2006/09/27

Sex månader är kvar: Dags att få upp fonden över 100 000!

SUPPORTERFONDEN Blåvitt-Dif och Blåvitt-Kalmar, på dessa två matcher i Oktober blir det flygbladsutdelningar för Supporterfonden i samband med hemmamatch. Alla som är intresserade av att hjälpa till är välkomna att göra så, det blir en "gräsrotsproduktion" av flygblad för Supporterfonden. A4 blad som har 4 flygblad per sida ska delas ut den Blåvita publiken och dessa kan skrivas ut både svartvitt som i färg. Om 20 personer kan ordna 50 stycken sådana här A4 per person så har vi en utmärkt grundbult för att göra ett rejält avtryck bland den Blåvita publiken genom att dela ut cirka 4000 blad till Blåvita. Öis-matchens planerade event ställdes in på grund av det usla publiktrycket på förhand och avsaknaden av derbykaraktär på matchen.

För att hjälpa till på något vis, skicka ett kort mail till oss på:
kontakt@supporterfonden.se

Nu satsar vi på att trycka upp Supporterfonden över 100 000 kronor innan säsongsslut så att första årets projekt kan ge IFK en extra summa att förstärka verksamheten med på något av de många håll där det alltid behövs extra pengar. Supporterfondens insamling fortsätter som vanligt fram till Mars så alla som vill har chansen att stödja Blåvitt ytterligare 6 månader!

Just nu pågår dessutom slutspurten för att vinna en signerad Blåvit matchtröja genom att skänka en slant till Supporterfonden. Alla bidrag som kommer in under den här veckan kvalificerar sig i kampen om matchtröjan so pågår till fredagen den 29 September!

Efter jul ska vi på Supporterfonden arbeta fram en konkret mall kring vad som gått bra och vad som gått dåligt med första årets projekt så att projektet kan växa till år två! Dock ska vi trots att vi inte nått våra kaxiga mål från i våras glädjas åt att över 200 personer samlat in cirka 80 000 till Supporterfonden, den största summan någonsin insamlad från fans till IFK!

Och då har vi bara nått HALVVÄGS in i Supporterfondens första insamlingsår!

Redan nu kan vi avslöja att det med all sannolikhet blir så att Supporterfondens andra insamlingsår kommer innebära ett mycket mer konkret och tydligt mål för vart Supporterfondens insamlade medel ska gå. det vill säga att "pengarna går till projekt XXX" för att stärka intresset när vi med första året bevisat för alla att projektet är seriöst, fungerar väl rent praktiskt och att pengarna faktiskt går till Blåvitt! Denna dialog kommer att föras med IFK Göteborg i vinter.

Men nu när vi passerat de inledande sex månaderna för Supporterfondens första år är det dags att åter väcka liv i maskineriet i det första och största ekonomiska stödprojekt för IFK Göteborg!

6 kommentarer:

  1. Blir det några insamlingar på matcherna?

    SvaraRadera
  2. Vad var det kaxiga målet i våras?

    SvaraRadera
  3. peter1904/ På grund av att vi inte fick tillstånd för alla matcher man ville ha inte blir insamlingar. Supporterfonden vill ju inte göra det med hinkar dels för att inte göra samma grej som olika andra lag och tifogrupper och dels för att ge en viss proffessionalitet åt projektet.

    Detta är naturligtvis sammankopplat med att Supporterfonden drivs helt ideellt och att tröjor/bössor/propaganda går på runt 10 000 vid första tillfället.

    Sedan ser vi på Ultras Göteborg vars insamlingar i nuläget ger 2000-3000 per match och det vore olyckligt att vi började slåss om "samma" tusenlappar med ett nytt set hinkar. Istället avvaktar vi och kör på med kontoinbetalning, månadsinbetalning, payson osv.

    Dock kommer det med all sannolikhet att bli cash-insamling vid närmare 10 matcher säsong av fonden. Det finns så mkt intressant att lära av första året som vi kan utnyttja i planeringen för år två...

    SvaraRadera
  4. Målet med fonden var 2 miljoner? 6 månader kvar, flopp med andra ord?

    SvaraRadera
  5. anonym

    Har du bidragit något?

    Men nej, för att man inte uppfyller högt ställda mål är det inget misslyckande, nästa säsong kommer Supporterfonden att hänga med igen, med mer erfarenhet och en budget att röra sig med. Samt att vi har ett års erfarenhet av samarbete med blåvitt.

    Supporterfonden är en lavin som precis startat och kommer att bli ett stående inslag!

    SvaraRadera
  6. når fonden ens upp till öjsarnas insamling, som skulle tiodubblas? flopp flopp.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.