2006/12/15

Rensningen fortsätter - och två gamla profiler lägger av...

SILLY SEASON Det står nu klart att Samuel Wowoah och Blåvitt går skilda vägar. Sammy lämnar efter att inte ha accepterat ett kontaktsförslag från Håkan Mild. Kanske är det det lika bra det, då den ojämne vänsterspringarens insatser varit signifikativa för hela lagets diton under de senaste åren. Inte allt för höga toppar har blandats med djupa dalar där sparka och spring varit den dominerande spelidén. Till nästa år så känns nu vänsterkanten än så länge någorlunda spikad. Backplatserna delas mellan Hjalle och Schaffer och på vänstermittfältet krigar Vasquez och Karisik. Två spelare som dessutom gärna tar ett kliv in på innermitten. Det kan bli en bra vänsterkant nästa år, mycket bygger på att Schaffer visar klassen eller att Hjalle plockar fram Halmstad-formen, gärna i varje match. Eller så har Håkan ännu ett ess i rockärmen...? Hur som helst, så önskar vi Sammy lycka till i hans nästa klubbadress.

Två gamla blåvita profiler som följts åt i sina karriärer tvingas nu, efter stora skadebekymmer, att lägga skorna på hyllan. Mikael Sandklef var kanske aldrig fansens gunstling, då även han likt Wowoah blandade och gav en del. Mannen som kunde stå stilla och dribbla som ingen annan. Målet mot Hammarby glömmer man dock inte i första taget. Tomas Rosenkvist var en fantastisk fotbollsspelare vissa stunder. Gjorde en del derbymål, varav ett man speciellt minns är volleykanonen i en av de få förlustmatcherna mot öis senaste åren. Andra minnesvärda insatser från Rosen är hans delaktighet i lekstugan mot Malmö 2001, samt självklart också hans enorma spänst - som bland annat resulterade i en välriktad spark mot huvudet på gais Pelle Blohm. Vi hissar flaggan och hyllar Sankan och Rosens karriärer!

21 kommentarer:

  1. ..Det kan bli en bra vänsterkant nästa år..
    Whahaha..eller hur?

    SvaraRadera
  2. shaffer och hjalle på vänsterbacken låter onekliegn grymt, esset du talar om måste vara Håkans hitills dolda talanger inom klonig/korsning. Hjalmar är snabb stor och stark, shaffer kan dribbla och förhoppningsvis tillföra Hjalmar Shaffer lite bollkänsla. Detta kan bli det något i paritet med fåret molly och frankenstein.

    SvaraRadera
  3. fan vad gött att voven lämnar.. han är ju fulständigt värdelös.
    bland de sämsta inlägg jag någonsin sett... man kan ju inte passa hörnflaggan varje gång..

    SvaraRadera
  4. Att bli av med Samuel lär väl ingen gråta blod av. Var inte direkt nöjd med värvningen när den gjordes och samuel levererade väl ungefär vad jag förväntade mig. Tycker dock att vänsterkanten inte ser nåt vidare ut, hoppas på ett förvärv där.

    SvaraRadera
  5. En ny vänsterback skulle sitta fint!

    SvaraRadera
  6. kanske bara e jag, men jag förstår verkligen inte allt klagande på vovven. tycker han har varit riktig bra när han fått spela.

    SvaraRadera
  7. Tro mig, Schaffer och Andres kommer ha lekstuga på vänsterkanten nästa år!

    SvaraRadera
  8. Om Sammys inlägg är kassa, vad fan är då Hjalmars?
    Ut med konan nu!

    Tack Sankan & Rosen

    SvaraRadera
  9. Lugna puckar. Vi har ju en grym uppställning nästa år. Shaffer blir stenhård i kropp och positionsspel efter en riktig svensk försäsong och den där islänningen är ett riktigt stjärnförvärv av Kung Mild. Vasques, Wernbloom och Adam blir uttagna till EM och Berg, Gerba och Ragnine öser in mål på topp.

    SvaraRadera
  10. respekt till Rosen som hade nåt grymt mycket längre än allsvenskan om det inte varit för skadorna...Lite som Hasse Blomqvist

    SvaraRadera
  11. Vovven skulle inte glänsa ens i Gefle. En spelare med få strängar på sin lyra helt klart

    SvaraRadera
  12. shaffer var ju en flopp enligt mig men....

    SvaraRadera
  13. Jävla idioter, Wowoah var bra. Vasquez är och förblir en oduglig spelare. Ett hån mot svensk fotboll att han nominerades till nykomlingspriset. "Kan bli en bra vänsterkant." Kan bli en piss-säsong ...

    SvaraRadera
  14. Kul att folk dömer ut Schaffer redan...

    SvaraRadera
  15. appropå att klona/korsa hjalle och shaffer. Trist om resultatet i stället blir en tjongande, felpassande back med värdelöst positionsspel..

    SvaraRadera
  16. Rosen 4 Life!

    SvaraRadera
  17. Det händer inte ofta. Men Va fan vi har inga vänsterbacks alternativ nästa år. Hjalmar borde dom sparkat ur klubben för flera årsedan. Jag kan inte förstå vad den jävla islänningen gör så han får vara kvar.

    När det gäller Schaffer så vill man nog se mer än det vi fick se i år.

    SvaraRadera
  18. mina vänner: Vasquez är inte mycket av en fotbollspelare, jag förstår inte vad gemene man ser i honom, han har en döende sköldpaddas snabbhet, skott som en tanig tolv-åring med benskörhet, fysik kraft som en svältfödd nordkorean, hans inlägg jag vill inte ens börja prata om hans ballongbollar till inlägg och hans teknik är inte så jäkla imponerande den heller. Så vi har en petad Helsingborgare, en oduglig islänning och en argentinare som till och med killarna i gais b-lag skämtar om(Shaffer), våran vänsterkant kommer att läcka som Titanic 2007.
    Det enda jag kan hoppas på är att jag har helt jävla fel.

    SvaraRadera
  19. mycket märkligt att håkan ville förlänga med wowoah, han har som sagt inte gjort många toppinsatser hos blåvitt.
    i och för sig hade jag kunnat acceptera honom som en(någorlunda) rutinerad back-up till vasquez, men den här lösningen känns dock bättre.
    nu måste bara hjalmar bort också. jag är beredd att ge shaffer en chans, fastän han inte visade så mkt i år, men vi behöver en ytterligare vänsterback - och det får inte längre vara hjalmar "allsvenskans sämsta spelare genom tiderna" jonsson.

    SvaraRadera
  20. är det förresten uttalat att karisik ska spela på kanten? innan han blev bänkad i hif, för att han inte ville förlänga kontraktet, så spelade han ju offensiv innermittfältare där. känns ju bättre att ha:
    alex-wernbloom-karisik-vasquez
    än:
    alex-wernbloom-t.o.-vasquez/karisik

    eller?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.