2007/01/20

Vi noterar att...

Ett (förvisso högst obekräftat) rykte talar om att vår gamle favorit ELANGA är högaktuell för småstadsklubben Solna AIK. Elanga & Dulee i samma klubb - var lägger man ett bud på tv-rättigheterna?
Givetvis låter det lite osannorlikt, men om vi alla håller tummarna & hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas, så kanske det blir sanning...

Det är ett oomtvistat faktum att de allsvenska nykomlingarna är oproportionerligt starka & brukar skrälla på hemmaplan i början av serien.
Givetvis spelar Blåvitt sina tre första bortamatcher mot just dessa nykomlingar...

Det iaf inte fanns en massa olika göteborgsderbyn att klämma in under samma vecka.
Givetvis har man istället valt att förlägga de mest "derbylika" matcherna, dvs de mot Ellos, i direkt anslutning till mötena med Gais...

Pontus Wernbloom fick göra sin A-landslagsdebut under höghöjdsresan till sydamerika.

Sportbladets Daniel Sjöberg "avslöjar" att AIK revolutionerat snabbhetsträningen för fotbollspelare genom att träna explosivitet.
Givetvis är denna information ytterst "hemlig", särskilt efter att det stått i tidningen...

Även den gamle "skinnväst-brassen" Wilton nu, enligt ny "solnapraxis" (dvs, gnäll & hota i pressen - så får du mer på kontot), har förlängt sitt kontrakt med "guldgruvan i Solna". Givetvis har den plötsliga ivern att göra affärer inget samband med en viss hustrumisshandlares nya tilltagna lönespecar...

29 kommentarer:

  1. Elanga och dulee, jävlar vilket radarpar!!!

    SvaraRadera
  2. Det är fortfarande ofattbart att Pontus fick spela högermittfältare när han nu fick chansen. Visst fasen borde väl man från Lagerbäck och Anderssons sida koll på att han inte funkar så bra där?

    Får väl se om han spelar i morgon på sin rätta plats?

    www.campsweden.se

    Kanske bjuder på lite tröstläsning i väntan på.....allsvenskan och "tv match" i morgon.

    SvaraRadera
  3. Då har aik 2 riktiga strikers :)

    SvaraRadera
  4. Just detta med att vi får möta alla förbannade nykomlingar direkt har jag oxå reagerat på. Vi kommer lätt tappa massa poäng därför!

    SvaraRadera
  5. Ni får tänka lite annorlunda gubbar.. Rehn och grabbarna försöker ju hålla bollen efter marken och spela nu, det kommer underlätta för oss mot bottenlagen förhoppningsvis

    SvaraRadera
  6. Sista anonymous/

    Fast just de första hemmamatcherna brukar ju nykomlingarna spela pangfotboll.

    SvaraRadera
  7. Oftast så är det ju så att de stora lagen vill möta nykomlingarna i början, då fotbollsabstinensen är som störst, och man kanske kan få några extra hundra pga. att det är premiärmatch.

    /Lundquist

    SvaraRadera
  8. Lundquist:

    Fast nu möter vi ju nykomlingarna borta i de första omgångarna...

    SvaraRadera
  9. Stellham:
    Drar säkert några extra på bussarna då, jag kommer åka, och det är tveksamt om jag hade gjort det mitt i serien faktiskt. (Fan... Förlorade jag internet status när jag sa att jag inte åkte på alla bortamatcher tror ni?)

    /Lundquist

    SvaraRadera
  10. Är det inte lite märkligt att lägga ner så mycket tid på AIK.Stockholmskomplex?avundsjuka?Pinsamma jävlar.denna blogg brukar vara kul men nu är det mest bajs hela tiden.Faktum kvarstår:ni vinner inte ett skit i år.heller
    SVARTEN AIK

    SvaraRadera
  11. Ja självklart stockholmskomplexet!! Jag bor nu uppe i stockholm och hade faktiskt aldrig hört om detta fenomenet innan jag flyttade hit. Men här uppe i norr är det väldigt vanligt att använda.

    Den frågan jag ställer mig är om det verkligen är ett stockholmskomplex eller ett komplex åt andra hållet. För ser vi på det rent allvarligt är stockholm en dubbelt så stor stad, tillika huvudstad, men den är ju faktiskt riktigt rötten sett till hur stor staden är!

    SvaraRadera
  12. Kommer han och kaxar upp sig här för att ha vunnit Superettan. Woho!

    SvaraRadera
  13. När hatet till aik överträffar kärleken till sin egen klubb är man Djurgårdare.Men det är klart löparbanor som löparbanor.
    Svarten

    SvaraRadera
  14. Vi höll bollen på marken under Bosse också, och hade sjukt svårt för de sämre lagen.
    Sen när Arne kom och vi spelade mer enkelt och rakt (o snabbt) trodde alla att "nu kanske vi får det enklare mot bottenlagen iaf. med det enklare spelet". Och vi fortsatte ha svårt mot bottenlagen, iaf. under hans andra säsong men även under den första. Och då slutade vi tvåa.
    Så det är bara att inse, vi kommer alltid ha svårt för bottenlagen.

    SvaraRadera
  15. Stockholmskomplex (läs AIK) är ett otroligt intressant begrepp när man snackar fotboll. Ska vi ha komplex för flest tagna SM-guld? Guld i Europa? Att vi inte kör upp galgar i röven på småpojkar?

    SvaraRadera
  16. Ni ska ha komplex över skattefiffel.Ali Gerba och landets gnälligaste spelartrupp.Vissa i ifk sill "bor"hos domaren.Men faktum kvarstår:varför skriva om aik hela tiden???????Är ni jyrgårdare???
    Svarten

    SvaraRadera
  17. Ja svarten... vi är djurgårdare.... Det som är intressant med gnaget just nu är att ni(?) knytter till er fler kriminella än kumla anstalten och köper dussin spelare från skinnväst:s för sådana otroliga summor som får andreas andersson köpet att framstå som en bra affär.

    SvaraRadera
  18. Det är ju du som är inne på "vårt" forum och inte tvärt om eller? Jag vill inte heller ha en galge i häcken.

    SvaraRadera
  19. Knytter??
    Ja Wilton var ju en flopp.Försökte inte ni värva mongo kim t hysén???
    Så då ställer vi frågan igen.Varför AIK på en ifk blogg??Hela tiden??Varje dag??Varför regnar det i göteborg hela tiden?varje dag?
    Svarten

    SvaraRadera
  20. Hellre en gnagare i kanalen än en galge i analen.

    SvaraRadera
  21. Tack skall du ha "Svarten" för att du bidrar till underhållningen!

    SvaraRadera
  22. ja va fan.Man får bjuda tillbaka efter det som ni bjöd på senast på Råsunda.Självmål och slagsmål på läktaren.Apropå brottslingar.E det inte rättegång snart?
    S

    SvaraRadera
  23. "Givetvis har den plötsliga ivern att göra affärer inget samband med en viss hustrumisshandlares nya tilltagna lönespecar..."

    Bara en efterbliven bonde från Göteborg tror att ett kontrakt svängs upp ihop på en fikarast. Alla med en genomsnittlig bildningsnivå förstår att förhandlingarna med Wilton pågått LITE längre än sedan Dulee kritade på.

    För övrigt förlängde vi nyligen med Markus Jonsson också, och han bråkade ju mycket i media. Eller nåt.

    Bitterheten över att IFK 2007 bara är en klubb i mängden avspeglar sig tydligt i blajet här. Elanga? Jo du.

    SvaraRadera
  24. FAKTA:

    Sandberg, Jonsson, Haynes, Bengtsson, Norling, Nesho... alla förlängde de sina kontrakt i år/förra året utan media inblandat.

    Enligt Wilton på FAN-TV så ljög media om att Wilton ville ha högre lön. AIK ville förlänga p g a att man ville ha mer pengar vid försäljning. AIK har tackat nej till två klubbars intressen hittills. Wilton fick dock säkert löneökning - det var han värd i så fall. Dulee använde media som förhandlingsteknik berättade Ola. AIK valde att inte göra detta.

    Åsikt:

    Jag tror att AIK är den enda klubben i norden som kan få en attitydsförändring på Elanga. Dock så tror jag värvningen aldrig blir av eftersom man redan har det trångt på vänsterbacken: Karlsson, tamandi, Bengtsson och i viss mån Tjerna.

    Komplex:

    Är inte det när fokus ligger på ett problem istället för en lösning?

    Personligen så lägger jag ner minimal energi på IFK och ger AIK maximal energi. Tänk om alla gjorde likadant. Förstå vilken framgångssaga!

    SvaraRadera
  25. Oväntat många råttor som verkar ha baraben.com som startsida!

    SvaraRadera
  26. Hade ju önskat att det var Blåvitt som la stort fokus på snabbhet. Har sagt det förut och jag säger det igen. Vi behöver få in snabbhet i både huvud och fötter. När man värvar spelare till laget borde just snabbheten vara det första man tittar efter anser jag. Det är ju självklart en stor fördel att vara snabbare en sin motståndare?

    SvaraRadera
  27. Vad har AIK Solna med Stockholmskomplex att göra?

    SvaraRadera
  28. Klockrent! Har aldrig tänkt på att det är ett solna-galge-i-röven-komplex jag har;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.