2006/08/28

Hjalmar "Konan" Jonsson

ALLSVENSKAN Nu har jag fått nog. Mitt tålamod är slut och det är dags att säga min mening. Jag är inte den som hackar eller hatar spelare som spelar för mitt lag. Men i Hjalmar Jonssons fall är jag mer än villig att göra ett undantag. Han har inte gjort en enda bra och godkänd insats sen han kom hit. Han är den största säkerhetsrisk som vi har haft sedan Jimmy Svenssons glansdagar. Och det är i underkant.
Se bara på hans insats idag. Jag tror inte Hjalmar slog ett enda inlägg rätt. Inte en enda passning rätt såvida det inte var en tio meterspassning. Hans försvarsspel var under all kritik plus att det är han som ligger bakom Ellos mål. I första läget på mittplan tar han inte kampen utan viker undan och låter dom vända spelet. Och sen, som om de inte vore nog, så är det han som (oturligt, men föga oväntat) styr Solna-råttans turskott i mål.

Det värsta är att detta är inget ovanligt när det gäller Hjalmar. Detta är inget som har hänt bara i dagens match mot Bönderna. Det händer nästan varje match. Vi har knappt något anfallsspel värt namnet på vänsterkanten då vår yttermittfältare alltid hamnar för långt ner i plan. Detta är ett resultat av Hjalmars försvarsspel. Det enda bra han gjort under sin tid i Göteborg är det mål han gjorde i år. Sen tar det slut.

Frågan jag ställer mig är, hur bra är Schaffer? För just nu är allt bättre än Konan.

86 kommentarer:

  1. Såg du matchen eller?

    SvaraRadera
  2. Säger det samma.

    SvaraRadera
  3. Hårda hårda ord. Men Hjalmar var en av blåvitts klart sämre spelare, med betoning på uselt defensivt spel vid flera en mot en situationer där Gustav var tvungen att täcka så djupt att det såg ut som om Hjalmar bytt till en vänsterytterposition. Hjalmar har varit ganska bra sedan VM, MEN han begick ett par riktigt rejäla misstag idag som bland annat ger Elfsborg 0-1. Inte bra.

    Men det är ARNE som tar ut laget och som bör lastas för 1-1, inte Hjalmar.

    SvaraRadera
  4. Jag trodde det var MP:s fel....

    SvaraRadera
  5. Är du ironisk? Såg du matchen? De enda chanserna Blåvitt hade kom ju för faen från Hjalmars vänsterfot. Inlägget i början av matchen (att Walle eller vem det nu var inte gör mål där är inte Hjalles fel), hörnan som tar i stolpen samt frisparkarna i första och andra halvlek. Se gärna matchen i repris - skriv om, skriv rätt!

    SvaraRadera
  6. jag säger det igen BB är full av amatörer!!

    SvaraRadera
  7. "Är du ironisk? Såg du matchen? De enda chanserna Blåvitt hade kom ju för faen från Hjalmars vänsterfot."

    Aaaaaaaaaahahahhahahahahaaha.

    HJalmar fick idag 6 eller 7 offensiva frisparkar att slå med sin underbara vänsterfot. Av dessa gick en dit den skulle, resten gick över kortlinjen.

    Den som gick dit den skulle tog Wiland hand om. Heja Hjalmar. Killen är så usel att det är pinsamt, men det har han ju varit redan i flera år.

    Sedan att det är han som missar att löpa hela vägen på 0-1 är vidare ännu värre, han slutar springa när det är 3-4 meter kvar varpå crossbollen kommer som målchansen skapas på. Hjalmar är usel.

    SvaraRadera
  8. Med heltidsproffs på planen så är det pinsamt att behöva se en kille springa över halva plan för att slå frisparkar/hörnor från högerkanten bara för att spelaren i fråga råkar vara vänsterfotad! Lite känsla Arne om jag får be och Hjalmar om du får chansen igen, Lite känsla om jag får be...

    SvaraRadera
  9. Hjalmar är rolig att titta på så länge Bengan eller resten av försvaret lyckas reda ut det. Annars är det inte så kul. Erling var ju och hälsade på, han gjorde en bättre match vid sidan av planen än Hjalmar gjorde på planen.

    Hjalmar har alltid varit kass

    SvaraRadera
  10. EN för alla, ALLA för Blåvitt!!

    SvaraRadera
  11. Hjalmar är en jävla skitspelare, inget nytt på den fronten.

    MEN ARNE ERLANDSEN? VAFAN SYSSLAR MÄNNISKAN MED? Detta är ju tragiskt uselt.

    SvaraRadera
  12. geYron/ Din mamma.

    SvaraRadera
  13. stundtals funderade jag på om gustav och hjalmar bytt positioner på vänsterkanten för det var hela tiden gustav som fick täcka upp för hjalmar bakåt när denne gick på galna offensiva räder. arne står och skriker och skriker men hans spelare antigen bryr sig inte eller så fattar de inte sälmördarens skitsnack.

    SvaraRadera
  14. Ok, för att riskera att skapa EKO här inne - man vad fan, såg du matchen?
    Är inte berädd att säga att BB bara är fyllt av amatörer, men ratiot är fan högt...

    SvaraRadera
  15. Säger som flera andra, Hjalmar må ha varit riktigt usel- men Arne är den som bör stå till svars när vi går kräftgång, inte en enstaka spelare.

    Att hänga ut en spelare efter en kass match, nej, känns inte bra.

    Att kritisera Arne efter en rad usla insatser, borde vara närmare verkligheten.

    SvaraRadera
  16. chris/ vilket eko? verkar eka i en del folks skallar, hjalmar är USEL.

    ser man inte att det är han som till 100% är upphov till 0-1 borde man nog följa pingis.

    SvaraRadera
  17. AVGÅ ERLANDSEN!!!

    SvaraRadera
  18. Menlös artikel. Precis som många påpekat finns det betydligt allvarligre problem i dagens blåvitt än en ojämn vänsterback.

    SvaraRadera
  19. Om jag såg matchen? Oja. Jag såg en ishizaki som hade lekstuga med Hjalmar. JAg såg Hjalmar som tappade markering ständigt.
    Gustav Svensson är anledningen till att dom inte fick fler chanser via deras högerkant som dom fick.

    For the record; jag skyller inte enbart på Hjalmar. Men idag tog mitt tålamod för denne spelare slut. Därför yttrade jag mig om just honom. Men om vi ska välja en annan spelare som jag tycker underpresterar (förutom alla våra tre anfallare) så är det Wernbloom. Bäst på plan var Kihlberg i mina ögon.

    SvaraRadera
  20. Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    Lillebror kan inte vinna!
    Heja heja heja heja Elfsborg

    SvaraRadera
  21. patetiskt Hjalmar-hat på en del härinne. Alla som har känsla för fotboll har sett att Hjalle efter VM mestadels varit riktigt bra!

    Mot Ellos var han inte särskilt bra dock, det håller jag med om. Men det var inte många som var godkända i övriga laget heller för den delen.

    Att Gustav kan täcka upp för en ytterback på offensiven är väl inget dåligt? Modern fotboll betyder offensiva ytterbackar; att ytterbacken och yttermittfältaren vid något tillfälle byter plats är inget svaghetstecken, om man har allroundspelare. Som Gustav.

    Bedöm Hjalmar för hans agerande på plan. Fall inte för grupptrycket och döm honom på förhand; det är en alldeles för enkel utväg.

    SvaraRadera
  22. Grupptryck?

    Nu får folk ta och ge sig. Hjalmar är inte en kompetent fotbollsspelare. Nog om det nu, det fattar ju vem som helst. Han kan ju inte slå en pass på två meter för fan.

    SvaraRadera
  23. ta och kolla på Blåvitts matcher efter VM så kommer du se drösvis med bra insatser av Hjalmar. Och passningar på två meter och uppåt som går fram.

    Att hävda att han inte klarar tvåmeterspass är bara löjligt. Det är inne att såga Hjalmar, det vet alla. Våga stå emot och ge honom en ärlig bedömning.

    SvaraRadera
  24. det är inne? hahaha gomorron. han har varit avskydd I ALLA TIDER.

    grabben myntade ordet "uppspelstifo" med sitt usla passningsspel.

    DIREKT PINSAMT att försöka hylla vår klart sämste spelare, skaffa lite självinsikt.

    SvaraRadera
  25. Pinsam artikel. Ta bort.

    SvaraRadera
  26. du bevisar mitt påstående med din kommentar, bara att tacka för din hjälp.

    jag försöker inte hylla Hjalmar; om du tror det får du läsa inläggen igen. Jag säger att Hjalmar inte bedöms efter samma skala som andra spelare, vilket jag tycker är patetiskt.

    Självinsikt, sa Bull.

    SvaraRadera
  27. En kon, flera koner, den konen...

    SvaraRadera
  28. Riktigt röten text!!!
    Visst gör vår käre islänning ingen bra match. Han har dock lyst av självförtroende i de andra matcherna efter VM och varit riktigt bra, kanske lite för många bortslagna passningar för att luckan efter Wendt inte skulle märkts lika mkt.

    FÖrövrigt saknar jag Kalle..

    SvaraRadera
  29. inget fel på Hjalmar, hn lider väl som alla andra av Arnes vansinnes coachning. Okej idag var han inte bra men vem var det förutom Bengan?

    Ny tränare som kan rädda oss kvar, för det här påminner om en viss S****n L****in.

    SvaraRadera
  30. Hoppas du skojjar, han har fan vart bra sedan VM sluta! Bara för att han gör en dålig match (som han inte va ensam om) så får han så här mycket skit.. sluta skriv om det negetiva och ta fram det posetiva som tex BENGAN VÅRAN GUD!

    SvaraRadera
  31. ip-finder ger utslag av massa anonyma kommentarer från samma nick, det kallas pathetic.

    SvaraRadera
  32. Artikeln och dess kommentarer är ett bra bevis på hur många småbarn det hänger på baraben. Barnaben?

    SvaraRadera
  33. Misstänkt förtal från en ICKE blåvit supporter sammanfattar jag inledningen på meningsutbytet.
    Lasta ALDRIG en spelare-han försöker ALLTID göra sitt bästa -Lagledare/tränare är den som tar ut laget.

    SvaraRadera
  34. Patetisk jävla artikel! Så jävla lågt (lägre än Glocalnet!!!) att hänga ut en spelare i IFK Göteborg på det här sättet. Antar att Jolly spelar innebande och hejar på Gais.

    // Darren Wells

    SvaraRadera
  35. Varför klandrar folk Erlandsen hela tiden? Inse att vår spelartrupp inte är bättre än så här. Tycker faktiskt vi har en helt ok statistik (7, 6, 3) hittills med tanke just på truppen.

    SvaraRadera
  36. "Efter de første 20 minutter var københavnerne bagud 0-2. Højrekanten Nomvethe, som fik FCKs venstreback Oscar Wendt til at ligne en trafikkegle"

    Inte bara Hjalmar som liknas vid en kona dessa dagar..

    http://ekstrabladet.dk/sport/dansk_fodbold/article220575.ece

    SvaraRadera
  37. Problemet med det här laget är att vi har för många utfyllningsspelare som inte duger till, alla bra spelare försvinner utomlands och dom mediokra stannar kvar. Jag fick mig ett frispel när säl dödarn låter unge Svensson får vara kvar på plan och byter ut anfallarna och sedan sätter upp Wernbloom på topp??? Hade det inte varit bättre att låta Sella gå ner på mittfältet och haft Wallerstedt och "lamadjuret" Berg på topp. Tycker förövrigt Wallerstedt gör en bra match han kämpar och sliter medans andra forwards bara går run och "lallar". Visst nu gjorde unge Svensson mål och klart han ska ha chansen men var inte så jävla princip fast säldödare!

    SvaraRadera
  38. Hjalmar verkar vara en go gubbe. Vet dock inte om han ska förtjäna en plats i startelvan bara därför.
    Sanningen är nog att han är med ENDAST p.g.a. att han är vänsterfotad (jo han är tydligen det). Man kan tydligen komma långt med detta (t.ex. ta en plats i Blåvitt). Frågan är dock om inte ölme, Gustaf Svensson eller rent av Mats Persson hade varit att föredra på vänsterkanten...

    SvaraRadera
  39. Måste säga att Hjalmar har överraskat sedan allsvenskan drog igång efter VM. Han har klart visat sig fylla upp luckan efter Ozzy bra.

    Däremot var det en dålig insats från hans sida igår och då märktes det att Ozzy var borta mer än tydligt.

    Sedan undrar man ju varför Hjalmar får fortsätta slå hörnor och inlägg efter typ tre misslyckande som någon skrev en vänstefot skall inte vara en given kvalifikation.

    Det är taskigt mot Hjalmar att låta honom fortsätta med de fasta situtionerna i det läget. Där borde Arne beordrat Niclas att ta alla fasta ingen hade ifrågasatt det inte ens Hjalmar.

    För övrigt så gjorde Gustav Svensson ett snyggt mål en god prestation men att det skulle räcka till pris som matchens ?uppladdare? var ju ett skämt. Det skrattades på läktaren åt det (dock inte åt Gustav).

    Hur som haver denna underliga allsvenska säsong lever vidare med hopp om guld mer på andras oförmåga en egen prestation.

    Djurgården ser ut som en het häst nu och givetvis Malmö. Bra att vi har dom kvar så vi kan dänga dom.

    SvaraRadera
  40. Kan bara hålla med. Hjalmars godkända insatser i blåvitt är få.

    En av de sämsta i blåvitt de senaste åren!!

    SvaraRadera
  41. JAg får säga att hjalmar faktiskt har vissa kvaliter offensivt tillsammans med den nye "påläggskalven" Andres Vasquez. Och att han efter skadan har kommit tillbaka ganska starkt. All kred för det.

    Men han är för dålig. Och så enkelt är det. Ölme vill jag absolut inte ha in igen. Så Min fråga är lika dan med den som ställs i "bloggen" var i halvete är shaffer. Jag menar man hyr inte en spelare i 1½ år och inte släpper in han på plan.

    Men vidare är det inte bara hjalmar utan vårtuddlösa anfallsspel där det enda som kan komma från central possition på mål inte kan göra mål, eller är skadad.

    SvaraRadera
  42. Konsten att förlora

    LEKTION 1: Syndabocken
    TYP AV FÖRLUSTER: Diverse.
    PSYKOLOGISK MEKANISM: Klyvning. Få saker är så sköna som att låta en jävel få ta all skit. Syndabocken tillhör alltid det egna laget. Han kan vara en målsumpare, en dålig back eller målvakten. De flesta fans har en spelare i laget som redan på förhand är dömd att bli syndabock. Tränaren funkar nästan alltid.
    Klyvning, som betyder att man delar upp världen i svart och vitt/onda och goda, tillhör de primitiva psykologiska försvaren. Det tillhör grunden för att orka igenom en fotbollsäsong.

    SvaraRadera
  43. Idiot!

    Målet var inte Hjalmars. Skall han inte försöka täcka menar du eller?

    SvaraRadera
  44. Folk snackar om patetiskt hit och dit, folk säger att de är blinda för att egna spelare kan vara dåliga, folk säger att de som kritiserar Hjalle är patetiska.

    Väx upp nu för fan och ta det här på en serils nivå! Hjalmar har som alla andra spelare gjort både bra och dåliga matcher. Men att säga att Hjalmar varit bra i alla matcher efter VM. Kommer ni från månen eller? Har ni sett Gefle och Öster-matcherna? Inte fan var han bra där och inte igår heller. Men visst de andra matcherna efter VM har han varit bra.

    Väx upp nu båda sidor om "Hjallahatet", Ni är lika goa kålsupare både två.....

    SvaraRadera
  45. Problemet är inte bara Hjalmar.
    Problemet är att det fortfarande, efter år av uttalat behov, inte finns en kreativ mittfältare att tillgå, utan många bollvinnare, som vinner bollen ibland men sedan inte kan göra något av den. Dessutom måste vi få igång Sella, eftersom han är den ende anfallaren av klass i laget. Arnes byten igår var katastrofala. Gustav Svensson var i princip osynlig i första och tillförde inte mycket förutom målet. Bättre att haft kvar Wallerstedt/Sella och in med Tomas Olsson tidigare.
    Var är Ulander förresten?

    SvaraRadera
  46. Som f.d Hjalmar-hatare känns det konstigt att sågningen kommer nu när han kommit igång och blivit betydligt stabilare än för ett par år sedan då han verkligen agerade kona. Då fick jag mycket skit trots att han blev rundad gång på gång. Nej, keep it up Hjalmar. Fina frisparkar igår!

    SvaraRadera
  47. Pajasskribent! Avgå eller se matchen

    SvaraRadera
  48. ...dessutom är det ju mittförsvararna som är svagast i försvarslinjen just nu

    SvaraRadera
  49. Ett av de sämre inlägg på BB.

    Om vårat problem enbart hade varit Hjalmar så hade det inte varit mycket till problem. Men nu är ju problemet att vi inte har något spel överhuvudtaget och enbart skapar chanser på fasta situationer.

    SvaraRadera
  50. Patetisk artikel. Som Monk sa, skall supporterfonden framstå som seriös bör man göra sig av med oseriösa skribenter på BB, alternativt försöka släppa kopplingen helt de båda imellan.

    Och du Jolly, gå en fotbollsskola eller nått, för att publicera en artikel bör du ha någon form av kunnande i ämnet. Jag skulle aldrig skriva en krönika om Miljöpartiets valmanifest efetrsom jag inte vet ett smack om det. Fattar du kopplingen eller är du för dum för den också?

    Tack för ordet.

    Mvh
    Fish

    SvaraRadera
  51. Måste man vara Hjalmarhatare bara för att man tycker att han inte håller för blåvitt? Jävligt konstig logik tycker jag. Man måste väl för fan få kritisera spelare som man inte tycker spelar bra!

    SvaraRadera
  52. Men för i helvete.. Tycker ni att ett lag med guldambitioner kan acceptera att inlägg efter inlägg, och frispark efter frispark slås bort? Inlägg och frisparkar är för fan ett av våra vassaste vapen, och om de fortsätter hålla hjalmarklass så kommer guldet försvinna snabbare än vi hinner säga kona..

    SvaraRadera
  53. .. bra skrivet Jolly förresten

    SvaraRadera
  54. RÄTT:

    kon [ko'n] s. (konen, koner)

    • en geometrisk kropp med cirkulär basyta och spetsig topp: konformad; rak cirkulär ~; sned cirkulär ~; allmän ~
    □ äv. om annat föremål med sådan form en röd ~ av plast
    □ spec. om tecken med sådan form, särsk. på sjömärke el. (förr) för stormvarning

    FEL:

    kona [-o'-] s. (konan, konor)

    1 konformig maskindel 〈tekn.〉bromskona
    2 (dålig) kvinna 〈åld.; horkona; tjuvkona; trollkona〉

    SvaraRadera
  55. Dav ->

    Som tidigare sagts, om du tror att det är pga Hjalmar som vi inte vinner serien så behöver du söka hjälp.

    SvaraRadera
  56. Anonymous ->

    Visst fan är det inte bara hans fel, men likförbannat ska vi inte acceptera att en spelare håller så förbannat låg klass. In med Shaffer, det kan åtminstone inte bli sämre!

    SvaraRadera
  57. På något vis har det blivit ok att beskylla Hjalmar när det går dåligt för Blåvitt. En slags frizon för de okunniga. De flesta andra som förstår fotboll vet ju att vårt mittförsvar är för långsamt, vi har ingen kreativ kraft centralt på mittfältet samt forwards som är helt utan självförtroende. Där har ni anledningen till våran kräftgång för tillfället.

    Varsegoda Dav och Jolly mfl., använd det istället för att anklaga Hjalmar, det blir lite mer seriös nivå på diskussionen då.

    Mvh
    Fish

    SvaraRadera
  58. Monk/ Den enda som är pajas här är du som börjar skrika om Supporterfonden, Baraben.com är cirka 40 personers privata åsikter om fotboll och dessutom är vi det stora dragplåstret till Supporterfonden (som går ut på att samla ihop pengar direkt till IFK Göteborg ditt spån!).

    Så ditt snack om att inte skänka är så genomtäckt idiotiskt att jag skäms, tror du att du straffar Baraben? Du straffar ju BARA IFK Göteborg med sånt snack.

    Klarar man inte av att folk har olika åsikter bör man nog flytta till Nordkorea.

    SvaraRadera
  59. Jag är visserligen Elfsborgssuporter men jag tycker inte att Hjalmar var så dålig. Hävdar att det var Gustavs fel att Hjalmar hela tiden hamnade på mellanhand. Gustav lyckades inte ta fast elelr hindra Ischi en enda gång och istället blev det Hjalmar som tvingades kliva upp för att stoppa anfall.

    Tycker att IFKs problem definitivt ligger på anfallssidan. Era anfallare presterade faktiskt ingenting. Sella och Wallerstedt ? Berg nada, Det var väl bar Wernbloom som vann en duell i vårt straffområde och då blev det mål. Och Wernbloom hör väl inte till anfallarna. Nej det är inte era backar som är problemet. Det är bristen på anfallare och avsaknaden av mittfältsspel. Endast Alex kan få OK på mittfältet.

    SvaraRadera
  60. "Våra mittförsvarare är för långsamma, vi har ingen central kraft på mittfältet och anfallare som helt saknar självförtroende"
    Svårare är det inte.
    Ändå drömmer vi om guld.
    Hur dålig är Allsvenskan egentligen?

    SvaraRadera
  61. Det spelar ingen roll, Arne tar ut laget. Det är han som ska få skit, inte Hjalmar som faktiskt har varit duktig i en del matcher. Sen säger jag att han inte är bra. Schaffer vet jag inget om så därför ska jag inte säga något. Kanske Hjalmar är bäst?

    Bengan
    konan-bjärsmyr-lago-adam
    vasques-t.o-kihlen-alex
    wernbloom-berg

    SvaraRadera
  62. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  63. Arne får ju skit för allt, speciellt av Frankie

    SvaraRadera
  64. hjalmar jonsson. vår tids långås.../benny är tillbaka

    SvaraRadera
  65. Monk/ Och hur i helvete är det relevant att yra om "ge inte till fonden" då? Som tidigare konstaterat är det IFK GÖTEBORG pengarna går till och IFK GÖTEBORG man straffar genom sådant oigenomtänkt skitsnack.

    Pellejönsmentalitet på hög nivå.

    SvaraRadera
  66. Jag blir så trött på internetpajasarna som lipar "Baraben är hemskt". BESÖK INTE SIDAN DÅ?!?! vad är problemet?

    Besöker ni sidan under pistolhot eller?

    SvaraRadera
  67. Anonymous said...

    Arne får ju skit för allt, speciellt av Frankie

    ti aug 29, 03:54:26 PM


    Ja speciellt när jag initierade en stående ovation för Arne Erlandsen vid förra årets extra medlemsmöte för Änglarna...

    Monk/ Brukar du skrika att rädda barnen ska stoppas om du inte gillar en artikel på en systersida till dem? Logiken i ditt resonemang är riktigt barnsligt och oigenomtänkt, Baraben.com är ett blåvitt supporterorgan där ALLA supportrar får framföra sina åsikter, Supporterfonden är en supporterinsamling där folk arbetar tusentals timmar ideellt för att skänka pengar direkt till IFK GÖTEBORG.

    Visst, sitt du och skrik om att folk inte ska skänka till fonden, men det tycker jag säger mer om ditt engagemang för Blåvitt än något annat. Pajaseriet här står du för.

    Baraben.com straffas inte av sabotage mot Supporterfonden, det gör IFK GÖTEBORG.

    SvaraRadera
  68. Även jag tycker den här artikeln var smått oigenomtänkt och löjlig. Men ännu värre tycker jag det är när pajasartade folk ska komma in och dra in Supporterfonden i detta?!?! Han som skrivit den här artikeln har väl fan ingenting med supporterfonden att göra!!!

    HUR MYCKET SATSAR DU SJÄLV PÅ BLÅVITT DIN INTERNETCLOWN "monk"!

    SvaraRadera
  69. kvasidebatt. hjalmar kritiseras, oj vad farligt. vem bryr sig.

    SvaraRadera
  70. Baraben.com lyckas alltid provocera fram dessa debatter, det är ni fan mästare på. Här är det alltid en stor debatt i veckan minst, orden haglar och åsikterna köar att avlösa varann.

    SvaraRadera
  71. Såg tyvärr inte matchen, men jag anser att Arne saknar förmågan att inspirera. Finns liksom ingen spelglädje. För mig känns det som ett större bekymmer än att hjalmar gör en dålig match.

    SvaraRadera
  72. Artikeln har sin plats. Hjalmar såg ängslig ut igår och gör en del rent juniormässiga misstag rent tekniskt i bollbehandlingen - främst i passningsspelet. En skarvning med yttersidan när bollen kommer i fart kan vara mycket effektivt och ställande för motståndaren, men då för man för fasen se till att bemästra sin egna kropp så väl att man någon gång under 90 minuter av elitfotboll faktiskt lyckas med utförandet och inte står lika hundraprocentig som Corneliusson i misslyckanden. Jag tycker bland annat Hjalmar under första är en av de som står lite som omslagspojkar för gårdagens tillkortakommande.

    Men eftersom jag stod raden framför en jävla idiot som gnällde i ta mig fan 2x45 + 15 minuter paus på precis allt som rörde matchen, arenan, föreningen och till och med folk som ropar besviket då domaren klantar sig så är jag lite lätt allergisk mot kritik som inte är underbyggt med rationellt argumenterande utan bara drar sig just åt gnällhållet. De sk. "experterna" som inte trots att de inte ens kan nämna spelarna i det egna laget vid namn men ändå likt förbannat ska öppna käften i parti och minut är baksidan av en slutsåld match.

    Hjalmar var inte särskilt bra och inte heller samspelet i första halvlek med Gustav som precis som anonyma elfsborgaren påpekade låg lite off i positionerna stundtals. Att en nittonåring som normalt inte spelar på kanten kommer fel ibland är inte speciellt konstigt och inte heller något att gråta över. Att Hjalmar numera är ordinare utan till synes rejält alternativ (även om det såg lovande ut med Shaffer mot Häcken) är kanske inte helt festligt, även om han precis som konstaterats skött sig väldigt mycket över förväntan sedan VM. Jag funderar mest på vad som hade hänt om vi haft två forwards (precis som AaB nu har, på tal om tidigare citat och länktips) som presterar och gör mål på sina chanser. Då hade vi legat bättre till i tabellen, för att uttrycka sig lite försiktigt. Problemet med allsvenskan i år är att alla lag är lika dåliga snarare än att alla är lika bra?

    F.ö. anser jag att Mats Härd bör ställa sin krönikörspalt till förfogande. Att han finner nöje i Mathias Svenssons insats igår tyder på antingen morbid humor eller en skrämmande inblick i ett förvridet sinne som helt tappat kontakt med verkligheten. Hursomhelst inget som lämpar sig i stans största morgontidning.

    SvaraRadera
  73. Ni som var på Harrys hörde ganska tydligt vilken ROLL som Hjalle hade i matchen mot Elfsborg..

    Hans roll var att vara mycket offensivare än vanligt, eftersom Gustavs roll var att ta ett steg in i banan och agera tredje centrala mittfältare.
    Inte konstigt att det då blir ytor på vänsterkanten, eftersom Hjalle fick sköta det offensiva spelet.

    Möjligt att det såg löjligt ut om man inte känner till vad som var sagt före match, men det var långt ifrån Hjalles fel att det såg ut som han kom ur position.
    Vi körde helt enkelt inte vårat vanliga spel i första halvlek.
    I andra halvlek gick vi tillbaka till vårat vanliga spel och då kom även Hjalmar mer tillrätta.

    SvaraRadera
  74. OBS, Det var Lampan som berättade om rollerna inför matchen på Harrys.

    SvaraRadera
  75. jag kan säga så här utan hjalmar på hemmaplan mot Gefle hade vi inte vunnit. Han fick täck upp för resten av försvaret och gjorde en jätte insats! Hänga ut en spelare efter en match är lågt... sedan att han inte har världens bästa vänsterfot och han kanske har en dålig dag får man ta. Han är en av de som är bäst defensivt i hela laget!

    SvaraRadera
  76. Säga vad man vill om Hjalmar, men att han som enskild spelare ska få en artikel mot sig där han sågas jäms med fotknölarna förtjänar han absolut inte. Det gör inte någon spelare i Blåvitt.
    Tycker man att en spelare är så dåligt är det ju inte han man ska gå på utan i så fall tränaren som är den som tar ut laget.
    Hjalmar hade ingen av sina bättre matcher mot Elfsborg. Men vem fan hade det?

    Ang misstag som föranledde målet så var det väl två spelare till som fipplade till det å det grövsta i den situationen. Varav Wernbloom var en, om jag inte minns helt galet...

    SvaraRadera
  77. ti aug 29, 08:40:12 PM, Anonymous sa...

    Tack för ditt klargörande!

    Det är inte alltid lätt att begripa varför från läktaren. Även om det inte blev bra effekt av det draget med Hjalmar och Gustav.

    Så är det bättre med att ha förståelsen varför Hjalmar seglade omkring däruppe.

    Egentligen borde jag ha begripit det eftersom det var spegelvänd Adam taktik som nu motståndarna har koll på.

    SvaraRadera
  78. Han hade minst fyra REJÄLA felpassningar i försvarszon som alla ledde till extrema målchanser för bönderna. Visst, han slår fina inlägg ibland men i försvarsspelet är han allt för fumlig och slår de värsta felpassningarna jag någonsin skådat.

    SvaraRadera
  79. Tycker även jag att Hjalmar för det mest är under all kritik. Dock fick han ingen vidare hjälp av Gustav i matchen mot IFE. Det var uppenbart att Gustav inte gnuggats i positionsspel på samma sätt som de andra. Givetvis har det sin förklaring att han till vardags spelar innermitt eller mittback. Ändock i denna matchen kan man inte klaga allt för hårt på Hjalmar, men håller inte i ett lag som har guldambitioner.

    SvaraRadera
  80. Återigen, jag såg matchen på plats,och i första halvlek hade jag äran att ha Hjalmar och Gustav som de spelare som jag kunde följa närmast. Jag kunde följa deras samarbete rätt nära, och det gick jag in för att göra.

    Hur kan ni veta det? Jo, i andra halvlek var det en viss banderoll som åkte upp (en jävligt avlång en), vilket väckte diverse känslor hos en del av publiken. Det kastades mynt över mitt huvud på dom som stod och höll upp banderollen. Sen blev det munhugg mellan kastare och banderollhållare. Sen, om jag inte minns fel, så var det en kille som målat KUK i pannen i blått och vitt. En annan hade färgat sin mustasch blåvit dagen till ära.
    Vill ni ha mer bevis?

    Att dra in Supporterfonden är bara dumt och det kan ni lika gärna släppa. Detta är min åsikt, och jag står för den. Men mitt syfte var inte att beskylla ALLA dåliga resultat på Hjalmar. Klart jag också ser problemet på mittfältet och våra lama anfallare. Men det betyder ju inte att min artikel var missvisande och fel. Jag bara belyste den största säkerhetsrisken vi har defensivt. Vilken sida var det som Elfsborg attackerade på nästintill hela matchen? Och vem är det som inte tar press efter sitt offensiva äventyr utan bakcar undan och lämnar Gustav ensam på kanten?

    /Jolly

    P.s Kul att det äntligen blev lite hett på bloggen.

    SvaraRadera
  81. Hjalmar har ryckt upp sitt spel på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Varför hacka på någon som blir allt bättre? Hjalmar har fått ofattbart mycket skit sen han kom till Blåvitt, förr tyckte jag det var helt berättigat men numera känns det bara som om han är killen som alla älskar att hata och skylla allt på.

    SvaraRadera
  82. Jolly, det är trist att du är kvar på samma jobb nu som för 5 år sedan fast du vantrivs. Det är också trist att tjejen skäller på dig för saker som, ja du vet, du inte rår för. Du är ju hyfsat schyst mot henne. Försöker i alla fall. Fan att bilen bara går sönder och att det helt enkelt aldrig riktigt blir som man tänkt sig. Jag förstår att det är skönt att ha någon att skylla på och visst vore det skönt om det fanns enkla samband till varför det skiter sig.

    Ärligt talat hur ditt liv ser ut i övrigt vet jag inget om men faktum är att Hjalle inte var sämre än någon annan i måndags utan tvärtom, flera andra i laget var faktiskt sämre. Även om du nu redan innan matchen tyckte att Hjalmar är kass så har det inget med saken att göra.

    SvaraRadera
  83. Jag har nyss tagit studenten, ska söka till universitet till våren och jag cyklar. Var det något mer du ville säga?

    SvaraRadera
  84. Det bästa sättet att göra en spelare bättre är knappast att mobba honom. Blev Mourad bättre eller sämre förra hösten, -då han hånades av större delen av publiken?

    Håller man på Blåvitt, -så stöttar man alla spelare så länge dom är kvar i föreningen. Vem vinner på att förstöra för egna spelare? Om man nu stör sig på fruktansvärt på någon spelare, så tycker jag att det finns två saker att välja på.

    1. Man ser matchen och stöttar alla spelare.

    2. Man stannar hemma om man inte klarar av ovanstående.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.