2007/05/25

En presskonferens som skapade storm i vårt vattenglas

PRESSKONFERENSEN Som Baraben.com förutspådde har Blåvitt en internetsänd presskonferens klockan 12:00 idag. IFK Göteborg hade en svartvit annons i GP som gjorde reklam för densamma. Formuleringen "Se vem som skrivit på för IFK" gjorde att supportrar över hela internet började spekulera kring ett nyförvärv av gigantisk kaliber.

Barabens tekniska rotel har undersökt IFK:s server och kommit fram till att det rör sig om ett reklamjippo av någon typ. Flashfilen på IFK Göteborgs hemsida heter "Stefan tipsar", vilket leder oss till att dra slutsatsen att det är ett kringevent som lanseras, inte en ny spelare. Så alla ni som fått upp sjövilda spekulationsvågor i kajutorna, sitt ner i båten ett litet tag till. Den här gången är det inte så. (Update 11:15- Filnamnet har bytts ut. Det är med all sannolikhet samma kod som återanvänds av Blåvitts reklambyrå ANR för presskonferensen.)

Så lugna er nu kära läsare. Sluta ringa och maila in spekulationer och frågor. Det är ingen spelare som presenteras. Få inte upp galna förhoppningar på förhand, tack.

Det är en kringgrej från reklambyrån, inte en ny spelare. Således är det ingen idé att rasa och vilja få "alla att avgå" efter klockan 12 för att man efter vilda supporterspekulationer vill ha Hysén och Anderas Johansson på ett bräde. Minst.

När annonserade IFK senast en presskonferens för ett nyförvärv i tidningen?

Update 11:10, Från Dagens Media:
"Kampanjen har tagits fram i samarbete med reklambyrån ANR BBDO.
- Det är ett sätt att dra till sig uppmärksamhet. Byrån lade fram förslaget och vi tyckte att det kändes nytt och bra och käckt, säger Hans Lundberg, IFK Göteborgs marknadschef.

Enligt Hans Lundberg är ett av skälen till att reklamen går just nu att klubben vill flytta fokus från den pågående rättegången."

47 kommentarer:

  1. Det är så dåligt ...

    SvaraRadera
  2. Det är skitdåligt..

    SvaraRadera
  3. Det är faen inte dåligt!

    Det är ju grymt att ta fokus från rättegången och haussa derbyt.

    Sluta anonymgnälla nu.

    SvaraRadera
  4. Fast å andra sidan så ligger makrill-filmen hos samma leverantör och den hette just "Stefan tipsar". Kan mycket väl varit som så att man återanvänt koden.

    SvaraRadera
  5. Well, lik förbannat om man återanvänt koden eller ej så visar det att det är en förinspelad film och inte någon riktig presskonferens som kommer upp på sidan...

    SvaraRadera
  6. Det är så dåligt ...

    SvaraRadera
  7. Det är inte direkt komplicerat att använda en flashfilm som "fönster" för en livesändning.

    SvaraRadera
  8. http://dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=111685

    SvaraRadera
  9. stefan tipsar?

    "http://ifkgbg.tripnet.se/presskonferens/flash/movieConference.swf"

    var?

    SvaraRadera
  10. smartass no 2 said...
    stefan tipsar? "http://ifkgbg.tripnet.se/presskonferens/flash/movieConference.swf"
    var?
    25/5/07 11:17


    De har bytt namn på filen nu.

    Ni som på fullt allvar tror att det blir en presskonferens där ett nyförvärv prestenteras på officiella hemsidan bör nog fundera lite på hur ofta Baraben brukar ha rätt i sådana här saker. Det blir inte så, lita på Frankie. Det blir en annan kul grej men ingen spelare, inte den här gången.

    SvaraRadera
  11. Det kan aldrig vara ett nyförvärv. Det är inte onsdag idag och Storan är inte bokad.

    SvaraRadera
  12. @Laphro..

    Litar fullt på Baraben & Frankie!
    Den tekniska rotelns uttalande var direkt felaktigt, det var det enda jag ville förmedla.

    Det var alles.
    Över & ut.

    Forza!

    SvaraRadera
  13. men inte någonstans i länkarna framkommer info om att det inte skulle röra sig om ett spelarförvärv.

    SvaraRadera
  14. Jag hatar Blåvitt! Lek inte med mina känslor så här. Fy fan vilken dålig stil.

    SvaraRadera
  15. SKANDAL. Det är fan så att jag överväger att aldig mer gå på ullevi,

    SvaraRadera
  16. Äntligen mastercard i rätt färger! Skriver upp mig direkt :P

    SvaraRadera
  17. Hans Lundberg är så jävla dålig.

    SvaraRadera
  18. VI krashade IFKs sida med :) Så jippot verkar funkat, Kross Gais!

    SvaraRadera
  19. *asg*
    internt serverfel...

    SvaraRadera
  20. Ja, det är minst sagt skrattretande. Tyvärr. Men det var ju ganska tydligt att det var något lurt med detta från början. Oseriöst och, som anonym 11.55 skriver, man leker med känslorna på dem som faktiskt tog det här på allvar. Och dem som inte trodde på det, men ändå började hoppas. Jag hoppas verkligen att det här inte händer igen.

    SvaraRadera
  21. Blåvitt visar fingertoppskänsla igen. Det är helt otroligt korkat.
    Bekräftar bara alla tankar man haft om att klubben styrs av idioter.

    SvaraRadera
  22. Avgå alla! Helvete!

    SvaraRadera
  23. va
    vad hände
    jag vaknade precis till
    blev det något nyförvärv
    någon som har sprit?

    SvaraRadera
  24. Hehehe, inte bara jag som blev smått besviken ser jag. Men nu när besvikelsen lagt sig, så måste man inse att det verkligen var en bra grej. Att man väntade på att klockan skulle bli 12 istället för 14 som brukligt en fredag (då det vankas hemgång) visar väl att även en liten gnutta reklamfilm kan ställa till det för oss blåvita själar. Kudos till reklambyrån som ändå gjorde en fräckis.

    Sen hade jag ju inte lipat om Hysèn, Anton, Kalle eller A.johansson verkligen skrivit på. :)

    Sign me up för ett mastercard

    SvaraRadera
  25. Om man ska se det från den ljusa sidan; nu har föreningen verkligen satt press på sig själva att presentera ett starkt nyförvärv till sommaren.

    Om man ska vara lite mer kritisk, tycker jag att det är okänsligt att presentera detta "jippo" samtidigt som en av föreningens spelare sitter och svettas i tingsrätten. Om man från föreningens sida velat ta bort uppmärksamheten från rättegången, hade det förmodligen varit mer framgångsrikt att presentera ett riktigt nyförvärv än att spela upp en parodisk reklamfilm.

    SvaraRadera
  26. Jag kanske är ovanligt naiv eller dum på annat sätt, men när jag hade läst morgonens G-P-annons mer än tio gånger var jag faktiskt övertygad om att det var något riktigt kul på gång. Bra tajming, tänkte jag, att flytta fokus från rättegången. När jag nu har sett den "presskonferens" som jag funderat över sedan tidigt i morse ("antagligen Hysén eller kanske Andreas Johansson eller åtminstone Wendt - det måste ju vara nåt extra med ett sådant coolt upplägg") känner jag mig närmast gråtfärdig av besvikelse. Sedan fick jag huvudvärk och nu har jag precis skällt på min fyraåriga dotter för något som verkligan inte var hennes fel. Det var alltså precis som jag trodde; tanken från marknadsgenierna på Kamratgården var att flytta fokus från rättegången. Vad jag inte förutsåg var att detta skulle ske genom att förnedra oss tålmodiga, förhoppningsfulla och framgångstörstande supportrar. Kära Blåvitt; ni har räddat många, många dagar i mitt liv, men den här har ni sannerligen förstört...

    SvaraRadera
  27. Man skojar inte om nyförvärv.
    Det är som att säga till barnen i afrika att de skall få världens buffé och så är det en rolig gubbe i plast. Jag har redan en jädra massa kort, men saknar nya spelare i blåvitt. Dålig idé. Blir bara förbannad...

    SvaraRadera
  28. sicket jävla självmål att trissa upp förväntningarna på ett nyförvärv och sedan presentera ett jävla mastercard. Snacka om att pissa på sina fans.

    SvaraRadera
  29. väl skrivet jw,Du beskrev precis vad jag kände!

    SvaraRadera
  30. Med lite distans på det så tycker jag att det var rätt kul. Och cashen från Mastercarden kanske leder till ett nyförvärv i framtiden...:)

    SvaraRadera
  31. Jag tycker att det är riktigt jävla pissdåligt av IFK! Spotta och pissa på sina suportrar som hoppas på ett nyförvärv.

    SvaraRadera
  32. Det hade väl varit lite halvokej om det rört sig om en revolutionerande marknadsdeal men ett påfund som i alla fall många puckeyklubbar haft i tusen år känns lite som att få salt i redan stora sår efter den här äckliga marknadsfloppen.

    SvaraRadera
  33. så jävla dåligt!
    Skäms IFK!

    SvaraRadera
  34. Frågan är vad som var tanken?
    Att flytta fokus från rättegången?

    Genom att trissa upp förväntningar hos supportrarna, för att sedan spotta de i ansiktet med ett mastercard?

    Förstår inte ledningen att det här är som att hälla bensin på en öppen brasa?
    Hur länge togs fokus bort från rättegången?
    I fem minuter?
    Var det värt det?
    Blev det bättre?

    Kollar man på reaktionerna borde Svaren vara självklara...

    Vem vågar hoppas på ett nyförvärv nästa gång det slås på stora trumman?
    Inte jag iallafall.

    SvaraRadera
  35. Vilken jävla pajasförening, först en ordförande som är så byxis så att han nästan bajsar på sej av skräck när han är med och skattefifflar och så nu den här bedrövliga presentationen av "nyförvärvet"!
    Hela Sverige skrattar!

    SvaraRadera
  36. Är det negativa klubben här eller? Slappna av.

    SvaraRadera
  37. Fy satan! varför pissar Blåvitt på sina fans?

    SvaraRadera
  38. Ha ha ha!

    Allvarligt ni som är så in i helsike arga, ett tips ta inte allt här i livet på sådant blodigt allvar. Pretansiösa bortskämmda småungar är vad ni är. Personligen tycker jag det var humor på största nivå o se alla "dårars dag" på internet idag ;) Hur ball som helst. Tänk lite för fan!!

    SvaraRadera
  39. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  40. Tänk lite själv för i helvete... du har helt fel. Detta var inte humor, det var ett jävla hån mot fansen. För oss som älskar laget och följer varje steg blåvitt tar så var det en enorm nyhet att vi skulle få ett nyförvärv, speciellt med tanke på upphausningen. Detta var oerhört svagt av IFK och vi förtjänar en stor ursäkt, för det är MÅNGA som känner sig trampade på tårna nu. Blåvitt förstör sitt varumärke än mer, helt åt helvete i onödan. Jag släpper väl aldrig kärleken till laget, men den här jippo-skiten ledningen börjar föra in mer och mer har inget med blåvitt att göra.

    SvaraRadera
  41. Nyförvärv, pftt, alla som är någorlunda insatt vet att transferfönstret är stängt, nyförvär genom en amatör då eller?

    SvaraRadera
  42. Nyförvärv, bla bla bla...
    Allvarigt talat grabbar (och tjejer), kamma er nu! En bra grej helt enkelt. Vet allt de där med- "vi fans som brinner osv osv osv", men det var väl ingen om på fullaste allvar trodde detta va seriöst? Livet e en fest, en dans...

    SvaraRadera
  43. Så jävla dålig stil att göra en sådnan här grej när ni sitter i skiten som ni gör! Fy fan vad patetiska ni är blåvitt. Snälla, låt allt ha sin gång och provocera inte fansen...

    Ta bort fokus från rättegången är riktigt pinsamt, vad har ni och dölja?

    SvaraRadera
  44. Åh nej! IFK spottar och pissar på oss! Gud vad hemska dom är!

    Alvarligt gubbar. Själv känner jag mig inte det minsta pissad på. Är ni så jävla naiva att ni gick igång på annonsen så får ni skylla er själva. Ok om reklamjippot anses dåligt, men inte fan kan man väl ta det som klubben är taskiga mot fansen. Buhu!

    SvaraRadera
  45. Om 10000 Göteborgare skaffar Mastercard och tar ut 50000:- på krediten så har vi massa pengar till ett nyförvärv. 500 mille räcker till några värvningar...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.