2007/01/18

Amerikansk golden boy blott en Blåvit dröm?

SILLY SEASON Off season är som bekant de smått galna ryktenas tid och den här veckan är inget undantag...

Wowoah klagade under säsongen 2006 på bristfällig speltid i Blåvitt. Nu verkar han dock ha förstått sina egna fotbollsmässiga begränsningar på ett bättre sätt med tanke på att han skrivit på för tiondeplacerade laget i Cypriotiska ligan. Blåbärsfotboll måhända, men ständerna är ju medelhavets vackraste sägs det...

Shavar Thomas som nu provtränar med Blåvitt men som gett negativa intryck, till och med kallats fastvuxen i marken på grund av sin brist på fart, spelade som bekant tidigare i amerikanska Kansas City Wizards.
Det senaste lite exotiska ryktet gör gällande att Blåvitts egentliga intresse var att få hit amerikanska landslagsstjärnskottet Eddie Johnson som även han spelar för Wizards. Ryktet har så vitt vi vet uppkommit på internet och spelaren i fråga är ingen dussinlirare direkt. Tvärtom så anses Eddie Johnson lite av amerikansk fotbolls golden boy då han under de senaste åren etablerat sig som en stabil målskytt i MLS och dessutom slagit igenom i landslaget med dunder och brak där han gjort hela 9 mål på 20 matcher sedan 2004.
Johnson är dock starkt uppvaktad av ett flertal Europeiska toppklubbar och var bland annat nära en övergång till Spanska Real Sociedad i Augusti 2006. Övergången stoppades dock av Kansas Citys ägare som just då inte ville släppa iväg sitt 22-åriga stjärnskott till Europa. Skulle ryktet stämma att IFK Göteborg mot förmodan kan få hit honom ens för provspel vore det en jättesensation för svensk fotboll. Samtidigt är det ingen hemlighet att Håkan Mild nyligen spenderade sin semester i USA. Ett plus ett?
Men som sagt, skulle Johnson ens vara uppe för seriös diskussion vore det en skräll av sällan skådad kaliber för det här årets Silly Season...

Såpan Håkan Mild versus George Mourad verkar ha kommit till någon typ av dödläge i veckan. Mourad talar om att få spela trots att han inte förlängt kontraktet och Mild verkade förvånad av att få läsa om att Mourad ville stanna i Blåvitt i City Göteborg i veckan. Får vi se ett nytt kontrakt snart eller är det dags att sälja av den hårdskjutande forwarden? Att man nobbat ett bud i fyramiljonersklassen (Från Norge) visar i alla fall att IFK Göteborg numer uppvisar en inställning som innebär att man vill ha betalt för sina spelare. Så är det en så kallad proffsklausul som skiljer IFK åt från Mourads krav lär vi knappast få se en fortsatt Mouradsk epok i de blå och vita färgerna. Den nya policyn verkar innebära en stenhård linje där föreningen ställer kraven på spelarna och inte tvärtom. På gott och ont.

Svenskafans.com konstaterar dramatiskt att både Lasse Kronér och skidåkaren (!) Mattias Fredriksson håller på Blåvitt. Vi kan tipsa om att detta gör även Viveca Lärn och Leif "Loket" Olsson. Han som uppfatt langosen kanske gör det med...

Visst längtar supportergöteborg på att få se frågor som:
"Är det inte dags att använda den blåvita halsduken i ett program av Dobidoo snart?"
ställas till både Loket, Kal och Ada...

53 kommentarer:

  1. Tidig 1 april? Kommer han hit måste vi verkligen sälja Mourad, Walle osv.

    Hoppas att en riktig bra back och en centralmittfältare kommer snart.

    SvaraRadera
  2. surt sa hobby-journalisten Hankins ang. hobby-journalisterna på svenskafans.com = gud vad allt är viktigt i ankdamm!

    SvaraRadera
  3. Börjar ju bli riktigt skoj med ert eviga käbblande.

    Culo

    SvaraRadera
  4. Eddie Johnson är fantastisk i Football Manager! Det är i och för sig Marcus Berg också...

    SvaraRadera
  5. Är det verkligen realistiskt att Blåvitt skulle kunna ha möjlighet att värva en spelare av sådan kaliber? Det vore ju fantastiskt i sådana fall.

    (Men om man skall vara krass så verkar det inte spela nån roll vilka vi har i anfallet. Alla skyttekungar vi värvat sedan Jesus gick i shorts har ju slutat göra mål när de fått på sig den blåvita tröjan... :/)

    SvaraRadera
  6. Suppottergötteborg vill okså att dena blågg skafar ett rettstavningsprågram så at täxten bilr läsbar.

    SvaraRadera
  7. Trodde Loket va Öisare.. =P Men vem bryr sig...

    SvaraRadera
  8. anonymous 08:45 / Vad är det som inte är läsbart? Hittade ett slarvfel i texten ("ständerna"), det kan väl knappast göra att texten blir oläsbar?

    SvaraRadera
  9. Ni måste skämta om Eddie Johnson?? Han e ju så jävla snabb och lovande.. Blåvitt skulle kunna sälja vidare honom till nån toppklubb för 80-90 miljoner eller nåt.. Agera riskkapitalbolaget!!!

    SvaraRadera
  10. Loket öisare? Han har ju till och med varit ordförande i IFK Göteborg. Om än under en kort period när vi mötte Valencia i UEFA-cupen.

    SvaraRadera
  11. Jävla massa ord som är fel i denna text, ex städerna o uppfatt

    SvaraRadera
  12. Gott att det är slut på klausulerna. Skit i klausulen George!

    SvaraRadera
  13. Kul kamp mellan Svenskafans och Bara Ben. Jag gillar er båda, men håller Svenskafans som knapp vinnare då det är lite för mycket "finniga tonåringar" härinne.

    SvaraRadera
  14. Hand upp den som INTE anser att Baraben kastar sten i glasögon om man kritiserar SF för deras artiklar.

    Angående Eddie Johnsson så var det en kille på Änglarna som skrev om detta, vilket verkade ha "sådär" hög trovärdighet. Nu vet vi hur ni får underlag för era rykten. Skulle Eddie mot all förmodan vara på gång så kommer jag ta tillbaka allt om det jag sagt om Håkan. Då måste han vara ett geni som kan trolla.

    SvaraRadera
  15. Nej HU för att kritisera en annan blåvittsida!

    Allvarligt talat, Lasse Kronér & Mattias Längdåkare - frankly my dear I don´t give a damn...

    SvaraRadera
  16. Ja vilken överaskning det kommer som, Fredriksson och Kronér. Det är ju lätt att kasta sten i glashus när man själv har dom största mongoloiderna i stan i sina egna led.

    SvaraRadera
  17. Här sitter jag helt naken då jag får se deta foto, pirrar till!

    SvaraRadera
  18. Är det enbart jag som har läst att Mourad har ett år kvar!!! på sitt kontrakt och det finns således ingen som helst anledning att ge honom ett bättre än det han har.
    Potential har han men har han visat det ännu i en räcka av matcher?

    SvaraRadera
  19. stellham:
    Nä, det gör inte jag heller. men handen på hjärtat, hur många av artiklarna på Barben har ett egentligt intresse? Den procentsiffran är relativt låg.

    SvaraRadera
  20. Blåvittpokern? frankly my dear I don´t give a damn...

    Situationer? frankly my dear I don´t give a damn...

    Vårmodet? frankly my dear I don´t give a damn...

    Sverige matchar mot Venezuela? frankly my dear I don´t give a damn...

    Hur var det med det där glashuset, Stellham?

    SvaraRadera
  21. Frankly, Mr Frankie..

    I didn't realize that you wrote poetry.

    I didn't realize that you wrote such awful poetry.

    Mr Frankie...

    Ankdammen är fånigt kul!

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  22. www.hskfotboll.nu rösta på abbes grabbar i omröstningen! Vi ska vinna! // Trogna blåvittsupportern Abbe!

    SvaraRadera
  23. Sluta bråka nu, barn!
    Vi gillar alla Blåvitt!

    Det börjar likna Lauls offentliga blogg-vendettor med konkurrenterna, och de är som vi alla vet, jävligt tråkiga att läsa om.

    Den här pajkastningen tjänar inga annan än våra motståndarlags supportrar på.

    Bara Ben och Alltid Blåvitt kan väl båda existera? Jag ser inga problem att läsa dem båda iaf.

    Eller ska vi bli som pajsarna och ha femtioelva olika officiella supporterfraktioner... något som väl redan är på gång här, iom Ultras.

    SvaraRadera
  24. Majornas Henke Larsson:

    Helt rätt!

    Jag tycker att Baraben är ett bra initiativ och ytterligare en sajt som man läser med jämna mellanrum. Baraben hade inte kunnat bli det den nu är utan Alltid Blåvitt och Alltid Blåvitt hade nog inte lika tydligt haft den funktionen den har idag om inte Baraben hade fyllt andra behov. Morgon- och kvällstidningsjournalistik med undantag för artiklarna om "kändisar som hejar på blåvitt". Åh andra sidan har alla sidor sina lågvattenmärke, vilket även upphovsmakaren till denna sida säkert är fullt medveten om.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  25. Men allvarligt talat, fattar inte folk att det bara är lite kärleksgnabb mellan Baraben och Alltid Blåvitt?

    SvaraRadera
  26. Det roliga är mest att 3-4 pers från alltid blåvitts förenada blöjmaffia måste komma in och skrika "sten i glashus" sju gånger mot Baraben när det är en BLOGG man talar om. Tro fan en supporterblogg där vem som helst kan skriva har blandad kvalité. Att Svenskamugs ens jämför sig med Baraben visar ju vilka klåpare man är ...

    SvaraRadera
  27. Det var som fasen. Lever du än ingbritt?

    SvaraRadera
  28. Brian: Excuse me. Are you the Judean People's Front?´

    Reg: Fuck off! We're the People's Front of Judea!

    SvaraRadera
  29. Haha neeeeh är det synd om Alltid Blåvitts forummaffia och deras idoler på redaktionen? Gulligulligull på er.

    SvaraRadera
  30. Ingbritt:

    Är väl inte redaktionen på AB som är här och snackar om
    "stenkastande", utan i så fall forumskribenter. Och det är väl inte svårare att bli forumskribent på AB än det är att skriva i bloggar på internet?

    SvaraRadera
  31. norman/ Du menar väl att det inte är svårare att bli del av Alltid Blåvitts redaktion än att starta en egen blogg? Ungefär den nivån ligger ju Svenskamugs på nuförtiden, antigen helt menlösa artiklar som Officiella redan skrivit eller underliga intervjuer. Detta från ett håll där de har personal ANSTÄLD att jobba med det. Till och med IFK Göteborg betalar ju en del av Alltid Blåvitts verksamhet. Tragiskt.

    SvaraRadera
  32. Ingbritt:

    Jag vet inte om du tycker det är svårt att bli forumskribent på AB? För det är forumskribenter jag pratar om.

    SvaraRadera
  33. Frankie:

    Vem har sagt att det är synd om sveriges största blåvittsite?

    Det är som du säger lite charmigt och inget att bli upprörd över.

    Jag tycker inte heller att "kändis intervjuerna" är av något större intresse.

    Läser ändå allt jag kan komma över som gäller blåvitt, störd som man är.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  34. Ingbritt:

    Såvittjagvet så är det bara Tomas på Alltid Blåvitt som får någon slags kompensation och det gör väl ingen skillnad?

    Om Baraben tjänar en slant på det ideela arbete som läggs ned här så är det väl ingen katastrof utan något positivt?

    Supporterrörelsen ska ju vara stark och som jag ser det är heltids/deltidsarbete med blåvitt något som gynnar oss supportrar och i förlängningen föreningen?

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  35. Sillstryparen/ Det riktigt roliga är att sådana som du blir upprörda av att pikas av baraben.com. Det är det riktigt roliga faktiskt haha.

    Sedan är det ju kul att du vill kramas med alla, men inse det att ni där är ett gäng som knappast nånsin är på matcherna men vill ha åsikter om allt och alla. Ingen respekterar Svenskamugs.

    SvaraRadera
  36. Sillstryparen/ Sveriges största Blåvittsite? Senast jag kollade var det AIK:are, Djurgårdare, Malmöfans och allt möjligt patrask som samlades på Svenskamugs. Sveriges största Blåvittsite är Änglarna.se, om man inte ränkar med Officiella då.

    Sedan kan man verkligen ifrågasätta hur en sida som heter SvenskaFANS kan låta sina redaktörer och medarbetare vara på de allsvenska föreningarnas lönelistor. Det är inte bara Tomas Ericson utan även Morran. Från deras perspektiv är det ju bara kul att de får jobba för Blåvitt, men att kalla sig fans och försöka bedriva "journalistik" när de samtidigt får lön från IFK är ju i bästa fall en travesti på hela skiten.

    SvaraRadera
  37. Stil & klass:

    Upprörd?

    Om du med "ni" menar mig, så har du ju rätt. Jag är sällan på matcherna eftersom jag bor i Stockholm. Om du med "ingen" menar du så är det helt okej för mig.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  38. Ingbritt:

    Om man kollar antalet besökare den sajten har så är den störst. Något annat är omöjligt att kontrollera.

    När man räknar antalet blåvita inlägg per dag är den också störst. Sedan kanske man kan tycka att saker inte räknas, men det känns lite "derbyrensat" över det resonemanget om du frågar mig.

    Okej, Morran är också avlönad av Svenskafans? Hade ingen koll på det, men jag ser inte var faran finns?

    IFK Göteborg har aldrig någonsin hindrat alltid blåvitt från att skriva något.

    SvaraRadera
  39. Senaste inlägget har jag, Sillstryparen, skrivit.

    SvaraRadera
  40. Sluta tjôta brittan, alla kan ju inte ägna den vakna tiden att leta fel på den man påstår sig älska (läs Blåvitt). Låt fansen köra den vattenkammade stilen så kan ni och bara ben tävla om häcklandet.

    SvaraRadera
  41. Det var ett jävla kackel i den här tråden från vissa håll, att Alltid Blåvitt skrivit ett par smått efterblivna idolporträtt kunde inte pikas utan att en del blir debattsugna var ju intressant. Nu tar vi och sjunger "We shall overcome..."

    SvaraRadera
  42. jag garvade högt när jag läste artikeln om kronér. snacka om goe-goe mentalitet i kvadrat.

    SvaraRadera
  43. Vadå sandlåda? Helst inte en "pre-season" utan lite gnabb. Det enda som piggar upp i detta totala mörker.

    SvaraRadera
  44. Kid congo powers/ DÖD ÅT ALLA!

    SvaraRadera
  45. KCP:

    Helt rätt och riktigt. Missade bloody...

    Angående rasandet så får det stå för andra. Så jävla farligt är det inte.

    SvaraRadera
  46. Fan va cpigt att bli sura när bara ben retas för att texterna är efterblivna. Alla vet ju att dom efterblivnaste texterna alltid kommer att finnas på bara ben ändå. Dom har ingen chans!

    SvaraRadera
  47. He he. Vad grundar sig "detta kärleksgrabb" (mellan baraben och ab) i från första början?

    SvaraRadera
  48. alltid mongos kan väl bespara oss läsare här sina bittra kommentarer om hur de hatar läktarkultur och hur de stödjer laget från PPV-soffan.

    SvaraRadera
  49. "Loket öisare? Han har ju till och med varit ordförande i IFK Göteborg. Om än under en kort period när vi mötte Valencia i UEFA-cupen."
    Skojar du? Han har aldrig varit ordförande en enda sekund vad jag vet. Däremot följde han med Blåvitts delegation inför bortamatchen mot Barca 1986. Detta för att Blåvittdelegationen inte skulle se ut att vara så få...

    SvaraRadera
  50. anonymous 18/1/07 08:45 det saknas visserligen några kommateringar och två ord är felstavade, men texten är trots detta både läsbar och läsvärd (enligt objektivitetskriteriet). Vad är det du inte förstår?

    /språkpolisen

    Sillstryparen: kändisintervjuerna är ett ord! ETT ORD! "ideella" stavas med två "l"

    anonymous 18/1/07 15:21 ...jag njuter av din ordkonst; "cpiga" och "efterblivnaste". Stor ordkonst! Stora leenden och tummar upp! ;)

    SvaraRadera
  51. il Professore:

    Tack för ditt inlägg i debatten...

    SvaraRadera
  52. Tack. När jag läser det själv blir jag nästan rörd till tårar. Frågan är om denna tråden hade klarat sig utan just det inlägget. Varsågod! ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.