2007/02/18

Notismannen noterar...

NOTISER En lugn blåvit helg börjar lida mot sitt slut. A-truppen befinner sig på Marbella, och vi som sitter hemma får hålla tillgodo med något kortfattade träningsrapporter från Alltid Blåvitts utsända som är på plats i Spanien. Undrar just vad de har för sig när de inte bevakar fotbollen...

*******************************************************

Man kan undra om det är Råsundas "säkerhetsvakter" som sökt sig norrut för lite extraknäck så här när fotbollen än så länge fortfarande ligger på is. Föga oväntat så kan man dagen efter ytterligare en genomtänkt insats läsa rader som dessa i dagens tidningar:

"– Ordningsvakterna hoppade in med batonger och började veva hej vilt mot folk som var närmast. Men de som var närmats kunde inte backa för de hade tryck bakifrån. Sen hoppar insatschefen in och börjar spruta pepparspray över hela läktaren, helt planlöst."



*******************************************************

I kungliga huvudstaden tycks Aftonbladet återigen ha drabbats av sin årliga sjukdom att skriva en vansinnes massa ointressant dravel om Djurgårdens IF FF AB. Denna gång handlar det om att den gamla föredettingen "Matt" Johnson tydligen skall spela anfallare i år. Kanske är det bara jag som är lite efter, men har han inte alltid gjort det, nästan i alla fall? Man skriver även om vår gamla favorit Qurinho, även känd som SUPERBRASSEN. Men i år tycks det som att man bestämt sig för att såga stackars Q, istället för att som förra året, skriva upp brassen till skyarna. Hur ska de ha det egentligen?

*******************************************************

Vi förlorade åtminstone inte mot de-där-vad-de-nu-hette-från-sibirien. Redan imorgon är det nya tag med ny match på Marbella, men visst börjar 2007 redan kännas ganska...?

25 kommentarer:

  1. Den första länken funkar inte. Sen så är det ju faktiskt så att du förolämpar gorillaarten på ett taskigt sätt!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är oerhört lågt mot gorillorna att jämföra dem med sådana lågt stående djur som dem på bilden...

    SvaraRadera
  3. Noterar att ni fixat länkarna så att man slipper högerklicka-öppna i nytt fönster.

    Hur går det till?

    SvaraRadera
  4. Gorillan till höger ser ju för fan ut som en hare i helljus

    SvaraRadera
  5. banner/ Fixat och fixat, Erling har varit smart nog att skriva sina länkar så att de öppnas i nytt fönster istället för att snabbfuska med länkfunktionen...

    SvaraRadera
  6. "Den omtalade brassen stod för en godkänd arbetsinsats och kom också till fyra jättechanser. Han var dock iskall när chanserna väl dök upp. Han missade bland annat öppet mål två gånger."

    Är det inte bra att vara iskall när man får chanserna?
    /Lundquist

    SvaraRadera
  7. Helt rätt av polisen. Expressen har klippt bort de personerna som står och pekar finger så bilden berättar inte hela sanningen:

    SvaraRadera
  8. JA man brukar peka finger nät du och dina vänner blir söderslagna och pepparspray i ansiktet. Fast du kanske tackar och tar emot och säger "MER MER!"

    SvaraRadera
  9. Har fixat första länken nu.

    Bruce Banner: Jag föredrar att länka up sidor och bilder i nya fönster så man slipper klicka sig fram och tillbaka hela tiden. Man skriver helt enkelt target="_blank" efter länken så är det fixat!

    SvaraRadera
  10. Inom hockeyn tar man avstånd från idioter som förstör för alla andra. När man kommer göra detsamma inom fotbollen kanske barnfamiljerna återkommer.

    SvaraRadera
  11. Det är de som vi vill hålla ute! Det är de som skapar Englandsläktare där ingen får stå upp och bara klappa itakt till "Kom igen Blåvitt".

    Vad har barn att göra på en arena i alla fall? De får börja gå när de har gått igenom puberteten och kan sjunga med.

    SvaraRadera
  12. Du och dina polare har tagit över fotbollen, det är bara att inse. Inte är ni många men ni är trogna. Och ni lyckas verkligen med att skrämma bort/utestänga de ickefundamentalistiska fansen. Och därmed kommer blåvitt inte att få det antal åskådare som krävs för att få in tillräckligt med stålar för att ta guld.

    SvaraRadera
  13. Helt OT, men ändå ett tips värt att notera i "silly season"-tider.

    http://www.glennstrombergcollection.se/

    SvaraRadera
  14. Peka finger? Peka finger?

    Anonymous said...

    Helt rätt av polisen. Expressen har klippt bort de personerna som står och pekar finger så bilden berättar inte hela sanningen:

    19/2/07 01:42


    Detta var ju väldigt balanserat. Så om man har mage att stå och peka finger är det legitimt att slå ner folk med batong till höger och vänster? Att spraya fingerpekare och andra i ögonen med tårgas?

    Jag tycker snarare det är de våldsivrare som hejar på ordningsmaktens brutalitetsidioti som är de riktiga banditerna i sammanhanget.

    SvaraRadera
  15. Klockrent kort på polisen och ordningsvakten..hahaha.
    Härmed utlyses en tävling om vad som surrar i de bådas skallar vi just denna tidpunkt!

    SvaraRadera
  16. Vakten till höger ser minst sagt sugen ut på att slåss.. ser man på polisen så verkar han ju inte riktigt vara under så stort "hot" att han ska behöva spreja ner folk..

    SvaraRadera
  17. Jag var där, polisen gjorde helt rätt. En bild säger inte mycket i det här fallet, ni skulle sett de gorillor som började slåss med vakterna istället.
    Sen e frågan hur man kan döma polisens agerande på en bild, men vissa tar alla chanser i världen att anmäla och kritisera poliser trots att de agerar korrekt.

    SvaraRadera
  18. "Du och dina polare har tagit över fotbollen, det är bara att inse. Inte är ni många men ni är trogna. Och ni lyckas verkligen med att skrämma bort/utestänga de ickefundamentalistiska fansen. Och därmed kommer blåvitt inte att få det antal åskådare som krävs för att få in tillräckligt med stålar för att ta guld."


    Jag vill påstå att bland annat AIK har det mycket värre än oss på den fronten likt förbannat så har de nästan dubelt så högt publiksnitt... Problemet är väl snarare att folk tar med sig sina barn in på Ståplats för att det är billigare där, och där blir bortskrämda. Det hade vart bättre om pappor (oftast) tar sina barn till sittplats istället.

    SvaraRadera
  19. Stundtals tragiskt att följa denna blogg.
    Att ta upp ett polisingripande man bara sett via media som nån slags exempel på "polisstat".
    Eller för den delen, att ungå att ta upp det extrema som hänt i tifosikulturens Italien.

    10000-kronorsfrågan:
    På vilket sätt togs Stig Lundströms utspel kring sponsorer som hoppat av pga associationer till våldsamheter?
    Som något bra och rakryggat .......

    Jag tycker det är så förbannat synd att ni försöker stjäla mitt blåvitt och stampa på dess historia!!

    Synd speciellt eftersom jag för en stund tyckte ni var något riktigt intressant på spåren i "Erlings analys"!

    /Perra

    SvaraRadera
  20. Perra: Vad menar du skulle vara skillnaden mellan att kommentera en incident på en hockeymatch i Norrland utifrån en bild jämfört med att som du efterlyser sitta i Sverige och försöka göra sociala analyser av ungdomar i södra Italien (gärna utifrån svenska kvällstidningars dunderjournalistik dessutom, antar jag)?

    Hoppas jag inte stör din världsbild och ditt Blåvitt genom detta inlägg. Hoppas även att vi syns på alla arenor runt om i landet där ditt kära Blåvitt spelar iår!

    SvaraRadera
  21. Perra: Eh.. Nu får du faktiskt förklara dig lite. Vad menar du med att vi försöker "stjäla ditt blåvitt och stampa på dess historia"?

    Och notiserna i denna artikel baseras på citat, och är alltså inget som jag hittat på. Det är upp till läsaren att tolka det som man vill.

    För övrigt fortsätter "Erlings analys" med analyser av varje lag fram till den allsvenska starten. Det går alldeles utmärkt att fortsätta läsa den om man tycker den är bra, och strunta i resten.

    Det går för övrigt bra att maila mig på erling@baraben.com om du inte vill utveckla dina resonemang vidare i detta forum.

    SvaraRadera
  22. Perra/ Du verkar ju inte riktigt veta vad du snackar om, snarare så är ditt inlägg något jävla gais-aktigt. Inte en enda motivering till dina förvirrade påhopp har du, känns det smart?

    SvaraRadera
  23. Eller för den delen, att ungå att ta upp det extrema som hänt i tifosikulturens Italien.

    Är detta en blogg om Italiensk ligafotboll eller? Vakna upp till verkligheten tack!

    SvaraRadera
  24. Perra/ Det blir oerhört svårt att ta dig på allvar när du snackar om "ni" och sådant med tanke på att vår sida är öppen för alla som fyller krierierna, dvs att man kan skriva och håller på Blåvitt.

    Vi har över 40 aktiva skribenter som skriver från sina egna perspektiv och åsikter. Därför blir ditt pajkastande inte bara missriktat, för det finns ingen officiell linje här, utan det främjar knappast öppen debatt att försöka demonisera de åsikter man inte håller med om.

    "Ditt" Blåvitt får du gärna ha kvar, jag undrar bara när du blev ägare för vår förening?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.