2006/10/21

Baraben svarar Gais och Öis debattartikel om arenan

ARENAFRÅGAN Baraben.com svarade ikväll Öis och Gais supporterklubbstoppar genom ett kort mail till GT:s "Heta linjen". Ifall den inte publiceras löd meddelandet, som var en reaktion på Öis och Gais supportertoppars bisarra utspel i GT häromdagen, så här:

"Gais och Öis Supporterklubbar slår alla rekord i kategorin självömkan med sin "debattartikel" till GT-sporten i veckan. Men de missar hela huvudpoängen med den nya arenan: den ska vara modern. En modern arena skall helt enlt enkelt vara en all-seater där samtliga läktarplatser är utformade som sittplatser. Nu får den nya arenan en hel kortsida med rena ståplatser, en åtgärd som ger besk smak redan innan arenan hunnit byggas. Gais och Öis har inte ambitioner att spela i Europa eller för den delen att fylla den nya arenan på vanliga Allsvenska matcher, det har Blåvitt. Därför är det smått skrattretande att peka ut sig som en stora publikens förespråkare som blir överkörda när man endast representerar ett fåtal av supportarna kring de två lag som tillsammans inte ens kommer upp i IFK Göteborgs publiksnitt.

Sedan tillbaka till kärnfrågan, arenan borde bli en allseater, om supportrarna sedan VÄLJER att stå upp eller inte är upp till dem själva och till deras dialog med respektive förening. Om det är fullt möjligt att ha ståplatssektioner för tusentals människor på Nya Ullevi så borde det väl med all rimlighet inte vara något större bekymmer för vare sig Öisare eller Gaisare att stå upp framför sina stolar på den nya arenan?
För istället dialog med era föreningar så att ni kan få en del av eller hela ena långsidan i en billigare priskategori så att ni kan nyttja den delen av arenan som ståplatssektion- trots att ni har stolar bakom er. Gais och Öis supporterklubbar ska nog rannsaka sig själva för när man talar med deras vanliga supportrar är det knappt någon som håller med dem i deras utspel.

Välkommen in i 2000-talet Gais och Öis, den tid där det är fullt möjligt att stå upp framför en sittplatsstol.

Med Blåvita hälsningar

Baraben.com- Blåvittbloggen."

24 kommentarer:

  1. Men för helvete,okej att vissa(många) vill sitta, men dom flesta fanatiska supportrarna vill ju helst stå upp. jag ser inga problem(snarare tvärtom) med såna stolar dom har på råsunda, som man kan ta upp så att dem blir ståplats..men en all-seater. fy fan säger jag. om det blir det så dpyr jag!

    //Johan

    SvaraRadera
  2. Fanatiska supportrar vill stå ?
    Är man mer supporter för att man står upp? Skulle tro att dom flesta av oss som sitter också är det, fast var tid har ofta sin plats.. Iofs trodde ju jag likadant under åttio å nittio-talet.. Håller för övrigt med om en allseater... tack å gonatt

    SvaraRadera
  3. Förespråkar en kompromiss med ståplats på nedre delen av ena kortsidan. Kan bli rätt mäktigt med en vägg på det sättet och jag tror att det är mer skräckinjagande för ett motståndarlag att möta vår klack öga mot öga istället för vid sidan om.

    SvaraRadera
  4. Ska arenan vara ett möjligt alternativ för damlandslaget eller u21landslaget etc eller rent av kunna ta hand om matcher mot t.ex. Liechtenstein som inte fyller varken Ullevi eller Råttsund så är ju allseater ett krav.

    men först och främst ska den fungera för Blåvitts behov. Att tjötet går om att de mest trogna vill stå är bara en halv sanning, att man står på Gamla idag beror mest på att sittplats är usel med pelare och skit i vägen vilket det inte är överallt på stå. Dock gäller det att få en allseater helst av allt och sedan bara ha några sektioner (antal etc beror ju på hur stora sektionerna är) där det är fri placering.
    Fri placering på de sittplatssektionerna gör ju att det lätt kan bli klackplatser ändå, bara att stå upp med stolen bakom sig, för oss lite äldre läktargalningar kan det ju dessutom vara skönt att sitta ner i paus :-)

    Att ha en allseater är verkligen inget som förhindrar stående fans på en del sektioner. Förslagsvis står klackarna på långsidan under mindre attraktiva matcher för att sedan under de mest heta matcherna eller de där man vill ha klackarna så långt ifrån varandra som möjligt får varsin "end". Och om man nu inte vill byta sektioner beroende på matchens motstånd så skaffa en "end" omedelbart, men med sittplatser bakom.
    Det går som sagt faktiskt att stå med stolen bakom sig...

    SvaraRadera
  5. " Nu får den nya arenan en hel kortsida med rena ståplatser, en åtgärd som ger besk smak redan innan arenan hunnit byggas. "
    Varifrån har ni tagit denna uppgiften? Så har det väl inte alls diskuterats, vad jag vet. Vad som sagts är att Änglarna vill ha hela norra kortsidan som "klackläktare" med onumrerade platser och stående folk. Har oerhört svårt att se hur man kan argumentera mot det.

    SvaraRadera
  6. Det finns ju inget problem som jag ser! Bygg en arena med bara sittplatser. Sen de som vill stå upp gör det. Ifall vi bygger sittplats kan folk välja att stå. Bygger vi ståplats kan man f-n inte sitta, om det inte är folktomt som på GAIS och Öis då....

    SvaraRadera
  7. Målet är väl att hela arenan ska sjunga? Allseater där folk får stå var dom vill..

    SvaraRadera
  8. Kan påpeka att Peking Fanz i Norrköping har stått framför sina ståplatser sedan 1998. Och det har fungerat alldeles utmärkt.

    SvaraRadera
  9. Stått framför sina sittplatser, skulle det vara. På långsidan, dessutom.

    SvaraRadera
  10. Visionerna är ju lika med noll. Lika bra att spela kvar på Gamla om Öis/Gais får bestämma.

    En All-seater är det enda vettiga. Annars är det lika bra att inte bygga. Stå kan man göra framför stolarna eller ha sådan där "kombiläktare" som flera lag i Tyskland har.

    SvaraRadera
  11. I dagens GP säger higabs vd att arenaförslaget som finns på nätet inte kommer att bli av för att takkonstruktionen blir för dyr. Ingenting verkar ju vara klart i den här historien. Mardrömsscenario: gamla rivs, sedan stannar hela processen av!?

    SvaraRadera
  12. Att ni överhuvudtaget förespråkar en all-seater arena är för mig skrämmande! Jag och jag vet många med mig är livrädda för att den moderna fotbollen få för står plats i sverige och ser det skrämmande när ni går ut och utalar er för flera supportrar när ni inte vet hur majoriteten i det blåvita leden vill att det ska vara. Jag tycker i vilket fall som helst att en kombiläktare likt den på råsunda skulle vara det bästa alternativet.

    SvaraRadera
  13. Va fan är det de inte fattar... Det skall vara en allseater! Man kan stå på sittplatser!

    SvaraRadera
  14. Ja o sen ska alla bära lustiga hattar det står aftonbladet på och omgrunda klubben till ICA Göteborg. Vakna nångång, märker ni inte vad det är som håller på att hända? Helt plötsligt så blir man utslängd när man står upp för att man skymmer sikten för nån som har betalat 300 spänn för att sitta bakom mål!

    SvaraRadera
  15. asnonym/ Om Liverpools fans kan stå upp på Anifield och Manchester Uniteds fans står upp på Old Trafford (trots flera säsongers uppmaningar från speakern, varje match, att sätta sig ner) så ska nog Blåvitts fans kunna göra detsamma. Vi har cirka 50 personer bakom oss när vi uttalar oss, vem har du bakom dig när du yrar ett felstavat anonymt inlägg där du säger att du vill ha kvar ditt 1800-tal aka ståplats?

    Hur svårt är det för en vuxen människa att förstå att det är fullt möjligt att stå upp även om en stol finns bakom en?

    SvaraRadera
  16. detta är samma debattinlägg som publicerades i pappers-GT idag va?

    SvaraRadera
  17. Jävla köttskallar! Det är väl för fan bara att ställa sig upp om man vill stå! Är dom helt körda?

    SvaraRadera
  18. Är dom helt körda?

    Svar: Ja.

    SvaraRadera
  19. Om man inte har råd med tältduk som tak, vad har man då råd med? wellpapp?

    SvaraRadera
  20. Acceptabelt argument med stå på kortsidan kanske, men på långsidan; HALLÅ eller?... Bra att borta klacken och hemmaklacken får varsin kortsida! Bara inte detta beslut påverkas av diverse påhittade utkast av öis o gais etc.

    Nästan alla här vill ha All-seater, vad tycker ledningen? Och finns det förslag på stolfärger än?

    SvaraRadera
  21. det är dags att BLÅVITT stiger in och hjälper till med finansieringen!!! se till att 4-5 sponsorer hostar upp cashen så att Higab kan bygga tältduken!

    man kan inte bara luta sig tillbaka och tycka "kommunen får göra som de vill"- AGERA BLÅVITT FÖR HELVETE!

    VAKNA UPP UR DVALAN ICA-STIG!

    SvaraRadera
  22. Jag kan ju säga som öisare att jag också vill ha en allseater eller iaf ståplats om det ska vara någon PÅ KORTSIDAN. Jag håller även med om att man kan stå framför stolarna så det allra bästa hade ju varit en allseater. Förstår inte vad de skriver i tidningen, varför skulle Öis och Gais få mindre publik än vad de redan har genom att inte ha en klack på långsidan. Jag tror snarare att den nya arenan kommer att dra många sofftittare från hela alliansen till matcherna. Därför är det också bättre med sittplatser. Sedan är ju t.ex. ett bra skäl att ha klackarna på kortsidan att ljudåtergivningen säkerligen blir mycket bättre när det är mer kompakt.

    SvaraRadera
  23. Dessutom kan man ju fråga sig hur många Öisare som verkligen håller med om brevet. Jag tror knappast att det är en majoritet... snarare långt ifrån.

    SvaraRadera
  24. Kan ju meddela ÖISarna och GAISarna som skrev det där brevet att Elfsborg la sin klackläktare på långsidan när den nya arenan byggdes, men efter 1 säsong flyttade dom klacken till ena kortsidan då dom märkte att bortalagens klackar lyckades skapa en bättre stämning från sin plats bakom målet.

    Vad det gäller färgen på stolarna, som nämndes tidigare, så tycker jag att stolarna på nya arenan ska vara svarta! Då ser det inte lika jävla tomt ut om arenan e halvfull.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.