2006/10/18

Smolk i bägaren

KOMMENTAR Efter 3 sköna poäng mot en konkurrent till Royal League-kvalificering borde det kännas underbart att vakna upp såhär dagen efter. Underbar inställning av Wallerstedt och Selakovic, en Zidane-framspelning av Berg och en strumprullare á la Fredrik Ljungberg av Olsson skulle kunna kännas så mycket bättre om det inte vore för några idioter som förstör helhetsintrycket.

Jag pratar om de personer som kallar sig blåvita supporters, som vid ett flertal tillfällen trakasserar Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray och skämmer ut både sig själva, resten av de blåvita på plats och föreningen genom att göra apliknande ljud, riktade mot en svart spelare.

Jag vet inte hur resten av publiken på plats uppfattade eller reagerade på händelserna, men ingen av oss som följde matchen på Canal+ kan ha missat pinsamheterna. Barnsligare och lägre sätt att störa en motståndare finns inte, speciellt som Blåvitt hade ett flertal spelare med utländskt ursprung på planen under andra halvlek då trakasserierna var som mest påtagliga.

Jag vill minnas en match för inte allt för länge sedan som till och med snorungarna i fråga kanske kommer ihåg, nämligen bortamatchen mot Helsingborg för ett par veckor sedan. Då häcklades vår egen Samuel Wowoah av de halvdanska bonnlurkarna och vi tyckte att det var för jävligt att sådant kan förekomma. Undrar vad personerna i fråga tycker om den händelsen..? Blev ni förbannade eller var ni nöjda?

Men vi är inte från bushen i skåne, småland eller norrland, vi är från Göteborg. Vi skall inte sjunka till deras nivå. Vi skall uppträdapå ett civiliserat sätt, oavsett om motståndarna är svarta, gula, röda, gröna eller blåa, annars har man inte på en allsvensk match i Göteborg år 2006 att göra. Vi får hoppas att detta inte drabbar föreningen i form av böter, men en ursäkt från IFK Göteborg till Tourray vore på sin plats.

53 kommentarer:

  1. Nu dröjer det väl inte länge innan första "aphjärnan" kastar sig in för att berätta om kopplingen mellan Dif-"Skansen"-apor...

    SvaraRadera
  2. Är det sant? Såg inte matchen, men det här är ju för fan pinsamt. Porta idioterna.

    SvaraRadera
  3. Frankie> Det va du som sa det först....
    Nåt du vill berätta??

    SvaraRadera
  4. frankie/ Men det spelar ju ingen roll egentligen, de vet själva med att det är en ursäkt för vissa högerextrema dårar att få skrika på en svart spelare. De skulle göra det mot sina egna med om de trodde att de skulle komma undan med det. Finns ju en del organiserade nynazis på Gamla Ullevis läktare, tyvärr.

    SvaraRadera
  5. Frankie> Det va du som sa det först....
    Nåt du vill berätta??

    18/10/06 12:52


    Ja, att jag käkade bananer till frukost.

    SvaraRadera
  6. Det var ju några spån som stod bakom mål längst ner mot plan som skrek massa idiotiska grejer vid mikrofonen. Bland annat stod de och hetsade och ville ha Arne Erlandsen tillbaka och massa osammanhängande skit. Dessa idioter använder säkerligen kopplingen skansen-apljud- problemet blir ju att de flesta inte känner till kopplingen plus att det legitimerar idiotin för alla rasister och idioter som gör det på grund av etniska principer.

    INGA RASISTER PÅ VÅRA LÄKTARE!

    SvaraRadera
  7. Det är tråkigt när publiken hånar enskilda spelare. Man kan väl inte hjälpa att man är mörkhyad eller har mycket finnar eller ett konstigt namn eller är överviktig?

    SvaraRadera
  8. Frankie> Det va du som sa det först....
    Nåt du vill berätta??

    18/10/06 12:52


    "Han som sa det han kan va det"

    Går du på dagis eller? Pajas.

    SvaraRadera
  9. IFK Göteborg borde be Touray om ursäkt??? Är du fem år eller bara en idiot? IFK Göteborg har väl knappast förolämpat någon? Håller du ens på Blåvitt? I så fall kan man undra varför du vill påskina att föreningen skulle ha något att göra med apljuden. Jävla mupp.

    SvaraRadera
  10. I så fall kan man undra varför du vill påskina att föreningen skulle ha något att göra med apljuden.

    Föreningen är ju ansvarig för arrangemanget ditt spån, precis som när föreningen är ansvarig för sina fans och deras beteende när de slåss och stökar är de det när idioter beter sig illa åt på detta vis. Undrar vem det är som är fem år eller en idiot med tanke på din totala brist på insikt i hur dessa förhållanden ligger till.

    SvaraRadera
  11. Kanske fel forum, men jag skulle tycka det vore en fin gest om man tog några hundralappar från supporterfonden och skickade ett blombud till Kaknäs och Dembo.

    Om inte annat så för att visa att 99,9% av oss änglar hatar rasism.

    SvaraRadera
  12. Det låter seriöst som en bra idé!

    SvaraRadera
  13. jag stog bakom mål och hörde detta. det var två,högst tre personer som höll på med apljud.dessa var överförfriskade och hade inget större vett!Sen att han fick höra att han var en tjockis vid varje inspark tycker jag att alla motståndarmålvakter skall ha.

    SvaraRadera
  14. said: jag tror det var ett skämt

    SvaraRadera
  15. Rasismen är numera minimal på Blåvitts läktare. Jag kommer ihåg Norrköping borta 92, då stod 400 blåvita och heilade.

    SvaraRadera
  16. exakt ni sa det först, jag hade ingen aning om det. oftast är det kvällstidningar som tar upp sådant här för att sälja lösnummer.

    visst är det skitiga typer som skriker sådant, men varför kasta pärlor till dom fattar jag inte. förresten, svarta är väl inte mer lättsårade än vita eller?

    SvaraRadera
  17. Jag personligen märkte inget av eventuella "apljud", stod själv på östra stå. Men om det förekom är det givetvis j-vligt pinsamt, trodde att man slapp det här nu på 2000-talet. Minns att det förekom en hel del på mitten av 90-talet.

    SvaraRadera
  18. Håller med fullständigt.
    Dem som skriker det e Ni som e apor!

    SvaraRadera
  19. Håller helt med, man undrar varför dessa gaphalsar går på ullevi... Synd att man skall få uppleva detta år efter år på arenorna, det får aldrig bli okej att folk skall få froda sina rasistiska glåpord på gamla ullevi...
    Skärpning NU tack!

    SvaraRadera
  20. varför kollar du på tvn och inte på plats?

    SvaraRadera
  21. Senaste anonym:
    Han kanske bor i en annan stad?

    SvaraRadera
  22. "Rasismen är numera minimal på Blåvitts läktare. Jag kommer ihåg Norrköping borta 92, då stod 400 blåvita och heilade. "

    Japp det var en jobbig tid som änglasupporter även om det gick bra sportsligt. Ingen tog tag i rasismen utan det sopades under mattan av föreningen och änglarna. Det var väl först när Tetteh kom till klubben som vi blev av med det (Tetteh fick höra en del apljud ibörjan också).

    SvaraRadera
  23. Jag vill diskutera Frankies hatattack på överviktiga i samband med ultrasmarschen. Avgå!

    SvaraRadera
  24. Alla har rätt till en åsikt, även om den går imot "strömmen". Det finns högt uppsatta medlemmar i supporterklubben som har en del i bagaget , sen om dom står för det idag kan jag inte utala mig om.

    SvaraRadera
  25. Jag vill diskutera Frankies hatattack på överviktiga i samband med ultrasmarschen. Avgå!

    Hehehe ja jag ska avgå direkt. Sen ska jag skicka en bukett blommor till Cantona.

    SvaraRadera
  26. "Det finns högt uppsatta medlemmar i supporterklubben som har en del i bagaget"

    Glänn apa/ Menar du att de heilat på läktaren och hållt på? Det vore värt att lyfta fram. Jag vill som medlem fan inte ha såna nötter som styrelse i änglarna, vem är det som anklagas?

    SvaraRadera
  27. Tetteh fick ju höra avpljud av änglar i Västerås 97 har jag för mig det var. Med tanke på responsen från övriga då som drog igång "ET ET ET" istället så slapp han det därefter (iaf från de egna leden och så vitt jag vet)

    SvaraRadera
  28. Jag hörde iaf inga apljud. Alla körde ju bara åååååååååååååååååååå TJOCKIS när tourray la sina insparkar men det görs ju mot så gott som alla målvakter. Och taco-anders förstås!

    SvaraRadera
  29. Jag stod bakom mål och jag såg och hörde. Pinsamt. Men det var bara några stycken. Skicka blomman!

    SvaraRadera
  30. det verkar bara ha hörts exakt nere vid målet där ett litet gäng pajasar stått och vrålat det ena och det andra... tyvärr står en tv-mic exakt där så allt hörs i direktsändning och då låter ju 3-5 pers som hela läktaren typ...

    SvaraRadera
  31. aa det är förjävligt.. och likadant alla småungar som står å hetsar mot motståndarsupportrarna under matcherna!

    SvaraRadera
  32. Först snackar du alltså om ugh-idioterna som om du tycker illa om dem, och sen börjar du med liknande skitsnack om folk från andra landsändar istället. Djävligt moget! Skärp er!

    SvaraRadera
  33. "Vi ska inte sjunka till deras nivå"

    Ni har redan gjort det? Skillnaden på matcherna var väl enligt vad jag har läst att övriga HIF-publiken lyckades tysta ner dom ca 10 pers som var på Olympia och skämde ut oss.

    Ni har sjunkit lägre än oss, så sluta kasta sten i glashus. I övrigt kan man bara beklaga sådant här beteende och hoppas att det inte har något med rasism att göra. Fast frågan är egentligen vem som är mest korkad? Någon som inte har ett bättre sätt att håna motståndarna och inte fattar konsekvensen, eller någon som är rasist.

    Det spelar ingen roll om alla i laget är svenska, är man rasist är man dum i huvudet, då har man hjärnan på samma ställe som Adolf Hitler, även om man i historieböckerna inte kommer att kommas ihåg lika väl...

    SvaraRadera
  34. glänn apa:

    "Alla har rätt till en åsikt, även om den går emot strömmen"

    Visst, men inte på Blåvitts matcher. Vi är en uttalat antirasistisk förening och håller man inte med om det, kan man antingen hålla rasismen för sig själv eller stanna hemma.

    SvaraRadera
  35. Old School said "Menar du att de heilat på läktaren och hållt på? Det vore värt att lyfta fram. Jag vill som medlem fan inte ha såna nötter som styrelse i änglarna, vem är det som anklagas?"

    Vill absolut inte hänga ut någon eller några , men vissa bör tänka sig för både en och två gånger innan dom utalar sig.

    SvaraRadera
  36. Ni får säga vad ni vill, men det stod fan inga 400 och heilade borta mot Norrköping -92. Så många var vi inte där så att 400 skulle ha kunnat heila obemärkt för mig som stod mitt i klacken.

    SvaraRadera
  37. Stod i klacken och hörde inga sådana ljud, men stämmer det så är det riktigt pinsamt. Tycker det är tråkigt att det tyvärr finns så många faschister i de blåvita leden.

    SvaraRadera
  38. "åååååååååååååååååååå TJOCKIS"

    Körs uteslutande varje utspark varje bortalag. Detta är med mycket själv ironi (ja man är ju inte ung och smal längre).

    Dock är det 1 jävla miffo som ska göra sig rolig och använder sig av ganska så förnedrande ord efteråt.

    SvaraRadera
  39. "old school"

    Om nu någon har gjort skitsaker o lagt ner det o sitter i en styrelse eller gör annat är väl skitsamma!

    Det var väldigt lågt skrivet och inte minst tänkt????

    SKÄRPNING!!!!!!!!!!!!!!

    Hoppas dina "firmagrabbar" inte är lika trångsynta.

    SvaraRadera
  40. Jag antar att det var i andra halvlek det hände, eftersom jag inte hörde apljud i första halvlek fast jag stod brevid Touray. Flyttade mig dock vid paus eftersom jag tyckte det blev jävligt obehagligt när en huliganstämning piskades upp. Fler och fler skanderade "vi ska mörda er", "efter matchen ska ni dö", osv mot DIF-klacken. Populärt att visa fingret och göra runkrörelser var det med. Är vi här för att se IFK eller misshandla varandra? 5 minuter innan matchens slut lämnade de drivande arenan, de missade 3-2 men hur mycket bryr dom sig....

    SvaraRadera
  41. 19/10/06 00:03 ->
    Sluta lipa.

    SvaraRadera
  42. Barnungar! Gå på hockey istället för att sitta här och lipa över saker som händer kring fotbollsläktare.

    SvaraRadera
  43. Vem f-n vill titta hockey? Fotboll är mitt liv! Och jag vill gärna ta med mig ungarna (morgondagens IFK-spelare), utan att behöva oroa mig för att de ska grina hela vägen hem. En kompis upplevde ett läktarupplopp i Italien, han var alvarligt rädd för sitt liv, och ser numera bara fotboll i soffan. Visa hänsyn, för f-n!

    SvaraRadera
  44. Jag stod för en gångs skull bakom mål. Hamnade brevid en tre fyra grabbar som var rejält dragna. De sjöng förvissom att Touray var fetare än loket etc. Kunde dock inte höra några som helst rasistiska anspelningar. En av dessa grabbar var samma person som i andra halvlek gick bort och stod på räcket vid östra. Denna grabb var dock riktigt grisig då han vid difs 1-2 mål skulle nita en killa som han såg var Djurgårdare. Han var framme och ruskade om killen i fråga. Än grisigare var detta då djurgårdaren i fråga var en harmlös, oprovocerande kille på runt 15 år... Kan gärna peka ut denna "ängel" om det finns ett intresse från föreningens eller dif -killens sida...

    SvaraRadera
  45. Denne djurgårdare som ställde sig och tokjublade efter båda djurgårdsmålen blev utslängd av polisen...

    SvaraRadera
  46. Käre anonymous - Vi talar inte om samme djurgårdare. Den killen jag talar om var en harmlös kille, som höll på att pissa ner sig när en "ängel" kom fram och skulle nita honom. Han stod förövrigt kvar på samma plats hela matchen.

    SvaraRadera
  47. Ett fint inlägg om förkastligheten i rasism och fördomsfullhet, det här. Som du avslutar med:

    "Men vi är inte från bushen i skåne, småland eller norrland, vi är från Göteborg. Vi skall inte sjunka till deras nivå."

    Jag vet inte om du är ironisk, för i så fall är du jäkligt rolig, men annars blir man ju lite mörkrädd över hur någon som ska fördöma en grupp visar sig vara av samma skrot och korn.

    Och om du nu ska ha fördomar om folk från olika landsändar, så får du ha lite belägg för det. Jag har varit på samtliga Östers matcher i Gbg i år och det är ingen i deras klack som har sagt något förargligare än "nä, det där var väl inte offside", typ. Och jag har svårt att se att KFF:s eller Gefles fans skulle vara så mycket annorlunda.

    Skåningar, å andra sidan, är ju ett jäkla pack, där har du ju en poäng...

    SvaraRadera
  48. Peter E?

    Var du ironisk nu? PACK!

    SvaraRadera
  49. Anonymous said...
    "En kompis upplevde ett läktarupplopp i Italien, han var alvarligt rädd för sitt liv, och ser numera bara fotboll i soffan. Visa hänsyn, för f-n!"


    Hur fan kan du jämnföra upplopp med några som ropar Ooooo Ooooo på en allsvensk match ...typ?

    SvaraRadera
  50. Stod som vanligt på Norra och kollade de blåvita änglarna.
    Vilket jag för övrigt gjort de senaste 40-åren.Njöt i fulla drag när vi tvålade till Djurgården.
    Komer hem och hör till min förvåning att canal+ tittarna har hört apljud från Norra stå.
    Nog för att jag börjar bli till åren och lite lomhörd men jag hörde fan i mig inget sådant.
    Det måste varit någon idiot som stått längst ner efter räcket och skrikit rakt in i mikrofonen.
    Canal+ har en effektmikrofon stående just där.
    Det var väl något liknande som hände på Olympia senast.

    SvaraRadera
  51. Stod som vanligt på Norra och kollade de blåvita änglarna.
    Vilket jag för övrigt gjort de senaste 40-åren.Njöt i fulla drag när vi tvålade till Djurgården.
    Komer hem och hör till min förvåning att canal+ tittarna har hört apljud från Norra stå.
    Nog för att jag börjar bli till åren och lite lomhörd men jag hörde fan i mig inget sådant.
    Det måste varit någon idiot som stått längst ner efter räcket och skrikit rakt in i mikrofonen.
    Canal+ har en effektmikrofon stående just där.
    Det var väl något liknande som hände på Olympia senast.

    SvaraRadera
  52. Är så jävla trött på den här diskussionen. Hora, fitta och bögjävel är helt okej att skrika men när det kommer till svarta så blir det ett ramaskri. Rasismen ligger i att särbehandla svarta genom att hela tiden drabbas av moralpanik varje gång en sådan här sak. Vi läser ju inga artiklar om att spelare blir kallade för hora? Det är precis som att "oj han blev kallad neger" det var inte snällt och säga ett så fult ord!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.