöst på någotvis.

    SvaraRadera
  53. Inget sm guld i år eller nästa heller! Inte om det fortsätter som nu!

    SvaraRadera
  54. Om de tänker "långsiktigt" så får dom börja värva nu. Man kan inte bara vips köpa ihop ett guldlag när nya arenan är klar.

    Har väntat länge ...

    SvaraRadera
  55. maestro sa...
    Jämförelsen med Chippen gäller inte riktigt. Hans kontrakt går ut nästa år, Bergs går ut 2010. Dessutom är väl inte Chippen direkt önskad av Nantes.

    21/7/07 18:37

    Möjligt att hans kontrakt går ut nästa säsong. Och visst har Nantes inte varit så glad i Chippen. Men han är trots allt en landslagsman. Nantes hade med Roma kommit överrens om att de skulle få köpa loss Chippen för 28 mille efter lånet gick ut. Nu finns ingen klubb som vill betala den summan. Om Chippens kontrakt gått ut 2010. Vad hade Chippen varit värd då? Tror inte det hade påverkat det hela nämnvärt.

    SvaraRadera
  56. Anonym sa...
    Att jämföra budet på Chippen, 19 miljoner med Berg är ju som att jämföra äpplen och päron. Chippen har nått sin kapacitéet och är 'gammal', Berg har precis börjat sin karriär och är ung...Sky's the limit. Så 40 millar är inte en 'sjuk' siffra. Det är dags att vi vågar ta betalt för våra mest lovande spelare.

    Sedan har vi (blåvitt) har gjort bort sig så många gånger i samband med övergångar, så tålamodet är slut hos mig och många fler supportrar så nästa affär måste bli 'stor' för att återfå det förlorade förtroendet. Så vi kan stryka pajas-stämpeln.

    Hur som, så blir man rädd för hur allting sköts i föreningssverige. Så jävla visionslöst på någotvis.

    21/7/07 19:20

    Chippen är väl 27 år. Det kan man väl knappast klassas som gammal? Fotbollsspelare brukar väl göra sina bästa säsonger efter 30. Chippen har garanterat mycket kvar att ge på fotbollsplanen. Äpplen och Päron? Menar du på fullaste allvar att Berg är en mycket bättre och attraktivare spelare för europas klubbar? Berg är utan tvekan en mycket bra spelare. Men att prestera i allsvenskan är en sak. Att göra det i exempelvis Italien eller i svenska landslaget är något helt annat. Men jag hoppas givetvis ni som säger 40 mille att ni har rätt. Varför inte säga 140 mille. Finns inte många svenska spelare genom tiderna som gått från allsvenskan ut i europa för 40 mille. Säger inte att 40 mille är fullständigt omöjligt att få. Men det måste ju finnas ett stort intresse först och främst. Och det har i alla fall inte jag hört något om. Men ni som spekulerar i att Berg kommer att lämna för 40 mille vet väl kanske något som inte jag vet. Är det Ajax eller kanske Manchester City som är ute efter Berg?

    SvaraRadera
  57. Förslag till värvningar.

    Tobias Hysen... verkar ju vara sådär halv aktuelt

    Martin Ericsson... Han har ju spelat här förr och om jag inte har helt fel gillar han IFK också.

    Mikael Lustig... det var ett jävla snack om honom förra året, och vad jag förstått är han fortfarande lika bra/lovande... fel sida visserligen men det ska väl inte vara så svårt att skola om honom. Kunde vi trolla Oscar Wendt från Offensiv Mittfältare till en av de mest lovande Vänsterbackarna i Sverige så kan vi nog fixa en högerback också.

    Det stora problemet med storvärvningar är väl inte övergångskostnaderna utan lönen.
    Kolla bara på de bästa värvningarna i Allsvenskan de senaste åren.

    Anders Svensson gick som bosman, ändå behövde IFE hjälp utifrån för att värva honom. Med andra ord så hade de inte råd att ge honom hans lön. Samma med Sella när han kom.
    Tyvärr måste man nog ta upp lite talagner och hoppas att de ska lyckas, om man ska få det att fungera, MFF visar ju med all önskvärd tydligehet att det itne går att köpa SM-Guld (förutom 2004) på samma sätt som vi själva visade det 1998-2001 (sattsning varje säsong, fiasko varje säsong).

    Kollar man däremot på DIF som Gick uppp från Superettan 2000, tog stora silvret 2001 och SM guld 2002 och 2003, så värvade inte de allt för mycket i början. Kim Källström som fortfarande bara var lovande (ingen stjärna i alla fall), en målvakt som floppat i Italien (Isaksson) och så... tror jag... kan inte Djurgården så jävla bra.

    Vist, jag blir sur över hur ledningen agerar titt som tätt, men man kanske skulle fokusera på vad vi som supportrar kan göra.

    Dels kan vi ta tillbaka klacken från ultras, som har rövknullat våra s.k läktarkultur. Vet många som inte längre står i klacken eftersom den har blivit så "själlös" eller som en annan person sa "Sen Toll slutade stå är det bara massa fulla idioter som ställer sig där och kör samma jävla låt om och om igen"... vi borde kanske fokusera på att engagera oss mer kring fotbollen, och engagera folk runt omkring oss i blåvitt också.

    SvaraRadera
  58. Vanlig invändning:

    "Vem skall vi värva då?"
    Det är ju för i helvete Håkans ansvar att stärka truppen och _förhoppningsvis_ har vi någonsorts scouting (utöver odugliga Micke Nilsson) som kartlägger spelare. Det är inte supportrarnas uppgift att leta upp spelare och tipsa blåvitt om dessa.

    Att säga, nästa år minsann, då har våra unga spelare växt till sig känns inte heller verklighetsförankrat. Dels blommar inte alla ut och dels är det så att när ett genombrott kommer, som M Bergs så kommer han att dra till sig intresse och eventuellt försvinna från klubben. Håkan har massor att bevisa, hitills har han inte gjort något speciellt för att stärka sina aktier märkbart.

    SvaraRadera
  59. är förvånad över att Martin ericssons namn bara nämnts 2 ggr här när vi ändå pratar om att värva? Han är bara cirka 3,5 tmmars bilresa bort och knappast dyr att lösa..

    SvaraRadera
  60. Men martin Ericsson gjorde mål idag... det känns som om han har en rätt viktig roll i Bröndby för tillfället...

    Sen till alla de som klagar över att mild inte gör nått... Martin Ericsson lämnade ju just för att Milds företrädare inte gjorde nått (dom skrev inget nytt kontrakt trotts att Martins var påväg ut.)

    SvaraRadera
  61. Två saker; 1.Martin Ericsson är danska ligans bästa mittfältare. Ska vi värva honom kan vi lika gärna Fredrik Ljungberg.

    SvaraRadera
  62. Senaste anonym:

    Är Fredrik Ljungberg nått man gör?

    SvaraRadera
  63. Finns ju bra spelare att värva!
    Ellos köpte in ishisaki, jönsson, Augustsson, keane, floren och nu Berglund. de första fyra är klass spelare i allsvenska mått och inte speciellt dyra för den delen. Där kunde blåvitt vart med och huggt helt klart. Istället står man som dumma fån och vill ha spelare som Anton, Adde och Hysen som man uppenbarligen inte är ensam om att vilja ha och dessutom inte VILL komma till blåvitt. Hbk, Kalmar och Ellos är bondklubbar som lyckats så mycket bättre än oss trotts sämre förutsättningar. Detta om något är ett fett underbetyg till Mild och Blåvitts ledning anser jag!
    / Gåsen

    SvaraRadera
  64. Är Fredrik Ljungberg nått man gör?

    hmmm...lägger sig ner å dör på plan?

    SvaraRadera
  65. Suck!!!
    Kanske skall den gode Stig Avgå.....

    Det börjar bli lite för mycket prat o lite handling!!!


    See ya

    SvaraRadera
  66. http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,64758&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=2716268

    Jocke Olsson nobbar Blåvitt. Han frågar sig var fan ambitionerna och visionerna är någonstans. Vill tydligen inte spela i ett pissigt mittenlag som inte vunnit guld sedan 96 (1996).

    SvaraRadera
  67. Jocke fick aldrig chansen!

    SvaraRadera
  68. Anonym said...

    Hankins lyckas i vanlig ordning piska igång debatten precis som han vill på en slö nyhetsdag. kräddish!



    HAHAHA Get a life. Nu.

    SvaraRadera
  69. Och så var Sebastian Johansson klar för HBK enligt SVT text. Ännu en blåvit som vänder hem till norden. Men inte till Blåvitt. Varför? Det kanske inte fanns något intresse från Blåvitts sida? Eller så fanns inte resurserna? Eller så tyckte Sebastian att HBK lockade mer? Eller var han bara rädd för den stenhårda konkurrans som är på Blåvitts mittfält? Det senare var ett skämt från min sida. Men man undrar helt klart varför?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.