2007/05/27

Erlings analys: GAIS

ALLSVENSKAN 2007 Inför Allsvenskan tog vi på baraben.com tempen på (nästan) samtliga lag i serien och lät en supporter från varje motståndarlag komma med spådomar inför säsongen. Inför matchen imorgon så återpublicerar vi nu "Erlings Analys" med fokus denna gång på just GAIS.

GAIS supporterprofil i "Erlings analys" är Jerry Sjögren, som är ordförande i Grönsvart Göteborg. Här ger han sina åsikter om hur han tror att året 2007 kommer att utvecklas för GAIS.

Vad är dina förväntningar på ditt lag för allsvenskan 2007, och vilken placering tror du ditt lag hamnar på till slut?
- Jag skulle bli ytterst förvånad om GAIS inte lyckas klättra några snäpp upp i tabellen jämfört med säsongen 2006. Trots "förlusten" av Keene och försäljningen av Khari Stephenson så känns årets trupp väldigt spännande och fram för allt verkar konkurrensen om platserna i startelvan vara tuffare i år. Styrelsen har en uttalad målsättning om att vara med och utmana om SM-guldet 2009 och än så länge har den nuvarande ledningen levt upp till samtliga målsättningar. Så lyckas truppen hålla sig hyfsat kurant och frisk, så vågar jag nog sticka ut hakan och hoppas på en plats bland de fyra främsta.

Vilka är de mest spännande nyförvärven i år, och vad har du att säga om dessa?
- Martin Dohlsten helt klart. En kille med stort grönsvart hjärta som trots sin låga ålder varit med ett gäng år och som jag tror kommer blomma ut i år. Sedan har vi ett ess i rockärmen om Anton Holmberg på topp kan hålla sig borta från skador. Försvaret och i synnerhet mittlåset med Östberg och Ekunde anser jag tillhör allsvenskans absolut bästa!

Vad är dina tankar kring IFK Göteborg i år?
- Känns väl spontant som ett lag i ingemansland i år. Definitivt inte ett topplag i mina ögon. Ska jag ge mig på att tippa så hamnar ni ett par placeringar efter GAIS i tabellen, låt oss säga på en sjunde plats.

Vilket lag vinner allsvenskan i år, och varför?
- Som gaisare får man väl inte säga något annat än GAIS? Annars så ser Malmö och Helsingborg vassa ut, men jag tror MFF har bäst förutsättningar. Dom har värvat bra och har bredast trupp av de båda skånelagen. Så blir det inte GAIS som tar hem det, så blir det väl Malmö då.

ANALYS Det verkar som att Gaisarna har en viss övertro på sitt kära grönsvarta lag i år. Att man skulle komma ett par placeringar högre än oss i år, nej det kommer inte att hända. Det får inte hända.

Rolle har antytt att man har bättre trupp i år än förra året men det håller jag knappast med om. Stephenson är en spelare som imponerade stort på mig de gånger jag såg GAIS spela förra året. Utan hans styrka och spelsinne på mittfältet tror jag man kommer få det mycket svårare i år än förra året. Bobbie Friberg Da Cruz är en spelare som det pratats om en del den senaste tiden. I mina ögon är han aningen överskattad.

I mål har man Göteborgsprodukterna Axel Wibrån och klassikern Dime Jankulovski. Knappast några målvakter som håller för en topp fyra-placering i allsvenskan enligt min mening. Framförallt saknar man James Keene, som på egen hand ofta lyckades underhålla en allsvensk backlinje under fjolåret. Nya Ponomarev är spännande, men inte så mycket mer än så länge.

Det enda de har som håller allsvensk toppklass i år är Rolle, och det skall bli spännande att se vad han kan göra med GAIS i år. Men jag tror trots det inte att GAIS är ett lag för toppen i år. Tvärtom så tippar jag dem i botten av tabellen. Dock ser jag gärna att de börjar bra - för publikintressets skull. GAIS slutar på en tolfteplats i år.

8 kommentarer:

  1. HAHA seriöst? Fyra bästa och vi sjua? när grisar flyger

    SvaraRadera
  2. Sella i IFK är inte i närheten av GAIS-brassens Joao Paolo när det gäller att skapa & göra mål-2007.
    Båda Göteborgslagen i allsvenskan kommer nog att pendla kring mittstrecken mest hela året.
    GAIS vinner nog ett av två derbyn?
    Helsingborg eller Ellos tar guld.

    SvaraRadera
  3. Överklassens internationella sällskap skall visst värva ett helt lag fyllt av energiska tok brassar för att vinna superettan.
    Hur bra är det för svensk fotboll?
    Då betyder anrika BP myyycket mer.

    SvaraRadera
  4. Tror GAIS kan bli bäst i stan 2007
    med en sån supertränare som Rolle Nilsson kan vilket allsvenskt lag som helst klättra upp på övre halvan i tabellen, det är upp till bevis nu Blåvitt, står ni upp i allsvenskan eller viker ni ner er?
    Trelleborg gör mycket ont att möta.

    SvaraRadera
  5. Inget annat lag spelar & kämpar nog med samma hjärta i allsvenskan som härliga GAIS från Göteborg.
    Det Grönsvarta laget har höjt sig ännu ett kliv 2007 för att utmana de allsvenska topplagen på sikt.
    Lycka till GAIS & Ifk kämpa på.

    SvaraRadera
  6. ...och sm-guldet i sportklyschor går till Jerry Sjögren

    SvaraRadera
  7. Bra koll han har, även om jag håller på Blåvitt så kan jag bättre än supportern. Dohlsten har ju varit i Gais hur länge som helst!!!??

    SvaraRadera
  8. Att Gais har en spännande och utvecklingsbar trupp är ett stort skämt. Eller tror man på fullt allvar att Dime, Jonas Lundén och Daniel Nicklasson efter 8 år ska slå igenom? Okända afrikaner, nej Rolle har snackat upp förväntningarna nått oerhört. Tyvärr åker de inte ur men hamnar på 11-13e plats.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.