2006/10/29

Det ryktas...

att IFK Göteborg och Örgryte kommer att spela en vänskapsmatch som slutceremoni för eran Gamla Ullevi. Detta på grund av att planen inte verkar gå att använda i avslutningsmatchen IFK-HBK som tills nyligen såg ut att bli arenans sista match. Om inte Öis kniper kvalplatsen från Öster i sista omgången det vill säga, då blir det sannolikt en kvalmatch som avslutar arenans Allsvenska existens...

att en av VAKTERNA (!) på Råsunda skickade följande SMS till en av ledargestalterna i Firman Boys i pausen av AIK-IFK: "Ville bara meddela att vi har tjugo av de fläskigaste göteborgarna instängda härnere, och nu går vi loss!!".
Om detta stämmer är det ju inget annat än en praktskandal.

att
IFK Göteborgs spelare efter AIK-matchen för ovanligthetens skull stängde ute journalisterna för att ha ett seriöst samtal inom gruppen. En del har kallat det för "krismöte".

För övrigt tog det cirka 90 minuter mellan att en före detta medlem i Supporterklubben Änglarnas styrelse skrev:

"jag OTROLIGT förvånad över att Änglarna ännu inte kommenterat händelsen på anglarna.se. Det är, om ni frågar mig, så jävla ynkligt att jag knappt finner ord. Och detta säger jag väl medveten om att flera av styrelsegubbarna, som jag fortfarande betraktar som vänner och dessutom bra änglafolk, läser här inne."


På Alltid Blåvitts forum och att följande officiella uttalande dök upp på Änglarna.se. Tolkningar av sambandet kan ni göra själva.

9 kommentarer:

  1. om nu vakt-sms:et stämmer är det VERKLIGEN en stor skandal. dock inte förvånande för fem öre.

    SvaraRadera
  2. Det sånna här rykten som gör hatet mot rättsskiparna större. Även om jag anser att vakter inte borde få kalla sig rättsskipare idag.
    Är det sant ska det fram, annars bör man inte sprida sånna rykten på vaga grunder. Jag hoppas verkligen att det inte är så.
    Att det varje gång ska skyllas och kastas skit på polisen t.ex tycker jag e högst märkligt. Det är knappast polisen som försöker riva stängsel.

    SvaraRadera
  3. permo: Det lär stämma. Man vet vilket folk det är som är ordningsvakter i sthlm...

    Angående staketetincidenten så skyller man knappast den på polisen, utan det är snarare så att man tycker polisens agerande efter det är oacceptabelt.

    SvaraRadera
  4. I Stockholm är det ju ett känt faktum att vakterna går på anabola.

    Så detta förrvånnar mig ikke tyvärr=(

    SvaraRadera
  5. Permobil:

    Håller med dig. Jag har träffat många puckon bland poliskåren, men aldrig att de slagit mig om jag inte befunnit mig ett sammanhang där jag var medveten att risken var stor.

    Huliganer, däremot de kan slå ned en vart fan som helst i adrenalinets namn. Jag hade en tro om att firmafolket hade regler, heder och såg sig som "bättre" av den anledningen. Så är det ju uppenbarligen inte.

    Kan du starta ett slagsmål i en kö där alla håller på blåvitt, trots att ingen ordväxling eller provokation utbrytit. Då är du en fara.

    Det finns kanske poliser som i stridens hetta slår på allt som rör sig, men det är en jävla skillnad. Snarare vill jag påstå att de som anser att det var polisens fel att allt blev som det blev är jävligt way off. Jag var inte med under Svenska cupen-finalen men jag har verbalt tagit den blåvita skaran i försvar och sagt att det minsann var de där jävla guljackorna som höll på. Nu börjar jag tvivla.

    Om man så blint kan hävda att det var tågvärdarnas, polisens och Firman Boys fel att många vanliga supportrar var rädda på läktaren då kan man ha gjot vad fan som helst under Svenska cup-finalen och sedan hävdat att det var "dom" som började.

    SvaraRadera
  6. Anonym 13:19
    Du måste skilja på olika saker. Jag har inte hört ngn som påstod att det ursprungliga tumultet vid den där grinden startade pga polisen, för så var det inte. MEN det flera pekat på är att polisens reaktion efter att de lyckats lugna ner hela situationen, då de inte nöjer sig med det utan istället går till attack med batonger för att slå upp alla på läktaren igen istället för att nöja sig med att situationen lugnat ner sig, var felaktig och gjorde att fler drogs in samt med stor sannolikhet medför att allt fler får sämre förtroende för poliser i allmänhet. Det är ett faktum att det finns skillnad i inställningen mellan supporterpolisen i Gbg och Sthlm, där de förstnämnda förespråkar en lugnare attityd och att det viktiga är att så snabbt som möjligt avstyra om det dyker upp en aggressiv situation istället för att slå tillbaka hårt för att vinna nåt slags slag och sätta sig i respekt. Fråga Östen Gustafsson varför han numera vägrar tjänstgöra vid matcher i Sthlm!

    Om man gång på gång får se poliser som slår folk med batonger utan att det är nödvändigt, poliser som kallar tjejer för fittor och bemöter en vanlig fråga med otrevlighet/aggressivitet så tappar man till slut förtroendet för polismakten som helhet, och när det skett så är det till slut allt fler som inte drar sig för att vara med att attackera polisen om en sådan situation som i torsdags dyker upp. Därför är snacket som en del kör med om att de vill se polisen slå tilbaka hårdare mot "drägget" ("skulle nån oskyldig komma med så är det bara bra som en förebyggande åtgärd" - sic!) och "ingen rök utan eld" osv fruktansvärt korkat!

    SvaraRadera
  7. Anonymous: Vad jag hört va det knappast så att blåvita började slå på varandra i korvkön. Och om du inte var på plats och såg det hända så bör du nog inte lite på den källan som uppgett det för dig.

    I den versionen jag hört från många håll så började det med att 5-6 aikare stod på andra sidan staketet och hetsade, och en del grabbar tände till och rev skiten och tog sig in på södra. Alltså inga slag som utdelades mellan blåvita supportrar

    SvaraRadera
  8. sista anonym/ Han snackar inte om det i pausen utan det före match i kön på väg in. Två helt olika händelser.

    SvaraRadera
  9. Anonym 16:09

    Jag var nära staketet innan fry började rivas och det är en total lögn att säga att det var folk på andra sidan som startade. Det känns bara som man vill försöka rättfärdiga sitt handlande eller skylla över allt på andra.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.