2007/06/27

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Är egentligen för fysiskt och psykiskt trött i dag efter att ha jobbat röven av mig för att orka och ha hjärna nog att sätta några vettiga betyg, speciellt efter en sån här match med två helt totalt omvända halvlekar.

Hammarby IF, borta
5 poäng: Jakob Johansson - Debuterar som nybliven sjuttonåring i Allsvenskan, från start, på innermittfältet, mot Hammarby på Söderstadion. Gör det tillräckligt bra, vilket dock för matchutgångens del tyvärr inte var bra nog, för att få femman.
3 poäng: Stefan Selakovic - Har under sin tid i Blåvitt presterat som bäst från en mittfältskant, och gör årets bästa insats i Allsvenskan för egen del, utmanar och slår inlägg på ett föredömligt sätt.
2 poäng: Magnus 'Ölme' Johansson - Jag trodde aldrig någonsin i hela mitt liv att jag skulle sätta en enda liten poäng på Ölme, men efter en blick och en frispark med världsklasskänsla i dag får jag äta upp det. Spelade dessutom hyfsat bra i andra halvlek.
1 poäng: George Mourad - Får en poäng för sakens skull mer än för vad han presterade. Det känns ytterst tråkigt att Rehn och Olsson är lite för fega för att våga byta in honom tidigare för att ge honom en riktig chans att komma in i matchen.

Totalt efter 11 omgångar
1. Niclas Alexandersson 16½ poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 15 poäng
3. Thomas Olsson - 14 poäng
3. Andres Vasquez - 14 poäng
5. Marcus Berg - 13 poäng
6. Bengt Andersson - 6 poäng
7. Pontus Wernbloom - 5½ poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 5 poäng
8. Erik Dahlin - 5 poäng
8. Jakob Johansson - 5 poäng
8. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
12. Adam Johansson - 4 poäng
13. Jonatan Berg - 3 poäng
13. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
13. Stefan Selakovic - 3 poäng
16. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng
17. George Mourad - 1 poäng
17. Gustav Svensson - 1 poäng

27 kommentarer:

  1. När spelade Erik Dahlin ?:S

    SvaraRadera
  2. Hammarby - ett lag i kris??? :-D

    SvaraRadera
  3. nu tar vi malmö

    SvaraRadera
  4. A ingen var direkt bra idag, eller a Ragnar var bra men han saknade sin kompis, Bjärsa. Och trodde aldrig jag skulle säga det fram till ölmes mål satt jag och undrade vart Hjalmar var.

    SvaraRadera
  5. inte på 3 månader då han är skadad (ang Dahlin)

    SvaraRadera
  6. Intressant att man kan besöka varenda arena i landet med en blåvithalsduk, förutom Söderstadion där varenda förortsunge och pundare kaxar! Ut och slå ihjäl varandra istället för att käfta med oss vanliga supportrar!

    SvaraRadera
  7. Målskytt eller inte. Ölme bör fortsätta som vänterback även då Hjalmar är hel igen. Säga vad man vill om Ölme, men att han satsar 110% i närkamperna behöver man aldrig tveka på...

    SvaraRadera
  8. Berg måste ändå varit bättre än Mourad...eller?

    SvaraRadera
  9. aftonbladet fånga det hela totalt..haha

    http://www2.speedyshare.com/data/676366977/4636118/12954031/haha.jpg

    SvaraRadera
  10. /gå in på länken kolla bilden...

    SvaraRadera
  11. hur F*N kan Erik Dahlin och Pontus Wernbloom få mer poäng än Adam Johansson hittills?!?
    Jävla skitdomare idag!"#¤/()=

    SvaraRadera
  12. Tycker nog Alex var bästa blåita spelare på plan han var ju den som gjorde inläggen och insticken och försöken till att göra något bra.

    SvaraRadera
  13. Alex e klass min vän... Ragnar, Alex och TO... Snart även Andres, Berg och Bjärsa... och så Dahlin och Sella som återuppliver sigg själv på vänstern... GE DET TIIIIIDDDDD!!!!! Detta är satsningen vi behövt... ingen jävla långås, rahmberg, diallo och skit. nu kör vi!!

    SvaraRadera
  14. Varför in i hel**te tycker folk om Adam? Killen missar ju det mesta. Vart var han vid första målet?

    Trodde aldrig Ölme kunde göra så mycket nytta som ett mål... tyvärr var han ju ganska kass i första halvlek så det kompenserar väl. Men kämpa kan han, även om han är dålig.

    Gustav gjorde några misstag, men sliter och tar bort motståndare bra och Jakob kan bli hur stor som helst(fotbollsmässigt). Vi kommer få ett riktigt grymt lag om ett par år.

    /Roffe

    SvaraRadera
  15. Adam va usel 1:a, ok andra, men bättre än så här blir han inte. Synd, för jag hoppades han skulle bli nåågot

    SvaraRadera
  16. Riktigt stark debut av Jakob och Gustav växer för varje match.

    SvaraRadera
  17. Såg vi olika matcher? Visst är Jakob ung och mycket lovande. Men Han var, som resten av laget, helt osynlig i första och medioker i andra. Börjar lukta hybris om tränarduon när man i en så här viktig match spelar en oprövad 17-åring istället för att spela Karisik till höger och Alex & Vasquez i mitten. Själv tycker jag att Adam och möjligtvis Ragnar gjorde gjorde en godkänd insats.

    SvaraRadera
  18. Igår kväll blev Blåvitts brist på bredd i truppen pinsamt avslöjad. Några avstängningar och vi får knappt ihop en startelva.

    Igår var det pojkar mot män. Tyvärr.

    Detta får Håkan Mild ta på sig. Gå in i säsong med stora brister i en trupp. Nu har han chansen att korrigera sitt misstag från och med söndag! Gör det!

    SvaraRadera
  19. Kul att Jakob fick göra debut ja. Dock fick Andres agera defensiv mittfältare pga att Jakob sprang iväg i offensiva ruscher a la Wernbloom. Andres blev helt ensam och Jakob hann aldrig tillbaka.

    SvaraRadera
  20. Intressant att det finns folk som hyllar Gurra. I första halvleken var han en katastrof som gav bort bollar till höger och vänster. Spelade upp sig i andra (precis som alla andra) men det räcker ändå inte till att undvika "sämst på plan".

    SvaraRadera
  21. Hr ni tänkt på att vi till skillnad gentemot de tre (?) senaste säsongerna vinner mot de kassa lagen och förlorar mot de "bra" lagen.

    Det har ju varit den största kritiken innan att vi inte vunnit mot slagpåsarna. Det gör vi i år, vilket borde innebära SM-guld?!

    Markus

    SvaraRadera
  22. Markus:

    Jag tycker som att det låter som ett stabilt mittenlag...

    //Manne

    SvaraRadera
  23. Vill börja med en hälsning till Wakeupcall. Vi hade ju en dialog tidigare i en annan tråd. Och det visade ju sig att min oro var befogad. Trodde detta skulle bli en riktigt tuff bortamatch. Fast jag trodde nog att Blåvitt skulle kunna stå upp lite bättre än vad man gjorde i första halvlek.

    Kul att man vågar satsa på Jakob Johansson från start. Och han gör ju inte bort sig. Det är ju inte han som skall ta tag i saker och ting i första halvlek. Men vad sysslar man med i första halvlek? Och var är Adam på första målet? Bengan ser ju allt annat en rörlig och spänstig ut på 2-0 och 3-0 målet.

    Andra halvlek är man ju klart mycket bättre. Samtidigt så drar ju sig Hammarby tillbaka och bjuder in oss. Men grabbarna gör det stundtals bra och skapar tryck. Synd att inte Walle fick chippat in den i mitten av andra. Det var ju så nära. Och då vete fan om vi inte lyckats få med oss poäng? Men tyvärr räcker vi inte till riktigt mot övriga tänkta topplag. Vi får stora problem att ha ett eget ordnat spel. Vasques är för långsam och tappar bollen på mitten vid ett flertal tillfällen i första halvlek. Å andra sidan så försöker han i alla fall att hålla i bollen och göra något kreativt. Svårt att hitta något riktigt bra i första halvlek. Men jag tycker att Sella sliter oerhört bra och visar bra moral. Han vinner en del närkamper och skapar så när någon chans. Alex jobbar också bra defensivt. Alla jobbar väl säkert hårt defensivt. Men totalt sett väger vi för lätt.

    Vill ge plus till. Sella som jag tidigare nämnt. Till Ölme för hans inställning och moral. Det gör ont att möta honom och det syns i blicken att han är rejält förbannad. Och grymt fräckt mål dessutom. Det är rutin. Alex är viktig i alla lägen. Och han gör sällan ett misstag. Jakob skall också få godkänt. Han spelar upp sig precis som hela laget i andra halvlek. Inte lätt att vara debutant borta mot Hammarby.

    Nu får vi ta nya tag hemma mot ett sargat Malmö. Vinst där så lär Malmös supportrar kräva Åkebys avgång. Det kanske do redan gör?

    SvaraRadera
  24. Vad fan gjorde Bengt Andersson igår? Inget det vet ju vi alla. Men han försökte ju inte ens. Skandal på hösta nivå. Spelarna måste börja spela med kärlek till klubben. Inte fan ska vi behöva gå och skämas för de spelar som höns. De är en skam för IFK GBG. Nä visa lite kärlek och kämparglöd.
    Personligen tycker jag att de ska sänka deras löner om de inte presterar bättre. De är inte värda en krona. iaf inte de 3 senaste matcherna. Nästa match vill jag se Paolo Di Canio känsla.

    SvaraRadera
  25. Hoppas Sella har petat Karisik för gott nu. Tycker inte sistnämnda tillför Blåvitt någonting egentligen medans Sella i grunden är en ruskigt skicklig fotbollspelare. Om än då inte lika målfarlig längre ;)

    SvaraRadera
  26. Sella skulle haft en femma...

    MVH,
    Matteläraren

    SvaraRadera
  27. Nästa match vill jag se Paolo Di Canio känsla.

    28/6/07 18:53


    Vadå, lobotomerat heilande istället för fotboll? Låter som en fantastisk idé.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.