2006/10/17

En vändning som hette duga- guldjakten lever än!

ALLSVENSKAN Enligt vanlig Allsvensk praksis försöker man matcha spelare som har en historia i motståndarlaget för att man förväntar sig att få ut en extra tändning av dem. Idag såg vi suckande hur Samuel Wowoah gång på gång fick utstå hån från bortaklacken. Allt verkade gå mot oss.

Killarna halkade runt som på oljad plast, domaren lutade hela tiden åt Djurgårdsfavör, passningarna ville inte rätt och backlinjen stod som fastväxt i linje. Pang, bom och så hade vi tappat en tidig ledning till 1-2 underläge. Många stod vi på läktaren och frustade, skrapade fötterna mot läktargolvet och skakade på huvudet. Vart var viljan? Vart var hungern?

Men precis när man mentalt började förbereda sågningen av tränarstab och laget så fick Jonas "Killer" Wallerstedt chansen. Han kom in och vände nästan matchen på egen hand med en vinnarinstinkt som inte övriga laget (bortsett från Alexandersson) ens kunde skrapa ihop till- tillsammans. Killer-Waller löpte som en maskin, gick stenhårt åt Djurgårdsförsvaret i duellerna, slängde sig uppoffrande fram på inlägg och stod rätt på avslutslägen. Att lyfta fram enskilda spelare som mer dominanta än laginsatsen brukar oftast vara orättvisande men ikväll var det östgötasonen som kan tackas för den sköna upplyftningen av inställning och mentalitet i de Blåvita leden.

Nu återstår att se om Kjell/Lampan har mod nog att starta med den framgångsrika avslutningselvan i nästa match?

--------Bengt A------------
Adam-Bjärsa-Lago-Shaffer
Pontus-Alex-TO-Vasquez
------Waller-Sella---------

Shaffer fick spela sina första 90 minuter och blandade både bra som mindre bra insatser. Totalt sett är det dock uppfriskande att se hur han söker sig till boll, är offensivt lagd och vågar försöka konstruktiva lösningar gång på gång, istället för att fegspela bakåt efter första felpass. Det må ha varit väl generöst att ge Shaffer pris som matchens spelare framför Wallerstedt och Alexandersson, men det var en mörk kväll för Hjalmar Jonsson på Blåvitts avbytarbänk. Det kan ha varit början på en ny vänsterbacksepok i Blåvitt vi fick skåda ikväll.

Alexandersson gör utan att glänsa en riktigt bra match där han främst defensivt räddar Blåvitt från ett förödande 1-3 underläge vid flera tillfällen. När Alex gång på gång är siste man och täcker ut både skott och inlägg så kan man verkligen fråga vad det är som hänt generellt i Blåvitts mittförsvar sedan Kalle Svensson lämnade? Vi läcker som ett såll bakåt och räddades ikväll av att offensivlustan äntligen ger resultat. Men långsiktigt måste försvaret förbättra sitt spel rejält för att vi ska ha ett vägvinnande lag. Man kan inte släppa in 2-3 mål per match om laget ska vara med i guldstriden...

Guldjakten då? Är det kört? Ser man till siffrorna ser det långtifrån ljust ut, Elfsborg vägrar att förlora (en enda förlust på 22 Allsvenska matcher i år) men ser man till spelschemat i de fyra avslutande omgångarna visar siffrorna ett väldigt svårt schema för Elfsborg.

IFK Göteborg - Kalmar FF
Hammarby - IF Elfsborg

AIK - IFK Göteborg
IF Elfsborg - GAIS

Helsingborgs IF - IF Elfsborg
Malmö FF - IFK Göteborg

IFK Göteborg - Halmstads BK
IF Elfsborg - Djurgården

Elfsborg är det lag i Allsvenskan som kryssar mest av alla lag. En seger, ett kryss och sedan två förluster för Boråslaget skulle innebära att Blåvitt gick om Elfsborg i tabellen. Förutsatt att vi vinner samtliga fyra matcher som återstår. Guldet lever tills det är helt kört. Jakten kan börja...

Dagens bästa citat:

- Man kände ju att Djurgården gick på knäna ordentligt. Vid varje avblåsning stod de och hängde på knäna och verkade möra. Det gjorde ju att man växte ännu mer. Vi fortsatte mala på och den här gången fick vi också sätta dit den. (Killer Waller till Fotbolldirekt.com)

41 kommentarer:

  1. 12 poäng, Yeees!
    SM-Guld 2007 - idag känns det så i varjefall...eller int., jo va fan SM Guld 2007!!! Hoppet är det sista..

    SvaraRadera
  2. janne måste nog gå upp 5 kg muskler till nästa säsong om han skall kännas stabil som väsnterback, Hjalmars kropp sina egna fötter hade inte varit fel.

    Vilka försvinner av: Mourad, Sella, Walle, Berg, Ali G, Lärje Matt ?

    Alibaba känns rätt given men sen då? George mittfältare? Behövs Arneng när PW, TO och MK finns + ev George? Känns som om vi behöver värva en grym back till förutom islänningen

    SvaraRadera
  3. Annars kan vi ju värva SEB och Långås.

    SvaraRadera
  4. ludovic/ Hoppet? Har du börjat tappa hoppet om guld 2007 (NÄSTA ÅR...)redan nu? Hehe.

    SvaraRadera
  5. Mycket trevliga besked idag!Schaffer gör en bra match men inte mer,han gör trots allt inte bort sig,det gör Hjalmar.Wernbloom kan behöva bänkas ett par matcher till,TO och Kihlen gör ett bra jobb i mitten.Berg hamnar långt in på bänken när Mourad är tillbaka.Angenäma problem för Kjelle/Lampan när Mourad är tillbaka.Kan vi ta en andraplats?

    SvaraRadera
  6. Alltid Blåvi(TT) skriver bland annat:

    "I den 7:e minuten får en annan för dagen mycket duktig blåvit, Magnus Kihlberg ett gyllene läge strax utanför strafområdet."

    och

    "sella har haft lite otur med avsluten i år"

    och bästa av alla:

    "Även här är det Kihlen som är målskytten i hälarna. Detta tyder på att Kihlen kämpar förtjänstfullt men också på att backarna inte riktigt räknar in sina motspelare."

    undrar om det är kihlbergs pojkvän som skriver för Svenska Mugs? AAAAHAHAHAHAHAHAHA tur att ni finns Baraben, höll på att spy därborta...

    SvaraRadera
  7. rb/ To och Kihlen är bra? Det är ju när Kihlen går UT som mittfältet kommer igång.

    Wern-Alex-Olsson-Vasquez

    borde få starta nästa match!

    SvaraRadera
  8. UT MED KIHLEN

    Starta som vi avslutade idag mot Kalmar

    SvaraRadera
  9. ingbritt/ läste den nya Alltid Blåvi(TT) killen nu och kunde inte hålla mig för skratt jag heller, han verkar ha hört matchen på radio, och whats up med alla jävla underliga konstateranden i texten?

    Nån sa tacka vet jag Baraben, men jag säger tacka vet jag Ingbritt med!

    SvaraRadera
  10. Underbar insats av Wallerstedt.

    SvaraRadera
  11. wernbloom kommer inte till sin rätt på kanten

    SvaraRadera
  12. Allvarligt talat, att inte nämna Sella när man snackar vad som avgör matchen e ju nästan pinsamt. Hans mottagningar, hans passningar (djupledsbollen & one-touch passen till wernbloom bla) hans vilja var fantastisk idag...

    SvaraRadera
  13. "Vilka försvinner av: Mourad, Sella, Walle, Berg, Ali G, Lärje Matt ?"

    mourad och sella är givna nästa år. walle är nöjd att sitta på bänken så honom lär dom inte peta. av övriga tre tror jag så här; ali g var håkans värvning och det var den nu frånvarande arne som hade konflikt med honom - alltså lär ali iaf träna med laget i vinter. likaså kommer man att testa mattias och svarte-marcus. den av dom som inte håller måttet kommer lånas ut.

    mitt tips: svarte-marcus lånas ut till gais, sella och mourad startar, med ali g som förste inhoppare. därbakom finns walle och mattias på bänken/läktaren och om ingen av sella/mourad/ali g blir långtidsskadad lär någon av dom två lånas ut i sommar.

    det låter kanske märkligt, men dom har lagt ut mkt pengar på ali g och ärligt talat har inte svarte-marcus haft många rätt i år...

    SvaraRadera
  14. Walle var fantastisk idag, helt jävla makalös.

    Även Sella verkar vara i kanonform just nu och gjorde väldigt mycket rätt i spelet utan boll och kvick i djupled igen.

    Shaffers första halvlek var ju ingen höjdare direkt, han öppnade upp ett stort sår i blåvittsförsvarspel. Men, jag tror också att han kommer att lära sig den biten med tiden. Inte omöjligt att Hjallur blir petad till nästa säsong, än så länge föredrar jag dock att hålla nollan än att släppa in två bollar.

    Kihlberg/TO var ju ingen lyckad kombination idag, var dock förvånad att Kihlen blev utbytt. TO var ju den som förlorade flest närkamper på mittfältet och slog bort flest bollar av de båda. Fingertoppskänsla av Kjell dock.

    Alex gjorde idag större nytta centralt än vad Wernbloom gjorde skada på högerkanten och med tanke på att vi hade 16 hörnor så var det ju inte helt fel att ha en nicksstark Boom-Boom på planen.

    / Sillstryparn

    SvaraRadera
  15. Allvarligt talat, att inte nämna Sella när man snackar vad som avgör matchen e ju nästan pinsamt.

    Sella var även på plan då vi tappade ledningen till 1-2 så att säga att han var den som initierade vändningen anser iaf jag är fel, sen att han var bra, hästlängder bättre än Berg- är en annan femma.

    Sillstryparn/ "Inte omöjligt att Hjallur blir petad till nästa säsong, än så länge föredrar jag dock att hålla nollan än att släppa in två bollar."

    Problemet är att vi släpper in massa mål när Hjalmar spelar på den kanten med. Ger man Shaffer en försäsong så kommer han in i systemtänket (mer individanpassat i sydamerika) och positionsspelet så tror jag vi har en riktigt bra vänsterytterback där.

    SvaraRadera
  16. Frankie:

    Säger inte emot dig, men hävdar ändå att Shaffer var lite väl "Kwedifierad".

    Tyckte faktiskt lite synd om Lago som flera gånger skrek på den gode Argentinaren. Säger ändock att jag inte är säker på att Hjalle är lösningen på vänsterbacken för de kommande åren, dock att det hade varit lite tryggare bakåt. Framåt är ju Shaffer en tillgång, helt klart.

    / Sillstryparn

    SvaraRadera
  17. Berg var väl inte så jättedålig?

    Passningen fram till Selakovics ett-noll-mål är ju magnifik!

    Sicken macka.

    SvaraRadera
  18. Guldet kan ni ju glömma och det har nog de flesta av era supportrar gjort sedan länge men ni får väldigt gärna ta tre mot AIK.

    SvaraRadera
  19. Fattar heller inte riktigt vilket förhållande Frankie har till målskillnaden. Det är andra gången på några dagar som han verkar anse att det är negativt att ha fler gjorda mål än insläppta. Hur ni skulle kunna gå om Elfsborg på samma poäng när Elfsborg för närvarande har 21 plusmål mot era 11 är för mig obegripligt. Speciellt om han samtidigt räknar med att Elfsborg ska vinna en match (plus) och kryssa (oförändrad) en. Då skulle det nog krävas två förluster i 1-8-klassen ...

    SvaraRadera
  20. Sella var bäst idag. Ett mål, en assist. Grym rörelse och ett flertal underbara mackor som kunde eller borde resulterat i mål (tex till Walles språngnick och genomskäraren till Pontus friläge) plus att han vinner nästan varje jävla närkamp. Han var enorm.

    SvaraRadera
  21. Frankie måste som sagt ha räknat fel på poängen.

    Det krävs att elfsborg nollar tre matcher och vinner en alternativt 3 lika och 1 förlust, eller ännu sämre resultat för att vi skall ha en teoretisk chans att knipa guldet från dem. (Vilket även kräver många tappade poäng av råttorna)

    SvaraRadera
  22. Det blev la 8-2 mot difflarna förra året? Det kommer det kommer...

    SvaraRadera
  23. Om någon har problem med AB så har jag ett litet tipps.
    LÄS INTE SIDAN!

    Gnäll tanter och skit gubbar bes undvika sidor som inte stödjer deras uppfattning, och som kan ses stötande.

    Skärp er och sluta gråta. Varför skapa rivalitet mellan olika delar som stödjer IFK?

    SvaraRadera
  24. Ifall blåvitt kniper guldet så är väl det ett smärre mirakel även fast det är fullt möjligt. Jag tänker inte tappa hoppet föräns det är helt omöjligt. Dock hade det varit jävligt skönt att knäppa AIK på näsan och sno andra platsen som jag inte ser som speciellt orimligt!
    Så länge vi gör det är jag helt nöjd med säsongens resultat om man ser på hur den gågna säsongen utspelat sig.

    /Anton

    SvaraRadera
  25. 2006 naturligtvis, hehe

    Anonymous //
    "walle är nöjd att sitta på bänken så honom lär dom inte peta."???

    Tvärtom, han visade idag och var väl väldigt tydlig med att han INTE vill nöta bänk!!!

    Hoppas Walle startar nästa...

    SvaraRadera
  26. Inte ett ord om Sella?! Han jobbade och slet nåt grymt och var den bäste på plan. Inget att snacka om.

    SvaraRadera
  27. Frankie har tydligen fått något emot Sella. Trots dennes lysande form på sistonde nämns han inte ens i denna matchrapport, trots att han dominerar och är lika bra som Alex. Sämst igår var nog TO som slog bort många bollar (matchotränad?), men han räddas ju ändå av sitt fina mål.

    SvaraRadera
  28. Nej vadå fel på poängen. Får de 4p och vi 12p resterande matcher så hamnar vi på samma. Och det röd guling inte förstår är att det inte bara är Elfsborgs målskillnad som kommer att ändras under de nästa 4 matcherna. Säg att vi vinner med 2 mål i resterande matcherna, då har vi +19 i målskillnad. Samtidigt vinner Elfsborg med 1 mål i en match, spelar en oavgjord och förlorar 2 matcher med 2 mål, då har de +18 i målskillnad. Så inte fasen behövs det några 1-8 förluster inte.

    Ska dock sägas att jag tror inte tror att scenariot ovan är speciellt troligt, skulle krävas ett smärre mirakel.

    SvaraRadera
  29. Hjalmars kropp var det någon som skrev om, menar du allvar???

    Hjalmars kropp påminner om en gammal gubbes. Schaffer är så snabb så han behöver inte använda kroppen

    SvaraRadera
  30. Walle är grym på inhopp! Vet inte om han är lika bra när han får spela från start.. Känns inte riktigt så!

    SvaraRadera
  31. Förutom Walle och Alex tycker jag även Sella har grym vinnarinstinkt. Och om ni pratar energi säger jag bara Shaffer! Full fart, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Okej visst är han fladdrig, men han är bara 20. Hellre en vänsterback som VILL, och som utvecklas under tiden än en som ocksa är en säkerhetsrisk och som har somnat.

    SvaraRadera
  32. Rödguling: lägg ner. Det är fullt möjligt. Inte troligt, men fullt möjligt att guldet går till ett icke gulsvart lag. Och hur kan du uttala dig för majoriteten av blåvitts supportrar?

    När jag hämtade Olsson för intervju igår var han på strålande humör förstås. Jag snackade om hela matchen med honom och hans replik: "nu skiter vi i att vi hade en svacka i mitten av matchen. Vi vann!"

    ...var helt klockren.

    SvaraRadera
  33. patetiskt att se hjalmar jonsson fansen från alltid blåi(TT) komma in här och lipa och gnälla. dra åt helvete vetja...

    SvaraRadera
  34. Maestro: Jag förstår hur målskillnaden fungerar. Skönt att du inser att det skulle krävas ett mirakel.

    studiomannen: Jag har inte påstått att det är teoretiskt omöjligt. Däremot är det obegripligt att någon kan tro att det är möjligt i praktiken.

    SvaraRadera
  35. Cobbs:
    Tragiskt att du håller så låg nivå. Att kasta skit på IFK fas och spelare är dåligt och att ge Hjalmar skit för att han spelar i IFK är helt fel. Rikta istället skit till tränare och andra ledare som spelar honom och fortsätter att behålla honom i truppen.

    SvaraRadera
  36. Äh, Elfsborg har ju som vana att förlora stort i slutet på säsongen. Pinsamt lag.

    SvaraRadera
  37. röd guling / Ok, då var det väl bara en kraftig överdrift från din sida. För min del är jag nöjd om vi kommer 3:a vilket skulle innebära royal league och intertoto.

    SvaraRadera
  38. banan & cobbs/ Vad har den debatten att göra med att BLÅVITT vann igår?

    Vill ni diskutera Alltid Blåvitts kvalité kan ni väl göra det hos dem...

    SvaraRadera
  39. Håller med om Frankies elva förutom Pontus. Han e fortfarande ur form.
    Sätt Vasques på högern istället och Vovven till vänster.
    Sen kan Pontus få hoppa in.

    SvaraRadera
  40. Permobil, å andra sidan kommer man inte i form på bänken... tyckte mig se tendenser till bättring i hans inhopp igår, fortfarande inte jättebra men hela tiden ambition att vara på rätt plats...

    SvaraRadera
  41. wernbloom ska fan inte spela på kanten..

    Kör Alex o Wernbloom i mitten och
    vasquez till höger istället..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.