2007/04/18

Ett blekt Blåvitt utan offensiv

AIK HEMMA Spelet började lovande, förvandlades till tveksamt och avslutades i vild panik. Nej, jag talar inte om 2006 års säsong, utan gårdagens drabbning mot AIK. Det står för närvarande en nolla i kolumnen över vunna matcher.

Vad händer vid 1-1? Varför klarar inte Bjärsmyr av att vinna en nickduell där han står rättvänd och har flera sekunder på sig att få överläge mot sin gulsvarta motståndare? Varför ligger Niclas Alexandersson så djupt i banan att vi ser ut att spela med en diamant? Effekten blir att Niclas inte kommer upp i banan och blir stående som en femte försvarare på det mittfält som vi var tvungna att vinna.
För den press vi mäktar med i början av matchen är till största delen som ett resultat av Marcus Berg, Jonathan Berg och Pontus Wernblooms aggressiva press, men ju längre matchen lider försvagas trions press och Niclas får allt mer försvara sig mot rättvända AIK:are på blåvit planhalva. Pressen sjunker djupare efter paus där AIK börjar komma runt Blåvitts mittfält och plötsligt har Blåvitt inget motmedel till AIK:s förändringar, vi står handfallna och ser på medan AIK tar över matchen mer och mer.

Vasquez är bra på sin kant och får hjälp av Hjalmar som stundtals gör en bra offensiv insats. Men direkt när vi får anfall emot oss på vår vänsterkant så syns det oerhört tydligt vart lagets svagaste länk är, Hjalmar har i vanlig ordning stora problem med positionsspelet i både första som andra halvlek. Han ligger för långt in i mitten, stundtals ligger han för högt i förhållande till sin backlinje och flera gånger tar han inte hemarbetet på sin kant efter offensiva utflykter. Vänsterkanten är dock inte ensam, för då Jonathan Berg ger oss en inläggsdimension nästan i klass med Alexanderssons, så saknar han Alex defensiva arbetskapacitet och lämnar allt för ofta Adam Johansson ensam åt sitt öde med en, två och vid ett tillfälle tre anfallande AIK:are.

Selakovic kommer återigen inte alls till sin rätt och känns svag mot motståndarförsvaret. Bengt Andersson gör en bra insats med ett par stabila räddningar men måste delvis ta på sig 1-2 målet då han i sista sekund placerar Adam på linjen för att täcka ena stolpen med resultatet att han nicktouchar in det avgörande målet. Med tanke på allt snack om försvarsspel på försäsongen är det otäckt att se hur två rejäla försvarsmissar leder till två mål och förlust.

Framåt var Blåvitt bleka, otäckt bleka. Vi hade öppet mål, vi hade nickchanser på nära håll, vi hade genombrottsförsök och turliga bollar som dök upp på anfallares fötter. Men avsluten var svaga, missriktade och rent ut sagt allmänt dåliga. Att skjuta på sin egen liggande spelare när man mer eller mindre har öppet mål talar ganska väl om vart problemet ligger, vi har inget anfallsspel och kan inte träna oss till det heller, för det är samma killar som sumpar chanserna i år som det var förra året. Tredje tränarstaben, samma målsumpare.

Var är Mourad när man som mest behöver honom?

****************************************************
Hur lämpligt är det att placera ut hoppborgar, ansiktsmålning och liknande familjeaktiviteter strax utanför AIK:arnas läktare? Kom det som en överraskning för de ansvariga i Blåvitt att det skulle sluta med kaos och svarta tidningsrubriker? Klantigt modell tyngre.

****************************************************
Hur lämpligt är det att regeringen utnämnt ärkeidioten Bosse Gentzel som sakkunnig i idrottsfrågor under kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth? Det är ett hån när Gentzel av alla sitter i medierna och fördömer våld mellan fans när han själv är en av de största uppviglarna av supportervåld genom tiderna. Gör om gör rätt, idrottspolitiken i Sverige får inte fortsätta vara en patetisk fars.

****************************************************
I vanlig ordning misslyckades arrangören att få till bra lösningar med biljettinsläpp. Inga skyltar vid insläppen gjorde att årskortsinnehavare köade i biljettkön istället för att gå in vid årskortsinsläppet och att hundratals personer som ville betala i spärren köade på en full sektion där endast förköp gällde. Dessutom släppte man in folk gratis på sina ställen.

****************************************************
Vad är poängen med att installera metalldetektorer när man istället för att använda dem låter folk vandra rakt igenom dem? Dessutom vandra rakt igenom dem med alla metallföremål i handen varpå detektorn ger utslag på alla som går igenom dem följt av att en matchvärd känner lite på åskådarnas byxfickor. Farsartat var namnet, amatörernas afton känslan.

****************************************************

56 kommentarer:

  1. Tycker att vår käre speaker gjorde vad han kunde igår för att förnedra oss ytterligare.
    "- Vi vill allra ödmjukast be AIK-supportrarna att ta det lugnt när ni går ut"

    SvaraRadera
  2. Blåvitts matcharrangemang är så jävla tafatta och klåparmässiga att man blir vansinnig. Inte konstigt att folk gjorde rusningar mot insläppet.

    Total fars på läktarna, total fars på plan.

    SvaraRadera
  3. Spelet var det värsta jag sett på länge och nu kan man sluta hoppas på en topplacering. Utan en bra anfallare och en bra innermittfältare kommer man inte på övre halvan. Vad är det klubbledningen inte förstår? det måste ju värvas för att blåvitt ska va med i toppen. vi har int ehaft en kreativ mittfältare sedan martin ericsson... bedrövligt

    SvaraRadera
  4. Pinsamt var ordet! Fyfan vad oprofessionella IFK Göteborg är! Fram med Gunnar Larsson. Eller vem som helst som har någon som helst intelligens... SUCK!

    SvaraRadera
  5. Ja, gnäll på Hjalmar som inte hade många fel. Jag minns en miss på hela matchen. Men Wernblooms alla felpass nämns inte.

    SvaraRadera
  6. man är ju iof rätt mkt uppviglare själv om man springer på R&C och muppar och vill hänga med de tuffa...

    SvaraRadera
  7. Ja, gnäll på Hjalmar som inte hade många fel. Jag minns en miss på hela matchen.

    Blind som en höna eller sarkastisk? Hjalmar är ju rena jävla farsen stundtals, kolla reprisen och försök hålla dig från skratt. Hjalmar Jonsson är fotbollskomedi, bortsett från rushen i andra gör han ju inget framåt heller, fattar inte hur man kan tycka att hjalmar var godkänd offensivt, varje gång han gick framåt lämnade han hela sin kant ren varpå vi fick säkert 5-6 lägen mot oss i andra. USELT.

    Wernbloom, Selakovic, Berg, Hjalmar, Bjärsmyr, Adam var alla under ALL kritik.

    SvaraRadera
  8. "Anonym said...

    man är ju iof rätt mkt uppviglare själv om man springer på R&C och muppar och vill hänga med de tuffa...

    18/4/07 08:41"

    Vad vill du ha sagt? Att alla som sitter på Rose & Crown i samband med matcherna är kriminella våldsuppviglare? Du vill väl sitta hand i hand på Harrys och sjunga "helan går" och snacka skit med andra som har fyra halsdukar runt midjan? Alla kan inte vara bönder från Ale. Vi är många som inte är Kategori C men sitter på Rose & Crown, antar att alla som sitter på Harrys är med i Suparklubbens styrelse...

    SvaraRadera
  9. Är vi med och slåss i toppen i år är det en enorm bonus. Jag tror att vi blir ett mittenlag, kanske en åttondeplats.

    Vid flera tillfällen när AIK har slagit in bollen mot vårt straffområde har vi vunnit nickduellerna och en mittfältare har fått tag på bollen. Istället för att sätta fart med bollen slår vi en långboll/chansboll fram mot våra forwards och chansen till kontring är borta.

    Ytterligare en sak jag tänkte på var att vi inte gör löpningar framåt tillräckligt snabbt med våra mittfältare när forwards har bollen i mitten av AIKs planhalva i en mot en situationer.

    Och sen märks det så tydligt i många situationer att vi inte har några riktigt snabba spelare på mittfältet eller anfallet. Det var ett flertal lägen där vi inte har en chans i löpduellen mot AIKs sega försvarare.

    1-2 är ingen katastrof även om det är mot AIK. Rehn & Co har en del att jobba med och det krävs flera riktigt bra nyförvärv som går rätt in i startelvan. Vi har för många komplementspelare utan spets.

    Vi har bara spelat två matcher, men det ser sådär ut.

    SvaraRadera
  10. "springer på R&C och muppar"

    Vad gör man när man "muppar"? Har du tittat för mycket på mupparna eller? Jävla pajashatt, du är ju uppenbarligen där själv om du kan peka ut folk som är det. VÅLDSUPPVIGLARE!

    SvaraRadera
  11. Era jävla fittor. Är gnäll på Hjalmar det enda ni kan skriva om på eran pajassite?

    SvaraRadera
  12. Det var den första matchen jag såg med IFK iår, och jag har inte sett Eldin Karisek (sedan han debuterade i HIF). Är han "den" innermittfältare som vi behöver??? Som Wernersson sade i Sportnytt igår, köp ANDREAS JOHANSSON!!! Visa handlingkraft IFK GÖTEBORG! Vässa för fan...

    SvaraRadera
  13. Vi saknar speed i laget. Det finns ingen snabb spelare i blåvitt längre. M Bergs kontringsläge i andra halvlek igår var direkt smärtsamt att se.
    Mobilisera riskkapitalbolaget och köp loss Sjöhage, han är precis den spelare vi saknar!
    Ett fattigmansalternativ skulle kunna vara Daniel Larsson.

    SvaraRadera
  14. vred sig av ångest när man såg skiten. Försvaret läcker som ett såll. Autobahn på kanterna. Hjalmar är för f-n en säkerhetsrisk så fort han får bollen.Wernblom och Alexandersson såg ut som koner. Anfallet? Vilket j-a anfall. Suck. Förlora vilken match som helst, men inte hemma mot tattarna.......

    SvaraRadera
  15. "man är ju iof rätt mkt uppviglare själv om man springer på R&C och muppar och vill hänga med de tuffa...
    18/4/07 08:41
    "

    Nu vet jag int hur man springer och muppar genom att ta en öl med sina vänner på krogen men som någon annan här ovanför sa får du allt räkna hela Baraben-sfären som "springande uppviglande muppare" då jag tror vi var cirka 15-20 skribenter på Rose & Crown igår.
    Och vilka är det "tuffa" som du vill hänga med?

    "Era jävla fittor. Är gnäll på Hjalmar det enda ni kan skriva om på eran pajassite?
    18/4/07 09:03
    "

    Bjärsmyr, Alexandersson, Bengan, Selakovic och Jonathan Berg är andra som får kritik i texten. Så vakna upp lite. Vanligtvis raderar vi sådana idiotinlägg som ditt, men idag låter vi det stå kvar som ett exempel på internets baksida. Ryggradslösa anonyma idioter som känner sig häftiga när de kallar andra för det kvinnliga könsorganet. Känner du dig som en stark internethanne nu clown?

    "Vi saknar speed i laget. Det finns ingen snabb spelare i blåvitt längre."

    Håller helt klart med dig, det behövs speed och det behövs när vi ska vända spelet. Selakovic och Berg kändes fastvuxna i de lägen som trots allt uppstod. Sedan att vi inte lyckas utnyttja ett 3 mot 1-läge summerar ganska fint våra problem. Bristande anfallskompetens heter det.

    det blir inte guld i år/ I och med att vårt mittfält med eller mindre inte existerar stundtals blir det svårt att spela den vägen helt enkelt, Alex står som en tredje mittback och Wernbloom som en Maradona där fram. Nej, mittfältet vek ner sig i andra, det är klart.

    SvaraRadera
  16. jag är så jävla trött på det här jävla gullandet med hjalmar hela tiden på alla forum. han är en "go gubbe" och bla bla. han är fotbollsspelare och verkligen inte bra som det. bort med han för fan.

    och frisparken mot oss, varför ställer bengan adam framför sig vid målet????? ska han stå där får han ju stå på mållinjen och inte framför så att han nickar en boll bengan kunde ha tatt över honom!!!

    SvaraRadera
  17. Vems begåvade ide var det med gula flaggor igår?
    Ska vi använda dem mot Elfsborg också?

    SvaraRadera
  18. Det är så uppenbart att det är en ensam stackare till halvbror till Hjalmar som upprörs av kritiken mot den göbben för man måste ju vara blind och okunnig inom ämnet foppoll för att inte se att han är ett träben.

    Och ja, dom gula flaggorna??? Vad fan var det för skit? Var det landskamp igår eller??? BLÅ OCH VITA är vi ultras, inte gula och svarta eller blåa och gula.

    SvaraRadera
  19. DET ÄR SISTA GÅNGEN JAG TAR MED MIG GRABBARNA PÅ FOTBOLL! ALDRIG ATT JAG VILL LÅTA MINA BARN UPPLEVA DRÄNGSLAGSMÅL PÅ ETT IDROTTSEVENEMANG. UT MED PACKET! BÅDE DE BLÅVITA OCH ANDRA LAGS IDIOTER.

    SvaraRadera
  20. asså, jag har aldrig sett en blekare hemmaklack. HELT grymt på valand och N däremot

    SvaraRadera
  21. Om Adam stått kvar vid stolpen tills situationen var över istället för att kliva ut. Samma stolpe som han förövirgt borde ha bevakat vid hörnan mot Trellborg.... Då kanske vi skulle haft lite fler poäng just nu. Men problemet ligger djupare än lite misstag på plan. Titta hur föreningen sköts... Släpper spelare utan att få betalt. Skriver korkade kontrakt. Sparkar tränare när vi är med i toppstriden. Missar att tävlingsregistrera spelare. Skriver avtal som är det största i föreningens historia,(vilket innebär att några 20-åringar agerar telefonförsäljare...)

    Pajasarrangemang igår osv, osv...

    SvaraRadera
  22. rockamackrofon/ Jag tyckte Valand var väldigt blekt jag, folk satt lite utspridda och läpjade på sina öl och en DJ spelade lite musik, big deal.

    senaste anonym/ "Men problemet ligger djupare än lite misstag på plan. Titta hur föreningen sköts..."

    Vår förening är tyvärr lallarnas riksförbund allt för ofta. Hans Lundberg som i GP mumlar om att de inte tänkte på att det var en högriskmatch mot AIK och därför tyckte det var smart att lägga "änglaland" vid AIK-sektionen så att massa barnfamiljer och ungar hamnade mitt i kaoset när folk drabbade samman. SMAAAAAAAART.

    Det är vår marknadschef det, ingen som ser tecken på att han borde bytas ut och det illa kvickt???

    SvaraRadera
  23. Tycker man verkligen att man utnyttjar Alex bäst när han får spela defensiv innermitt?
    Jag tycker att det är helt OBEGRIPLIGT, men jag har ju inte gått steg III så jag har väl fel.

    M Berg är också en gåta för mig. Killen är ju uppenbarligen rädd!
    Har inte sett något av hans beryktade målskytteförmåga heller.
    Det mest bestående intryck han har gjort på mig genom åren var när han sköt i ribban från en meter i royal leauge.

    SvaraRadera
  24. Man har ju inte mycket att sätta sitt hopp till, men om man bortser från det sportsliga, vilket väl bara är att ge upp redan för säsongen (TACK FÖR DET!). Så måste det till förändringar i vår förening, detta håller inte. Det är tamigfan clownfasoner på nästan alla uttalanden, alla "satsningar" och utspel från vår ledning.
    Det håller inte!

    SvaraRadera
  25. Utan att dra för starka slutsatser i inledningen av årets allsvenska.
    Det måste ändå vara helt rätt att agera genom riskkapitalbolaget. Som någon skrev Andreas Johansson som spelare skule kunna tillföra laget mycket. Sätt in stöten snarast!

    Vårt mittfält "diamantiserades" igår oprsaken till hur det uppstod? Kanske Norlings drag? Uppfattade det som att D.Johnson kan ha fått instruktioner att gå ännu längre tillbaka i 2: halvlek när vår taktik i 1:a att stöta högt (Wernblooom)lyckades.

    Följden att vi drogs isär och att Alex gick ner eller tvingades ner för att säkra bakåt.

    Det var inte roligt igår.....

    SvaraRadera
  26. Hjalmar är en pajas ibland, visst är han det. Men det jävligaste är nog ändå att många av våra offensiva spelare helt enkelt inte duger. Berg är för dålig, i synnerhet Marcus som är helt sjukt dålig för tillfället. Vasquez kvaliteer hjälper oss inte, ingen kedja är starkare än sin svagaste länk och Andres slöhet i ben och dueller gör att det liksom inte händer så mycket. Wallerstedt är en medelmåtta och Ranegie behöver utvecklas. Alex ska inte spela på mitten. Bengan är slut. Bjärsmyr har tappat det. Och arrangemanget på Ullevi är för jävligt, som Frankie skiver. Blev så trött på fåntratten till speakers mässande igår, speciellt hans frejdiga okänsliga rabblande efter den pissigaste avslutningen på år och dar.

    SvaraRadera
  27. ingo/ Det diamantiserades så hårt att vi hade en jätteyta helt tom när Wernbloom hamnade för högt och Alex för djupt. I andra gjorde ju AIK som de ville på vårt mittfält när de hade boll.

    SvaraRadera
  28. Ingo/ Andreas Johansson, kosta vad det kosta vill!

    Sedan ni som vill ha Sjöhage så vet jag tack vare bra källor (hans Mamma) att han vill bort från IFE. Han får ingen riktig chans i Elfsborg nu när Keene är där och han vill inte vara kvar. AGERA BLÅVITT! Gör nåt rätt för fan... Bara fel i allting.

    SvaraRadera
  29. Finns ju ingen sans och balans i laget. Första 25 minuterna är helt okej. Kanske rentav riktigt bra? Då pressar man AIK i deras uppspel. Man skär av passningsvägar och man jobbar som ett lag över hela planen. Sen sätter Berg en fantastisk frispark som ger oss det viktiga övertag som man vill ha. Men man kan inte utnyttja detta. AIK tar tag i taktpinnen sakta men säkert. I andra halvlek är anfallsspelet från vår sida obefintligt. Försvar och mittfält hamnar många gånger i knät på Bengan. Man orkar inte lyfta upp laget. Forwards får omöjliga bollar att jobba på och inget understöd från mittfältet. Man saknar spelare som kan lugna ner det och ta tag i spelet. Känns som ingen vill ha boll utan man väntar på att någon annan skall göra något. Man hjälps inte åt som ett lag. Det finns inga allternativ när man väl får tag i bollen. Man är pressade och tvingas allt som oftast att ge bort bollen alldeles för enkelt.

    Vad hade man väntat sig då? Mycket mer innan avspark förstås. Men är det så konstigt att vi får stryk av AIK? Med en 8:e plats från förra säsongen i bagaget. Och några nyförvärv utan några större meriter. Några nya ganska oprövade tränare. Laget känns på pappret varken bredare eller bättre? Det saknas ju spetskompitens. Det saknas en playmaker. Det saknas spelare som kan hålla i bollen och sprida lite lugn omkring sig. Det saknas snabbhet och tekniskt kunnande i passningsspelet. Det saknas rörelse, variation i anfallsspelet och mycket mer.

    Att klubbledningen har ambitionen att ta guld är för mig svårt att förstå. Det kan inte vara rätt mot fans eller spelare att ha det? Man måste ju laget bättre förutsättningar för detta. Vi är ju inte ensamma i allsvenskan om att vilja vinna. Och det finns flera lag som satsar mer på sitt spelarmatrial. Själv vill jag ha 13 rätt på stryktipset varje vecka. Men om det är rimligt är väl ytterst tveksamt?

    SvaraRadera
  30. Blåvitts nya akilleshäl: Högerstolpen. Alla mål Blåvitt släppt in i år har gått mot högerstolpen.

    Läge för Ölme att få göra comeback på högerbacken nu? Eller kanske ge Gustav chansen? Adam är varken bra defensivt eller offensivt just nu. Ge honom chansen att komma i form efter sina skador.

    SvaraRadera
  31. Ja då var man och såg premiären hemma igår. Vad fick man ut av detta? Inget och åter inget!!! Jag hörde gnagarnas supportrar sjunga och åter sjunga, vad gjorde vi. Vi stod där och undrade vem som skulle sjunga (det enda kreativa vi gjorde var att se till att få bort 3 aikare från våran sektion). Nej våran sång och stöttning till det egna laget var mer patetisk än spelet på plan.)När gnaget frågade oss varför vi inte sjung, ja då frågade vi oss också detta istället för att svara dem med sång. Folk kan gnälla på spelare hit och dit men sin egen insats på läktaren lämnas därhän. När det gäller spelet på plan så är det svårt att göra entrecote av en ostmacka. Vi behöver nya spelare och det tänkta spelsystemet måste få en tid att sätta sig. Spelarna måste få känna tillit till tränarnas spelideer. Visst jag var skitbesviken på spelet men insatsen på läktaren var under all kritik.

    SvaraRadera
  32. Du ger dig inte din jämra mourad-kramare ;-)

    Nä allvarligt. Morren suger, sluta snacka om honom och håll istället tummarna att någon vill betala något för honom.

    SvaraRadera
  33. Alex hamnade som def mitt för att ta Wilton F, och för att PeeWee inte funkar särskilt bra i defensivt positionsspel. PeeWee hamnade högt delvis för att pressa Dulee som gick allt längre ner. Det drog isär vårt mittfält, men vad fan ska man göra? Alla vet att det är jätteviktigt att pressa Dulee, och hindra Wilton från att äga ytan framfär backlinjen. Hade vi gjort på nåt annat sätt hade det antagligen blivit ännu sämre. Vi orkade inte, vilket är trist.
    Sen kanske lite tålamod med nya tränare o nytt spelsätt skulle vara på sin plats?
    Och allt snack om att en "kreativ mittfältare" skulle lösa allt är ju bara nys. Vi siktar på att ha ett rörligt lagspel där alla är inblandade, istället för att lägga allt ansvar på en "kreativ mittfältare". Fungerar spelet som det är tänkt, så har vi ett rörligt kreativt spel ändå.
    Och Sjöhage, ja tack. M Berg verkar inte utvecklas som man hoppats.

    SvaraRadera
  34. Anonym said...

    Du ger dig inte din jämra mourad-kramare ;-)

    Nä allvarligt. Morren suger, sluta snacka om honom och håll istället tummarna att någon vill betala något för honom.

    18/4/07 12:37


    I jämförelse med Berg/Sella/Wallerstedt så är ju Mourad rena superspelaren. Snacka om förhandlingsläge han får framåt hösten om detta fortsätter, våra forwards som spelar nu skulle ju inte träffa vatten om de så var på botten av Atlanten...

    SvaraRadera
  35. Är så trött på all hjalmar-bashing (syftar främst på personerna på forumen, inte denna artikln), visst så kan han vara ett klantarsle ibland, och han är inte direkt en man av framtiden, men tycker han återigen gjorde en hyfsad insats igår liksom i matchen mot trelloborg, han gjorde vad han skulle, inte jättebra men inte alls dåligt. Sedan så tycker jag andra spelare som marcus berg och pontus wernblom alltför ofta kommer undan kritiken efter usla insatser. Marcus berg som hade ett hyfsat stimm med fyra mål under hösten, men utöver det har jag aldrig sett något av det s.k jättelöftet. Pontus Wernblom måste vid det här laget slått något rekord i felpassningar.

    Sedan så undrar jag varför de har hållt ölme utanför truppen dessa 2 matcher, en spelartyp som honom har varit exakt det som behövts i båda matcherna, ´kanske inte från start men när man ser att allt börjar skita sig riktigt behöver man någon som stegar fram och aldrig bangar för att kötta. Även om han numera har ganska begränsade kompetens så är han aldrig osäker o visar hjärta.

    SvaraRadera
  36. Det är när man ser att folk börjar ropa efter ölme som man inser att någonting är riktigt sjukt i Blåvitt år 2007...

    SvaraRadera
  37. Kom försent till matchen, polisen ville inte att jag skulle gå där eller åka dit eller gå åt det hållet osv... total kaos i trafiken... kom in 20 över då ifk-klacken var slutsåld.-.. satt presic innan kurvan, dvs på samma sida som klackan fast 50-60 meter bort, hörde klacken EN GÅNG! och det var när aikaren blev liggande i straffområdet och domaren blåste av, annars hördes aikarna med ramsor som "var e änglarna?" ideligen, satt å bara väntade på gensvaret som aldrig kom....

    Visst vi kan skylla på att vi står mitt på långsidan å att ropen bara dör ut, och vi kan skylla på att inte alla sjunger, å vi kan skylla på att håkan mild inte spelar längre och att strömberg har flyttat. men allvarligt. alla vill inte gapa "hata, hata, hat, hata, hata, fittor, öööh, kom då. osv...." i 90 minuter.

    vad jag vet så är det ingen egentlig kontroll över klacken, är det ngn som kan ta tag i skiten å få alla at börja sjunga SÅNGER igen. det finns ett flertal. och dessutom roliga sånger som alla e med på.. men som alltid är UG mer en stoppkloss än en gaspedal...

    Är det bara jag som har den åsikten eller är det flera? mot halmstad står vi på gamla hederliga I,J?? där sångerna får fäste under taket.......

    FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  38. Hahaha...ja jag håller med dig anonym 13:57...

    Tyckte Ranegie ändå såg hyfsad ut när han väl kom in. Varför inte prova honom från start mot BP, så dundrar han föhoppningsvis in några J Berg- eller Vasquesinlägg.

    SvaraRadera
  39. å så det där med ullevis akustik...

    Jag satt på B (mittemot klacken) och hörde er helt ok. Kan ändå hålla med om att ljudet till viss del "försvann". AIK-klacken däremot hörde jag egentligen inte mycket av förrän dom hade nätat.

    Sa: På motsatt långsida hörs en klack betydligt bättre än om man sitter på samma sida - speciellt om man då sitter några sektioner ifrån.

    SvaraRadera
  40. Håller med om Ranegie. När vi tydligen bara kan göra mål på fasta situationer så är det ju lika bra att ta med någon som kan vinna en nickduell. Både Vasques och J Berg har ju ett hyfsat tillslag ifrån kanterna. Som det såg ut igår så vann solnas backlinje så gott som varenda höjdduell mott Sella/M Berg.

    Har ingen patentlösning på problemet, men uppenbarligen har klacken svårt att få med alla i sångerna. Bortaklacken körde över Ultras och gubbarna. Sorgligt men sant.

    SvaraRadera
  41. Angående insläppen visst det borde vara skyltat, men det var matchvärdar som gick runt och sa till vad som gällde flera gånger, hade minst 3 olika matchvärdar som gick förbi och sa att årskort kunde gå fram och att det var slutsålt

    SvaraRadera
  42. Anonym said...

    Angående insläppen visst det borde vara skyltat,


    jag såg då fan inga skyltar, dels gick ju kön till LM typ 150-200 meter ringlande och står man inte långt fram då har man ju inga matchvärdar nära en. frågade vakterna men de svarade bara "jag vet inte" på alla frågor. vart var dessa skyltar då? inne vid ingången eller? där gör de ju ingen nytta.

    SvaraRadera
  43. det var skyltat 45 minuter innan ungefär. sedan tog dom ner skyltarna av ngn anledning.

    SvaraRadera
  44. bort me stig! said...

    det var skyltat 45 minuter innan ungefär. sedan tog dom ner skyltarna av ngn anledning.

    18/4/07 16:19


    Smarta gänget. ta bort skyltarna när allt folk kommer. Men det ryktas att det fanns en till anledning till att det var kaos, Blåvitt hade nämligen glömt av att kolla så att årskorten fungerade och fick i vild panik skicka ner en före detta spelare till Ullevi för att göra en koll på eftermiddagen innan matchen. Då kom de på att han inte hade något årskort och var tvungen att åka till Blåvittshopen för att skaffa fram ett för att kolla LM:s årskortsentré.

    Proffsiga Blåvitt.

    SvaraRadera
  45. fantasilöst tyckte jag de såg ut under hela andra och stunder i första(början).
    ne ett anfallspar som sella berg går inte. alldeles för lika i spelstil. ne in med mourad när han blir frisk som targetplayer så håller han i bollen med sin tyngd och vinner nickdueller. sedan ska alex gå ut på kanten!! karisik ska vara playmaker och ges lite friare tyglar och boom boom kötta inte springa uppe o tramsa.. jaja lirar fm(fotball manager) oo de går skitbra med ifk!!

    SvaraRadera
  46. Gårdagens mest korkade är ändå ägaren till den trevliga puben Paddington. Först låter han i sin hunger på profit aik`s firman boys sitta och dricka öl och sen gråter han ut i radion för att göteborgsdårar demolerar hans uteservering i jakt på gnagarna. Han kunde knappast undgå att det var firman boys som satt och söp på puben, när jag gick förbi puben iförd min matchtröja spottade några vindögda idioter i firmanboys t-shirts efter mig och frågade om jag ville ha spö. Till råga på allt krävde han i radion en förklaring av supporterklubben änglarna för det inträffade bråket. Sicken idiot!

    SvaraRadera
  47. Gårdagens mest korkade är ändå ägaren till den trevliga puben Paddington. Först låter han i sin hunger på profit aik`s firman boys sitta och dricka öl och sen gråter han ut i radion för att göteborgsdårar demolerar hans uteservering i jakt på gnagarna. Han kunde knappast undgå att det var firman boys som satt och söp på puben, när jag gick förbi puben iförd min matchtröja spottade några vindögda idioter i firmanboys t-shirts efter mig och frågade om jag ville ha spö. Till råga på allt krävde han i radion en förklaring av supporterklubben änglarna för det inträffade bråket. Sicken idiot!

    18/4/07 19:45


    SIC!

    SvaraRadera
  48. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  49. Det är väl ändå inte blåvitts fel att mupparna från firman och wisemen (dumbmen?)drabbar samman utanför arenan?
    Beklämmande att Frankie fördömmer blåvitt istället för c-skallarna. Vill Frankie att baraben skall bli ett coach`s corner light?

    SvaraRadera
  50. Beklämmande att Frankie fördömmer blåvitt istället för c-skallarna. Vill Frankie att baraben skall bli ett coach`s corner light?

    Jag är medlem i IFK Göteborg, därav har jag åsikter om vad som sker inom IFK Göteborg och hur de kan påverka saker och ting. Vad som sker bland Kategori C-supportrarna är något för polisen och de inblandade att tala om. Jag talar inte om huliganbråk för jag vet inget om dem, det där är en polisiär fråga. Däremot vet jag att det folk som stökade och slogs runt Ullevi igår inte var i närheten av att vara några Kategori C-ligor utan blandat folk från alla håll som brakade samman.

    Men du kanske tycker det var smart av IFK att sätta sitt "Änglaland" vid AIK klacken? Precis mellan de två grupperna, på samma ställe som totalt kaos utbröt efter matchen mot Gais förra året? Låter lite som att du själv inte vet vad du pratar om eller så jobbar du kanske som arenaansvarig eller säk chef för IFK Göteborg?

    SvaraRadera
  51. Vänsterkanten var vår svaga sida i fjol. I år är det till höger. Norling såg oss på plats i Trelleborg och beordrade strikt att alla uppspel skall gå längs vår högerkant, mot Adam och Jonte. Den hyllade Kenny Pavey kom till ett avslut från kanten igår i en kontring, som gick 10 meter utanför samt till ett inlägg som nickades bort. Alla andra chanser och halvchanser vi släppte till kom centralt eller från höger. Att då utnämna vänsterkanten som ett defensivt problem känns lite.....som resultat av för många av de där berömda ölen på Rose&Crown?

    SvaraRadera
  52. Ingen mer än jag som tycker att det är väldigt roligt att bönderna från ale försvarar sig med drängstryk...

    SvaraRadera
  53. Vem faan går till paddington??? Besöka en pub som håller på AIK och slåss tillsammans med Man U firma?

    SvaraRadera
  54. Tycker att blåvitt borde ha lärt sig att inte behandla vissa fotbollsfans som vanligt folk. Vanligt folk kan man låta gå på led och passera barn utan att bråk uppstår. Men med vissa fotbollsfans går det inte. Det är som att lämna en korv framför en hund. Hunden tar korven, även om han inte får det.

    SvaraRadera
  55. Istället för änglaland kanske IFK skulle dra igång "Helvetet":

    komplett med burar för "free-for-all"-slagsmål och ansiktsmålning med fejkblod för de som inte riktigt vågar gå in där, men ändå vill se ut som sina idoler?

    Perfekt att lämna de vuxna, överaktiva barnen där medans vi övriga går på fotboll.

    SvaraRadera
  56. Bruce/ Bägge kanterna får ju kritik för försvarsspelet, se på reprisen säger jag bara. Hjalmar är en katastrof i andra halvlek.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.