2007/05/22

Klen tröst efter bitter förlust

KLACKEN En brokig supporterskara har, verkar det som, äntligen enats för att göra det som den stora majoriteten vill allra helst. Det vill säga stötta Blåvitt i med- och motgång.

Jag vet inte om det är läktaruppropet LM4 eller att alla har blivit ett år äldre sen 2006, men det känns oerhört skönt att ha en bra känsla i kroppen efter att ha stått i kärnan av klacken igen. Vi sjöng jävligt bra i dag. Trots 1-3-förlust. Vi sjöng innan matchen, vi sjöng under matchen och vi sjöng efter matchen. Det var en faktiskt en stor känsla att höra klacken sjunga de sista övertidsminuterna och minuterna efter matchens slut. Jag är 99 % säker på att om det här hade varit förra året, så hade vi varit knäpptysta och därefter buat ut spelarna. Men i år är det ett nytt lag på plan och en, känns det som, ny klack på läktaren.

En bättre klack. Mindre hat, mer kärlek. Och som alla förhoppningsvis vet vid det här laget (vet ni det inte föreslår jag att ni tar ett snack med Vasquez) så är det mycket kärlek i fotbollen. Man behöver inte bli som Guliganerna och bli våldtagna på hemmaplan (måste kännas pinsamt att vara Anders och stå och bli toalt utbuad och utvisslad vid spelarpresentationen, på hemmaplan!) eller som Gaisarna och bli upprörda så fort det hatas någon gång ibland. Men jag är oerhört stolt över det som klacken visat upp de senaste matcherna.

I dag gjorde dessutom klackledarna ett bra jobb, att jämföra med mot Gefle i förra matchen då man skickade upp en något överförfriskad yngre kille som ingen gillade. Ett tips till klackledarna är väl kanske att köra igång någon mer långvarig låt när man har uppe händerna. Känns som ett stort antiklimax att sträcka på armarna i en två minuter i väntan på att få börja sjunga, för att därefter köra någon ramsa i en sisådär 20 sekunder innan den dör ut... Sångrepertoaren behöver även stärkas ytterligare, och vissa återkommande fenomen måste få ett slut (eller är jag ensam om att hata "den som inte hoppar är Gaisare"?). Sen måste folk lära sig att hålla takten. Jag säger det igen. Ni måste lära er att hålla takten. DET ÄR INTE TECHNOMUSIK VI SJUNGER TILL. HÅLL TAKTEN FÖR FAN.

Vi är dessutom en av få större föreningar som ännu inte, och förhoppningsvis inte framöver heller, behövt se tiotusentals kronor gå till spillo för att betala böter för bengaler eller pyroteknik. Mycket cred till Ultras Göteborg som verkar ha insett att så länge det är förbjudet så är det helt vansinnigt att bränna.

Sen upptäckte jag i dag att det tydligen finns ynglingar som föredrar att knuffas och skojbråka med polarna framför att se på matchen. Om ni två tre killar som blev tillsagda av mig i dag läser detta, så vore det kul med en kommentar om varför ni höll på som ni gjorde. Istället för att stå där i jättecoola casualkläder och solglasögon så föreslår jag att ni testar att dra på er en Blåvitt-tröja eller kanske något från den Alternativa Shoppen, och sen testar att koncentrera er på matchen, trots underläge. Jag lovar, det är en upplevelse! Knuffa polare kan man göra i sandlådan efter matchen.

61 kommentarer:

  1. Men att dom dumma ligisterna höll uppe Ultras Gbg-banderollen när Bohlin m.fl skulle dra ner den var heller inte bra gjort, eller? Alltid elaka och dumma ligister som knuffar på varandra iklädda solglasögon och snygga kläder.

    Jag tolkar det som att du menar att man är mycket bättre supporter om man har en matchtröja. Vad hände med LM4? Tänk, tänk, tänk.

    SvaraRadera
  2. sm/ Du förstår uppenbarligen inte vad jag egentligen vill få fram. Jag bryr mig inte så mycket om vad folk har på sig (även om det naturligtvis är trevligare att alla har på sig något Blåvitt), men jag tål inte 16-17-åringar som beter sig som att de fortfarande går i förskolan. Jag är mycket tveksam till att de skulle ha en chans mot Bohlin så det kan inte vara samma killar vi snackar om...

    SvaraRadera
  3. det han menar är att det finns småglin som tycker det är skoj att stå i klacken, men inte är där för att stötta laget å förstå fotbollen..

    SvaraRadera
  4. anonym 00:21/ Tack för att du lyckades formulera ett så bra svar som jag själv inte lyckades med trots tre gånger så mycket text...

    SvaraRadera
  5. Man hejjar på laget före och under matchen. Jag tyckte faktiskt att det var lite pinsamt att folk stog och sjöng när vi precis blivit utspelade. Visst, man behöver inte bua. Men går man inte därifrån med sänkt huvud när IFK åkt på stryk, då jämnställs man i mina ögon med de små barn du pratar om i texten.

    SvaraRadera
  6. Anonym 00:41>

    Det är väl det som visar äkta kärlek, att stå kvar trots en förlust. Det tyder på styrka och att vi ser framåt. Det fanns trots allt en hel del positivt att ta med sig från matchen.

    Jag tror knappast spelarna rannsakar sig mindre efter insatsen idag bara för att vi står och hyllar dem om det nu var så du menade.

    SvaraRadera
  7. "TUMMEN UPP
    Anders Svensson. Och Blåvitts fans – som vann läktarkampen." Ifrån GT.. Supportrar som alltid stödjer är bättre än supportrar som aldrig stödjer...

    SvaraRadera
  8. Tolkade det så när du nämnde just kläderna.

    SvaraRadera
  9. Det vara bara förr som det var okay att knuffas i klacken. Så ni som gjorde det i kväll sluta bums, det är så 80-tal.

    Vi är tokiga - cha-la-lala.. (eller inte)

    SvaraRadera
  10. Anonym 00:41>

    Det är såna som du som har lett till att klacken länge har varigt en av de sämre i Sverige. I går var vi en av de bästa. Skulle inte förvåna mig om du är sittplatsupporter, eller kanske bara Elfsborgare som vill få oss att känna oss osäkra på vår kärlek till blåvitt. Gå och häng dig.

    SvaraRadera
  11. "Istället för att stå där i jättecoola casualkläder och solglasögon så föreslår jag att ni testar att dra på er en Blåvitt-tröja eller kanske något från den Alternativa Shoppen, och sen testar att koncentrera er på matchen, trots underläge."
    Jävligt klantigt och onödigt uttalande, men annars håller jag med om att stämningen var positiv och hela draget kring Blåvitt blir bättre och bättre, säkert mycket beroende av LM4. Kärlek!
    Våra hjärtan klappar för Blåvitt...
    /Petter

    SvaraRadera
  12. Här har de rödas lag förlorat med 1-6 ändå står flera tusen kvar på arenan och sjunger och speakern får be de lämna arenan pga. att den stänger:

    http://www.youtube.com/watch?v=vgk6soPxS9w

    Såhär beter man sig som supporter, det blir roligare då.

    SvaraRadera
  13. Det ryktas om att matchen ska ges ut på DVD? Kan någon bekräfta? Är nämligen lite intresserad av att köpa den i Änglashoppen i så fall.

    /Ni vet nog vem

    SvaraRadera
  14. 04:01, anonym
    Du får nog titta dig om efter DVDn där din mamma gör bort sig på helgens senaste logdans hos din lokala lanthandel.

    SvaraRadera
  15. Alla ni som rackar ner på anonym 00:41;

    Va fan e de me er? Håller helt o hållet med 00:41. Kommer fan aldrig sjunga för blåvitt om dom torskat. Kommer alltid skälla på blåvitt om dom e dåliga. Kommer aldrig läsa recensioner om matchen när dom förlorat. Men jag e också den förste att erkänna att jag grät när dom vände till 2-3 upp i Södertälje mot Assyriska. Jag gläds med dem när de vinner, jag hatar dom när dom inte ger 100%. Och att sjunga för blåvitt efter förlust, att säga att man älskar dom ändå, "vi e bäst, jada jada" e sånt satans hyckleri. Missförstå mig rätt här va. Jag tycker LM4 är ett klockrent initiativ. Allt som främjar den blåvita supporterkulturen ser jag givetvis som positivt. Men akta er för att klanka ner på supporters bara för att de inte "står kvar efter förlust". Förlorar blåvitt så står jag inte kvar. Jag går hem med sänkt huvud. Jag kollar inte texttv, jag läser inte mail dagen efter, jag läser inte sporten och jag ställer mig fan inte o sjunger "jag älskar blåvitt" direkt efter. Förlorar blåvitt så blir jag ledsen. Ska jag trösta blåvitt med min sång då? Nej, om blåvitt torkar, lämna mig då ifred o låt mig bara gå hem.

    SvaraRadera
  16. Supporterkänsla att ta efter, i medgång och motgång:
    http://www.youtube.com/watch?v=B-kl93Husv0

    SvaraRadera
  17. Beror ju på hur matchen sett ut etc, men igår måste man ju fan inse att "manifestationen" efter matchen bara kan ha varit positiv. Nya, unga Blåvitt behöver stöd. Idag börjar rättegången, om en knapp vecka är det derby och vi ska fan inte få några hack i självförtroendekurvan, hockeypubliken i B-rås skall aldrig låta mer än vi och det var väl ingen spelare som inte kämpade igår eller hur. Plus då LM4-grejen och att ståplatspubliken är på väg att lyfta sig själva nu. Därför: har all förståelse för folk som i besvikelse lämnar arenan, men det kan aldrig, aldrig vara fel att stå kvar.

    SvaraRadera
  18. Är det någon mer än mig som vill hha tillbaka detta bortaställ?

    http://www.youtube.com/watch?v=7-yxH_o5ldo

    SvaraRadera
  19. Ang att Anders Svensson blev utbuad, det är ju så att står man mitt i den klacken som i detta fallet buar, så är man övertygad om att det hörs lika bra över hela arenan, men icke!
    Dock skall jag verkligen hålla med om att det var imponerande IFK klack igår, gillar att vi höll igång trots att dem gjorde 1-3!

    SvaraRadera
  20. att anders svensson blev "utbuad" på hemmaplan är ju lögn och förbannad dikt. pinsamt.

    SvaraRadera
  21. Kan bara hålla med dig! Riktigt pinsamt att hemmapubliken blev så överröstade.

    SvaraRadera
  22. Visst är er klack större inget snack men att hemmalaget blivit utbuat. Ge er för fan. För övrigt så suger ni på hemmaplan. Elfsborgsmatchen berör er inte? Enda gången som ni har en klack som är något att så visst sticker det lite extra idag efter blivit våldtagna av bönderna ifrån Borås!

    SvaraRadera
  23. Gårdagens intryck är väldigt blandat. De första 5 minuterna in i matchen var i stort sett hela kortsidan med i sångerna. Därefter satte folk (Ultras??) igång med att köra sin "nya ramsa". Tyvärr så dog det mesta där. Det är OK att köra en ramsa några ggr per match, men man behöver väl inte köra samma ramsa HELA matchen?? Det var otroligt många som stod runtomkring som högljutt beklagade sig över att detta. Kan förstå dem. Många sjunger med i de ramsor som körs, men när det är samma ramsa hela matchen, så tröttnar folk. Variation gott folk, variation!!!
    Det börjar se ut som de senaste åren då vi kunde köra "Alla heter George...", eller "Guldet det skall hem..." osv i stort sett hela matcher.
    Dagens ord är därför: Variation!

    Om folk kan tänka sig variera sina ramsor mer, och ta in lite fler av de gamla ramsorna (alla är inte under 20 i klacken), så kan jag lova att det på matcher som igår hade kunnat bli ännnu bättre stämning.
    /Old Boy

    SvaraRadera
  24. Usch!

    Jobbigt idag men en tröst att det var bra jobbat på läktaren igår. Tycker det var bra att vi stod kvar och sjöng även om det är begripligt att alla inte klara det. Borrade själv ner huvet o börja till att gå när sången steg efter signalen. Det gjorde att jag kunde ryckas med till egen förvåning.

    Så här dan efter tror jag det ändå är bra att sången ljöd. Tittar man lite psykologiskt på det hela är det mer motiverande med stöd i motgång än uteblivet.

    Nu brakar helvetet lös gm starten av rättegången och nu kan man ta med sången åtminstone.

    SvaraRadera
  25. Anonym sa...
    Kan bara hålla med dig! Riktigt pinsamt att hemmapubliken blev så överröstade.

    23/5/07 08:41
    ---

    det här med svenska språket är inte så lätt för dig va?

    SvaraRadera
  26. tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,tacogol,

    SvaraRadera
  27. Matchen finns nu upplagd på PirateBay som en DVD-R torrent på drygt 4gb.

    Tanka >>

    SvaraRadera
  28. Anonym 10:13>

    Det här med ironi är inte så lätt för dig va?

    SvaraRadera
  29. Så jävla onödigt att klaga. Det är sådana som du som splittrar klacken. Vad spelar det för roll om ett par ungdomar vill stå och knuffas lite med varandra i klacken? Dem kanske tycker du är skit tråkig som bara står där? Att de knuffas lite med varandra betyder inte att de inte stöttar sitt lag, eller?

    Samma sak med pyrotekniken, visst, vi får kanske böter men det är ändå så onödigt att fälla en kommentar som att det är helt vansinnigt att bränna. Jag är säker på att flera personer vill fortsätta att använda pyroteknik på läktaren och vi ska väl inte behöva splittras för det?

    SvaraRadera
  30. Anders Svensson håller på blåvitt... Det var därför han bara gjorde 3 igår..... Snacka om att ge klacken svar på tal. Men er klack var bra.

    SvaraRadera
  31. Haha, det enda ni kan glädjas över är ju att eran klack hördes (ibland). Vi från Elfsborgsläktaren hörde inte ett enda burop då speakern ropade upp Anders Svensson. Hör med de Änglar som var på Elfsborgsläktaren. Stackare, ni har det inte lätt i era blåvitrandiga dräkter. Ses i höst grabbar!

    SvaraRadera
  32. Anonym 23/5/07 12:03

    Tacos gör ju alltid sina bästa matcher mot oss... Det gör han ju för att han är taggad och vill visa att det är i det Blåvita laget han vill spela. Annars skulle han väl alltid vara så bra?

    SvaraRadera
  33. men det är inte alla motståndare som ställer upp och försöker spela fotboll. Alla årets tidigare gäster har spelat med minst 8 man i eget straffområde

    SvaraRadera
  34. Som utomdstående måste jag säga att blåvitt suger på senare tid läktarmässigt. Såg Matchen igår och jag hörde Elfsborg MER och högre, måste vara första gången det har hänt.
    För 5 årsedan hade Blåvitt en stor mäktig klack i klass med stockholms lagen. Nu är lag som ÖIS, HEIF, och Elfsborgs supportrar inte alls långt efter.

    Skit är ni!

    SvaraRadera
  35. som Säsongskortinnehavare sittande precis på mitten av långsidan, måste jag erkänna att blåvita fans hördes framförallt högre. Vilka som hördes oftast kommer jag inte ihåg, ganska jämt skägg tror jag

    SvaraRadera
  36. Feldgrau,
    Du borde nog tänka om att du tror att LM4 handlar om att folk rättar sig efter "den stora massan", det handlar om att alla blåvita respekterar varandra, kompromissar och hittar en mellanväg som fungerar. Du verkar öht inte andas särskilt mycket LM4 i ditt inlägg utan låter mest som samma gamla surgubbe som vanligt.

    SvaraRadera
  37. Intressant att det finns så många som försvarar ett helt oacceptabelt beteende. Jag stör mig inte på folk i casualkläder så länge man är där för att stötta Blåvitt, men det beteende jag stör mig på är folk som under en hel halvlek inte gör annat än att "busa" med sina polare. Stötta laget istället.

    SvaraRadera
  38. Bra skrivet faldegrau. Men jag menar, klä er hur ni vill (även om det är uppskattat om man kommer till matchen i blåvitt) bara ni sjunger och intresserar er av matchen. Icke att glömma så var Blåvitt stundtals riktigt bra i första och det var oturen som hindrade oss ifrån att gå till paus i ledningen. Och jag måste också tillägga att det är riktigt positvit att vi sjunger även i motvind. Visst är det roligare att sjunga när man leder. Men man kan ju inte heller bara ge fan i att sjunga bara för att man ligger under. Det är då de blåvita spelarna på plan behöver vårt stöd som mest.

    Även intressant att jag tycker att de blåvita alltid låter mycket bättre borta i borås än på hemmaplan mot vilket lag som helst.

    SvaraRadera
  39. Vad är det som är svårt o förstå... Arenan och aukustiken!!!

    SvaraRadera
  40. En sak kan vi fastslå direkt nu när jag läst kommentarerna: de som hördes mest igår var självklart den blåvita klacken. Akustiken spelar förstås roll. Det vet alla som står på bortaläktaren på Malmö Stadion. Alla klackar blir utsjungna av MFF Support och det beror inte endast på att de har stor klack. Det är fullt möjligt att sjunga ut Kärnan på Olympia, trots att HIF har en ljudlig klack. Det borde rimligen ha att göra med hur arenan är utformad. Elfsborgs klack fanns ju knappt förr, så de ska ha all heder av att deras läktarkultur blivit fantastiskt mycket bättre. Dessutom börjar det röra på sig väldigt bra på bortaplan. Och de vinner läktarkamper mot många lag.

    Jag ser vad jag ser och hör vad jag hör. Jag brukar jobba på fotbollen och står då mellan bänkarna under match. Igår satt jag på läktaren, sektion E på Borås Arena. Förvisso närmare den blåvita klacken än den gula, men saken är klar vilka som hördes mest.

    Det är helt riktigt som Feldgrau säger att det är en klen tröst. Jag håller också med honom om tonåringarna.

    Ville bara korrigera lite.

    SvaraRadera
  41. Jag plankade in på elfsborgsklackens läktare ( glömt köpa biljett och där var det lättast att planka) och jag kan säga att jag hörde blåvitt klacken mer.

    SvaraRadera
  42. Ingen som uppmärksammade att Ellos skrev "Vi skiter i VEM ni är" istället för "Vi skiter i VILKA ni är" på sin banderoll i halvlekspausen...

    Bara späder på teorierna om att man är oututbildade i borås

    SvaraRadera
  43. "Haha, det enda ni kan glädjas över är ju att eran klack hördes (ibland). Vi från Elfsborgsläktaren hörde inte ett enda burop då speakern ropade upp Anders Svensson. Hör med de Änglar som var på Elfsborgsläktaren. Stackare, ni har det inte lätt i era blåvitrandiga dräkter. Ses i höst grabbar!"


    Först och främst är det ju riktigt jävla pinsamt att det står blåvittsupportrar i Ellos klacken, jag menar, inte för att uppmana till vål eller så men hade Ellos supportrarna haft LITE ryggrad hade ni kastat ut dem.

    För övrigt är det kasnke lite svårt att höra burop som kommer 120 meter bortifrån när man själv står i en grupp som försöker heja fram...

    SvaraRadera
  44. Håller med feldgrau om att det har skett en uppryckning klackmässigt.

    Jag hoppas att vi alla kan samlas runt IFK Göteborg och inte tänka på sin egen fraktion.

    Några småsaker jag stör mig på:

    *De flesta banderoller handlar inte om Blåvitt och spelarna utan om sin egen fraktion. T ex FML, BB on tour, Ultras GBG osv. Förr i tiden stod det Too sexy for Sweden, En Kåmark halva laget osv. Vi hejar väl på Blåvitt och inte på vår fraktion.

    *Trumman är bra och behövs men den borde kunna användas bättre. Ha alltid trumman i mitten av klacken. Ska man hålla takten ska man göra det centralt. Var lyhörd för vilka sånger som sjungs. Igår höll trumman igång "greksången" i slutet trots att ingen längre än fem meter från trumman sjöng med.

    SvaraRadera
  45. Lite mer specifikt svar:

    Anonym 11:20 skrev...
    Så jävla onödigt att klaga. Det är sådana som du som splittrar klacken. Vad spelar det för roll om ett par ungdomar vill stå och knuffas lite med varandra i klacken? Dem kanske tycker du är skit tråkig som bara står där? Att de knuffas lite med varandra betyder inte att de inte stöttar sitt lag, eller?

    Vad det spelar för roll? Jag förutsätter att om man går på en fotbollsmatch så gör man en eller båda av följande grejer, a) man följer matchen, b) man sjunger för full hals. Jag förstår folk som står tysta och ser matchen, och jag förstår folk som skapar stämning utan att se allt som händer på plan. Vad jag inte förstår är folk som varken gör a) eller b). Du kanske kan förklara för mig vad de gör där? När de dessutom håller på att knuffa omkull varandra så att de som står intill och följer och/eller stöttar Blåvitt (jag, t ex) blir störda av detta, ja då anser jag att jag har all rätt att klaga på dem.

    Samma sak med pyrotekniken, visst, vi får kanske böter men det är ändå så onödigt att fälla en kommentar som att det är helt vansinnigt att bränna. Jag är säker på att flera personer vill fortsätta att använda pyroteknik på läktaren och vi ska väl inte behöva splittras för det?

    Jo, det är just sådana saker som splittrar klacken. När ett fåtal personer gör något som inte uppskattas av den stora massan eller IFK heller. Läs läktaruppropet LM4 igen, gärna stycket om bengaler. Bara för att jag liksom de flesta andra vill att vi ska enas som klack betyder inte det att vi helt plötsligt ska acceptera alla former av "stöd" (som att kasta mynt eller att försöka storma planen).

    SvaraRadera
  46. Anonym sa...
    Ingen som uppmärksammade att Ellos skrev "Vi skiter i VEM ni är" istället för "Vi skiter i VILKA ni är" på sin banderoll i halvlekspausen...

    Bara späder på teorierna om att man är oututbildade i borås
    ---

    men i göteteboborg är man högututbildade?

    SvaraRadera
  47. Senaste anomnym:
    Med tanke på hur du stavar högutbildade så är man nog det.. Ett "ut" i högutbildade..

    SvaraRadera
  48. Bra krönika! Tycker att det helt beror på matchens karaktär om man skall stanna och hylla. Ignatius har rätt i att unga blåvitt behöver vårt stöd. jag var missnöjd med resultatet men jag var rätt nöjd med hur vi spelade fotboll. Är rätt säker på att nya spelsystemet kommer ge tre poäng mot grönsvart.
    LM4=mkt bra initiativ, bort med alla jävla gruppmotsättningar. Vi vill ju samma sak allihop!

    SvaraRadera
  49. Anonym 15:44: Är det inte så att du minns lite vad du vill minnas? Nog fanns det en hel del banderoller med namn på kompisgäng (Backa Boyz, Blue Angelz, Bergslagen osv osv), svenska flaggor med stadsdelar på osv osv förr? Betyder det att man hejar mer på sin stadsdel än på Blåvitt? Tycker du det är fel med banderollen som det står Supporterklubben Änglarna på med? Vad du glömmer är dessutom att de som gjort de flaggor du nämner även gjort flaggor föreställande Torbjörn, hyllningar till Mild osv osv. Problemet är snarare att det är för få som är intresserade att lägga ner tid på att färga läktarna, där har du nog snarare den stora skillnaden från "förr"...

    Ang artikeln så är det ganska onödigt att kommentera folks klädsel, när det inte har med saken att göra överhuvudtaget. Speciellt om man nu vill visa att man anammat LM4...

    Alla till dif! Oavsett vad det står på ens banderoll eller hur snygga kläder man har.

    SvaraRadera
  50. Anonym 17:14// Hur skulle det låta att sjunga "Vi skiter i vilka ni är, för vi är svenska mästare" med den melodi vi använder oss av? Typ som att översätta engelska låttexter till svenska, går helt enekelt inte att översätta ord för ord.
    Men förstår att du nog också hade velat sjunga med i den där låten ;-)

    SvaraRadera
  51. tug wilson/ Kommentarer om kläderna handlar ju om att det gänget 14-16 åringar som spelade allan igår hade på sig falska Burberrykepsar mer än någon kommentar om klädsel generellt.

    Speciellt med tanke på hur Frankie och gänget igår kom i Stone Island och andra casual-kläder till matchen.

    Eller Feldgrau kanske går till attack mot hans egen kompisgrupp?

    SvaraRadera
  52. ett steg i rätt rikting, vi sjunger sånger för en gång skull! och som vi gör det, vi älskar och vi sjunger. Detta måste vi bli bättre på inom svensk fotboll och jag är nog inte ensam när jag hävdar till ultras att söka och leta efter sånger, mäktiga ultras sånger, såsom horto magiko:http://ultrasvideo.blogspot.com/search/label/Ultras%20Panathinaikos%20%28Pao%29
    hitta på en text och du får vad du vill! ge den ett seriöst försök

    SvaraRadera
  53. Folk som vill lämna arenan och skrika hot mot blåvittspelare efter förlust mot en förening som jag INTE bryr mig om (har mer "fotbollsrespekt" för HBK än EIF) och spelet varigt okej kan göra så om de vill. Men när jag stannar och sjunger för laget jag älskar så skiter jag i att ni få hjärndöda fans som gillar sånt sen går hem och in på internet och beklagar er över. Ni förtsör matcherna.

    Och varför ska man inte köra en ramsa? AIK har ju i princip 2 ramsor, "Heeey AIK" och "Djurgårdsjävlar" som de kör hela matcherna. Vilka har vi? "Våra hjärtan är för snabb och låter inget", "Änglarna Shalala" är bra men dör ut nästan direkt, "Forza Blåvitt" likaså. Gårdagens ramsa dog inte ut, utan fortsatte efter matchslut, om ni vill dra igång en annan ramsa gör det, ingen hindrar er men klaga fan inte sen överallt på nätet som småbarn.

    Sen orsaken till att man stannar kvar efter matchen är att man har HEDER i kroppen. Man visar att detta inte skadar oss, vi håller huvudet högt och går inte hem och gråter. Ni andra kan stanna hemma.

    SvaraRadera
  54. "Speciellt med tanke på hur Frankie och gänget igår kom i Stone Island och andra casual-kläder till matchen."

    Vart har du drömt ihop detta då? Jag hade en Eckö-tröja på mig. Varför snacka om vad som skett på plats när man uppenbarligen inte var på plats?

    Sedan kan jag hålla med om att supportern verkligen inte sitter i kläderna. Den kommentaren var upplagd för att misstolkas.

    SvaraRadera
  55. hugas sa...
    Senaste anomnym:
    Med tanke på hur du stavar högutbildade så är man nog det.. Ett "ut" i högutbildade..

    23/5/07 17:22
    ---
    åh herre du milde, så korkad du måste vara.

    SvaraRadera
  56. Konstigt med snacket om att man ska ha blåvita kläder på sig för att spelarna ska känna stödet ordentligt och kämpa. Jag har aldrig varken matchtröja eller halsduk på mig på match. Inte heller fleecehatt med älghorn.

    Jag har snygga kläder som jag gillar och som betyder att jag gillar engelsk subkultur framför amerikansk. Lambretta framför HD. Madness framför No Doubt. Fotboll framför hockey och Henri Lloyd framför Tommy Hilfiger.

    Jag har varit över många gånger i Britania och kollat fotboll. Framför allt på Stamford Bridge men också på Anfield och Millwall Den. Inte en matchtröja så långt ögat når. Men jävlar i berget vilken känsla spelarna måste känna när de går ut plan. Stolthet på gränsen till rädsla. mäktigt!

    Casual clothing betyder så mycket mer.

    SvaraRadera
  57. Trodde det var slipstvång på Stamford...

    SvaraRadera
  58. så om man inte beter dig såsom du vill på läktarn är man inte välkommen? låter som änglarnas snack om äkta supporters och inte, ett jävla hyckleri och skitsnack är vad det är!
    hörde första halvan på radiosporten och såg andra halvan på olearys blåvitt ägde på läktarn om man säger så, lätt räknat hur många gånger man hörde elfsborgspubliken.

    SvaraRadera
  59. Gunner:
    Highbury är nog undantaget vad gäller mäktig engelsk läktarkultur. Trötta medelklass2barnspappor och fjårrtissar a la Brommapojkarna överallt.
    Jag har varit där och sett rödfittorna få dunk av Everton. Både på läktare och på plan. Fredrik Ljungberg grät som ett barn när han fick skavsår i ljumskarna.

    SvaraRadera
  60. "Stolthet på gränsen till rädsla. mäktigt!

    Casual clothing betyder så mycket mer."

    Elijah Wood är bäst i Lord Of The Rings, bara så du vet.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.