2007/02/23

Baraben avslöjar: Turkisk landslagsman nära Blåvitt i vinter

SILLY SEASON Baraben.com erfar att IFK Göteborg haft kontakter med en turkisk landslagsman om en eventuell övergång. Spelaren i fråga heter Tayfun Korkut, är 33 år gammal och har gjort 42 landskamper (1 mål) för Turkiets A-landslag. Dessutom har han spelat i bland annat Spanska La Liga-klubbarna Real Sociedal och Espanyol under flera säsonger.

Enligt förstahandsinformation från Turkiska medier är Korkut en högklassig spelare, som av turkiska journalister beskrivs som "en bättre kopia av Tobias Linderoth". Han är en defensivt lagd mittfältare som är både bollvinnare och passningsspelare med stor erfarenhet av internationell fotboll. Dock är han på sin ålders höst och att han står kontraktslös väcker direkt frågan om han är "over the hill" i sin aktiva karriär...

Fredrik Risp är enligt egen uppgift den som tipsat IFK Göteborg om den turkiske landslagsmannen vars agent haft kontakt med Håkan Mild i slutet av 2006. Det är intressant att se hur spelarmarknaden numer har så rutinerade landslagsspelare att "erbjuda" som bosmanövergångar även till lilla Allsvenskan. Nu ser det dock inte ut att bli någon affär då Blåvitt inte har följt upp det initiella intresset utan väljer att satsa på yngre spelare. Huruvida det är ett Korkut beslut eller ej återstår dock att se...

31 kommentarer:

  1. Det skadar väl inte med provspel? Inte kan viväl ha wernbloom som sprir passningar till båda med och motspelare.

    SvaraRadera
  2. med tanke på att han faktiskt har gjort 42 landskamper spelar det väl ingen roll om han är 33 år, 1-2 år i allsvenskan lär han väl kunna spela i och närmast tokdominera? för om man kunde ta hit ärkesopan de pedro på provspel borde väl detta förete sig som rena jävla jackpotten?!?!

    SvaraRadera
  3. det känns som att blåvitt bara är intresserade av defensiva mittfältare.
    vad hände med att köpa en vänsterback? eller en offensiv innermittfältare?
    är det inte där våra svagheter finns?

    SvaraRadera
  4. piit/ Fast det beror ju på vilka spelare man ersätter med, det dräller ju av offensiva talanger (JJ, Karisik, Vasquez, Wernbloom) medan vi har tappat den utpräglade balansspelaren i Kilhberg. Att ersätta honom med en rutinerad spelare vore ju inte helt fel. Av snacket att döma har dock Blåvitt varit intresserade men tackat nej till Korkut vilket kanske indikerar just att man anser att JJ är tillräcklig som backup till TO/Wernbloom och att man helst vill ha en back till...

    SvaraRadera
  5. Värva Ronaldinho... kom igen blåvitt...lite kan ni la allt ge fansen eller? Efter alla år av misslyckanden.

    För övrigt tycker jag man borde köpa över hela Botafogos ungdomslag, någon måste ju bli bra eller?

    SvaraRadera
  6. Vad betyder "initiella"?

    SvaraRadera
  7. initiella är en felstavning av initiala

    SvaraRadera
  8. where is the god damn ambitionerna?

    SvaraRadera
  9. Senaste anonym:

    Signaturen Gökhan var inne på Alltid Blåvitts forum inatt och skrev om vad Risp hade skrivit på sin hemsida/blog.

    SvaraRadera
  10. Ah, pålitligt med andra ord. Men jag hoppas givetvis att det är sant.

    SvaraRadera
  11. Yeah 3 kvalitets artiklar på raken. Starkt BB!

    SvaraRadera
  12. De Pedro dominerade ju.

    SvaraRadera
  13. Tayfun är för bra för allsvenska...

    SvaraRadera
  14. Ikonen för denna blogg har sagt några pärlor igen som du kanske inte vill missa. En kortare intervju finns här:

    www.campsweden.se

    SvaraRadera
  15. Tayfun är grym. Stor felsatsning av Blåvitt i det här läget, faktiskt. Tayfun skulle medfört rutin och spelskicklighet som är dimensioner högre än någon annan IFK:are i dagsläget.

    Faktiskt.

    SvaraRadera
  16. VÄRRRRRRVVVVAAAA!

    SvaraRadera
  17. VÄRVA KRISTIAN LISZTES NU!!! Denna ungerska landslagsmittfältare har spelat i bland annat Stuttgart och Werder Bremen och är för närvarande klubblös.. Han är bara 31 år!!! AGERA BAGHEERA!!!

    SvaraRadera
  18. Värva Romario, trycker in mål i brasilien.

    Eller om vi nu ska ha en defensiv mittfältare, värva Kim Källström från Championship Manager 4.

    SvaraRadera
  19. Eller Pawel Brozek från 01-02. Nåväl, skriv gärna lite om Nisse Johansson.

    SvaraRadera
  20. Ngn som har insikt i hur det ligger med blaskans artikel om IFK+Nils-Erik Johansson?

    SvaraRadera
  21. Alltid intressant att höra att Blåvitt intresserat sig för så välmeriterade spelare. Men Blåvitt kan inte ha tackat nej för man anser sig ha bra spelare på den positionen? Känns mer som att Turkut kräver för mycket i lön och att Blåvitt backat ur av den anledningen?

    Annars läste jag idag att Blåvitt hade varit i kontakt med Sunderland angående Hysen tidigare i höst. Sunderland hade dock tackat nej. Men det glädjer mig att Blåvitt åtminstone fösökt få hem honom. Förstår bara inte varför Blåvitt inte meddelar vilka spelare man varit i kontakt med? Det visar ju att man har ambitioner om att värva spelare av hög klass. Tror det blir lättare att värva spelare om man visat upp ett intresse för meriterade spelare. Bra spelare vill hamna i lag som satsar. Det är lättare att kontraktera spelare om man vunnit allsvenskan. Om man inte gjort det måste man visa upp tydliga ambitioner på att man vill göra det fortast möjligt.

    Någon nämnde Romario som ett nyförvärv. Hade varit fantastiskt att se honom i allsvenskan. Han måste ju vara över 40 nu? Men han fortsätter att ösa in mål. Helt otroligt!

    SvaraRadera
  22. Har följt Tayfun i mer eller mindre 10 år nu och han blir verkligen bara blivit sämre och sämre sedan sin peak runt 2000.

    Även om han med lite träning skulle kunna slå sig in i laget är det inte värt mödan, eftersom han knappast spelar för småsummor. Skulle dock vara jävligt kul att se en turk i Blåvitt.

    SvaraRadera
  23. jag tycker att blåvitt ska värva ray parlour!

    SvaraRadera
  24. hudds: ifks intresse för hysén har ju dryftats både här och i kvällspressens nätupplagor till leda. vad mer skall berättas?

    SvaraRadera
  25. Ballack är inte direkt populär i Chelsealägret

    Vasqeues - Alexandersson - Ballack - Berg vore ett helt okej mittfält.

    SvaraRadera
  26. Har hört att Ballack, precis som Peter Ijeh, har minst en kusin som bor i Göteborg. Det är med andra ord inte pengarna det hänger på. Känns som en formsak innan han springer på Ullevi. Äntligen!

    Nån som vet vad Weah gör nuförtiden, annars kanske han kunde komma hit? Han är ju polare med Kofi Anan.

    SvaraRadera
  27. Vann inte Weah valet i Liberia? Klart han ger upp presidentposten för Änglarna!

    SvaraRadera
  28. annars är niko kranjcar jävligt billig och het på cm 01/02 och korkut jävligt bra på cm 2007 - måste väl betyda nåt!

    SvaraRadera
  29. Il Proffesore: ifks intresse för hysén har ju dryftats både här och i kvällspressens nätupplagor till leda. vad mer skall berättas?

    Att ett intresse från Blåvitts sida funnits har man ju läst ja. Men jag har inte fått känslan att Blåvitt varit i kontakt med Sunderland och gjort ett allvarligt försök. Att ha intresse för spelare och att verkligen försöka kontraktera spelare är för mig helt skilda saker. Men jag kan ju ha missuppfattat saker och ting? Men som sagt, för mig har det inte varit klarlagt tidigare att Blåvitt visat intresse på allvar.

    SvaraRadera
  30. Køpa loss Hysen under kontrakt nær han ær ordinarie i Sunderland låter inte speciellt rimligt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.