2007/01/19

Vasquez: "Det stora målet är SM-guld!"

SPELARINTERVJU För att ta tempen på försäsongen och den nya tränarstabens inverkan på truppen tog vi oss ett snack med mittfältstalangen Andres Vasquez som under fjolåret fick sitt genombrott i U21-landslaget. Håll till godo!

Tjena Andres, hur har säsongsstarten varit så här långt?
- Det har varit kul att få komma tillbaka först me en veckas hårdträning me Blåvitt. Sedan en vecka med landslaget så det har varit kul att träffa killarna, det ser positivt ut i laget.

Vad är ditt intryck av den nya tränarstaben? Hur skiljer de sig åt mot Arne, Lampan och Kjell?
- De olika tränarstaberna skiljer sig åt på en del grejer men intrycket av båda tränarteamen är att man vill mycket och är väldigt engagerade i spelarnas utveckling och utvecklingen av laget.

Hur känns det att ha en ny konkurrent i Karisik istället för Wowoah som under förra året?
- Det ändrar ingenting egentligen, konkurrens har man hela tiden på den här nivån. För mig handlar det bara om att utvecklas och att försöka prestera på så hög nivå som möjligt.

Är det kanske dags för dig att slåss om en innermittfältsplats nu när Mild inte har ersatt Kilhberg i truppen?
- Ja jag är lite sugen på att få testa mina krafter där. Men samtidigt så trivs jag på kanten, men kanske vill jag utvecklas ännu mer och få spela en större roll från min kant. Exmpelvis att jag kan hoppa in i mitten eller gå inåt banan mycket mer. Lite som en friare roll kanske hade passat mig? Så man vet aldrig men ja spelar där som tränarna vill, de är därifrån vi bygger vårt lag tillsammans.

Tror du att du är en bättre fotbollsspelare som innermittfältare i grunden? För du ligger trots allt i toppen av assistligan under din första riktiga säsong i Allsvenskan som vänsterytter, det är väl inget dåligt betyg direkt?
- Ja det har gått bra som vänsterytter och jag har anpassat mig bra där. Men samtidigt så är innermittfältare den position jag har spelat hela mitt liv nästan.

Vad tycker du om de nya killarna i truppen? Jakob, Ragnar, Raniege och Karisik?
- De är riktigt duktiga killar. Jag tror många utav dom kommer göra bra ifrån sig även om dom inte e "stora namn" så tror ja dom kan överaska många.

Du är ju inte yngst i laget längre utan börjar bli en av de rutinerade grabbarna snart, känns det bra?
- Hehe ja perfekt! I föreningen är jag ju kanonrutinerad, nästa år "fyller" jag tio år i Blåvitt och då är det kanon.

Vad tycker du ni i laget ska ha för mål för säsongen 2007? Är det SM-guld som gäller?
- Det är ingen omöjlighet i mina ögon, men målet måste vara topp fyra för oss.

Vad tror du krävs för att vinna Allsvenskan då? Och vad har vi gjort för fel de senaste åren tror du?
- Som jag känner det så har vi många onödiga förluster och oavgjorda matcher. Å andra sidan har vi någon match där vi haft tur med så det jämnar la ut sig. Men stort sett så har vi inte haft spelet och fantasin för att göra det lilla extra, vi har vart väldigt lättlästa helt enkelt. Det är oftast när man bryter mönstret som man skapar problem för motståndarna.

Vad talar för att vi blir mer svårlästa det här året då? Är det inte risk att vi blir sönderlästa av motståndarna även under 2007?
- Förhoppningsvis så hittar vi ett spel som passar just vårt lag. Ett spel där vi vågar bryta mönstret och göra den där lilla extra grejen. Sedan så behöver vi ett försvar som är respekterat av motståndarna.

Det har ryktats en del om att ett par klubbar på kontinenten följer dig på nära håll, bland annat Ajax, är du på väg ut i Europa kanske?
- Det är något jag oftast inte koncentrerar mig på, utan jag kör på och försöker utvecklas i Blåvitt så mycket som möjligt. Jag låter oftast farsan sköta det tills att det är något konkret och det gör jag för att kunna koncentrera mig på det som är viktigt.

Och det som är viktigt är att få hem ett SM-guld till Göteborg?
- Det är det stora målet och det enda viktiga nu!

Tack för ordet Andres och lycka till med försäsongsträningen nu!
- Tack själva!

25 kommentarer:

  1. Bara köra på Andres..

    SvaraRadera
  2. nytt kontrakt!!!!

    massmaila håkan om skriva nytt kontrakt med han???

    bättre nu, innan han blir för bra och svår att behålla samt betala..

    SvaraRadera
  3. Korrekta svar. Lite mindre Park Lane för Andres och Wernbloom i sommar dock, tack.

    SvaraRadera
  4. Inte en till farsa!!! Andres är förlorad.

    SvaraRadera
  5. Trevlig intervju! Hoppas att Andres lägger på sig ett par kilo och blir snabbare inför säsongen. Då kan han bli riktigt bra.

    SvaraRadera
  6. Andres verkar vara en jävla go kille, som dessutom är förpackad med jävligt mycket talang och som senaste säsongen visade kan han även plocka fram delar av detta och abstrahera talangen, jag tror dock att han kommer att växa ytterligare under 2007.

    Vasques bör ha ett långt kontrakt och bör betalas efter sin förmåga, det enda som skulle stoppa han från en lukrativ försäljning är om han skadas, eller att han totalt slackar av, men hans personlighet talar inte för det senare. Det vet alla som sett en träning med blåvitt.

    SvaraRadera
  7. Tycker snarare Andres bör träna ner sig lite. Innan han gick upp i vikt så var han snabb och kvick och kunde snurra upp moståndare riktigt ordentligt. Sen lade han på sig sex-sju(?) kilo muskler och nu ser han trög och tung ut.

    Muskler är inte BARA positivt hos en fotbollsspelare. Särskilt inte på överkroppen.

    SvaraRadera
  8. Som dom säger i programmet "Syd-sydväst" på Fan-TV (Svenskafans.se): Ge Andres en topp-lön så att vi kan skriva ett längre kontrakt med honom. Då får vi också rejält betalt när han försvinner till Europa. Det skulle vara katastrof om Andres skulle försvinna som Bosman. Andres regerar på vänsterkanten!

    SvaraRadera
  9. Sorry, web-tv programmet är på svenskafans.COM och inget annat. Man är ju inte där inne så ofta :-)

    SvaraRadera
  10. Tur att du inte är där inne för ofta för då hade du blivit behandlad som en förädare! Lova att inte synda mera!
    /Fredrik

    SvaraRadera
  11. Att Vasques blivit lite trögare till denna säsong är inte så jädra konstigt. Om du gör som Vasques har gjort och gått ifrån att vara en halvslö talang till att vara flitig som satan så blir det en jävla omställning för kroppen. Att han såg tyngre ut förra säsongen kommer vara till hans fördel under denna, då snabbheten kommer att komma med årets träning där man tränar mycket "snabba fötter".

    SvaraRadera
  12. Ett 5års kontrakt med en fin lön skulle inte vara helt fel, ser ingen anledning till annat. Även om man betalar 100'000 i lön så är det ändå bara 5,5 mille på 5 år och äårligt talat är det någon här som faktiskt tror att vi får under 10 miljoner för Vaques?

    Med ett sånt kontrakt så är han kvar två år till och efter två SM-guld går han sen till Arsenal för 35 mille eller liknande... mmm härligt att drömma sig bort!

    /Andreas

    SvaraRadera
  13. Trevlig läsning även om jag i Andres fall helt klart föredrar film intervjuer.
    Andres har mycket talang och verkar ha helt rätt intställning och jobbar på stenhårt.

    SvaraRadera
  14. Såg Andres vid Kungsportsplatsen igår. Han såg ofokuserad och instabil ut. Detta är sant.

    SvaraRadera
  15. Någon som såg matchen mot Ecuador igår? Var det bara jag som tyckte att en viss Wernbloom såg lite...tjock ut. Taco såg ju ut som ett fysikt praktfenomen i jämförelse.

    SvaraRadera
  16. /Andreas 19/1/07 13:07

    Måste säga att du verkar tänka mycket klokt. Vasces håller i allsvenskan garanterat och går han vidare ja då är det pengarna tillbaka. Men kanske ngt kortare kontraktstid? Kanske halv lön som bas med möjlighet till stor bonus?

    SvaraRadera
  17. Alltid Blåvitts intervjuer med Lasse Kroner och Matthias Fredriksson

    SvaraRadera
  18. Larz
    Helt klart Svenskafans intervjuer! Vad tycker du är godast dill- eller grillchips?

    SvaraRadera
  19. larz/ Mata inte Alltid Mongo-trollen tack. Det stinker så illa när de dyker upp...

    SvaraRadera
  20. Larz/ Lasse Kronér är ju tjock och go, dessutom äter han flest langos per kvadratcentimeter kroppshydda i Sverige. Vad ska man säga?

    SvaraRadera
  21. Ha ha .sm-guld???Ni e för roliga.4-0

    SvaraRadera
  22. larsa/ För att det är många av oss som tycker det är en jävla massa pretatiösa clowner som sitter på Svenskamugs. Fans kallar de sig och så sitter de i målilla och tycker det ena och andra. Jävla pajasar säger jag.

    SvaraRadera
  23. [Upp ur skyttegravarna nu little boys. Annars får ni smaka på saxen!]

    SvaraRadera
  24. löjligt att bråka om vilka som är de bästa fansen

    SvaraRadera
  25. ...för alla vet att de bästa är blåvita! ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.