2007/02/13

Supporterfonden över 100 000 kronor!

SUPPORTERFONDEN Blåvitt-Bloggen Baraben.com initierade i början av Mars 2006 idén om en Supporterfond för IFK Göteborgs supportrar. Vår vision var att alla som kunde och ville i ett samlat kollektiv skulle kunna skänka en slant till IFK Göteborg via en Supporterfond. Under det här första året av projektet har vi ägnat stor del av tiden åt att förstå hur omfattande det är att driva något av den här magnituden där man ska nå ut till tusentals personer av olika åldersgrupper och bostadsorter runtom i landet. Men vi har även haft glädjen att se hur flera hundra personer redan under år ett har valt att skänka en slant till Supporterfondens insamling till IFK Göteborg (http://www.supporterfonden.se).

Med bärkraft av i princip bara internetpromotion, huvudsakligen via Baraben.com, Änglarna.se och andra IFK Göteborg-relaterade sidor och forum har visionen spridit sig allt mer och till vår stora glädje blev Supporterfondens insamling den 12 Februari en femsiffrig sådan.
221 fondhjältar och Blåvita fantaster har tillsammans skänkt 100 504 kronor till sitt favoritlag i fotboll. Det är absolut inte någon siffra vi är nöjda med, vare sig i år eller inför år två av projektet, men det är imponerande och underbart att se det engagemang som människor har för Blåvitt! Aldrig tidigare har en svensk blogg kunnat leda ett liknande projekt, ett unikum i den svenska blogosfären, ett unikt projekt som bara blivit möjligt med hjälp av våra fantastiska läsare!

År två av Supporterfonden hoppas vi kunna samla minst 1000 skänkande fondhjältar till en början. Vår vision med "1000-klubben" blir att samla minst 1000 personer som skänker 500 kronor eller mer till Supporterfondens insamling till IFK Göteborg under en period av ett år. Sedan kommer det även bli vår vision att samla alla blåvita läktargrupperingar, hemsidor, kompisgrupper och andra samlingar av Blåvita bakom projektet på olika vis. Två av många nyheter som kommer till projektets andra verksamma år som resultat av de lärdomar och upplevelser som vi genomgått under första årets projekt.

19 kommentarer:

  1. fan va gött! tror det kan bli dubbelt eller tre gånger så mkt för år två, när folk ser att pengarna överlämnats och att ni som driver det hela är seriösa och pålitliga!

    SvaraRadera
  2. Congratz! Skitbra jobbat killar, hoppas ni kan få ut bössor på arenan till år 2, men att ni sköter det snyggt så att det inte blir gaisstämpel på projektet.

    SvaraRadera
  3. Skulle vara kul om projektet kunde få leva vidare nu utan att det trashas av andra blåvita supportrar och grupperingar. Killarna som startade projektet gick ut och var kaxiga med målsättningen, en målsättningen som de inte riktigt har uppnått, men kanske fick fonden mer uppmärksamhet tack vare denna kaxighet? Och man skall ju komma ihåg att det är 100 000:- mer än om fonden inte hade funnits. Så kom igen nu och lyft fonden till nya höjder under år 2.

    SvaraRadera
  4. brown eyed girl/ Det är precis därför vi inte genomförde bössamling under år ett, vi vill inte att det ska bli tattarstil över det hela utan att det ska skötas ganska snyggt. Men om vi får tillstånd från Polisen ska vi genomföra i alla fall ett par större bössinsamlingar under året, även om materialet för att genomföra detta snyggt kommer att kosta skjortan. Vi ser dock över detta as we speak.

    jack the ripper/ De höga målsättningarna från början var ju delvis för att tvinga fram lite medial uppmärksamhet och delvis även för att sikta högt och eventuellt nå trädtopparna. Men internt har vi haft målsättningen att nå 250 000 under år ett så vi är inte nöjda på något sätt, men dock är vi glada att Supporterfonden börjar sätta sig hos fler och fler!

    SvaraRadera
  5. de är inte nog för mourad eller?

    SvaraRadera
  6. Jättebra!

    En brasklapp:

    Att döma av era inlägg på AlltidBlåvitt, så skulle all vinst från alternative shopen gå till supporterfonden.

    Är detta sant?

    I så fall köper jag omedelbart en tröja.

    Fast jag tror inte det är sant för då borde ni kunnat dunka in rätt många 10 000 kronor på fondens konto.

    Please, "fill me in"

    SvaraRadera
  7. "fill me up"

    SvaraRadera
  8. 10.000 tals kronor?

    Nu vet jag ju ingenting men jag misstänker att det inte är gratis att tillverka tröjorna. Rena visten på en tröja för 199 kr kanske är 20-50 spänn?

    Och nu har väl affären inte funnits så länge heller. Så några 10 tusentals kronor tror jag inte har kommit in. Men det ska bli intressant att höra från de insatta bakom alternativa shoppen hut det går ihop.

    SvaraRadera
  9. En brasklapp:
    Att döma av era inlägg på AlltidBlåvitt, så skulle all vinst från alternative shopen gå till supporterfonden.


    Så är det, överskottet från Alternativa Shopen går till Supporterfonden, men som med allting när det är nytt finns en del utgifter med så här i början har överskottet inte blivit så stort, men vår förhoppning är att Alternativa Shopen blir Supporterfondens överlägset största "fondhjälte" under år två.

    SvaraRadera
  10. Noteras skall även att Alternativa Shopen har stått för de utgifter som Supporterfonden haft under 2006, bland annat vanliga portoavgifter, kostnad för tryckt material, servrar och domäner, bankavgifter etc.

    Utan stöd från Alternativa Shopen hade bara administrationskostnaderna gett Supporterfonden cirka 6000 kronor i "skuld" eller vad man ska kalla det. Så visst är det så att Alternativa Shopens frammarsch har gett en hel del styrka åt Supporterfonden, även om det naturligtvis inte finns några rent formella band mellan de bägge.

    SvaraRadera
  11. 100 000, vad ska man säga? grattis Blåvitt!

    SvaraRadera
  12. Missförstå mig rätt. Jag tycker att Frankie är värd all heder både för alternativa shopen och för supporterfonden. Det kan bara leda till bättre grejer för blåvitt.

    Enda anledningen till mitt föregående inlägg var att jag anser det finnas god vinstpotential med rätt distributör av kläderna (dvs att ni tjänar 150 kronor per tshirt istället för 50), och får ni sålt några tusen plagg om året pratar vi vinster kanske inte i tiotusental, men i hundratusental!

    Keep up the good work!

    Culo

    SvaraRadera
  13. Enda anledningen till mitt föregående inlägg var att jag anser det finnas god vinstpotential med rätt distributör av kläderna (dvs att ni tjänar 150 kronor per tshirt istället för 50), och får ni sålt några tusen plagg om året pratar vi vinster kanske inte i tiotusental, men i hundratusental!

    Det ligger något i det du säger, men arbetar man med ett tryckeri försvinner möjligheten till print on demand, dvs att man trycker upp varje plagg för sig och slipper ha något lager eller en ekonomisk insats i projektet. Men självfallet ser vi hela tiden över alternativ som kan vara lönsammare och attraktivare, har du idéer är du välkommen att maila oss på: kontakt@supporterfonden.se!

    SvaraRadera
  14. Har skickat PM på svenska fans. ;) hoppas du läser där fortfarande.

    SvaraRadera
  15. Inte alls först. Brynäs 2003. Kolla fakta innan ni tar i så ni spräcker er.

    SvaraRadera
  16. Kan vi inte köpa aktier i aik för pengarna?

    SvaraRadera
  17. Bra jobbat killar/tjejer.

    SvaraRadera
  18. När överlämnas pengarna till Blåvitt?

    SvaraRadera
  19. kan väl ha pengarna till tifo mm istället..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.