2006/11/27

Silly Season: Alla talar med alla

SILLY SEASON Under de senaste veckorna har vi uppdaterat försäsongens galna sida genom information kring en del av de aktuella spelarna på väg in och ut från föreningen. Idag ser vi dock "bara" över de spelare som ännu står under kontrakt med Blåvitt.

Richard Richardsson talar med Örebro Sportklubb om att skriva på ett treårskontrakt men har även fått intresseanmälan från ett par ytterligare föreningar, en av dessa är enligt uppgift en Norsk andraligaförening.

George Mourads allt kortare kontraktslängd har inte passerat omärkt förbi och ryktet säger att både Holländska Twente, tyska Duisburg, en okänd italiensk förening och flera engelska klubbar, bland annat Reading, har honom på sina shortlists över potentiella nyförvärv. Håkan Mild ska dock enligt uppgifter till Baraben erbjuda Mourad någon typ av nytt kontraktsförslag inom kort så det verkar som att föreningen arbetar febrilt med att förlänga med "Mouradona". Dessutom säger ryktet att spelare i IFK Göteborgs trupp på eget initiativ skall ha hört av sig till George med uppmaningar att skriva på nytt kontrakt för föreningen. AIK har i över ett år varit intresserade av Mourads namnteckning och innan hans låneperiod i Brescia så låg även ett rejält sockrat kontrakt från "gnaget" hemma hos Mourad, ett som han dock nobbade mot sin agents inrådan.
Smått ironiskt att IFK i samma veva som Mourad inte väljer att skriva på nytt kontrakt lanserar just George som dragplåster i sin medlemsvärvningskampanj. Inte världens bästa timing för den uppkomna kontraktsdiskussionen med andra ord, dock en indikation på att Blåvitt för en gångs skull tar tag i sina kontraktsfrågor i hyffsat god tid...

Magnus "Ölme" Johansson kommer inte gå till vare sig Gais eller Häcken, så mycket står klart. Samtidigt var han uppe och träffade ÖIS nyligen men mötet skall ha gett Örgryte större mersmak än ren rutinerade mittbacken själv fått. ÖIS ny lönepolicy skulle dessutom tvinga "Ölme" att skära rejält i lönekuvertet...

Magnus Kilhberg har enligt Håkan Mild erbjudits att få lämna trots att han står under kontrakt. Som vi tidigare berättat har flera norska föreningar visat intresse, därbland ska den senaste intressenten vara Arne Erlandsens nya förening Ham-Kam. Sedan tidigare har även ÖSK uppvisat stort intresse för Kilhberg.

Marcus Berg, vars kontrakt går ut efter 2007, precis som Mourads, skall enligt färska uppgifter vara på god väg att komma överens med Blåvitt om en förlängning av sitt kontrakt.

27 kommentarer:

  1. Ge George vad han vill ha för helvette!

    SvaraRadera
  2. Vi (blåvitt) skall inte erbjuda Kihlberg att lämna oss. Vi (blåvitt) skall erbjuda de att köpa kilhen för en rejäl påse pengar!
    Dessutom tycker jag det är synd att Sella och Geroge ryktas bort. Det skulle vart Walle eller Gerba i stället.

    SvaraRadera
  3. Sella och George har ju 1 år kvar på kontrakten medan Walle/Gerba har två, därför är de ju dyrare att lösa för en annan förening och dessutom har de längre fram till att få börja snacka med andra föreningar om bosmanlösningar. Därför ryktas det om just dessa herrar.

    SvaraRadera
  4. filip/ Nej, men om Sella/George.

    SvaraRadera
  5. Ingen verkar veta något om Gerba. Vad händer egentligen???

    SvaraRadera
  6. Jag säger, få tillbaka Gerba och ge honom chansen. Inga Arne fasoner nu!

    SvaraRadera
  7. Erling/ Han ansluter antagligen i December och börjar träna med oss igen.

    SvaraRadera
  8. Lite oavsett vad som händer har vi en jävla massa forwards nästa år.

    Mycket beroende på att våra forwards varit väldigt jämna i år.
    -Walle har gjort ibland magiska inhopp och har 2 år kvar på kontraktet och dessutom sagt att han stannar = knappast troligt att han säljs. Ovärderlig som inhoppare och vinnarskalle
    -Gerba har likaså 2 år kvar på kontraktet men ligger väll närmast till hands att lämna just nu. Men de nya tränarna kanske vill ge han en chans såsom hela föreningen? Han var ju rätt dyr..
    -Mourad lär man vilja ha kvar längre än ett år till
    -Berg likaså. En utlåning kanske men jag tror det inte e aktuellt iom att mans ka satsa ungt nu. Mycket beror på tränarna som sagt
    -Sella vill man säkerligen förlänga med. Trots all skit med skatteaffären har han varit bra sett till hela hans sejour. Vi är ett annat lag utan Sella med hans speluppfattning, rörelse och passningsspel.
    -Moses Sewankambo har vi ju också. Och ska han få känna på A-lagsspel måste några forwards bort även om det är ett "lärlingsår". Blir itne mycket till lärlingsår om man knappt får spela i B-laget (kan ju bli så om vi behåller samtliga forwrds vilket iof. knappast e troligt.)

    Frågan är vilka som ska bort och jag är rädd att vem det nu än blir, så får den spelaren en nytändning och börjar prestera ordentligt. Även om man inte gjort det i blåvitt.

    Vart jag vill komma? Det finns ENORM potential bland våra forwards, det gäller bara att få ut den.

    SvaraRadera
  9. Lätt till Ranegie på listan

    SvaraRadera
  10. Och lägg dessutom till Boom boom Wernbloom...för han var väl målbäst i år???

    SvaraRadera
  11. Ranegie tar walles plats i år. Då blir walle överflödig och lämnar till Norrköping i sommar..

    SvaraRadera
  12. Håller med daniel. Vi har en hög med komplementforwards. Har precis värvat en chansning till target, då behöver vi inte behålla 2 st targets till (Walle och Mourad). Selakovic har ju inte gjort någon nöjd och han skall väl inte få nytt kontrakt bara för att han höll på blåvitt som barn. Kontrakt med blåvitt skall man få för att man är bäst eller vill bli bäst, inte för att man nog kan vara bra att slängas in med kvarten kvar och 1-2 mot Bajen. Det är ju lite så våra forwards känns idag. De underpresterar ju säsong efter säsong. Jag tror de ligger tämligen nära sin maxkapacitet och att det varit extrema lyckoår de gånger de gjort mer än en näve mål eller två. Visst kan vi behålla Sella och Mourad om vi måste, men bara som komplement till en riktigt giftig målgörare. De kan vara 2a och 3e-forward, Ranegie 4e och sälj de övriga.

    Kan vi inte sälja Sella och Mourad spelar det ingen roll, de gör ju ändå inga mål så det är ju ingen förlust att slippa deras feta lönekostnader i framtiden.

    SvaraRadera
  13. Ranegie kommer vara ordinarie nästa säsong. Tro mig

    SvaraRadera
  14. "Magnus Kilhberg har enligt Håkan Mild erbjudits att få lämna trots att han står under kontrakt."

    varför erbjuder dom inte hjalmar att lämna också? visst, kihlberg har gjort en dålig säsong och det är rätt att vi gör oss av med honom, men hjalmar är trots allt allsvenskans i särklass sämste spelare genom tiderna.

    SvaraRadera
  15. Vi ska nog vara lite försiktiga när vi säger att spelarna håller måttet. Jag tror också att spelare blommar ut om de lämnar blåvitt och inte fan är det pga att de blivit bättre. Vi har i ärlighetens namn inte haft något spel som varit direkt kul att kolla på. Spelideer har vi ändast haft på oddset men inte på plan. ett par unga offensiva spelare och en spelidé samt förstärkning på vänsterbacken tror jag gör gött för oss. Om vi blir av med bromsklossarna kihlen, walle och vovven samt hjalmar och ölme så blir i alla fall jag glad. Lite champagnefotboll var längesedan man såg.

    SvaraRadera
  16. självklart menade jag INTE håller måttet ovan. Behåll george, sella (vad händer i rätten) berg, gerba och Ranegie.

    SvaraRadera
  17. Synd att det är så mycket okompetent småungar som har börjar skriva här. Folk som hör hur andra uppfattar en spelare, sedan utan att ha sätt en ända match med blåvitt kommer hit å skriver hur vissa spelare är, typ som "men hjalmar är trots allt allsvenskans i särklass sämste spelare genom tiderna" säger bara, växupp killen. Å sedan du som säger "sella är slut" va fan? tror du det är lätt å tänka 100% på fotboll när du riskerar fängelse? Samma till dig, växup! Sluta låsas vara "experter" för ni gör bara bort er själva.....

    SvaraRadera
  18. tur att du vet allt bäst då

    SvaraRadera
  19. Sluta låsas vara "experter" för ni gör bara bort er själva.....

    Du kan ju börja med att lära sig stava till "sett", inte "sätt".

    SvaraRadera
  20. Är helt oförstående till varför det ska förlängas med Marcus Berg?

    SvaraRadera
  21. Anonym/ För att han är en ung spelare man ser utvecklingspotential i kankse? Själv är jag inget jättestort fan av Bergs spelstil men jag tycker han var vår bästa forward nu på höstkanten det lilla han fick spela...

    SvaraRadera
  22. Jag tror Mild värvar Andrej Sjevtjenko nu när han inte är populär i Chelsea längre ;-)

    http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,942003,00.html

    SvaraRadera
  23. Håller med om att det är mycket möjligt att Sella är slut. Han verkar ju helt klart ha peakat. Sen tycker jag att man som arbetsgivare har ett visst ansvar för sina anställda och borde förlänga med honom av ren princip. Det känns trots allt som att han "lurats" (och varit jävligt aningslös) in i den tråkiga skattehärvan.

    Hade han underpresterat utan skatteaffär skulle jag gladeligen se honom i en konkurrerande klubb. Hos oss verkar han inte kunna göra många mål i alla fall. Hoppas bli motbevisad nästa år.

    SvaraRadera
  24. Jag kan tänka mig att sälja George för att få loss kulor till tex en ny höger eller vänsterytter av toppklass. Jag gillar George, men jag vill inte ligga med honom.

    Men det är ju lite charmigt ändå att Wernbloom reser ända till Thailand för att försöka förmå Mourad att förlänga med Blåvitt. På eget initiativ dessutom.

    SvaraRadera
  25. Är mycket, mycket, MYCKET pinsamt och se hur ni leker expert. Synd att ni skulle sjunka till svenskafans nivå :/ artiklarna är goa, men när man läser era kommentarer börjar man förstår ålderna på folket här :/

    Och återigen, folk som gnäller på hur andra stavar när dom vet vad som menas... Ni måste vara riktigt utstötta :/

    SvaraRadera
  26. Du experten kom med något konkret fotbollssnack istället för att högg på andra..det är barnsligt det..Själv är du expert i klass med Strömberg eller? Visa det då!!

    SvaraRadera
  27. Anonymous said...

    Är mycket, mycket, MYCKET pinsamt och se hur ni leker expert. Synd att ni skulle sjunka till svenskafans nivå :/ artiklarna är goa, men när man läser era kommentarer börjar man förstår ålderna på folket här :/

    Och återigen, folk som gnäller på hur andra stavar när dom vet vad som menas... Ni måste vara riktigt utstötta :/

    29/11/06 15:27


    Jävlar vad du inte är pinsam själv då. Tagga ner och väx upp.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.