2006/10/27

Vad saknas? Del 1.

IFK GÖTEBORG Sedan krisen 2002 har Blåvitt haft ett par år av där framgången varit nära men ändå långt borta. I år har vi - i ärlighetens namn - inte varit i närheten av att vinna något alls. Faktum är att jag för ett par omgångar sen gav upp mitt hopp om att rädda denna säsongen och gav upp tanken om ett SM-guld. Med tanke på hur laget ser ut, hur läget förändrats under de senaste åren och vad som händer kring laget så är de lätt att peka på vad som behöver färbättras. Jag tänkte att i ett par inlägg framöver ta upp vissa delar som vi bör förändra och förbättra, både på plan och utanför. Och i denna första delen tänkte jag prata om personen som skall ta störts ansvar. Tränaren.

Det blir mer och mer uppenbart att Kjell var en nödlösning endast för denna hösten. Och ska jag vara ärlig så tror jag att vi hade haft en större chans om Arne hade varit kvar säsongen ut. Jag tror att vi hade fått bättre resultat då. Sen om han skall ha varit kvar efter säsongen, de vet jag inte. För Blåvitts del behövs de en ny röst med nya idéer. Som kan tillföra något nytt till spelet och tänkandet kring långsiktig satsning.
Jag hoppas på att Stefan Rehn vill komma hit och vill ta över. Han har vait del av ett långsiktigt lagbygge och satsning tidigare, både som spelare och ledare. Om vi kan få Rehn att ta över (under MINST tre år) och låta honom sätta sin prägel på spelet så väntar en spännande framtid. Och i tider som dessa kan vi inte fövänta oss snabba resultat. Vi måste börja börja om. För som de ser ut nu.

Om vi nu inte får Rehn, vilka alternativ finns? Jag ska säga vad som inte finns. Torbjörn Nilsson. Jag vet, nu kommer dom flesta av er sätta er halvspecial i halsen och läsa om meningen för att vara säkra på att ni läst rätt. Men jag är inte så säker längre på att Torbjörn är ett särskilt bra alternativ. Jag tror att de finns bättre alternativ än en gammal legendar.

Vi behöver nytt blod i leden. Vi behöver en ny röst som ska eka på Nya Ullevi nästa säsong. En tränare som vill satsa ungt, som vill föra in något nytt och som får chansen att jobba långsiktigt under längre tid.

Mitt namn? Stefan Rehn.

(Klockan är nu tre på morgonen. Reserverar mig för diverse stavningsfel och grammatiska fel.)
---------------------------------------

Vad tycker ni?
Låt debatten fortsätta i forumet!

30 kommentarer:

  1. Stefan Rehn är ok.
    Allt är ju bättre än det som är nu.
    Hur fan kan Kjell säga om gårdagen:
    "Vi spelade helt riktigt. Det var individuella misstag som fällde oss". Blåvitt hade första skottet på mål efter en halvtimme och backade hem mot ett lag som störs av hög press. Helt riktigt?
    Är han dum i huvudet eller?

    SvaraRadera
  2. Dagens lika som bär: Kjell <-> Bagdad-Bob

    SvaraRadera
  3. Jag tror inte på Rehn som huvudtränare överhuvudtaget. Jag tror vi behöver en tränare som kan agera med pondus och kan stå upp när det blåser.

    SvaraRadera
  4. Stefan Rehn vore guld tror jag. Han skulle dessutom kunna locka till sig helt andra spelare än vad ex. Arne eller Kjell kunde. Vilka unga, hungriga, tekniska spelare vill komma till ett blåvitt som bara tjongar?

    SvaraRadera
  5. Kjell och liknande tränare har fått sin skolning från tränaren i Galenskaparnas sketch. Då säger tränaren: "Vi spelar efter taktikpinnen, landar den åt det hållet har vi anfall och landar den åt andra så försvarar vi oss". Alltså inget organiserat alls utan bara sparka-springa-chansa. Arne var inte så, han visste att ingenting kan lämnas åt slumpen. Hoppas Stefan Rehn är likadan, då kan det bli trevligt...

    SvaraRadera
  6. Vi behöver en tränare som vet vad som krävs och som ställer höga krav utan att sabba stämningen ala Arne.

    Stefan Rehn känns inte som ett namn som kan vända en negativ trend, det är han för grön för att göra.

    Jag skulle helst av alla vilja se Nanne Bergstrand som ny tränare, även om också Tom Prahl är ett bra alternativ.
    Tränare som helt enkelt vet vad som krävs för att vinna.

    SvaraRadera
  7. Har hört ryktesvägen att Stefan Rehn inte är speciellt populär hos spelarna i Djurgården, om det är så känns det inte som ett gott tecken om han skall ta över Blåvitt

    SvaraRadera
  8. Tom Prahl!
    Organisation, bra försvar, hans lag innehar ofta en av seriens skyttekungar (selakovic, ijeh, skoog).
    Dessutom behöver surgubben inte slåss med media då alla (f.a GP) skiter i blåvitt.

    SvaraRadera
  9. Jag tror också att Tom Prahl skulle vara den bästa lösningen för blåvitt. Han vet vad det krävs för att vinna, hans lag spelar på ett typsikt blåvitt sätt (jag tänker då 4-4-2) och många, både unga talanger och "föredettingar" har blommat ut under hans ledning..

    SvaraRadera
  10. Oavsett vem som tränar nästa år så måste det bli en gubbe med LINJER i spelet! Ett grundspel som känns tryggt för spelarna. Idag ser vi ut som en gäng yra höns, där ingen egentligen vet var han skall vara eller springa. Mitt namn får bli Stefan Rehn med Erra som sin högra hand.

    SvaraRadera
  11. Hasse Backe vill jag se leda vårt kära lag till nya framgångar.

    SvaraRadera
  12. Det krävs en kvinna!

    SvaraRadera
  13. En ny tränare?
    Vi behöver en tränare!
    Sedan är det så enligt min mening-SAMTLIGA spelare i truppen är BRA spelare men INTE TILLRÄCKLIGT bra för att vara med och jaga GULD.
    Det behövs 1 eller 2 st RIKTIGA klasspelare sedan skall ni se att våra juniorer kommer att växa till sig och det blir GULD. Dock tror jag inte det blir redan nästa år,tyvärr men vi kommer då att vara med hela vägen.

    Till sist-Har Liseberg öppnat igen?
    FRITT FALL

    SvaraRadera
  14. En ny tränare som kan sitt försvarsspel, ett par nya unga hungriga spelare och november till februari för att spela in nya spelare, träningssätt och tränare. Det tror jag är vad som behövs, inte en hel vinter med kalla RL matcher som bara ger slitna spelare, BlåVitt behöver börja om nu!

    SvaraRadera
  15. Prahl är mitt val också, en tränare som skulle funka på KG och så gillar han Håkan. Han klarar både talangfabriker såsom HBK och blåshål likt MFF.

    SvaraRadera
  16. jag vill ha ny klubbordf. ny sportchef, samt ny tränarstab headhuntade utifrån, till mitt kära IFK Samhall. Inga gamla rester ifrån de förflutna tack.

    SvaraRadera
  17. Tom Phral låter fin, men varför inteGlenn Hysén knyt honom till KG han har mycket kunnande.

    SvaraRadera
  18. vill också tillägga.
    arne hade rätt, mild hade fel.

    SvaraRadera
  19. Jag vill att nästa tränare ska vara en kvinna!

    SvaraRadera
  20. Rätt jolly, absolut inte Torbjörn Nilsson. Den pressen den mannen skulle få på sig klarar han dessvärre inte. jag ser nog att vi droppar lite av den där "tradition snacket" ta gärna in Backe eller nån annan odräglig 08:a....Blåvitt will rise again
    ps. Den där Arne Erlandsen var nog inte så dum...att laget skulle spela träningsmatch i Norge i gång i veckan var dock tröttsamt. Ds

    SvaraRadera
  21. arne stack officiellt (vi bortser för tillfället från övriga skäl) för att klubben inte ville satsa kortsiktigt utan långsiktigt och på egna juniorer.
    låt gå för det.
    men då ska vi inte plocka in prahl/bergstrand/rehn för att visat att dom kan genomföra en taktik i andra. att ha en spelidé och en taktik är ingen fördel för en tränare, det är tvärtom ett absolut krav och dom som inte har någon spelidé ska inte vara tränare.
    efter 1996 har vi haft fler etablerade tränare som misslyckats än nån annan klubb. bara för att vi tar in ett nytt namn betyder det inte att vi kommer att lyckas nu.
    om vi ska satsa långsiktigt och på egna juniorer måste vi har en tränare som är villig att göra det. torbjörn har tackat nej till många erbjudanden för han "vill jobba med unga spelare".
    kan det bli mer perfekt för oss?
    torbjörn och hans assisterande från u21-landslaget, stig fredriksson.
    torbjörn kan taktik, han kan utveckla laget offensivt och han har ett jävla öga för talanger. och en mycket sund syn på fotboll.

    glöm övriga, torbjörn är vår man.

    SvaraRadera
  22. Kul med många åsikter. Fortsätt debatten i Bara bens forum!

    SvaraRadera
  23. för övrigt tycker jag att det värsta med aik-matchen inte är att vi visar noll inställning och vilja - det gjorde vi redan mot kalmar och tidigare under hösten.
    visst, det är värre att inte visa vilja mot aik än att inte göra det mot kalmar, men i andra halvlek kom för mig den stora depressionen.

    det man såg då var nämligen inget utslag av dålig vilja eller något liknanade.
    det var ett rent och skärt tillkortakommande.
    aik:s superettanlag var och är bättre än oss.
    det svider som fan att erkänna det, men blåvitt 2006 saknar inte främst inställning - vi är helt enkelt för dåliga. vi är inte bäst i allsvenskan, vi är inte ens tredje bäst.
    vi kanske sverige femte, sjätte eller sjunde bästa lag och nu får det fan vara slut på medelmåttorna välde.

    följande ska bort fort som fan:
    lago, shaffer, t.o, kihlberg, wowoah, hjalmar, dennis, svarte-marcus.

    bengan, ölme och alex får stanna för rutinen skull.

    bjärsa, adam, wernbloom, sella, mourad, torpedo och vasquez får stanna för att de har en framtid.

    gustav svensson och rikardsson har inte fått en chans så får stanna också.

    vi måste sluta värva för att ligga på övre halvan, vi måste värva för guld och för en framtid i europa. det är enda utvägen.

    SvaraRadera
  24. Poängen med en bra tränare är att han skall få mediokra spelare att lyfta, något som t.ex. Tom Prahl gjorde i både Halmstad och Trelleborg. Tränarfrågan är fan så mycket viktigare än några stora värvningar, det borde väl värvningarna av Ijeh, Selakovic och Gerba ha visat. Blåvitt måste scouta ordentligt och sedan skriva ett långt kontrakt när de vet att de hittat rätt gubbe. Blåvitt söker nu sin sjätte tränare på 2000-talet, vilket är dubbelt så många som de hade på hela nittiotalet. Tror ni inte att en förklaring till de uteblivna framgångarna ligger där?

    SvaraRadera
  25. Marcus Berg ska f*n inte bort! Han ju en av få som inte sög helt å hållet igår. Visst han har ju sina brister, men är ung och utvecklingsbar. Han vågar ta avslut och har ett hyfsat skott, vilket man inte kan säga om så många spelare i dagens blåvitt!

    Ge honom nåt år eller två att utvecklas å han kommer nog inte att göra någon besviken.

    SvaraRadera
  26. Jag tror inte Rehn är någon huvudtränare. Vi behöver en Hasse Backe eller Lars Lagerbäck typ. En aktoritär person som ställer krav på spelarna. Särskilt de unga. Man kan inte utveckal juniorer till seniorer om man har en flummig tärnare en hård men rättvis ska det vara.

    SvaraRadera
  27. Jag vill ha Scolari som tränare för vårt bålvitt. eller vad säg om jonas Thern ??? eller varför inte sno roland nilsson från Gais

    SvaraRadera
  28. marcus berg är bara den senaste i raden av unga, lovande spelare som misslyckats i blåvitt.
    visst, vi har fått fram en rad bra unga spelare som slagit igenom också, men marcus berg har fått mer tid än dessa och inte gjort ett jota så här långt.
    jämför med hur lång tid det tog för pop, rispen, anton, kalle, bjärsa, wernbloom eller valfri junior som slagit sig in i laget och inse att marcus berg redan har haft den tiden och mer där till, men inte kommit upp i allsvensk klass ännu.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.