2007/03/03

Thomas Gertmo ny klubbdirektör i IFK Göteborg?

SILLY SEASON Det senaste Blåvita ryktet till Baraben.com gör gällande att före detta klubbdirektören Thomas Gertmo inom kort återanställs av IFK Göteborg med en heltidstjänst. Detta efter att Gertmo lyst med sin frånvaro i föreningssammanhang under mer än ett halvår så jobbar han nu åter extra på Kamratgården med "typiska klubbdirektörssysslor".

Enligt uppgifter till Baraben.com så vill styrelsen avlasta sig självt och sportchef Håkan Mild genom att anställa Gertmo som klubbdirektör på en ny tjänst. Gertmo som har ett enormt Blåvitthjärta, har i flera omgångar gått in och hjälpt föreningen på olika sätt, bland annat efter att Mats Persson fick sparken. Gertmos rutin inom området bäddar för en möjlighet att heltidsanställa honom på den position han redan kan och haft dokumenterad framgång i.

Gertmo som decennier varit engagerad på olika sätt inom Blåvitt var för övrigt den person som fick ha Håkan Mild som lärling när denne skulle formas till sportchef. Han var även assisterande klubbdirektör bredvid Thomas Wernersson på 1990-talet och brukar anses ansvarig för ett flertal profilvärvningar, däribland de av Håkan Mild och Bengt Andersson. För ett drygt år sedan var Gertmos namn uppe till diskussion som en potentiell kandidat till ordförandeposten i IFK Göteborg. Till vardags arbetar Gertmo inom räddningstjänsten i Göteborg.

9 kommentarer:

  1. Oväntat att IFK väljer någon välkänd. Ta in en ny kraft var väl otänkbart förstås. Skulle gärna se en förnyare men det är väl bara att glömma, suck.

    SvaraRadera
  2. jeppe/ Om nu Gertmo får jobbet (det är ju bara ett rykte än så länge) så kan man väl snarare säga att man satsar på någon som är etablerad och kan jobbet. Dessutom har han redan ett stort kontaktnät och erfarenhet av att ha jobbat med Mild på en 25% tjänst (?) under 2006 med...

    Helt rätt väg att gå i nuläget.

    SvaraRadera
  3. Gertmos namn har ju redan figurerat i en del artiklar på ifkgoteborg.se när det bland annat gällt spelarövergångar för våra ungdomar, så det är väl knappast något hemlighet att han är med i kulliserna redan nu.

    Sen är ju alltid frågan om han skulle vara rätt man för den posten. Vi behöver nån som tar klubben framåt, in i 2000-talet, och inte nån som ser bakåt.

    SvaraRadera
  4. Centrum said...

    Ja om man vill se det positivt kan man såklart kalla honom etablerad och erfaren. Ännu en likformad go-gubbe känns inte som vi behöver. Nu har jag inte tillräckligt bra koll på honom för att stensäkert tycka det ena eller det andra. Hoppas såklart jag får fel om han nu tillsätts.

    SvaraRadera
  5. Jeppe/ Likformad? Likformad som vem? Som vad? Jag ser en kille som tagit hit spelare som varit med i vår storhetstid på 1990-talet som kan hur man värvar och har stor social kompetens (till skillnad från en del andra däruppe).

    Gertmo är en av landets bästa på sin position utifrån meriter, är det inte precis vad vi är ute efter? Att fixa de bäst meriterade till olika positinoer i föreningen?

    Gertmo vore helt perfekt som klubbdirektör.

    SvaraRadera
  6. Om vi enbart ser på meriter kan vi väl tillsätta roger gustavsson som tränare också? Bara för att något funkade under vår storhetstid betyder inte att det funkar idag. Min åsikt är att IFK är alldeles för fixerade på hur framgång historiskt (10-20 år sedan) skapades inte hur nya grepp ska föra oss framåt. Det är väl som att svära i kyrkan med tanke på hur det gick med MP men jag tror att en liknande lösning kommer vara det bästa för klubben.

    Något behöver uppenbarligen hända med klubben eftersom vi aldrig vinner och ekonomin är allt annat än lysande. Att enbart tro att den nya arenan ska lösa alla problem förefaller naivt. Är Gertmo en del av lösningen, kanske.

    SvaraRadera
  7. Gertmo - Javars! ICA-Stig och Mild har ju inte precis rosat marknaden så alla nytillskott är ju bra. Hoppas han nu bara kan få något att hända, inte bara sitta på arslet som de båda andra. Mild var ju en go spelare men i sin nya roll har han ju lagt sig platt, för att inte tala om Stig som nog är den blekaste ordförande vi haft. Var är visionerna och framåtandan.

    SvaraRadera
  8. Thomas Gertmo?

    Allvarligt talat, så hoppas jag att IFK kan tänka nytt gällande klubbdirektören. Enligt min mening måste inte klubbdirektören vara kungen på att bedöma vilka spelare som ska värvas eller hur man pusslar ihop den bästa startelvan. Däremot ska han vara en jävel på att få organisationen att fungera smidigt och förhandlingarnas mästare.

    Teoretiska fotbollskunskaper anser jag att det finns i överflöd på kamratgården, nu borde vi sträva efter att "trimma" föreningens alla lagdelar utanför planen och ta in någon med rejäla visioner och glimten i ögat.

    Som en parantes vill jag tillägga att jag tycker att blåvitt har haft för mycket allvar kring föreningen, med Stefan Rehns ingång i lagbygget känns det som att spelarna äntligen kan slappna av igen. Jag tror det var just det som Wernersson talade om då han beskrev Rehn som hans bästa värvning - "de andra spelarna blev 5-10% bättre", vilket man blir om man inte är rädd för att misslyckas.

    SvaraRadera
  9. Han kan klubben och har varit med under glansdagarna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.