2007/02/13

Det rullas mer boll i årets Blåvitt

FÖRSÄSONG Inför matchen mot Elfsborg var jag osäker på vad jag skulle få se. Häckenmatchen gav väl inte direkt några svar och det kändes som att det var nu man verkligen skulle få ett statusbesked. Och det fick man väl - på sätt och vis.

Anfallsmässigt finns det inte mycket att säga då det inte var mycket anfallsspel att tala om, dvs om vi snackar rena målchanser. Men som det ser ut idag tycker jag att det givna anfallsparet är Ranégie och Selakovic. Visst, man kan tycka vad man vill om Selakovic, men jag tycker att han skall få fortsatt förtroende. Och Ranégie har en bit kvar men det verkar som att han har större hunger just nu är det övriga anfallarna tillsammans. Wallerstedt sliter men får inte ut något, Mourad har hamnat i frysboxen och Berg har man knappt sett skymten av.

Jämfört med förra året rullas det nu mer boll i Blåvitt, även om det gick i ett alldeles för lågt tempo emot både Elfsborg och Häcken och med för lite fantasi. Däremot är själva tanken en god intention om man ser till hur spelet brukar se ut med långa bollar från centrala backlinjen. Dock finns det ett ständigt frågetecken, och det är hur Blåvitt kommer ställa upp på det centrala mittfältet. Alexandersson får inte ens ut hälften av sin kapacitet centralt och Berg har inte direkt tagit chansen nu när han fått den på kanten. Frågan är då vilken status Tomas Olsson har för tillfället. Varför inte ge Vasquez chansen? Eller är det tänkt att ge Jakob Johansson eller Bastian Andersson möjligheten? Sistnämnde gjorde inte bort sig i matchen mot Häcken i mitt tycke. Och frågan är också hur bra Karisik kommer vara när det väl drar igång. Mittfältet kommer bli det som blir mest intressant att följa under denna säsongen. Utan tvekan.

Till skillnad från vår gästskribent i tidigare inlägg tycker jag inte att vi har ett "osäkert kort" bland våra backar. Ragnar Sigúrdsson inledde nervöst mot Elfsborg, det kan jag hålla med om. Men efterhand växte han in i rollen och i andra halvlek mot Elfsborg är han stabil. Han är stark i luften, snabb och till skillnad från många andra backar vågar han hålla i bollen, och försöka hitta en spelare jäms med marken och hitta uppspel den vägen. Inte tjonga iväg bollen så fort han får den. Mycket positivt, anser jag och jag tycker nu att tre av våra fyra backar är nu givna. Det enda som bekymrar mig är vår vänsterback. Och det tar mig emot att säga, men om Hjalmar är frisk så skall han få spela. "Konan" är för tillfället vårt bästa alternativ, och det säger väl en hel del. Såvida inte Schaffer rycker upp sig.

Sedan vill jag även passa på att ge en känga till dom som tog med sig en rökbomb till Borås Arena i lördags. Jag hoppas ni fick uppleva den estetiska glädje som röken verkar ge er, för det glädjer ingen annan. På vilket sätt skapar det en bättre stämning? Sen blir det inte bättre av att ingen verkar ta något ansvar för det när rökbomben välter och bränner på den del av läktaren som är av trä. I mitt tycke får det rak motsatt effekt. Och jag är inte ensam om att tycka det.

57 kommentarer:

  1. Rökbomberna störde inte mig förvisso, men jag stod ju på sittplats. Sånt hör ju liksom till, det har gjort det de senaste 15 åren och det lär göra det även framöver.

    Sedan tyckte jag det var ganska korkat med en gul rökbomb mot Elfsborg, men det är en annan femma.

    SvaraRadera
  2. Vadå hör till? Rökbomber är skit. Flaggor och baderoller och dylikt är tusen gånger bättre

    SvaraRadera
  3. Vadå hör till? Rökbomber är skit.

    Vilket lysande argument för din sak.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker som någon annan kommenterade tidigare, testa Alex på vänsterbacken. Det låter kanske inte som hans bästa position kanske, det är jag medveten om. Men killen är bra defensivt och måste väl vara bättre än Hjalmar?

    En backlinje och ett mittfält som ser ut så här kanske inte är alltför dumt?

    Adam-Bjärsa-Ragnarröken-Alex
    Karisik-PW-Andres-Schaffer

    SvaraRadera
  5. Ja du Frankie, vem du nu är! Ibland har du kloka inlägg,lika ofta stämmer inte ditt tyckande med min uppfattning, men så är det ju alltid.
    Efter ditt senaste inlägg om rökbomber har jag helt tappat förtroendet för dig och kommer hädanefter att ta ditt tyckande med en stor nypa salt.

    SvaraRadera
  6. Senaste anonym:

    Vad menar du med det? Jag håller inte heller med Frankie om vad han säger om rökbomber däremot anser jag mig tillräckligt intelligent för att avgöra fråga för fråga om jag själv håller med honom eller inte. Säger han något bra angående något annat så kommer jag ju inte förkasta det bara för att han inte fördömmer rökbomber.

    SvaraRadera
  7. Visst, ge Sella fötroende. Men skicka honom först till en idrottspsykolog. Anfallare måste tro att de skall göra mål.

    SvaraRadera
  8. Straffmissen i lördags kändes lika given som Sebastian Johanssons mot FCK i RL-finalen.

    SvaraRadera
  9. Ja du Frankie, vem du nu är! Ibland har du kloka inlägg,lika ofta stämmer inte ditt tyckande med min uppfattning, men så är det ju alltid.
    Efter ditt senaste inlägg om rökbomber har jag helt tappat förtroendet för dig och kommer hädanefter att ta ditt tyckande med en stor nypa salt.

    13/2/07 12:55


    Efter ditt första anonyma inlägg har jag tappat förtroendet helt för dig och kommer nu ta dina anonyma inlägg med en stor nypa salt.

    Sedan ska man inte bli helt hysterisk över Ragnars glidtacklingar i lördags heller, det var ofta brister i hans positionsspel som tvingade honom till dessa glidtacklingar. Sedan missade han grovt på Keene två gånger varav Pontus täckte upp föredömligt vid ena tillfället i slutet av första halvlek.

    SvaraRadera
  10. tycker rökbomber och bengaliska eldar hör till! Dock ska man inte ha en gul!?!?! om man hör till IFK klacken, dumt tycker jag!
    Tycker det är häftigt oxå när man stormar planen, kna inte du Frankie dra ihop något där vi tillsammans kvällen innan match i sann Ängla-anda gör våra egna rökbomber och gemensamt planerar hur vi ska storma arena? Vore ju jättekul.

    SvaraRadera
  11. Rökbomber hit å rökbomber dit...vem bryr sig?Som frankie sa sånt hör ju till.

    SvaraRadera
  12. Tycker det är häftigt oxå när man stormar planen, kna inte du Frankie dra ihop något där vi tillsammans kvällen innan match i sann Ängla-anda gör våra egna rökbomber och gemensamt planerar hur vi ska storma arena? Vore ju jättekul.

    Jag tycker det vore skithäftigt om du höll dig till ditt Gaisplank i fortsättningen istället för att förpesta Blåvittsidor.

    SvaraRadera
  13. Jag tycker inte du Jolly ska dra så stora växlar från en enda match gällande Islänningen, vi måste få se honom i ett gäng matcher innan man kan dra slutsatser...

    SvaraRadera
  14. Om man tycker att det också "hör till" att Blåvitt får böta en jävla massa pengar för röken så håller jag också med. Men så långt kanske inte du tänkte Frankie.

    SvaraRadera
  15. Vänsterback ska givetvis Vasques spela! Tycker han helt klart har de förutsättningar som krävs för det. Alternativ för vänstekanten är ju fler: J berg, Karisik och Shaffer. Helst hade jag dock sett att man köpte in Martin fribock eller hur det nu stavas från halmstad på vänstermitten. Åsikter om detta?

    SvaraRadera
  16. Kent Brockman:

    Precis som Sella säger själv i senaste numret av Fotbollguiden: "Dessutom kan hon (Annika Sörenstam) lära mig lite idrottspsykologi, det kan behövas."

    SvaraRadera
  17. Om man tycker att det också "hör till" att Blåvitt får böta en jävla massa pengar för röken så håller jag också med. Men så långt kanske inte du tänkte Frankie.

    13/2/07 13:28


    Det argumentet beslutade jag mig för att aldrig lyssna på när jag fick höra att IFK Göteborg hade erbjudit Ultras Göteborg över 100 000 kronor i tifopengar inför säsongen 2006. Så pengar finns det tydligen gott om att spendera på detta, jag ser ingen skillnad i att ge dem direkt till SvFF eller att ge dem till Ultrasgrupper som kommer att bränna i någon form.

    Rökbomber är dessutom alltid bättre än bengaliska eldar ur säkerhetsynpunkt då ingen kan bränna ihjäl sig på en rökbomb och ingen läktare kan börja brinna av en rökbomb. Hence är rökbomber att föredra framför bengaliska eldar.

    SvaraRadera
  18. Jolly skrev ett vettigt inlägg till skillnad från Frankie som med sin Huliganromantik tycker det är skitkul att blåvitt pröjsar böter, skrämmer bort vettiga människor och förr eller senare får spela en match inför tomma läktare.
    Kan inte baraben ta ut mynt från supporterfonden och kasta mynt på linjemannen när han dömer emot blåvitt? Sån hör ju liksom till

    SvaraRadera
  19. Jolly skrev ett vettigt inlägg till skillnad från Frankie som med sin Huliganromantik tycker det är skitkul att blåvitt pröjsar böter, skrämmer bort vettiga människor och förr eller senare får spela en match inför tomma läktare.

    Du är ju så förvirrad att man nästan börjar skratta när man läser dina ord.

    Huliganromantik? Du vet inte ens skillnaden på ultraskultur som med banderoller, sång och pyroteknik lever på läktarna och huligangrupper som slåss på gatorna utan talar om huliganromantik. Varför uttalar du dig om saker du helt uppenbart inte har någon som helst koll på? Är det bara för att skämma ut din egen intelligens? Är det därför du väljer att vara anonym? För att du innerst inne vet att du inte har den blekaste aning om vad du talar om och därför inte vill skämma ut dig själv och hela din omgivning med att visa världen vilken okunnig idiot du är?

    SvaraRadera
  20. Frankie som med sin Huliganromantik tycker det är skitkul att blåvitt pröjsar böter

    IFK Göteborg hade erbjudit Ultras Göteborg över 100 000 kronor i tifopengar inför säsongen 2006. Så pengar finns det tydligen gott om att spendera på detta, jag ser ingen skillnad i att ge dem direkt till SvFF eller att ge dem till Ultrasgrupper som kommer att bränna i någon form.

    SvaraRadera
  21. ett annat problem är ju att vissa idioter inte ser skillnad på en rökbomb och en bengal, rökbomben har ju ingen del som brinner vilket gör den så mkt säkrare på alla sätt och får man välja är det ju bättre att bara rökbomber används om man ska ha pyroteknik på läktaren.

    finns en klar poäng med frankies argumentation, men även föga förvånande att samma gamla Pay per wiev-mongos ska trilla in och skrika anonymt om det ena och andra.

    SvaraRadera
  22. haha frankie, det ROLIGASTE är att det är så jävla uppenbart att du stressar in i tråden för att provocera med ett inlägg om rökbomben som du vet ska sätta igång en stor debatt. JAG HAR GENOMSKÅDAT DIG! :P

    SvaraRadera
  23. för vissa är det viktigare att fördöma nån tonårings rökbomb än att diskutera Blåvitt. vad oväntat.

    SvaraRadera
  24. "Ja du Frankie, vem du nu är! Ibland har du kloka inlägg,lika ofta stämmer inte ditt tyckande med min uppfattning, men så är det ju alltid.
    Efter ditt senaste inlägg om rökbomber har jag helt tappat förtroendet för dig och kommer hädanefter att ta ditt tyckande med en stor nypa salt. "

    1. har han någonsin dolt vem han är? han drivet sidan och är väldigt öppen med sitt namn.
    2. hur kommer det sig att alla moraltanter som skriver kommentarer här alltid säger att "NU har jag tappat förtroendet" och "det här var droppen, tidigare har sidan varit bra". baraben borde väl inte ha några läsare kvar om ni höll ert ord och slutade läsa här (det borde ni för övrigt göra också.

    för övrigt:
    rookie: "testa Alex på vänsterbacken"
    en intressant idé. jag tycker absolut vi måste hitta en lösning på vänsterbacksproblet. alex vore definitivt en lösning, men problemet är att vi tappar hans inlägg från höger då, och det är ju tyvärr ett av våra enda anfallsvapen.
    men kanske adam kan spela på vänsterbacken?

    SvaraRadera
  25. lite lustigt att barabens läsarantal ökar i takt med att moraltanterna lovar att sluta läsa. kan det vara en och samma person hela tiden? hehe inte otroligt...

    SvaraRadera
  26. Helt ärligt. Ska man disskutera Frankie eller Blåvitt här?

    SvaraRadera
  27. Jag tror på röksvampstifo i september. Jävlar i min låda vilken stämning det skulle framkalla!

    Mer sporer åt folket!

    SvaraRadera
  28. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  29. " Sen blir det inte bättre av att ingen verkar ta något ansvar för det när rökbomben välter och bränner på den del av läktaren som är av trä. I mitt tycke får det rak motsatt effekt. Och jag är inte ensam om att tycka det. "

    Nu kan man undra sig vem är idioten här ? Han som tänder rökbomben eller den där killen med skägg som står och skäller ut killen som tände rökbomben och sedan sparkar ned rökbomben för läktaren ? Vem är idioten ? ...

    Sedan tyckte jag att Ragnar var riktigt bra detsamma gäller Stefan-oavsett om han inte sätter dem, men som KENT BROCKMAN påpekade skicka han till en idrottspsykolog - han måste ju tro att han skall göra mål !

    SvaraRadera
  30. det började ju ej börja brinna på läktaren, utan det va själva rökbomben som brann... vad jag hört iaf.

    SvaraRadera
  31. Låter som två idioter om du frågar mig...

    SvaraRadera
  32. looooooooooooooooooooooool säger ja bara det var ju fan på betongen... hade mittt under näsan

    SvaraRadera
  33. Hur kan man ens tänka tanken att sätta Alex som vänsterback?

    Man kan säga vad man vill om dagens trupp, men Alex gör sig själv och laget bäst i att vara på högerytter mittfält. Det är vår vassaste anfallsväg.

    Alex på vänsterplatsen? Måste ju fan vara en Gaisare eller en annan odåga som kan komma på sådana ideér. Motståndarna är väl dom enda som skulle se det som något bra.....Nä Alex ska vara på högern, man ska inte ta bort det enda som fungerat offensivt.

    /Daniel

    SvaraRadera
  34. Brockman:

    Att Sella skulle missa straffen har ju att göra med att Wiland är sveriges bästa målvakt på straffar.
    Han är ju helt otrolig på att rädda straffar.

    SvaraRadera
  35. Jag är nog en moraltant för jag ser de flesta bortamatcher på TV har otroligt svårt att förstå festligheten med rökbomber allvarligt talat, raketer eller sådana där jävla lyshistorier kan åtminstone vara fina att titta på men rökbomber? Man hostar skapar panik och ser dåligt, för mig är det inte långt från sinnessjukdom. Om man inbillar sig att man visar sin kärlek till Blåvitt genom att fixa till böter med rökbomber så har man liknande symtom som pedofiler som tror sig ha en käleksaffär med sina offer.

    SvaraRadera
  36. Senaste anonym:
    Svälj huvudet å byt kropp din tönt!

    SvaraRadera
  37. Rökbomer skymmer sikten för alla som står bakom. De uppskattas dessutom sällan av folk över 22.

    Jag har följt Blåvitt i över tio år och jag hoppas att det blir hårdare övervakning på den nya arenan så att vi kan sätta åt luntarna!

    SvaraRadera
  38. max
    Tog argumenten slut?

    SvaraRadera
  39. Rökbomber hit och rökbomber dit. Att det inte tas ansvar när det bränns på trä läktaren tycker jag är fel att säga. Jag vet ej vart du stog eller satt, men jag stod på kortsidan och såg folk som plockade bort rökbomber som blev plaserade på trä delen av läktaren av andleningen att de inte skulle ta eld tror jag i alla fall. rätta mig om jag har fel ?

    Så vi kanske inte skall dömma/dra alla över en kant?

    SvaraRadera
  40. Någon som tror att rökbomber uppskattas av astmatiker och ädre med dåliga luftvägar? Det är i mitt tycke alldeles för mycket "spaghetti"-mentalitet i klacken idag. Hur många banderoller var på svenska i lördags? 'Lagrell merda'?! Varför inte 'Dra åt h-e Lagrell'??

    För övrigt kan bengalbrännarna, a k a Pengabrännarna av klubbens stålar, köra upp bengalerna där deras mödrar torkar dem varje dag.

    /Danieli

    SvaraRadera
  41. Jag tycker inte Sella imponerade i lördags.

    SvaraRadera
  42. Instämmer med Danieli. Inget knivskarpt argument av Frankie att bränna av saker på läktaren bara för att de får pengar till tifoverksamhet. Trodde att tifo kunde vara så mycket mera än diverse pyroteknik...

    SvaraRadera
  43. Skriv på nu George och prestera! Dags att sätta Sella i frysboxen, eller ta ur honom? han har ju varit iskall sedan han kom..Alex som högerback? Åååh - Lägg ner!

    SvaraRadera
  44. Ingen åsikt om Vasques som vänsterback än så länge! Är det bara jag som ser det som en bra lösning?

    SvaraRadera
  45. Inget knivskarpt argument av Frankie att bränna av saker på läktaren bara för att de får pengar till tifoverksamhet.

    Jag har då inte bränt av ett skit, det ska poängteras. Sedan sa jag inte att det var fritt fram att bränna för att man erbjudits pengar, däremot att det blir ett jävla hyckleri av Blåvitt att å ena sidan klaga på att man får betala böter för sådant som sker på läktarna men å andra sidan erbjuda samma grupper 100 000 kronor att sköta "skötsamt" tifo för. Pengarna finns ju uppenbarligen för att "brännas", så då blir det tomma tunnor som skramlar när man tar det argumentet.

    SvaraRadera
  46. Till er som snackar om rökbomberna och hur dom fungerar:
    Jag stog två meter ifrån, med fri sikt, och såg vad som hände. Det kom flammor ur rökbomben och den LÅG ner på en av träläktarna. Skrämmande att ni ens kan ha missat det om ni nu stod rakt under den. Det ehal slutade med att någon sparkade! (!) den längre ner, närmare plan - medan flammor kom ur den fortfarande.

    Alex på Mittfältet tack! Däremot kan jag gärna tänka mig vasquez som vänsterback. Ett bättre alternativ än Schaffer. Dom två lirar ju på samma kant så dom kan säkert få ett bra samarbete med överlappningar och dylikt. Men jag tror nog inte att det blir akutellt, och på ett sätt så hoppas jag att Vasquez får fortsätta där han är.

    SvaraRadera
  47. vilka jäkla moralkärringar det finns här inne. Helt seriöst indrar jag om det är folk som egentligen går på fotboll.. i början av 2000-talet eldades det som fan på matcherna rökbomber var mer av regel än undantag och allra helst skulle det brännas ordentligt när vi hade nåt plaststripestifo över huvudena, haha.
    det hör ihop med fotboll, det skapar stämning, och i förlägningen bidrar det till att spelare vill spela för vår klubb. titta på ex. hammarby ett mediokert lag som har haft "framgångar" iaf mde deras mått mätt under 2000-talet men ändå har de alltid relativt lätt att signa spelare mycket för myten om den gamla goa södern...
    rätt eller fel tja.. men kom inte och släng ur er något om att spelare spelar inte i klubbar för att deras fans bränner på läktarn - nej de gör de inte men för stämningen och inramningen från fansen och detta är en bidragande faktor.

    SvaraRadera
  48. P.s fortsätt gärna debatten på Bara Ben's egna forum! Hets för fan!

    SvaraRadera
  49. Vem föreställer bilden?

    SvaraRadera
  50. vad är det för fel med tomtebloss, d e ju festligt & skapar stämning!

    SvaraRadera
  51. Anonymous said...

    vilka jäkla moralkärringar det finns här inne. (...) titta på ex. hammarby ett mediokert lag som har haft "framgångar" iaf mde deras mått mätt under 2000-talet men ändå har de alltid relativt lätt att signa spelare mycket för myten om den gamla goa södern...


    Tror du att folk skriver på för bajen för myten (ja, just det, myten) om att det är så glatt och trevligt på gamla söderstadion, och för att nån puffar av en rökbomb där ibland? Det tror inte jag.

    SvaraRadera
  52. vem fan skriver på för bajen? Jefffffreyyy?

    SvaraRadera
  53. Alex som högerback? Åååh - Lägg ner!

    jag menade vänsterback...i min frustration blev det fel..

    SvaraRadera
  54. Jolly

    Vad jag menar med attt Ragnar är "ett osäkert kort": Jag har sett Ragnar på tre träningar plus Elsborgsmatchen. Ibland har sett ganska osäker ut, ibland väldigt säker. Men det har sett bättre och bättre ut. Med gott självförtroende tror jag definitivt att han är den mittbacken vi söker.

    Rookie's uppställning (en av de första kommentarerna) är också min drömuppställning, men jag vet inte om den är så realistisk tyvärr..

    "Gästskribenten"

    SvaraRadera
  55. Gästskribenten, Collberg: Till skillnad från många andra så respekterar jag din åsikt. Det var snarare så att jag bara ville påpeka det eftersom det var såpass kort tidsaspekt mellan våra inlägg. =)

    Sen kan jag förstå att man kan kan känna oro. Titta på Lago bara för att ta ett exempel. Han gjorde väl ett hyfsat första intryck han med. Och se vart han tog vägen. Men jag har en god känsla att vår gode Ragnar fixar detta.

    SvaraRadera
  56. "Rökbomber är dessutom alltid bättre än bengaliska eldar ur säkerhetsynpunkt då ingen kan bränna ihjäl sig på en rökbomb och ingen läktare kan börja brinna av en rökbomb. Hence är rökbomber att föredra framför bengaliska eldar."

    Ähh jo men visst rökskadade lungor är jättekul! En natt på Sahlgrenska efter att en idiot bränt av en rökbomb är ju skitkul. Ska vi som råkar ha astma eller andra lungproblem inte kunna gå på fotboll?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.