2006/10/26

Hammarbys kamp för tre poäng

POÄNGAVDRAGET Hammarby har överklagat sitt poängavdrag till Riksidrottsnämnden och får stöd från Allsvenska föreningarnas organisation SEF (Svensk Elitfotboll) i kampen mot Svenska Fotbollsförbundets belsut om poängavdrag. Men oavsett om SvFF har begått något formellt regelbrott vore det ett kraftigt problem för SvFF:s trovärdighet att häva beslutet om poängavdrag för Hammarby i detta skede.

Om RIN (Riksidrottsnämnden) river upp SvFF:s beslut så förlorar Svenska Fotbollsförbundet mer eller mindre sitt mandat att agera mot enskilda föreningar i Allsvenskan . I varje fall så förlorar man en stor del av sin trovärdighet gentemot klubbfotbollen och kan få problem att hävda sina framtida beslut. Är man missnöjda med hur SvFF fungerar borde SEF aktivt påverka en förändring av SvFF istället för att låta de enskilda föreningarna överklaga SvFF:s beslut till RIN.

3 kommentarer:

  1. Det är alltid gött när allsvenskan avgörs i efterhand. Varför skall det avgöras på plan när gubbarna i Solna kan göra det över ett skrivbord?

    Har vi tur kanske vi innan nyår vet vilket lag som är svenska mästare och vilka som skall få spela royal league.

    SvaraRadera
  2. Det är avskyvärt när man mäter ut ett anständigt straff från början och sedan efter hand mildrar det så att det knappt finns någonting kvar till slut.

    Detta gäller oavsett om det handlar om vanliga kriminella eller i idrotten.

    I Italien dömde man ut något sånär rimnliga straff, men till slut var det knappt något kvar.

    Det samma gäller dopade idrottsmän/kvinnor som först får flera års avstängning för att senare bli benådade.

    I Hammarbys fall är det fördjävligt att man inte stände av huliganerna på livstid. Om man gjort det kunde jag tänka mig någon form av strafflindring för klubben.

    SvaraRadera
  3. Var det nån gång man skulle ge poängavdrag så var det efter den här händelsen.
    En avbruten match p.g.a våld e rätt allvarligt.

    Det var ett modigt beslut

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.