2006/09/26

Rehn och Arneng närmar sig Blåvitt

BARABEN AVSLÖJAR Baraben.com erfar att IFK Göteborg nyligen erbjudit före detta mittfältsstjärnan, numer Djurgårdens assisterande tränare, Stefan Rehn ett kontraktserbjudande.

Stefan Rehn har nu en fast tidsperiod på sig att svara på kontraktserbjudandet för att ingå i den Blåvita tränarstaben under 2007. Kontraktet ska enligt en källa räcka över 3 år. Stefan Rehn har haft en annorlunda fotbollsfilosofi än Kjell Jonevret i Djurgården, vilket lett till att han under en längre tid nu vantrivts med att spela andrafiol bakom Jonevret. Nu finns dock diskussioner inom Djurgården att erbjuda Rehn en position som förstetränare- vilket innebär att Rehn inom kort kan ha två erbjudanden att bli huvudtränare i Allsvenskan.

Om Rehn bestämmer sig för IFK Göteborg ser det med all sannolikhet ut som om mittfältaren Johan Arneng följer med honom till Västkusten- under förutsättningen att klubbarna kommer överens. Detta ska enligt uppgift inte vara något större problem då Arneng ända sedan han förlorade sin son i plötslig spädbarnsdöd velat byta miljö och förening. Detta har han förklarat för Djurgårdens ledning som dock inte velat släppa honom under pågående säsong.

27 kommentarer:

  1. Frågan är hur Rehns tränarfilosofi är egentligen? Man vet ju att han var en gudabenådad tekniker som spelare men som tränare vet man inte mycket.

    SvaraRadera
  2. Om Rehn som tränare vet man väl nada. Helt klart att Håkan vill satsa på honom iaf. Hoppas Håkan har lika bra fingertoppskänsla som löpsteg.

    SvaraRadera
  3. Och så ryktas det på Alltid blåvitt att Bobbie Friberg Da Cruz ska vara klar för oss till nästa säsong...

    SvaraRadera
  4. rehn låter bra, men arneng? känns som att vi borde satsa på wernbloom plus en mer spelskicklig innermittfältare (om inte tomas olsson börjar platsa snart) istället. arnengs egenskaper finns redan i truppen och han är inte nämnvärt bättre än dom vi har.
    nä, köp en vänsterback och en offensiv innermittfältare så blir det guld 2007.

    SvaraRadera
  5. Förvisso är Arneng klasser bättre än både Wernbloom och Kihlen men håller med om att en mer spelskicklig innermitt vore bättre att satsa på. Rivjärn har vi.

    Det där med Friberg låter mindre troligt.

    SvaraRadera
  6. Ulander är ju borta nu.. hur länge får vi behålla BoomBoom? Det skulle nog sitta fint med Arneng i laget ändå..

    SvaraRadera
  7. Arneng har fösts in i ett hörn som defensiv mitttfältare därför han gjort det så bra. I grunden är han offensiv mittfältare.

    Spelskickligheten finns där....

    Wernbloom han kommer att fortsätta växa som spelare och vara ordinarie.

    Vårt problem är snarare hur länge vi får behålla Pontus.

    Vänsterback är ett måste och gärna en färdig innerback med som är snabb.

    SvaraRadera
  8. precis ingo, vi behöver en vänsterback och en innerback.kan fortfarande inte smälta att vi släppte karl svensson, kunde väl åtminstone väntat till efter säsongen.. det går ju inte att spela in en mittback med så kort varsel som med lago...och hjalmEr e ju inte hälften så bra som wendt.. låter väl lite gnälligt men det är den bistra sanningen..

    SvaraRadera
  9. Känns som en viss kommentar om varför Arneng vill gå vidare var lite väl personlig?

    SvaraRadera
  10. Känns som en viss kommentar om varför Arneng vill gå vidare var lite väl personlig?

    26/9/06 15:45


    Det är knappast någon hemlighet att Arneng har vantrivts med sin situation efter det tragiska dödsfallet i hans familj. Jag ser ingen idé i att dölja det som en orsak, för det raderar ut eventuella misstankar om att han kan vara ett "problembarn" i DIF osv. Han drabbades av en hemsk episod i sitt liv och vill få en scenförändring helt enkelt. Fullt förståeligt tycker jag.

    SvaraRadera
  11. det klart det är bra om styrelsen visar lite offensiv vilja, annars tycker jag dom får gå.
    inställningen att det inte är bra att vinna och att vi skall vänta tills arenan är klar köper jag inte. de får allt visa upp en strategi för de närmsta åren och en rejäl rabatt för årskorten under 2007 dessutom.

    SvaraRadera
  12. Arneng skulle vara en kanonvärvning. Klok spelare och han verkar vara en sympatisk person. Dessutom är det ju faktiskt så som Ingo säger, Arneng är väl i grunden offensiv.

    SvaraRadera
  13. inställningen att det inte är bra att vinna

    Vem har haft den här inställningen?

    SvaraRadera
  14. Stefan rehn har nog de egenskaper som behövs, annars skulle Håkan aldrig fundera över honom.

    Vi behöver en spelare som Arneng. Pontus har inte varit bra i allsvenskan sen han gjorde mål senast. Kihlen passar mer fel än rätt och var sämre än Hjalle mot Gais. Thomas O borde väl vara ordinarie om han kan komma igång nån gång. Tror att Arneng är ett bättre komplement till Wernblom dock.

    Fast vi kanske borde ställa oss frågan vem som ska ersätta Alex. Fortsätter han verkligen en säsong till? Han är 35 år och har ständigt ont i sina ljumskar. Orkar han?

    SvaraRadera
  15. Adam ska ersätta Alex. Hans styrka är i offensiven

    SvaraRadera
  16. Är det någon som hört något ryckte om nyförvärv på back sidan. Just nu känns det som finn två fel i backlinjen.

    SvaraRadera
  17. ""Vem har haft den här inställningen?""

    Både Håkan och stig sa väl att det kanske inte var viktigt att vinna iår.

    Sedan nästa år, som väl också blir ett mellanår, som vi bara snällt skall sitta och vänta.

    SvaraRadera
  18. Jag tror du missuppfattat lite. Håkan menade på att den långsiktiga planeringen som föreningen har siktar på att man ska ta guld 2007. Självfallet har A-laget målet att ta guld redan i år, men det vore i så fall en bonus.

    Det finns ju alltid flera målsättningar, en långsiktig där inskolandet av talanger står i centrum och en kortsiktig som A-lagstränarna har...

    SvaraRadera
  19. Det vore ju kanonvärvningar båda två. Spelar ju ingen roll att Rehn är oprövad, vi har ju kunnat misslyckas med väldigt prövade kort så det behöver inte vara ett minus. Arneng är nog snäppet bättre än våra innermittar trots allt och det väsentliga är att motivera de unga spelarna att stanna ytterligare några år som de annars tror att de skall spela i Danmark eller Norge.

    SvaraRadera
  20. ""Självfallet har A-laget målet att ta guld redan i år, men det vore i så fall en bonus.""


    tror inte jag missuppfattade det. det var ganska tydligt tycker jag. man har inte de ekonomiska musklerna att kämpa om guldet. och man verkar heller inte intreserade att skapa förutsättningar för det.
    man skall istället satsa på att vara en "social" förening och som bonus få sm-guld en gång var elfte år...om man har tur.
    trist värre..

    SvaraRadera
  21. man skall istället satsa på att vara en "social" förening och som bonus få sm-guld en gång var elfte år...om man har tur.
    trist värre..


    Klarnar allt mer att du har missuppfattat målsättningarna. Du talar om att skapa ekonomiska förutsättningar, men då begår du kardinalfelet att tro på devisen "ös pengar över skiten så blir det succé". Detta är väl exempelvis DIF och även MFF bevis på i år. DIF varvar miljonvärvningar på rad men får ingenting att stämma.

    Blåvitt jobbar mot guld varje år och har högt uppsatta långsiktiga som kortsiktiga mål. Att man inte värvar någon medelmåtta som Erlandsen vill ha bevisar snarare att man har högre mål än så än att man inte vill "hänga med i guldstriden". Den har man lyckats fippla bort genom en hel serie usla resultat i våras och nu i de två senaste derbyna.

    Blåvitt har alltid som internt mål att ta guld, även om det självfallet är tränarnas och A-truppens uppgift att söka det kortsiktigt och styrelsens uppgift att säkra den etableringen långsiktigt.

    SvaraRadera
  22. Nej, jag anser inte att man skall ösa pengar på nyförvärv. Det finns heller inga pengar att ösa i IFK idag. Och den nuvarande ledningen har heller inga planer på svara bland annat MFF, AIK och Elfsborgs satsningar emot toppen. Utan man säger att det inte är viktigt att vinna guldet. Utan man skall satsa långsiktigt på ungdomar, och endast få guld som bonus. Det är viktigt att medlemmarna i föreningen är med på detta, vi skall inte satsa emot toppen förräns tidigast 2009 då arenan är klar.

    där du inte är trovärdig är att du innan ställde hårda krav på ifks prestationer, medans du nu går på en mer modest linje.
    Det jag håller med dig om är att marcus är bättre än den där norrmannen arne föreslog... alla dagar i veckan.

    Guldet förlorade vi när vi släppte kalle och ozcar, och mild och stig satt och degade i sommarvärmen.

    SvaraRadera
  23. där du inte är trovärdig är att du innan ställde hårda krav på ifks prestationer, medans du nu går på en mer modest linje.

    Absolut inte. Mitt huvudkrav på att Erlandsen skulle bytas ut var just att han inte är en vinnare. Han har aldrig vunnit någontin i hela sin karriär, vare sig som spelare eller ledare.

    Jag vill se ett Blåvitt med målet att ta guld, varje år- inget annat.
    Och då kan jag inte kritisera Blåvitt för just detta då de har målet att ta guld 2006. Detta har de haft under hela säsongen och detta har Stefan Landberg sagt till mig.

    Inget konstigt med det.

    Guldet förlorade vi när vi släppte kalle och ozcar, och mild och stig satt och degade i sommarvärmen.

    Det skadar ju inte om du sätter dig in lite i fakta innan du spyr galla över föreningen. Det var Mats Perssons klausuler på försäljning som gjorde att IFK tvingades släppa dessa två spelare. Inte någon påhittad passivitet hos Håkan Mild.

    SvaraRadera
  24. Jag gillar Håkan alla gillar Hkan men...
    De spelarna som lyfts fram är inte Håkans värvningar utan MPs. Håkan har för visso inte värvat så friskt alls.l Man kan nästan säga att han inte värvat.
    Så personligen tycker jag att detta blir en ganska viktig fingervisning om hur Håkan kan klara av att ersätta sina gamla vänner som inte längre håller måttet. Tänker då på Ölme och Hjalmar eller tänker Håkan behålla sina vänner för att inte stöta sig?
    Det går snart inte för vissa fans att skylla allt på MP utan nu måste Håklan själv visa hur han vill sattsa

    Lago har inte imponerat på mig alls. Lago borde inte köpas och att sätta en junior kan nog resultera i mindre missförstånd. Kanske Lago kan bli bättre om han lär sig svenska så han kan komunicera med dom andra backarna med detta sagt så tror jag inte att det är något avgörande i hans fall.

    Undrar också vad man ser hos Bobby Friberg. Bobby är en spelare som själv beskriver sig som lat. Vill inte IFK ha en bra karaktär på sina spelare?

    SvaraRadera
  25. charles/ Jag vill helst se Håkan under en försäsong med innan man säger bu eller bä. Det kan man inte direkt säga att han fick under ingången till det här året när belåning av Kamratgården blev nödvändig för att överleva...

    SvaraRadera
  26. """Det var Mats Perssons klausuler på försäljning som gjorde att IFK tvingades släppa dessa två spelare. Inte någon påhittad passivitet hos Håkan Mild."""

    njaa, visst måste mild kunnat läsa i kontrakten innantill och insett att de kanske försvinner... Man måste ju vara långsiktig eller? Visst var ledningen passiv. Om inte arne krävt det, skulle inte ens Lago värvats.
    du har alltså tdigare klagat på att ifk saknar vinnarinstinkt och att inte bara nöja sig med att bli tvåa. Nu lämnade arne av just den anledningen. dina argument hålle inte riktigt.

    jag hoppas givetvis jag har fel och att loket sitter i smyg, och filar på ett gigantiskt riskkapitalbolag för att värva till nästa år, men jag tvivlar,

    SvaraRadera
  27. GIMME ARNENG!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.