2006/10/30

Vem vill vara kvar i mittens rike?

IFK GÖTEBORG Man kan skriva en matchrapport som lyfter fram hur första timmen av dagens match såg mycket bättre ut än de senaste två bottennappen. I så fall berömmer man George Mourad för sitt targetspel i första, man snackar om Marcus Bergs tekniska nummer och härliga lobb som Sandqvist fantomräddar eller berättar om hur Adam Johansson och Vasquez bägge visar varför de leder omröstningen om årets unga spelare här till höger.

Men efter vår tredje raka förlust känns det riktigt meningslöst att försöka ljuga för sig själv, att sitta och skriva om den dystra verkligheten till något den inte är genom att överdriva ett par positiva moment. Just nu suger Blåvitt så kraftigt att det känns som att en centraldammsugare på anabola inte skulle kunna komma upp i samma sugkraft. Ju fortare vi kan se till att bryta ihop ju fortare kan vi förstå att det här inte håller, Blåvitt anno hösten 2006 är den blekaste upplagan av laget sedan kvalåret 2002. Dags att vända steken innan den blir sönderbränd.

Att vi slipper Royal League är just nu inget annat än perfekt. Att slängas in i RL direkt skulle innebära att en ny tränare i jakten på prestigepoäng och prispengar skulle tvingas matcha en förväntad "bästa" startelva från första stund istället för att under lugn och ro bygga upp ett nytt lag utan att vissa spelare är stjärnor med licens till startelvan. I år startade vi både serien och spelet i Royal League under all kritik och halkar från första omgång efter i toppstriden. Dessa misstag får inte upprepas, vi kan inte alltid jaga ledningen- vi måste ta taktpinnen i egna händer! Oavsett vem vår nya tränare blir är det en fördel i dagsläget att få spela träningsmatcher och känna sig in i laget, testa alla våra spelare och kunna ge de nyförvärv vi får en ordentlig chans innan man lånar ut eller förpassar dem till bänknötande. Vi behöver inte bara nyförvärv centralt i banan, vi behöver arbetsro för en ny spelledare från bänkplats.

Bygg nu långsiktigt men med höga krav på den kortsiktiga verksamheten, det kan inte vara acceptabelt att halva IFK Göteborgs trupp består av vad som i bästa fall kan kallas allsvenska medelmåttor. Det är dags att inventera både spelartrupp och den ambitionsnivå som föreningen har. Ett lag som påstår sig jaga guld kan inte kontraktera spelare som inte har något som helst att tillföra ett allsvenskt topplag på plan. Tänk utanför ramarna och ge vår nya tränare en bra trupp att laborera med.

Vi är trötta på att säga "nästa år då jävlar". Vinner inte Blåvitt någonting 2007 kommer i alla fall jag att befinna mig i upplösningstillstånd. Eller i alla fall gör ett proffessionellt arbete för att utmana om en seger. För som det ser ut just nu viker vi ner oss när vi gång på gång får öppet mål att rulla in oss i guldstriden igen, det är så håglöst, så svagt. Det är dags att ställa krav, höga krav, för i medelmåttighetens rike finns inga vinnare. Vem vill vara kvar i den allsvenska mittens rike?

31 kommentarer:

  1. GULDET MÅSTE HEM!
    Synd dock att vi missade RL. Pengar behövs i IFK.

    SvaraRadera
  2. Du stal mina ord!

    SvaraRadera
  3. In med Roger som tränare. En tränare som både vet hur man vinner, vilka krav man måste ha på laget för att de ska vara med och slåss om guld och dessutom har en väl förankrad röst hos sponsorer, supportrar och ungdomssektion. Föreningen skulle kunna samlas kring Rogers mål om guld.

    ROGER FOR MANAGER!

    SvaraRadera
  4. Kan inte nån jävla rik sillstrypare ute på Särö skänka några välbehövda millar? Jag blir snart helt jävla cepe av att kika på blåvitt. Skärpning för fan!!!!!

    SvaraRadera
  5. Kan inte låta bli att länka till Alternativa Shopen, uppmanar alla att inhandla en "Avgå alla!" tröja en sådan här kväll. Raset fortsätter.

    SvaraRadera
  6. Oj vad usla vi är!

    SvaraRadera
  7. "det kan va nyttigt att förlora ibland" som kjell pettersson sa på träningen efter Öis-förlusten i höstas.....undra om han fortfarande är av den åsikten?

    SvaraRadera
  8. tror inte blåvitts ledning vet vad som krävs för att nå toppen. möjligtvis skulle de gå om man anställde ett flertal personer med nyckelroller utifrån, gärna ifrån norge eller england.

    men den lite folkhems-"rasistiska" ideologi som styr på kameradengården accepterar inte nya ideer. det såg man tydligt, då man tackade nej till guldchansen och gjorde sig av med arne. så det blir nog mittens rike ett par år till.
    angående mild, så hoppas jag det gör ont att vara dum i huvvet.

    SvaraRadera
  9. Vackra ord, Schlobban, fäller en tår i mörkret.

    SvaraRadera
  10. Det hade inte behövt bli en förlust till, men precis när vi spelade som bäst så kommer Malmös två mål som en riktig kalldusch. Trist, men så är det ibland. Vi blev iallafall inte utspelade, snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  11. Roger..? e du go eller..vi ska börja på en nye era...

    visst Roger lyckades med blåvitt på 90-talet, men det finns inga likheter mellan blåvitts 90-tal och nu mer än tröjorna o namnet..

    SvaraRadera
  12. slobodan/ Norge? Ahahaha. Dröm du vidare om dina drillos och arnes, helt jävla misslyckade i fotboll är de dock.

    Roger Gustafsson finns i organisationen och kan med Stefan Rehn bilda ett nytt tränarpar som står för vinnande fotboll utifrån resurserna, det är grundproblemet till att vi inte vinner idag för tränarna vet inte hur man maximerar gruppen, de tror att blåvitt går för egen maskin. Man måste bygga grupper och få gruppen att arbeta tillsammans och inte bara tro att långbollar kan lösa allt.

    Roger-Rehn skulle vara guld.

    SvaraRadera
  13. Hoppas för blåvitts skull att det inte blir Roger.
    Se på oss (Elfsborg) och AIK, unga okända tränare och nu slåss vi om guldet. Och alla som såg AIKs trupp inför säsongen och tippade på att dom skulle vara med i guldstriden är lätträknade.
    Men dessa nya tränare står för nytänkande och utvekling av fotbollen.
    Hoppas fler lag vågar ta in en ny tränare, Hammarby har gjort det men hoppas det blir fler, det behövs nya tränare i Allsvenskan och hoppas att blåvitt tar steget och tar in en ny tränare som kan vara med att utveckla både lag, spelare och klubb så att blåvitt blir ett topplag.

    SvaraRadera
  14. Vi kan spela ihop ett lag i RL och det ger samtidigt mycket mer än att domenera Lerkil i div 4 i snålblåst.
    RL måste vara så mycket mer givande och utväcklande än b-matcherna som nu kommer att komma.

    SvaraRadera
  15. Ääh, Blåvitt åker på Europaturné i sommar och möter Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool, Inter och Lyon! Mumma.

    SvaraRadera
  16. Det finns väl inget självändamål med nya tränarnamn? Jag vill se en kompetent fotbollstränare med en tydlig spelidé som skapar en trygghet i spelet så att vi slipper skåda det vi såg på Råsunda i torsdags(ett gäng yra höns). Roger Gustavsson är kompetent, han har alla de egenskaper som krävs för att få ett fotbollslag att vinna.

    SvaraRadera
  17. sparka Kell. Kell är sämre än medelmottig och kan ju inte insperera någon det e sjukt hur loja de verkar. samtidigt är det tragiskt att se att han ser ut att sakna allt som har med taktik att göra.

    SvaraRadera
  18. Senast Kjell tränade blåvitt gick det kasst, men efter det så dominerade vi fotbollen i Norden. Får mig att drömma våta drömmar iaf, speciellt om han efterträds av Roger, history is repeating itself osv.


    ///Lundquist

    SvaraRadera
  19. Önskelista till tomten på en tränare som..

    ..brinner för blåvitt
    ..är ung och hungrig efter framgång
    ..förstår hur det är att som supporter stå i snålblåst och älska sitt lag
    ..förstår vilka det är som är blåvitt och vilka det är som kräver resultat

    SvaraRadera
  20. Klassvärvningar tack!
    Allt annat än guld nästa år är katastrof.
    Förstår ledningen det eller skall det bara "byggas långsiktigt" d v s "det viktigaste är inte att vinna utan att medelmåttor, unga som gamla, också får vara med och spela så att de inte blir ledsna"???

    SvaraRadera
  21. Rolle som tränare, Rehn som hjälptränare och Roger som bollplank.
    Jag tror inte på Roger som tränare men han behöver vara med att hjälpa A-laget.

    SvaraRadera
  22. Lustig formulering att blåvitt ska tänka utanför ramarna. Vi provade det med MP i spetsen och det gick väl sådär. Annars håller jag med om Roger han är en übernoggrann fotbollsgalning med gigantiskt blåvitthjärta. Tycker mig se liknande tendenser hos Norling och se vad han har gjort med ett gäng medelmåttor.

    SvaraRadera
  23. Blir jävligt lack när folk trampar på ledningens filosofi om att bygga långsiktigt. Det är ju as bra ju! Vi har sett nu sen blåvitt slutatde våldta Europa på 90-talet hur klubbar misslyckats och satt sig på ruinens brant! Blåvitt vill inte göra detta. Perfekt! Sen skall vi självklart kräva guld, men lugna er boys and girls! Gulden komemr, ge de ledande lite arbetsro bara.

    Jag vill se blåvitt som ett etablerat lag i Europa. Kanske inte tar sig vidare från gruppen men iaf är där som FCK är i år. Sen att de blir totalt utspelade av lagen där är en annan sak... Nej, fortsätt långsiktigt, bygg organisationen bakifrån, bygg upp ett lag som kan etablera sig, bygg ny arena och börja köra över allt och alla igen!

    SvaraRadera
  24. fantisera om roger och nya storhetstider kanske man kan göra med en flaska laphroig, men det har ju liksom inget med verkligheten att göra. Blåvitt måste arbeta sig tillbaka av egen kraft, och hitta nya arbetsätt och metoder, det går inte att luta sig tillbaka på gamla mysfarbröder och tro att de ska fixa guld. herregud, som att fantisera om att torbjörn skall börja spela igen eller att gunnar gren skall återuppstå..

    SvaraRadera
  25. """Blir jävligt lack när folk trampar på ledningens filosofi om att bygga långsiktigt."""

    det är ju inte dagens ledning som byggt upp ungdomsverksamheten.
    så de klart folk blir sura när de sitter på arslet och inte gör ngt och tar äran av vad andra byggt upp.
    Jaa, en jmfsre med FCK var passande, de kommer nog sno fler av våra produkter i framtiden.

    SvaraRadera
  26. Det finns inga band kvar till storhetstiden. AIK, Malmö och Djurgården har lika stora förutsättningar att blir ett svenskt lag i Europa. Vi har liksom inget äss i rockärmen bara för att vi en gång varit störst.

    SvaraRadera
  27. vi kommer la få nån looser som tom prahl som tärnare. suck.

    in med roger i a-verksamheten, han är fan den enda vinnare vi har.

    SvaraRadera
  28. Enligt min mening är 2007 redan ett förlorat år tabellmässigt. Däremot finns det mycket vi kan göra med vårt grundspel, för att sedan spela hem guldet 2008.

    Det viktigaste är ju att vi försöker bygga ett bra grundspel, annars kommer vi bara "nästan" nå fram varje år.

    SvaraRadera
  29. Förövrigt är Tom Prahl ett bra namn för blåvitt.

    Karln har vunnit guld med två klubbar och gillar 4-4-2 samt ett fungerande försvarspel.

    Nanne Bergstrand hade också varit kanon.

    SvaraRadera
  30. Vi behöver pengar, pengar och åter pengar om vi vill vara med och konkurera. Allt snack om klubbkänsla och "lojala" spelare är bara omskrivningar för att bra spelare ska stanna kvar till marknadsmässigt låga löner. Sedan skadar det inte om spelarna kommer ifrån närområdet och har lite extra känsla för klubben, men en vinnarskalle är ändå det viktigaste.

    För att skaffa mer pengar behöver blåvitt ta tag i GBG-regionen och få med företagen, bygga en egen arena och suga upp samtliga talanger i området. Det egna arenabygget bör få hög prioritet och en kapacitet upp mot 35.000 åskådare vore bra, så att stora koncerter kunde anordnas, dessutom bör konferenscenter, nöjesaktiviteter och resturanger ingå.

    Med en stabil ekonomi kan man sedan blicka framåt och tro på stora titlar!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.